Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Hoteli u Tunisu

• Ne možete pisati na ovoj temi
44 odgovora na temu

#31 lav

svetski putnik

• Član
  • Poruka:947

Napisano: 01. Sep 2008 - 15:28

Pogledaj porukuseven @ 1. 09. 2008 - 15:01

Mi smo bili smesteni u Hotelu Prima Life Imperial Park.Sasvim pristojan hotel,nekada je imao 5 zvezdica.Hrana je bila dobra,ali smo obilazili i neke druge hotele ,npr.Safa koji ima 3 zvezdice i gde nam se hrana vise svidjala.ali je bila guzva na veceri kao u mravinjaku.Takodje nam je bolja klopa bila u hotelu sa 3 zvezdice na izletu u Sahari.Sve ostalo ide u prilog Prima Life.I ovom prilikom savetujem od Tunisa samo Yasmin Hamamet i iskljucivo hotele u ovom mestu,nikako Hamamet ili Le Hamamet.Da smo bili tamo smesteni jako bi se razocarali,ovako nam je Tunis ostao u lepoj uspomeni.

Mozes li da mi napravis razliku izmedju Le Hamameta, Hamameta i Yasmin Hamameta?

Bila sam u Susu, a sledeci put planiram Hamamet. Ono sto sam cula za Yasmin je da je prilicno "sterilno"-sve sami hotelski kompleksi...

#32 seven

putnik

• Član
  • Poruka:115

Napisano: 01. Sep 2008 - 18:15

Zasto samo Yasmin Hammamet.Pa to je vrh njihovog turizma i njihovog dzet seta koji samim tim privlaci i najvise stranaca sa novcem zeljni ulaganja i posto se najvise radi o evropljanima sve je i podredjeno njima tj.nama,ali sa neizovstavnim arapskim duhom kulturom i obicajima koji se fantastino preplicu u ovom mestu.Obisli smo Sus,po meni najlosiji ,najprljaviji,zatim Port El Kantaui-simpatican i lep ali mali,Le Hammamet i Hammamet.Nije sterilno,naprotiv jaako puno sadrzaja na raspolaganju.Krecuci od hotela koji su prilicno lepo uradjeni i koji vecinu nude vise bazena,po nek,i kao Prima Life manji akva Park,zatim sopstvenu plazu na moru,kazu da je taj deo obale Tunisa najlepsi,tanije potez od Yasmina ka Hammametu.Grad je skockan,prilicno cist za njihove uslove,sa lepim gradjevinama,prelepom marinom sa jahtama iz celog sveta i prelepim kompleksom oko nje,puno restorana,kafea,poslasticarni...Zatim svaki hotel u svom prizemlju ima jako puno prodavnica suvenira,kafica i restorana,neizostavna medina novoizgradjena sa bezbroj prodavnica i restorana ispod koje se nalazi prelep expo trzni centar koji je sav odradjen u fazonu rimskog carstva.Cartage Land koji je interesantan kako za mlade tako i za stare,radi do kasnoo u noc.Ledena dvorana tj klizaliste ispod kojeg se nalazi jedini supermarket ne bas sredjen i neugledan Blue Ice.U svakom slucaju ima sta da se obidje nije malo,a jos manje sterilno.Mi smo izlazili svaku noc i bogami prelazili podosta kilometara pesacuci kroz grad.Verujte nam jer jako volimo veca i urbanizovana mesta posebno ona u Turskoj(Alanja,Marmaris)i Yasmin ima zaista sa cim da im parira,a pored toga tu je i cisto more,ako ne racunamo travu koje ima dosta,ali ona je prirodna tako da nama nije smetala.Le Hammamet se nalazi ni na nebu ni na zemlji tacnije na putu izmedju Yasmina i Hammameta,nama je izgledalo kao u zabiti,prilicno zapusteno i prljavo,oko puta neugledne radnjice sa njihovim lokalcima,pa onda hotel,kafana i tako stalno.More u tom delu je lepo.Sam Hammaet oko 30.000 stanovnika nije na nas ostavio poseban utisak,Lep je deo oko stare medine,tvrdjava plaza sa interesantnim kafeom.Ostatak mesta takodje zapusten pun lokalnog stanovnistva i ne nesto posebno sredjen.To mozda i necete znati dok ne posetite Yasmin ili ne izaberete hotel u njemu,posle ce vam biti drago ili cete se kajati.Nocni zivot zaista ne znam kakav je jer nas to i nije nesto posebno interesovalo.Cene su jako pristupacne kako hrane tako i suvenira koji nisu bas neki.Pizza i sladoled su im izvrsni,recept sa obliznje Sicilije,ustvari i hrana u hotelu je bila sasvim dobra i nemam neku zamerku na to..Vozni park u samom Yasminu je neverovatan ,jako puno novih luksuznih automobila i dzipova pretezno Tunizanskih registracija,sto bas i nije slucaj sa jugom zemlje ,jer kako se spustate dole sve je siromasnije i tu tek vidite pravu sliku Tunisa i njihovih stanovnika.Veoma interesantna destinacija puna kontrasta,meni se daleko vise svidja od Egipta,posto stalno uporedjuju ove dve zemlje.Ipak ne bih isao zaredom na godisnji odmor u Tunis sto nije slucaj recimo sa Turskom koja je po meni najbolji izbor za letovanje.

