Putovanja.info Forum: VIZE ZA MALOLETNA LICA - Putovanja.info Forum

Skoči na sadržaj

Dragi forumaši,
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
  • (10 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Poslednja »
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete pisati na ovoj temi

VIZE ZA MALOLETNA LICA

#1 Korisnik je offline   Zorbas

• putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 107
  • Učlanjen: 15.11.07

Napisano: 31. jan 2008 - 00:55

Da li za decu ispod 6 godina koja imaju pasoš ne treba viza ili i za njih mora da se plati 35 EUR-a ?
0

#2 Korisnik je offline   snef

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 11
  • Učlanjen: 30.01.08

Napisano: 31. jan 2008 - 01:08

Viza se placa po pasosu, tako da ti dodatnih 35 ne gine :lol:
0

#3 Korisnik je online   trotter

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 274
  • Učlanjen: 16.06.06

Napisano: 31. jan 2008 - 01:54

viza za decu do 6 godina je besplatna. ako ima svoj pasoš, dobiće vizu identičnu kao i odrasli, samo će na njoj pisati da je gratis. tačno i provereno, moje iskustvo iz septembra prošle godine.
0

#4 Korisnik je offline   Bokins

• Bokins
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 1639
  • Učlanjen: 15.01.08

Napisano: 31. jan 2008 - 20:02

Pogledaj porukutrotter @ 31. 01. 2008 - 00:54

viza za decu do 6 godina je besplatna. ako ima svoj pasoš, dobiće vizu identičnu kao i odrasli, samo će na njoj pisati da je gratis. tačno i provereno, moje iskustvo iz septembra prošle godine.

Ako su deca upisana u pasoš, da li im je potrebna izvod iz matične knjige rođenih

• običan  ili<LI>internacionalni?
Deca su 1 i 5 godina?

0

#5 Korisnik je offline   Zorbas

• putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 107
  • Učlanjen: 15.11.07

Napisano: 31. jan 2008 - 22:56

Ja sam prošle godine nosio obične fotokopije izvoda ali mi nisu tražili uopšte
0

#6 Korisnik je offline   snef

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 11
  • Učlanjen: 30.01.08

Napisano: 31. jan 2008 - 23:57

Obican, ako su rodjena u Srbiji, internacionalni ako su rodjena van nasih granica a izvod nije prebacen u mesto boravka.Treba ti i potvrda o adresi(papiric koji su ti dali da dete zivi na istoj adresi kao i roditelji), 2 slike.Nekada traze sve ovo a nekada ne.Ako je dete upisano u pasos sa slikom verovatno ti nista od toga ne treba.Posto za dete od 1 godine neces stavljati sliku u pasos trazice ti ostala dokumenta.Najbolje je da pitas operatere kada zakazujes za vizu,jer se i propisi cesto menjaju.U junu je trebalo sve, a u septembru su bili opusteni pa im je bilo svejedno.pozdrav
0

#7 Korisnik je offline   patuljaC

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 2683
  • Učlanjen: 13.06.06

Napisano: 02. feb 2008 - 16:44

Bili su opušteni još u julu. Sve što sam ponela za decu oni su vratili (jedno dete ide u školu, a drugo je 2 godine): i izvod iz matične knjige rodjenih, i potvrdu da je dete redovan djak,i ... ne mogu da se setim da li sam još nešto nosila, uglavnom sve su vratili, uzeli su samo po jednu sliku. Doduše i za nas "matore" su gomilu papira vratili - uzeli su samo potvrde da smo u stalnom radnom odnosu. Za automobil su takodje sve vratili.

Šta li će biti ove godine? :-)
0

#8 Korisnik je offline   Bokins

• Bokins
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 1639
  • Učlanjen: 15.01.08

Napisano: 06. feb 2008 - 19:28

Pogledaj porukusnef @ 31. 01. 2008 - 22:57

O.Posto za dete od 1 godine neces stavljati sliku u pasos trazice ti ostala dokumenta.Najbolje je da pitas operatere kada zakazujes za vizu,jer se i propisi cesto menjaju.U junu je trebalo sve, a u septembru su bili opusteni pa im je bilo svejedno.pozdrav

Pošto ce deca biti na ženinom pasošu, da li potrebno ispisati (sa sajta Grčke amabsade)
2 šengen liste-molbe (ženin i moj pasoš) ili samo jednu molbu?
0

#9 Korisnik je offline   abmarija

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 41
  • Učlanjen: 31.03.07

Napisano: 06. feb 2008 - 21:58

Pogledaj porukupatuljak @ 2. 02. 2008 - 15:44

Bili su opušteni još u julu. Sve što sam ponela za decu oni su vratili (jedno dete ide u školu, a drugo je 2 godine): i izvod iz matične knjige rodjenih, i potvrdu da je dete redovan djak,i ... ne mogu da se setim da li sam još nešto nosila, uglavnom sve su vratili, uzeli su samo po jednu sliku. Doduše i za nas "matore" su gomilu papira vratili - uzeli su samo potvrde da smo u stalnom radnom odnosu. Za automobil su takodje sve vratili.

