Putovanja.info Forum: VIZE ZA MALOLETNA LICA - Putovanja.info Forum

Skoči na sadržaj

Dragi forumaši,
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
  • (10 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Poslednja »
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete pisati na ovoj temi

VIZE ZA MALOLETNA LICA

#16 Korisnik je offline   nikita61

• putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 176
  • Učlanjen: 03.02.08

Napisano: 07. feb 2008 - 11:04

Pogledaj porukukatty @ 7. 02. 2008 - 09:45

A kazi jel taj vaucer i garantno pismo sve u jednom i kad si uplatila 30% jel to u odredjenu banku na njihov racun i da li si dobila potvrdu da si platila,znaci ne treba nikakva overa od njihove policije

Ma nikakav vaucer nisam nosila. Banka mi potvrdi da je lova legla, a Grkinja je takodje odmah potvrdila to mailom. Ona ti napise u tom pismu koje salje, tj potvrdi da se raduje sto si bas odabrala njihov app i uplatila 30% racuna. To je sasvim dovoljno. Ne treba komplikovati stvari. Sto se tice policije, to je samo kada te licno poziva u goste,bez placanja, sto ne verujem da je kod tebe slucaj. :kez:
0

#17 Korisnik je offline   katty

• putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 113
  • Učlanjen: 31.01.08

Napisano: 07. feb 2008 - 11:14

Pogledaj porukunikita61 @ 7. 02. 2008 - 10:04

Ma nikakav vaucer nisam nosila. Banka mi potvrdi da je lova legla, a Grkinja je takodje odmah potvrdila to mailom. Ona ti napise u tom pismu koje salje, tj potvrdi da se raduje sto si bas odabrala njihov app i uplatila 30% racuna. To je sasvim dovoljno. Ne treba komplikovati stvari. Sto se tice policije, to je samo kada te licno poziva u goste,bez placanja, sto ne verujem da je kod tebe slucaj. :kez:

Nasla sam neki manji Hotel tj.vilu pa mi je vlasnik odgovorio da moze da mi posalje vaucer i "Proforma Invoice" da bih dobila vizu pretpostavljam da je ovo drugo garantno pismo
0

#18 Korisnik je offline   patuljaC

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 2683
  • Učlanjen: 13.06.06

Napisano: 07. feb 2008 - 12:49

Pogledaj porukuabmarija @ 6. 02. 2008 - 20:58

Patuljak,

Ajd reci pliz šta si sve nosila od papira (sa akcentom na auto)

Izvini što ti ranije nisam odgovorila :stidljivko:

Za automobil: fotokopija saobraćajne dozvole, fotokopija medjunarodne vozačke dozvole, medjunarodno osiguranje (zeleni karton) i fotokopija bele dozvole - ukoliko se auto ne vodi na vozača, onda se u AMSS dobija tzv.bela dozvola.

Za odrasle: potvrda o radnom odnosu, fotokopija radne knjižice, fotokopija prve strane pasoša (ili prethodnog pasoša ukoliko se u novom ne nalaze nikakve vize), medjunarodno zdravstveno osiguranje i jedna fotografija.

Za decu:
- školsku: potvrda škole da je redovan djak, fotokopija knjižice ili svedočanstva (1.strana i ocene iz tekuće godine), fotokopija izvoda iz matične knjige rodjenih, 1 fotografija
- za predškolsku (bebce i ostale): fotokopija izvoda iz matične knjige rodjenih, 1 fotografija (bez obzira na uzrast deteta).

E, sad od svih ovih papira, oni iz ambasade su uzeli samo naše potvrde da smo u stalnom radnom odnosu, zdravstveno osiguranje, slike (naše i dečije) i ništa više. To kako ćemo mi otići na more - je izgleda bio samo naš problem, pošto za auto ništa nisu uzeli.

Nama su iz agencije rekli da je za decu potrebna i fotokopija zdravstvene knjižice. Mi kopirali, a oni u ambasadi su pitali šta je to i vratili nazad.

Sve u svemu: imala sam 1 kg fotokopiranih i originalnih papira, a oni su uzeli samo dva. :P

Šta će biti ove godine, ne znam. A prvi put idemo individualno. Nadam se da ćemo proći OK - pogotovo ako i nama običnim smrtnicima, uvedu vizne olakšice :bez-zuba: :cool:
0

#19 Korisnik je offline   katty

• putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 13. feb 2008 - 13:31

Jel moze neko da mi kaze preko koje banke se salje novac u Grku kad treba da se plati 30% i da li ta banka uzima proviziju za slanje
0

