VRASNA
Napisano: 28. Jun 2006 - 14:34
Napisano: 04. Jul 2006 - 02:54
Ja sam bio predprosle godine u Vrasni i mesto je OK.Inace postoji Vrasna beach koja dolazi prva i gde smo bili i to je iskljucivo turisticko i vikend naselje i Nea Vrasna u produzetku koja je kao naseljeno mestasce.Plaza je klasicna Grcka-pesak sa lezaljkama od okolnih restorana i kafica a u produzetku auto-puta na nekoliko km je Asprovalta koja je stvarno lep gradic sa prelepim setalistem.U blizini je i Stavros koji me bas i nije odusevio.Ako ima prilike obavezno je posetiti plazu posle mesta Olimpijada (oko 15km) u pravcu Stavrosa - zelena prozracna voda i beli pesak i odlicno kupanje.
Sto se snabdevanja tice,na samoj raskrsnici za Vrasna beach nalazi se super-market Lidl sa dosta jeftinijim cenama od ostalih marketa pa tu pazare i Grci pa i Nemci.Tu samo neces naci brendove ali to nekad i nije vazno.
Sve u svemu za porodicni odmor je dobar izbor,Solun je na 70km pa se moze u soping,a ako imas sopstveni prevoz ne propusti Kavalu-za mene najlepsi grad u ovom delu Grcke.Ako te jos nesto zanima rado cu pomoci.
Cao
Napisano: 09. Jul 2006 - 15:23
A koje mesto ima bolju plazu Vrasna beach ili Nea Vrasna i koliko su udaljena ova mesta?
U kom hotelu si bio smesten?
Napisano: 14. Jul 2006 - 20:19
Napisano: 15. Jul 2006 - 16:35
I ja sam postavila isto pitanje na Krstarici/Turizam i putovanja i vidim da tamo bas i ne znaju gde je to.......
Hajde da se malo raspitamo, pa da vidimo da li se isplati tamo ici....
Hvala svima na odgovorima
Napisano: 15. Jul 2007 - 00:10
skoprija/vaga @ 15. 07. 2006 - 16:39
I ja sam postavila isto pitanje na Krstarici/Turizam i putovanja i vidim da tamo bas i ne znaju gde je to.......
Hajde da se malo raspitamo, pa da vidimo da li se isplati tamo ici....
Hvala svima na odgovorima
Hmmm... Boravio sam sa porodicom u Vrasni u periodu 24.06 - 04.07.2007 i mogu da vam prenesem sledece. Vrasna je malo vikend naselje u koje dolaze uglavnom Grci vikendom. Nalazi se iza Stavrosa par kilometara, a izmedju Stavrosa i Vrasne nalazi se bivsa nato baza, tako da je i to verovatno razlog sto mesto nije turisticki vise sredjeno. Hotela u Vrasni nema, samo apartmani, iliti "studija" kako nasi posteni turisticki radnici vole da kazu. Mi smo isli preko agencije Oktopod koju vam toplo ne preporucujem, narocito zbog prevoza koji je katastrofalno los. Njihov trokrevetni studio koji smo zatekli u vili Ana, doduse u neposrednoj blizini plaze, izgleda kao mala soba sa bracnim i obicnim krevetom, i rol ormanom koji je cudan spoj sporeta frizidera i sudopera. U Vrasni ne postoji kanalizacija, tako da cete sigurno imati zahtev od strane domacina da iskoristen toalet papir ne bacate u wc solju. Po meni, supermarketi u mestu su preskupi ( hleb 60, 70 centi, mleko 1.2 eur, meso 7-8eur, suhomesnato slicno kao kod nas ali cudnog ukusa sa tim njihovim zacinima, pitanje da li bi se deci svidelo, bar mojoj nije). Nigde nema trotoara, a Grci voze kao blesavi. Lidl je daleko da bi se iz njega nosilo bilo sta pesice, sto znaci da bez auta ne vredi ici tamo. I za Nea Vrasnu vazi isto, s tom razlikom sto tamo postoji uredjeno setaliste, sa dosta decijih igralista. Plaza je vezana sa Asprovaltom, i peskovita je , ali sa pojasom sitnog sljunka koji je tu zbog talasa kojih ima prilicno. Sa talasima su nam stizale i meduze. Voda je inace prilicno topla i ekstra cista. Da kazem i ovo. Stoji prica kako svi znaju Srpski dole, sto nije slucaj. Uglavnom neznaju ni engleski, pa tako da sporazumevanje ide prilicno traljavo. Posto se kao i svugde ljubav kupuje, glavni gosti i rado vidjeni koji ma je prilagodjeno sve na njihovim jezicima su Slovaci, Madjari, Cesi, Poljaci. Sve bollje su njihove, a ima i dosta makedonaca koji nam prave dosta problema pri ulasku u njihovu takozvanu drzavu. Toliko od mene. Pozdrav !
Napisano: 15. Jul 2007 - 00:44
West Palm Beach i Miami 2007
Tasos 2008
Letovanje 2010 Lido di Jesolo
Letovanje 2010 Austrija
Napisano: 15. Jul 2007 - 12:35
Pa problemi sa Makedoncima iskljucivo na granici, ne u Grckoj. Doduse, mislim da tu i agencija ima veliki udeo, jer druge agencije iz Srbije, tojest njihovi autobusi su prolazili pored nas, sto ce reci da se njihov vlasnik odrekao malog dela svog "kolaca" da bi putnici bili zadovoljni. Niko nije gadljiv na pare... Komarce sam prevideo, za setnju vam je neophodno neko od sredstava protiv komaraca. Ono sto je mene uzasno nerviralo su muve kojih ima u velikom broju tako da bi i muvalica bila pozeljna. Nama sprej nije znacio nista jer su zbog nedostatka klime svi prozori bili otvoreni. To je to otprilike, ako nekoga interesuje jos nesto, tu sam...
Napisano: 16. Jul 2007 - 02:08
A za one "takozvane popove", kada vidim kakhvih sve frustriranih tipova ima odmah mi lakse na dusi.
Napisano: 16. Jul 2007 - 20:37
Napisano: 16. Jul 2007 - 21:03
A ono o frustraciji, izgleda je bio pun pogodak.
Napisano: 17. Jul 2007 - 08:10
Zato, molim vas, smirite strasti. To su stvari na koje mi ne mozemo da uticemo (ili mozemo?). Verujem da svi mi ovde u Srbiji Makedonce dozivljavamo kao bracu, kao isti narod (barem ja tako mislim i osecam), i zato nema potrebe da se zbog nekih nemilih dogadjaja, medjusobno svadjamo i optuzujemo.
Uostalom, ovde je tema Vrasna, zar ne?
NOVE MFT: Prvi put u Beču - deo I i deo II, Drugi put u Beču - deo I, deo II i deo III,
"Eine kleine Nachtmusik", Schloßhof - deo I i deo II, Budimpešta.
Napisano: 17. Jul 2007 - 15:41
A da ,tema je bila Vrasna
Neke komentari su ispod praga opste kulture pa nek sami govore najbolje o autorima.Sto narod kaze,ko je za sta ucio.Cao.
Napisano: 20. Jul 2007 - 13:04
Ovu poruku je izmenio slatkiš: 20. Jul 2007 - 13:05
Napisano: 30. Jan 2008 - 16:30
Broj korisnika koji čitaju temu: 2
Članovi: 0, gosti: 2, skriveni članovi: 0