Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
maldivi/kako otici za sto manje para i u sto boljem periodu
Napisano: 28. jan 2008 - 13:31
Napisano: 30. jan 2008 - 00:56
Ovu poruku je izmenio DraganV: 18. dec 2010 - 15:48
Razlog promene: Nema potrebe citirati ako se odgovara na prethodni post
Napisano: 26. feb 2008 - 01:39
Napisano: 09. jun 2008 - 14:13
Supruga i ja smo bili na bracnom putovanju proslog oktobra. Ne modu da vam opisem kako nam je bilo, to morate da dozivite. Najbolje je da rezervisete pola godine unapred. Tada mozete da nadjete cartere nemackih jefinih kompanija. Bukvalno sve, sa transverima, taksama i punim pansionom moze da vas izadje 1500 evra po osobi. Najbolje i najlakse je preko Travel house-a. Mi smo isli preko njih i prezadovoljni smo. Ako vas nesto konkretno interesuje pitajte.
A, da. Vreme. Leti nije preporucljuvo ici. Monsunski je period. Najbolje od sredine septembra pa do maja.
Ovu poruku je izmenio Beeblebrox: 09. jun 2008 - 14:14
Napisano: 11. jun 2008 - 22:45
treba mi sto vise infomacija-u kom hotelu si bio, na kom ostrvu, da li vredi toliko vise platiti za bungalov na vodi itd...ma sve me zanima!
Hvala puno na odgovoru!
Napisano: 16. jun 2008 - 15:10
Supruga i ja smo bili proslog oktobra. Bili smo na ostrvu Meedhuparu (valjda se tako pise). To ostrvo vodi kompanija Adaran (iz Sri Lanke je ). Inace koncepcija turizma na Maldivima je ta, da je jedno ostrvo jedan resort (hotel). Nase se nalazolo u Raa atolu (grupi ostrva). To jest na najsevernijem. Morali smo de uzmemo taj jer smo kasno upltili. Bio je dosta povoljan sa cenom ali je transver od aerodroma do ostrva kostao oko 290 evra po osobi. Takodje zbog kasne uplate nismo imali mesta za nemacku carter kompaniju pa smo isli do Ciriha, Dohe (Katar) pa tek onda na Male (glavni grad Maldiva). To nas je jos dodatno kostalo, pa nas je aranzman izasao blizu 2000 po osobi. Zato vam preporucujem da sto pre uplatite, da bi vam obezbedili avio karte i smestaj na ostrvu koje je blizu aerodroma. U toj varijanti aranzman vas izlazi nesto ispod 1500 sa svim troskovima, punim pansionom i taksama.
Pogledajte Meeru Island Resort. Mi smo hteli da idemo tamo ali nije bilo mesta. Slobodno nadjite neki jeftiniji hotel, bez bazena koji vam ne treba. Uplatite i pun pansion jer ste vezani za ostrvo. Necete imati gde da se dohranjujete, a i pun pansion nije skupa stavka. NAma je hrana bila fenomenalna. Probali smo gomilu za nas novih jela. Sabljarka, razne vrste ribe koje kod nas nemas priliku da jedes, voce za koje nismo ni znali da postoji... Ako ne volis ribu, ne boj se, ponuda je ogromna. Uvek ima razlicitih pasti, piletine, teletine, svinjetine...
Na nasem ostrvu water vile su bile jako luksuzne. Sa batlerom koji je 24 sata na raspolaganju, djakuzijem, fenomenalnim enterijerom... Mislim da vam u raju taj luksuz nije neophodan. Ako vas bas kopka, mozete na licu mesta da se dogovorite sa menadzmentom da platite za 1-2 noci tamo.
Imao bih jos svasta da vam napisem... Nebih vas sad zamarao, slobodno pitajte sve sta vas zanima.
Nemojte da propustite priliku da odete. Mozda ce vam prvi utisak biti pomalo cudan. Nema asfalta, svuda je fenomenalni beli koralni pesak. Gradjevine ne smeju da budu vislje od drveca... Ali kad odbacite svakodnevne navike i opustite se, shvaticete da je to najbolji odmor u vasem zivotu.
O prirodi ne treba trositi reci. Odmah u plicaku videcete stotine razlicitih vrsta ribica. Izgledaju nestvarno u svim svojim bojama. (Kao da ste ukljucili skrinsejver sa ribicama).
Napisano: 12. avg 2008 - 11:48
kako sam te razumio, potrebno je uplatiti pola godine unaprijed i za 1500e po osobi praktički dobiješ pun pansion i za tu cijenu ne moraš više brinuti niti o bilo kakvim drugim izdacima, aerodromskim, hotelskim i inim?
možeš li još štogod reći o smještaju, ljudima, atmosferi...pa i stopi kriminaliteta i jesi li imao kakvih negativnih iskustava? hvala
Ovu poruku je izmenio DraganV: 18. dec 2010 - 15:48
Napisano: 10. sep 2008 - 21:47
Napisano: 10. sep 2008 - 23:08
Napisano: 26. sep 2008 - 14:08
koliko dana, koja agencija, vrijeme odlaska, ukupna cifra?
