Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
VIZE ZA MALOLETNA LICA
Napisano: 17. jun 2009 - 00:53
Mozda i nije za ovu temu
Danas je nasem drugu receno da ne moze da upise decu u stari plavi pasos, i kao mu je jos vazeci-prvi put ih upisuje, bebice su, nego mora da vadi novi za njih. Nama je dete vec upisano i ovo je druga godina, realno jos uvek vazi upis. Da li neko ima slicnu situaciju? Zvacu SUP, pitacu ih, ali nekako da budem mirna! Nisam bas sigurna i da se resim na tu soluciju, da cu imati vremena do predaje vize posto su guzve jezive i ceka se mesec dana.
Hvala unapred
Napisano: 17. jun 2009 - 07:53
Mozda i nije za ovu temu
Danas je nasem drugu receno da ne moze da upise decu u stari plavi pasos, i kao mu je jos vazeci-prvi put ih upisuje, bebice su, nego mora da vadi novi za njih. Nama je dete vec upisano i ovo je druga godina, realno jos uvek vazi upis. Da li neko ima slicnu situaciju? Zvacu SUP, pitacu ih, ali nekako da budem mirna! Nisam bas sigurna i da se resim na tu soluciju, da cu imati vremena do predaje vize posto su guzve jezive i ceka se mesec dana.
Hvala unapred
U policiji kazu da stare pasose izdaju samo u hitnim slucajevima(mo`s pretpostaviti sta je u pitanju).Pretpostavljam da vezano s time nece da upisu decu u stari.Bice tu muke.Ipak se trebao na vreme raspitati i reagovati
Napisano: 17. jun 2009 - 14:45
Sinisa-CZ @ 17. 06. 2009 - 07:53
Hvala na odgovoru.
Zvala sam danas SUP i rekli su mi posto je dete vec upisano , da tako mozemo da putujemo. U slucaju da je potreban novi upis(ako je ovaj istekao)onda ne moze, nego mora novi pasos. Bogu hvala, jos i oko toga da se cimam.......
Napisano: 18. jun 2009 - 23:39
Mozda i nije za ovu temu
Hvala unapred
Nema vise upisivanja dece. Dobili su neki dekret (bar tako kazu kod nas u Pancevu). Ja sam zvala SUP u Ljermontovoj u BGD-u i rekli su mi da oni rade upis. To je bilo krajem aprila.A da li je tako ne znam. Ja sam na sajtu ministarstva gledala i jos uvek stoji "upisivanje deteta u pasos". Odstampala sam papir i otisla u SUP.
Evo, ovde pise...Azurnost im je jaca strana!!!!
http://www.mup.sr.go...up.nsf/P5UDetUP
http://www.mup.sr.go...no/mup.nsf/P1UF
Jedna zenica je bila divna,. Kad je procitala papir i njoj je izgledalo kao da jos uvek vazi upis. Zakazala nam je kao hitno za bebca i dobili smo pasos posle 2 nedelje.Starije dete je upisano kod supruga i za nju smo samo ubacili sliku.
Nek i tvoji prijatelji odstampaju to , pa odu sa tim.Na onoj strani gde pise : unos fotografije lepo pise ovo "S obzirom da je upis deteta u pasoš roditelja još uvek važeći potrebno je pored pasoša roditelja priložiti sledeću dokumentaciju:"
Napisano: 19. jun 2009 - 10:17
Prosto i jednostavno. ako je dete vec upisano u pasos, i da taj upis vazi i ove godine,ne mora da vadi novi pasos. U ovom slucaju , slika je potreban za vizu.
U koliko je detetu istekao upis, ili se prvi put se vadi ovaj tip dokumentacije, onda je potreban novi pasos.
U ovom slucaju , slike su potrebne za pasos i vizu.
Napisano: 19. jun 2009 - 15:06
Treba da predamo zahteve ja, supruga i dvoje dece...svi sa novim pasošima (svako ima svoj).
Pretpostavljam da nema mogućnosti da, npr. ja sam predam za sve (bez supruge) ali ako moramo i decu da "prezentujemo" onda sam u velikom problemu.
Kakva je situacija sa preuzimanjem viziranih pasoša...jel tu mora lično ili može neko da preuzme...
Poenta je da nismo iz Bg....
Miloš
Napisano: 19. jun 2009 - 15:12
Sve zahteve za jednu porodicu predaje jedan clan (ti ili supruga), bez obzira sto imate 4 pasosa (za vas i dvoje dece)
Takodje, vize moze da preuzme isto jedan clan porodice (ti ili supruga)
Pozdrav!
Napisano: 19. jun 2009 - 15:31
Napisano: 19. jun 2009 - 15:43
Sve zahteve za jednu porodicu predaje jedan clan (ti ili supruga), bez obzira sto imate 4 pasosa (za vas i dvoje dece)
Takodje, vize moze da preuzme isto jedan clan porodice (ti ili supruga)
Pozdrav!
Ovo je bilo brzo.
Hvala na informaciji...pretpostavljam da je provereno u praksi :-)
Napisano: 19. jun 2009 - 23:37
Prosto i jednostavno. ako je dete vec upisano u pasos, i da taj upis vazi i ove godine,ne mora da vadi novi pasos. U ovom slucaju , slika je potreban za vizu.
U koliko je detetu istekao upis, ili se prvi put se vadi ovaj tip dokumentacije, onda je potreban novi pasos.
U ovom slucaju , slike su potrebne za pasos i vizu.
Izvini Oleg, ali meni moj post nije konfuzan. Moje misljenje.
Sve to znam i ja. Stavila sam ti strane da vidis da su "kao" azurni (sto ti verovatno i znas). Ja ne bih dobila novi pasos za bebca odmah da nisam odstampala to sa njihovog sajta vec bih morala da cekam da mi zakazu za 3-4 meseca.A tada mi ne bi trebao. O tome se radi.To se odnosi na tvoje prijatelje, ne na tebe.
Pozdrav tebi.
Napisano: 20. jun 2009 - 16:39
Ma ok, niko ne osporava tvoje misljenje, ali samo sam prokomentarisala da je ono sto si napisla zbrkano, nabacano, nije razumljivo.(barem ne meni),ne kazem da to sto je napisano nema smisla, vec kako je napisano. I izvini ako sam te uvredila, nije mi to bila namera
Napisano: 27. jun 2009 - 16:27
U agenciji nisu sigurni, ali sam cula da ja treba da potpisem saglasnost da pustam decu sa muzem, jer moja dokumenta ne idu u ambasadu.
I ako se potpisuje ta saglasnost da li mora za svako dete pojedinacno ili mogu na istom obrascu.
Idemo u Spaniju.
Verovatno je neko imao slicnu situaciju, pa reko da pitam sta mi je raditi.
Napisano: 27. jun 2009 - 19:53
U agenciji nisu sigurni, ali sam cula da ja treba da potpisem saglasnost da pustam decu sa muzem, jer moja dokumenta ne idu u ambasadu.
I ako se potpisuje ta saglasnost da li mora za svako dete pojedinacno ili mogu na istom obrascu.
Idemo u Spaniju.
Verovatno je neko imao slicnu situaciju, pa reko da pitam sta mi je raditi.
ja imam istu situaciju i juce sam predala dokumenta za vizu,moj muz ima sengen a ja i deca nemamo,putujemo u grcku,muz je morao da potpise saglasnost za svako dete posebno,to overavas u sudu ili opstini ,kopija se predaje ambasadi a original obavezno nosite sa sobom kad krenete na put
Napisano: 28. jun 2009 - 19:05
Napisano: 29. jun 2009 - 11:29

Citiraj
Odgovori na ovo