Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Grcka ili Turska

33 odgovora na temu

Anketa: Grka ili Turska?

Da li vam se vise svidja da letujete u Grckoj ili Turskoj?

Ne možete da vidite rezultate pre nego što glasate. Molimo vas da se ulogujete i glasate da biste videli rezultate.
Glasaj Gosti ne mogu da glasaju

#1 suki

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:2395
  • ženski

Napisano: 06. Feb 2008 - 19:54

Hajde da vidimo sta vam se vise svidja, jer je oko ovoga najveci sukob misljenja!

#2 bodrum2007

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:201

Napisano: 06. Feb 2008 - 22:45

Hm... pa nije to bas tako jednostavno, malo je bez veze pitanje!!!

Ko ima para, recimo za ovakav hotel, (koji uopste nije toliko skup) taj nema razloga da ne ode za sve pare na Santorini ili neko slicno fancy "egzoticno" ostrvo i da se posteno odmori.

Ko zeli da se provodi i bude u Lux objektu za "male" pare i jeftino sopinguje sve i svasta, Turska je svakako meka za to!

Vi svi mislite da ja imam nesto protiv Grcke.

Ne, ja samo kazem da ko nema para, bolje je ici (za malo vece pare) u Tursku avionom u 3 ili 4* hotel, nego se cimati autobusom sa nekom grckom socijalom i zagorelim resoima i tiganjima za rodjene pare!!!

Moj odgovor je jednostavan da jednostavniji ne moze biti:
- Treba videti oba, a u zavisnosti od debljine novcanika u tom momentu, odabrati pragmaticniju lokaciju, tj. onu koja daje "Added value" u datom momentu!

#3 suki

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:2395
  • ženski

Napisano: 06. Feb 2008 - 22:56

Ma, ne mislimo mi nista, samo eto ovde mogu malo da se razmene misljenja na tu temu! A pitanje je uopsteno-sta vam se generalno vise svidja, sta vas vise privlaci i sl. A sto se tice smestaja, rupa ima svuda, a boga mi i fenomenalnih hotela! Sve zavisi koga sta privlaci i na sta ko vise voli da trosi novac. A i ipak zivimo u zemlji Srbiji, gde vecina ljudi jedva i skupi za letovanje, sto ne znaci da ne bi znali da izaberu, kada bi imali mogucnosti. A naravno da treba videti i Grcku i Tursku, a i sve ostalo! ;)

#4 bodrum2007

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:201

Napisano: 07. Feb 2008 - 01:44

Pa to je kao, jel vise volis sladoled od vanile ili cokolade, ili crni ili beli eurokrem. Sve je lepo na svoj nacin, samo je pitanje trebalo biti bolje formulisano da bi imalo smisla.
Recimo, da li bi za budzet od xxx eura po osobi isli skromnije u Grcku ili luksuznije u Tursku.

A i oko novca... pa ne bih se bas slozio sa tobom oko toga.
Lepo rece ona profesorka fizickog iz zrenjanina, sve zavisi sta su kome prioriteti.

Ne teram ja ljude u Banyan Tree, pa sad, kao nemaju para.
Svako moze da izdvoji pare za korektno letovanje, samo zavisi da li je spreman da se odrekne cigara, glupih novina, novog preskupog auta koji mu ne treba, uzetog na sestogodisnji kredit, skupog mobilnog (koji vecini takodje uopste ne treba), "firmirane" garderobe, besomucnog sedenja ispred TV-a i sl. i usmeri energiju na stvaranje novca a ne na trosenje!

#5 Roli

kosmopolita

• Moderator
  • Poruka:5052
  • muški

Napisano: 07. Feb 2008 - 13:40

Ja sam glasao za Grčku,jer do sada nisam bio u Turskoj,a kako stvari stoje ove godne idem i Tursku da vidim,pa će sledeće godine moje glasanje biti objaktivnije! :)

#6 Nikola S.