Šta li će biti ove godine? :-)

Patuljak,

Ajd reci pliz šta si sve nosila od papira (sa akcentom na auto)
0

#10 Korisnik je offline   IvanaR

• putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 177
  • Učlanjen: 04.01.08

Napisano: 07. feb 2008 - 09:13

Pogledaj porukuBokins @ 6. 02. 2008 - 18:28

Pošto ce deca biti na ženinom pasošu, da li potrebno ispisati (sa sajta Grčke amabsade)
2 šengen liste-molbe (ženin i moj pasoš) ili samo jednu molbu?

Obavetno dve molbe sa pratećim dokumentacijama. Većina agencija daje dobre informacije. Imaš na Sabrinom sajtu sve detaljno objašnjeno, a odatle isto možeš da skineš i formular za vizu. http://www.sabra.co.yu/vize_gr.htm
Juče je prošlost, sutra je budućnost, danas je...poklon!
0

#11 Korisnik je offline   katty

• putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 113
  • Učlanjen: 31.01.08

Napisano: 07. feb 2008 - 10:18

Da li je neko putovao bez agencije,mislim na to kad mu npr vlasnik hotela ili kuce u grckoj posalje vaucer i neznam tacno sta jos treba-a to me zanima-i sa tim ode u ambasadu.Da li je nekom tako odobrena viza
0

#12 Korisnik je offline   nikita61

• putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 176
  • Učlanjen: 03.02.08

Napisano: 07. feb 2008 - 10:31

Pogledaj porukukatty @ 7. 02. 2008 - 09:18

Da li je neko putovao bez agencije,mislim na to kad mu npr vlasnik hotela ili kuce u grckoj posalje vaucer i neznam tacno sta jos treba-a to me zanima-i sa tim ode u ambasadu.Da li je nekom tako odobrena viza

Ja sam prosle godine tako putovala. Vlasnica apartmana mi je poslala potvrdu otkucanu na njihovom memorandumu.Upismu je stajalo: to Mrs ( ime i prezime ), pa ispod Confirmation letter, a zatim: Dear Mrs Tatijana, thankyou for choosing our app.......We have received 30% of the total amount .........Best regards, pa njen potpis sa nekim pecatom. To mi je poslala mailom, a ja sam ga odstampala. Nista vise mi nije bilo potrebno iz Grcke. Nije trebao ni br. mog pasosa ni slicno....
0

#13 Korisnik je offline   IvanaR

• putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 177
  • Učlanjen: 04.01.08

Napisano: 07. feb 2008 - 10:36

Pogledaj porukukatty @ 7. 02. 2008 - 09:18

Joj, beše i to nekad... Pa, ja mislim da pored one dokumentacija (izvodi, potvrde sa posla i ostalo) nosiš vaučer i garantno pismo koje ti šalju Grci faksom. Ma isto onakvo kakvo ti daju i u agenciji, jer i njima vlasnici hotela šalju faksom, a mi za individualne vize to nosimo u ambasadu. Au al' sam ga zakomplikovala :stidljivko: , ali me sigurno razumeš!
Juče je prošlost, sutra je budućnost, danas je...poklon!
0

#14 Korisnik je offline   katty

• putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 07. feb 2008 - 10:45

Pogledaj porukunikita61 @ 7. 02. 2008 - 09:31

Ja sam prosle godine tako putovala. Vlasnica apartmana mi je poslala potvrdu otkucanu na njihovom memorandumu.Upismu je stajalo: to Mrs ( ime i prezime ), pa ispod Confirmation letter, a zatim: Dear Mrs Tatijana, thankyou for choosing our app.......We have received 30% of the total amount .........Best regards, pa njen potpis sa nekim pecatom. To mi je poslala mailom, a ja sam ga odstampala. Nista vise mi nije bilo potrebno iz Grcke. Nije trebao ni br. mog pasosa ni slicno....

A kazi jel taj vaucer i garantno pismo sve u jednom i kad si uplatila 30% jel to u odredjenu banku na njihov racun i da li si dobila potvrdu da si platila,znaci ne treba nikakva overa od njihove policije
0

#15 Korisnik je offline   katty

• putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 07. feb 2008 - 10:53

Pogledaj porukuIvanaR @ 7. 02. 2008 - 09:36

Joj, beše i to nekad... Pa, ja mislim da pored one dokumentacija (izvodi, potvrde sa posla i ostalo) nosiš vaučer i garantno pismo koje ti šalju Grci faksom. Ma isto onakvo kakvo ti daju i u agenciji, jer i njima vlasnici hotela šalju faksom, a mi za individualne vize to nosimo u ambasadu. Au al' sam ga zakomplikovala :stidljivko: , ali me sigurno razumeš!

Razumem te,hvala!
0

• (10 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Poslednja »
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Putovanja Info je deo Infostud grupe sajtova:
poslovi.infostud.com / mojtim.infostud.com / www.kursevi.com / www.najstudent.com / prijemni.infostud.com
www.polovniautomobili.com / www.unapredicv.com / www.internet-prodaja-guma.com