Ma nikakav vaucer nisam nosila. Banka mi potvrdi da je lova legla, a Grkinja je takodje odmah potvrdila to mailom. Ona ti napise u tom pismu koje salje, tj potvrdi da se raduje sto si bas odabrala njihov app i uplatila 30% racuna. To je sasvim dovoljno. Ne treba komplikovati stvari. Sto se tice policije, to je samo kada te licno poziva u goste,bez placanja, sto ne verujem da je kod tebe slucaj.
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
VIZE ZA MALOLETNA LICA
Napisano: 07. feb 2008 - 11:04
Ma nikakav vaucer nisam nosila. Banka mi potvrdi da je lova legla, a Grkinja je takodje odmah potvrdila to mailom. Ona ti napise u tom pismu koje salje, tj potvrdi da se raduje sto si bas odabrala njihov app i uplatila 30% racuna. To je sasvim dovoljno. Ne treba komplikovati stvari. Sto se tice policije, to je samo kada te licno poziva u goste,bez placanja, sto ne verujem da je kod tebe slucaj.
Napisano: 07. feb 2008 - 11:14
nikita61 @ 7. 02. 2008 - 10:04
Nasla sam neki manji Hotel tj.vilu pa mi je vlasnik odgovorio da moze da mi posalje vaucer i "Proforma Invoice" da bih dobila vizu pretpostavljam da je ovo drugo garantno pismo
Napisano: 07. feb 2008 - 12:49
abmarija @ 6. 02. 2008 - 20:58
Ajd reci pliz šta si sve nosila od papira (sa akcentom na auto)
Izvini što ti ranije nisam odgovorila
Za automobil: fotokopija saobraćajne dozvole, fotokopija medjunarodne vozačke dozvole, medjunarodno osiguranje (zeleni karton) i fotokopija bele dozvole - ukoliko se auto ne vodi na vozača, onda se u AMSS dobija tzv.bela dozvola.
Za odrasle: potvrda o radnom odnosu, fotokopija radne knjižice, fotokopija prve strane pasoša (ili prethodnog pasoša ukoliko se u novom ne nalaze nikakve vize), medjunarodno zdravstveno osiguranje i jedna fotografija.
Za decu:
- školsku: potvrda škole da je redovan djak, fotokopija knjižice ili svedočanstva (1.strana i ocene iz tekuće godine), fotokopija izvoda iz matične knjige rodjenih, 1 fotografija
- za predškolsku (bebce i ostale): fotokopija izvoda iz matične knjige rodjenih, 1 fotografija (bez obzira na uzrast deteta).
E, sad od svih ovih papira, oni iz ambasade su uzeli samo naše potvrde da smo u stalnom radnom odnosu, zdravstveno osiguranje, slike (naše i dečije) i ništa više. To kako ćemo mi otići na more - je izgleda bio samo naš problem, pošto za auto ništa nisu uzeli.
Nama su iz agencije rekli da je za decu potrebna i fotokopija zdravstvene knjižice. Mi kopirali, a oni u ambasadi su pitali šta je to i vratili nazad.
Sve u svemu: imala sam 1 kg fotokopiranih i originalnih papira, a oni su uzeli samo dva.
Šta će biti ove godine, ne znam. A prvi put idemo individualno. Nadam se da ćemo proći OK - pogotovo ako i nama običnim smrtnicima, uvedu vizne olakšice
Napisano: 13. feb 2008 - 13:31
Napisano: 13. feb 2008 - 16:00
Napisano: 13. feb 2008 - 16:49
Napisano: 13. feb 2008 - 18:01
Napisano: 13. feb 2008 - 23:15
"Proforma Invoice" je profaktura, predracun po kome treba da platis. Tu ces naci podatke o tome na koji racun treba da uplatis.
Napisano: 13. feb 2008 - 23:47
Napisano: 19. feb 2008 - 12:37
Napisano: 19. feb 2008 - 12:53
Ja sam slala iz Findomestic banke, a i ove godine su ni potvrdili da mogu da pasaljem, ali im je provizija oko 20 evra, pa da pitam i u Alpha banci, zato sto ovi moji Grci tamo imaju racun.
Napisano: 19. feb 2008 - 13:38
Napisano: 19. feb 2008 - 14:10
Samo ti treba SWIFT kod banke u Grčkoj i naravno broj računa primaoca.
Ceo tok transakcije kasnije sam primio od naše banke na mail, radi dokaza.
Provizije su neznatne.
Napisano: 19. feb 2008 - 14:17

Citiraj
Odgovori na ovo