• Moderator
  • Poruka:15405
  • muški

Napisano: 07. Feb 2008 - 14:20

Bio i tamo i ovamo, lepo je i tamo i ovamo, ALI meni lično je mnogo prijatnije u GRČKOJ. Bilo da se radi o malom gradu, velikom, PUTEVIMA izmedju, kafanama, kafićima i naravno - ljudima.

#7 kemmik

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:296
  • muški

Napisano: 07. Feb 2008 - 14:26

definitnivno ne znam :kez:

bio sam i u jednoj i u drugoj zemlji, svaka ima svojih prednosti. Kod grka je prednost bolje more i zato sto nema dzamija al zato izuvaju sa cenama. kod turaka je sve ok samo se uvek okrecem da vidim jel ide iza mene bombash samoubica........

#8 krca

putnik

• Član
  • Poruka:164
  • muški

Napisano: 07. Feb 2008 - 23:58

Lepo je bilo gde da se otputuje. Obilazak ili godisnji odmor,ili sluzbeni put. Ja sam glasao za Grcku jer mi trenutno zbog malog deteta i potrebe za putovanje sa kolima vise odgovara. Kada dete odraste sigurno cemo se uklopiti u budzet i otici u Tursku, Tunis, Egipat, Izrael, gde god. Ja sam pokusao ali nisam uspeo da dobijem odgovor koliko je nekoga od vas koji je letovao u Turskoj juli-avgust sa malim detetom, avionom, 15 dana,hotel 3-4*, bez vanpansionske potrosnje ispadao aranzman.

#9 tantal71

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:3610
  • muški

Napisano: 08. Feb 2008 - 00:21

lepo je putovati svuda i videti sve , svaka destinacija ima svoje lepote ,Turska svoju azijsku kulturu ali i vizantijsku , stare iskopine ali i novije trgovine sa raznim džiždabidžama i šljaštećim izlozima, naravno novim i lepim hotelima ali sve to nekako  nije to to , mnogo bre vuču za rukav i napadni su, jok to nije naše . A Grci em pravoslavci em tu bre naše komšije , mentalitet naš, studiraju kod nas i mnogo puta ljubazniji , ne napadni kao Turci . Poštujem i jedni i drugi su OK ali moj glas ide u Grčku zbog blizine i malo više tradicije u turizmu ali samo zbog toga i to je pobeda sa foto finišem
putopis Tasos i ja

I am a thousand winds that blow.
I am the diamond glint on snow.
I am the sunlight on ripened grain.
I am the gentle autumn rain.

When you wake in the morning hush,
I am the swift, uplifting rush
Of quiet birds in circling flight.
I am the soft starlight at night.

#10 Jovana

backpacker

• Član
  • Poruka:30

Napisano: 10. Feb 2008 - 16:41

MENI SE LICNO VISE SVIDJA GRCKA.
NE ZNAM ZASTO,ALI SE TAMO NEKAKO NORMALNIJE OSJECAM. :srce:

#11 seven

putnik

• Član
  • Poruka:115

Napisano: 10. Feb 2008 - 19:35

Nismo neki svetski putnici,ali volimo da putujemo pogotvo da letujemo i svake godine se postavlja pitanje gde ici,a da nam bude tako lepo kao u Turskoj.Do sada smo obisli Egipat-Hurgada,Tunis-Port El Kantaui,Grcka-Halkidiki bili smesteni u Haniotiju,Hrvatska-Istra,Crna Gora-Petrovac i 3 puta Turska Kusadasi,Marmaris i Alanja.Dakle moze se zakljuciti gde nam je najlepse i najbolje,.Mislim da je anketa nerealna i ljudi koji su glasali do sada takodje jer neki cak i navode da nisu nikada ni bili u Turskoj i zato ne glasaju za nju.Ubedjen sam da ce takvo misljenje promeniti kada budu posetili ovu zemlju.Posto je glavna tema Turska vs Grcka ili ti obrnuto moram napomenuti da me je Grcka prilicno razocarala bar ovaj priobalni deo.Imali smo zelju da posetimo Rodos ali smo odustali zbog bezobrazno visokih cena,mada smo prilicno upoznati sa lepotama ovog ostrva jer smo dobili slike i video zapis nasih prijatelja koji su tamo letovali.
Bodrum 2007 je definitivno u pravu,za odredjenu sumu novaca daleko cete se lepse provesti,vise videti i nauzivati u Turskoj nego u Grckoj.Sto se napadnosti stanovnistva i trgovaca tice probajte posetiti Egipat pa cete videti sta znaci ta rec.Turci znaju nekada da preteraju ali im date jasno do znanja i oni se odmah povuku.Inace su jako ljubazni.Ono sto meni vise prija i ide u prilog Turske jeste Higijena,Hoteli,Priroda,More-slazem se da je i u Grckoj lepo,ljubaznost,CENE,nema peripetija oko viza,fakultativni izleti,i svakao sama mesta za letovanje,prelepi veliki gradovi gde uvece imam sta obilaziti,kupiti i videti,pojesti,a ne mala seoska vikend ,apartman mesta u Grckoj sa astronomskim cenama.U Turskoj dobijam hotel sa 3 ili 4 zvezdice,polu pansion,put sa Avionom,transfer do hotela,ciste sobe,bazen u Hotelu,ekstra hranu,za iste pare sto u Grckoj dobijam apartman koji moram da spremam,da kuvam i raskuvavam hranu,da se klackam sa autobusom,da cekam na granici,dosadna administracija oko viza,neljubaznost stanovnistva,paprene cene itd.Pozeleo bih i ja da letujem u Grkoj u hotelu ali za to nemem dovoljno para jer mi maltene treba duplo kao za Tursku,a i hoteli se bas i ne mogu porediti jer su u Turskoj daleko bolji.Nezaboravni izleti ,prelepo organizovani,Efes,Pamukale,Reka Dalijan,Rafting Kupraj caj,Nocni i dnevni safari,Lazy day,samo su jedni od razloga zasto svoj glas dajem Turskoj.I na kraju kada bih slozio i napravio rezime od svih destinacija Grcka bi se nasla medju zadnjima na listi.Probajte malu Aziju necete se pokajati.

#12 mirtsche

turista

• Član
  • Poruka:95
  • ženski

Napisano: 10. Feb 2008 - 22:34

Glasala za Tursku :bez-zuba:

#13 Vesna

putnik

• Član
  • Poruka:152
  • ženski

Napisano: 12. Feb 2008 - 14:26

Pogledaj porukubodrum2007 @ 6. 02. 2008 - 21:45

Ne, ja samo kazem da ko nema para, bolje je ici (za malo vece pare) u Tursku avionom u 3 ili 4* hotel, nego se cimati autobusom sa nekom grckom socijalom i zagorelim resoima i tiganjima za rodjene pare!!!
Kako, kako, ko nema para da za malo veće pare ide u Tursku? :)
Evo ovako, u Turskoj sam bila dva puta, hoteli su savršeni, hrana fenomenalna, organizacija, smeštaj, animacija - sve je super.
Ono što je veliki minus jesu cene avionskih karata, tj. za nas dvoje odraslih i dvoje dece, sa svim aerodromskim taksama oko 1000 EUR.
Čarteri su prepuni, često let kasni i više sati itd.
A i trenutna politička situacija u Turskoj nije baš najstabilnija.
U Grčkoj smo bili više puta, i ove godine idemo opet - kolima, u odličan hotel, tamo smo za 8 sati polako i bez žurbe, krećemo kad hoćemo, obilazimo šta hoćemo...
I moooooj glas ideeee - GRČKOJ. :wub:
Γειά σου

#14 goca

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:437
  • ženski

Napisano: 13. Feb 2008 - 00:00

Stvarno tezak izbor,ali s obzirom na to da sam u Grckoj bila samo jednom,a u Turskoj vise puta
ovoga puta moj glas ide za Tursku.

#15 kaca

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:270
  • ženski

Napisano: 19. Feb 2008 - 18:11

seven, potpuno se slazem sa tobom!

Turska, naravno! :srce:

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0