#33 mtin

turista

• Član
  • Poruka:93
  • ženski

Napisano: 01. Sep 2008 - 21:45

Pogledaj porukuilkeo @ 1. 09. 2008 - 13:36

Da li je neko bio u hotelu Samira club (Hammamet)
Interesuje me sve o hotelu.Bilo koja informacija je dobrodosla.Fotografije bi bile idealne.Gledao sam u agenciji ali cenim da sve agencije imaju ljude koji vise nego dobro shminkaju u Photoshop-u

I ja bih bila zahvalna ako bi neko nešto napisao na temu Samira club. Celo leto sam pokušavala da saznam nešto konkretnije tj. iz prve ruke i ništa, pregledala sve strane sajtove, mišljenja totalno oprečna!! Ako saznaš nešto napiši...

#34 ilkeo

backpacker

• Član
  • Poruka:9

Napisano: 01. Sep 2008 - 22:06

Niko nista da kaze o Samiri...
Ja sam otvorio posebnu temu Samira club ali mi se javila samo jedna devojka\zena...
Izgleda da smo zaboli najneposeceniji hotel...
Bedak!A meni je svadbeno putovanje :-(

#35 Infoputnik

Putolov

• Moderator
  • Poruka:9422
  • ženski

Napisano: 01. Sep 2008 - 22:30

Pogledaj porukuilkeo @ 1. 09. 2008 - 22:06

Ja sam otvorio posebnu temu Samira club ali mi se javila samo jedna devojka\zena...

Lep provod na Medenom mesecu!!!! :D :D :D
......................................................
Postavljena slika Postavljena slika