#20 Korisnik je offline   nikita61

• putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 13. feb 2008 - 16:00

Pogledaj porukukatty @ 13. 02. 2008 - 12:31

Jel moze neko da mi kaze preko koje banke se salje novac u Grku kad treba da se plati 30% i da li ta banka uzima proviziju za slanje

Ja sam slala preko banke u kojoj imam racun,a provizija je bila koliko se secam nesto oko 15-20 evra.
0

#21 Korisnik je offline   katty

• putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 13. feb 2008 - 16:49

Pogledaj porukunikita61 @ 13. 02. 2008 - 15:00

Ja sam slala preko banke u kojoj imam racun,a provizija je bila koliko se secam nesto oko 15-20 evra.

a kazi mi koliki si iznos slala kada si imala tu proviziju jer ja bih slala oko 150ev pa me zanima kolika bi otprilike bila provizija
0

#22 Korisnik je offline   nikita61

• putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 13. feb 2008 - 18:01

Pogledaj porukukatty @ 13. 02. 2008 - 15:49

a kazi mi koliki si iznos slala kada si imala tu proviziju jer ja bih slala oko 150ev pa me zanima kolika bi otprilike bila provizija

Pa bilo je negde oko 200 evra. Naravno sve se to menja svake godine, tako da je najbolje da odsetas do banke i pitas ih.
0

#23 Korisnik je offline   Jeluska

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 464
  • Učlanjen: 02.07.07

Napisano: 13. feb 2008 - 23:15

Pogledaj porukukatty @ 7. 02. 2008 - 10:14

Nasla sam neki manji Hotel tj.vilu pa mi je vlasnik odgovorio da moze da mi posalje vaucer i "Proforma Invoice" da bih dobila vizu pretpostavljam da je ovo drugo garantno pismo

"Proforma Invoice" je profaktura, predracun po kome treba da platis. Tu ces naci podatke o tome na koji racun treba da uplatis.
Stvarno videti, znaci: videti kisu kako pada uvis...
0

#24 Korisnik je offline   katty

• putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 13. feb 2008 - 23:47

Pogledaj porukuJeluska @ 13. 02. 2008 - 22:15

"Proforma Invoice" je profaktura, predracun po kome treba da platis. Tu ces naci podatke o tome na koji racun treba da uplatis.

Ok,hvala!
0

#25 Korisnik je offline   katty

• putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 19. feb 2008 - 12:37

Molim vas da mi neko kaze naziv banke iz koje je slao pare u Grcku,malopre sam dosla iz grada htela sam da posaljem 200 eura depozit,bila sam u nekoliko banaka i nijedna nemoze da posalje,kazu!
0

#26 Korisnik je offline   nikita61

• putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 19. feb 2008 - 12:53

Pogledaj porukukatty @ 19. 02. 2008 - 11:37

Molim vas da mi neko kaze naziv banke iz koje je slao pare u Grcku,malopre sam dosla iz grada htela sam da posaljem 200 eura depozit,bila sam u nekoliko banaka i nijedna nemoze da posalje,kazu!

Ja sam slala iz Findomestic banke, a i ove godine su ni potvrdili da mogu da pasaljem, ali im je provizija oko 20 evra, pa da pitam i u Alpha banci, zato sto ovi moji Grci tamo imaju racun.
0

#27 Korisnik je offline   jerotije_legenda

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 888
  • Učlanjen: 02.02.07

Napisano: 19. feb 2008 - 13:38

Ja sam slao iz Grcke banke u Bulevaru revolucije kod broja otprilike 187 [ili tu negde] ali prvo sam morao da otvorim svoj racun kod njih [oko 5 eura] i provizija na 1.000 eura je bila 15 eura.
oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
0

#28 Korisnik je offline   Floyd

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 21
  • Učlanjen: 08.02.08

Napisano: 19. feb 2008 - 14:10

Slao prošle godine iz Bance Intesa akontaciju u Grčku, bez problema.

Samo ti treba SWIFT kod banke u Grčkoj i naravno broj računa primaoca.

Ceo tok transakcije kasnije sam primio od naše banke na mail, radi dokaza.

Provizije su neznatne.
0

#29 Korisnik je offline   jerotije_legenda

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 888
  • Učlanjen: 02.02.07

Napisano: 19. feb 2008 - 14:17

Neznatne ? Pa verovatno zavisi o kojoj cifri se radi !
oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
0

#30 Korisnik je offline   katty

• putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 19. feb 2008 - 14:19

Hvala svima na odgovoru!
0

• (10 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Poslednja »
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Putovanja Info je deo Infostud grupe sajtova:
poslovi.infostud.com / mojtim.infostud.com / www.kursevi.com / www.najstudent.com / prijemni.infostud.com
www.polovniautomobili.com / www.unapredicv.com / www.internet-prodaja-guma.com