Ovu poruku je izmenio DraganV: 18. dec 2010 - 15:49
Razlog promene: skracen citat
Napisano: 26. sep 2008 - 14:10
tako nešto sam i ja planirao ali sve zavisno od ponuđene cijene...do 1500e bi bilo prihvatljivo, sve preko toga je preveliki luksuz
Ovu poruku je izmenio DraganV: 18. dec 2010 - 15:50
Razlog promene: skracen citat
Napisano: 01. sep 2009 - 12:11
osnovna stvar zbog koje zelimo da poselimo iskustva sa forumom je ta da smo i mi se o Maldivima trazili po forumima,tako da je i red da se na neki nacin revansiramo.
Naime, prvu polovinu jula smo proveli na Maldivima,a u povratku smo proveli i dva nezaboravna dana na Sri Lanci koju obavezno treba ukljuciti. Posle previse razmisljanja odlucili smo da medeni mesec provedemo na Maldivima i stvarno smo izabrali najbolju mogucu destinaciju! Najjeftinija avio kompanija je Sri Lankan, leti se preko Kolomba tako da ponavljam, obavezno treba videti i ovu cudnu azijsku drzavu. Napominjem da za ovaj stop over ne treba doplatiti avio kartu, koja je u nasem slucaju iznosila 740 evra sa svim taksama.
Do Maldiva smo leteli preko Franfurta i Kolomba pomenutom avio kompanijom sa kojom smo veoma zadovoljni. Na Maldivima smo preko velikog tur operatera bukirali hotel na ostrvu SUN ISLAND. Za ovo ostrvo smo se odlucili jer je jedno od najvecih (1400 x 400m) sa mnostvom izbora sto je nama kao mladom paru (28 i 27 god) ipak veoma bitno. Ostrvom smo prezadovoljni. Plaze su kao na slikama (pa, i lepse), hrana je fenomenalna, ostrvo je kao botanicka basta. Imali smo srece da smo, iako u julu, imali lepo i suncano vreme. Kuriozitet je da nam je skoro svaki dan bio kisni, ali samo na nekoliko minuta. Svaki dan smo igrali tenis,stoni tenis, odbojku na pesku....U ponudi su i razliciti izleti koji se dodatno placaju, kao i zanimacije na vodi... Kada je rec o novcu, ostrvo je prilicno skupo, pa tako flasa vode kosta 3$, kokteli su 15$, sladoled 5$. Obavezno ponesite dolare jer je to glavno sredstvo placanja i na Maldivima i na Sri Lanci, a placanje u evrima je manje isplativo zbog loseg kursa odnosa dolar/evro. Nas hotel/resort smo placali 52$ dnevno, polupansion po osobi sto je upola jeftinije u letnjem periodu u odnosu na glavnu sezonu koja je februar... Plaze su bele, more je plavetno sa temperaturom 29 stepeni, ribice neverovatne.Obavezno je pomeneti masku za ronjenje i neke sandale ( korali u vodi mogu da budu neprijatni)...
Stvarno je bilo nestvarno lepo, a kao kruna je dosao boravak na Sri Lanci. Ljubazne stjuardese u avionu su nam do tancina objasnile sta treba videti, pa smo mi tako za 36 sati boravka videli nekoliko prelepih budustickih hramova ( hram Budinog zuba u staroj prestonici Kendi je MUST TO), jahali slonove, bili u prihvatilistu slonova, kupovali markiranu odecu za smesne pare, posetili fabriku cajeva, videli plesni nastup....Za ovaj poduhvat smo angazovali auto i vozaca za 80$, a u vozacu smo dobili i turistickog vodica i drugara! Sve u svemu, pun pogodak!!!
I posle dva meseca, moja supruga i ja smo odusevljeni Maldivima i Sri Lankom i svima ih preporucujemo...Za sve sto vas interesuje, slobodno pitajte. Treba sto vise traziti po netu informacije jer je dobra priprema garancija dobrog provoda....TOLIKO
Napisano: 28. sep 2009 - 18:55
http://www.meeru.com....aspx?roomId=12
moze li mi neko pojasniti...recimo cena za recimo termin od 1. maja je 170 dolara po sobi, a maksimalni kapacitet ljudi u sobi je 3. To znaci da ako podje 2 osobe, za ovakvu sobu placaju 170 dolara podeljeno na 2, ili ti daju po 85 dolara po noci, za recimo 10 noci je po osobi 850 dolara, plus prevoz gliserom cini mi se 110 dolara, to je sve pun pansion. Ostaje samo jos avio karta?
Jesam li ja lepo ovo razumeo. Nije 170 dolara per person, nego per room?
Hvala unapred na odgovorima.
Pozz
Napisano: 16. okt 2009 - 14:00
Napisano: 06. nov 2009 - 13:18
Ovu poruku je izmenio DraganV: 18. dec 2010 - 15:50

Citiraj
Odgovori na ovo