#36 lav

svetski putnik

• Član

Napisano: 02. Sep 2008 - 03:33

Pogledaj porukuseven @ 1. 09. 2008 - 18:15

Zasto samo Yasmin Hammamet.Pa to je vrh njihovog turizma i njihovog dzet seta koji samim tim privlaci i najvise stranaca sa novcem zeljni ulaganja i posto se najvise radi o evropljanima sve je i podredjeno njima tj.nama,ali sa neizovstavnim arapskim duhom kulturom i obicajima koji se fantastino preplicu u ovom mestu.Obisli smo Sus,po meni najlosiji ,najprljaviji,zatim Port El Kantaui-simpatican i lep ali mali,Le Hammamet i Hammamet.Nije sterilno,naprotiv jaako puno sadrzaja na raspolaganju.Krecuci od hotela koji su prilicno lepo uradjeni i koji vecinu nude vise bazena,po nek,i kao Prima Life manji akva Park,zatim sopstvenu plazu na moru,kazu da je taj deo obale Tunisa najlepsi,tanije potez od Yasmina ka Hammametu.Grad je skockan,prilicno cist za njihove uslove,sa lepim gradjevinama,prelepom marinom sa jahtama iz celog sveta i prelepim kompleksom oko nje,puno restorana,kafea,poslasticarni...Zatim svaki hotel u svom prizemlju ima jako puno prodavnica suvenira,kafica i restorana,neizostavna medina novoizgradjena sa bezbroj prodavnica i restorana ispod koje se nalazi prelep expo trzni centar koji je sav odradjen u fazonu rimskog carstva.Cartage Land koji je interesantan kako za mlade tako i za stare,radi do kasnoo u noc.Ledena dvorana tj klizaliste ispod kojeg se nalazi jedini supermarket ne bas sredjen i neugledan Blue Ice.U svakom slucaju ima sta da se obidje nije malo,a jos manje sterilno.Mi smo izlazili svaku noc i bogami prelazili podosta kilometara pesacuci kroz grad.Verujte nam jer jako volimo veca i urbanizovana mesta posebno ona u Turskoj(Alanja,Marmaris)i Yasmin ima zaista sa cim da im parira,a pored toga tu je i cisto more,ako ne racunamo travu koje ima dosta,ali ona je prirodna tako da nama nije smetala.Le Hammamet se nalazi ni na nebu ni na zemlji tacnije na putu izmedju Yasmina i Hammameta,nama je izgledalo kao u zabiti,prilicno zapusteno i prljavo,oko puta neugledne radnjice sa njihovim lokalcima,pa onda hotel,kafana i tako stalno.More u tom delu je lepo.Sam Hammaet oko 30.000 stanovnika nije na nas ostavio poseban utisak,Lep je deo oko stare medine,tvrdjava plaza sa interesantnim kafeom.Ostatak mesta takodje zapusten pun lokalnog stanovnistva i ne nesto posebno sredjen.To mozda i necete znati dok ne posetite Yasmin ili ne izaberete hotel u njemu,posle ce vam biti drago ili cete se kajati.Nocni zivot zaista ne znam kakav je jer nas to i nije nesto posebno interesovalo.Cene su jako pristupacne kako hrane tako i suvenira koji nisu bas neki.Pizza i sladoled su im izvrsni,recept sa obliznje Sicilije,ustvari i hrana u hotelu je bila sasvim dobra i nemam neku zamerku na to..Vozni park u samom Yasminu je neverovatan ,jako puno novih luksuznih automobila i dzipova pretezno Tunizanskih registracija,sto bas i nije slucaj sa jugom zemlje ,jer kako se spustate dole sve je siromasnije i tu tek vidite pravu sliku Tunisa i njihovih stanovnika.Veoma interesantna destinacija puna kontrasta,meni se daleko vise svidja od Egipta,posto stalno uporedjuju ove dve zemlje.Ipak ne bih isao zaredom na godisnji odmor u Tunis sto nije slucaj recimo sa Turskom koja je po meni najbolji izbor za letovanje.

Sudeci prema ovome sto si napisao/la vidim da smo dosta razliciti i da ne ocekujemo iste stvari kada je o letovanju rec. Kad vec idem u Tunis ili bilo koju drugu zemlju, volim da osetim i lokalni smek.
Sus i Port ne mogu da se porede. Sus je ogroman i meni je tamo bilo prelepo. Port je jako mali, lep je, ali je vise za porodicne ljude i penzionere. Koliko ljudi, toliko cudi...

#37 seven

putnik

• Član

Napisano: 02. Sep 2008 - 08:06

Pa nisam primetio da je Sus bas ogroman,velik jeste ali ne nesto preterano.U svakom slucaju si u pravu,mi smo izbegavali taj "smek"koji se tebi svidja kao i sam grad o kojem pises,u kojem ne bi nikada letovali a eto tebi se na primer svidja.Na svakom koraku se preplicu razni neprijatni mirisi,da li od kanalizacije ili ne znam cega,jaaako je prljavo i zapusteno.Ipak idem na odmor da se opustim i da vidim nesto lepo,ipak placam za tako nesto,cigansko naselje imam i ovde i to najvece u Srbiji pa ga mogu obici kad god hocu ,nakon toga ne bih zeleo da povlacim neke paralele izmedju recimo Susa i njega.No nije bitno svako voli razlicite stvari i uziva u njima,moje je opet misljenje, od Tunisa iskljucivo i samo Yasmin Hammamet.Tema je hotel u Tunisu ,i reci cu da ih u Yasminu ima prilicno mada ni tamo nisu bas nesto odrzavani od kada su se napravili.Mi smo ih obisli dosta,a najvise nam se dopao Vinchi Lella Baya.

#38 lav

svetski putnik

• Član

Napisano: 02. Sep 2008 - 14:34

Pogledaj porukuseven @ 2. 09. 2008 - 08:06

Pa nisam primetio da je Sus bas ogroman,velik jeste ali ne nesto preterano.U svakom slucaju si u pravu,mi smo izbegavali taj "smek"koji se tebi svidja kao i sam grad o kojem pises,u kojem ne bi nikada letovali a eto tebi se na primer svidja.Na svakom koraku se preplicu razni neprijatni mirisi,da li od kanalizacije ili ne znam cega,jaaako je prljavo i zapusteno.Ipak idem na odmor da se opustim i da vidim nesto lepo,ipak placam za tako nesto,cigansko naselje imam i ovde i to najvece u Srbiji pa ga mogu obici kad god hocu ,nakon toga ne bih zeleo da povlacim neke paralele izmedju recimo Susa i njega.No nije bitno svako voli razlicite stvari i uziva u njima,moje je opet misljenje, od Tunisa iskljucivo i samo Yasmin Hammamet.Tema je hotel u Tunisu ,i reci cu da ih u Yasminu ima prilicno mada ni tamo nisu bas nesto odrzavani od kada su se napravili.Mi smo ih obisli dosta,a najvise nam se dopao Vinchi Lella Baya.

Pre svega, moram da kazem da je neistina sve ovo sto je receno o Susu koji jeste zaista veliki, jer posle glavnog grada u Tunisu, Sus je po velicini i broju stanovnika na drugom mestu i predstavlja pravi trgovinski, kulturni i industrijski centar.
Ponovicu samo da sam se tamo fenomenalno provela i odmorila-divne plaze, divno more, odlicna hrana, mnostvo kafica, restorana i diskoteka...
A "prljavstinu", "ciganska naselja" i "dzet set" ne bih uopste da komentarisem!

#39 mtin

turista

• Član
  • Poruka:93
  • ženski

Napisano: 02. Sep 2008 - 20:18

Pogledaj porukuilkeo @ 1. 09. 2008 - 22:06

Nećemo sada da svojatamo hotel,ali sam ja otvorila tu temu, doduše pre dva-tri meseca. Pogledaj po stranim sajtovima tamo imaju isto tako forumi i slika iz više uglova!! Ako saznaš nešto javi!!!

#40 seven

putnik

• Član

Napisano: 03. Sep 2008 - 15:36

Reci izvucene iz konteksta (cig.naselje,prljavo,zapusteno,jet set) ne mogu ublaziti osecaj koji vas obuzme kada posetite Sus,ili ti pak negirati da je Yasmin idealno mesto za letovanje.Kao prvo treba obici oba mesta pa ih onda komentarisati ovako ,biti u jednom i tvrditi o njemu da je super malo je neozbiljno.Btw Sus nije drugi po velicini grad u Tunisu.Ako ste pazljivo slusali vodica na fak.izletu poseti Sahari ,mogli ste cuti ,a i delimicno videti Sfax,drugi po velicini grad u ovoj zemlji.Inace kako se spustate Juznije videcete jednu drugu sliku Tunisu,prema kojoj i grad Sus izgleda pristojno.Sve u svemu to ima neku car,naravno ako ne odsednete u istima.U svakom slucaju posetite ovu zemlju interesantna destinacija.

#41 lav

svetski putnik

• Član

Napisano: 03. Sep 2008 - 16:02

Mogu samo da zakljucim da u Susu uopste nisi ni bio! Nemam nameru da sa tobom polemisem, mislim samo da tvoje "savete" i "informacije" treba uzeti sa velikom rezervom. To kazem zbog onih ljudi koji imaju nameru da Tunis posete.

#42 lady in red

backpacker

• Član
  • Poruka:2

Napisano: 03. Oct 2008 - 23:33

Svima koji zele da idu u Port el kantaoui mogu samo da kazem da nikako ne idu u hotel Residence el Kantaoui jer u hotelu kradu stvari. Nama su ukrali imedju ostalog fotoaparat! Obavezno uzimajte sef i nista dragoceno ne ostavljajte u sobama!

#43 TATJANA 11

backpacker

• Član
  • Poruka:3

Napisano: 26. May 2011 - 02:03

Dali je neko bio u nekom od ovih hotela?
SAADIA, SANDRA CLUB, ALMAZ, EL BOUSTAN, EDEN CLUB, DELPHINE EL HABIB, LE PRESIDENT.

Na slikama sve izgleda lepo,

Unapred hvala na pomoći.

#44 DrDent

putnik

• Član
  • Poruka:124

Napisano: 27. May 2011 - 11:41

Ove godine idem u Saadiu, videcemo Postavljena slika znam da je Almaz u najlepsem delu YH, pored Carthage land-a, ali da je stariji hotel...

Ovu poruku je izmenio ljerka: 09. Jun 2011 - 05:08
obrisan citat, direktan odgovor na post

#45 dudu

turista

• Član
  • Poruka:70
  • ženski

Napisano: 08. Jun 2011 - 22:44

Jel bio neko u El Mouradi el Menzah?
Nasla sam dva komentara od prosle godine i potpuno su razliciti.
Moram da odlucim za dan-dva, a isli bi 17.06. preko Sun Line-a.

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0