Putovanja.info Forum: C U B A - Putovanja.info Forum

Skoči na sadržaj

Dragi forumaši,
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
  • (10 Strane)
  • +
  • « Prva
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Poslednja »
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete pisati na ovoj temi

C U B A

#76 Korisnik je offline   artichoka

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 80
  • Učlanjen: 26.08.08

Napisano: 16. avg 2010 - 10:15

Zasto ne bi bilo preporucljivo - samo je pitanje sta vise volis i sta ti vise odgovara. A i sta zelis da vidis i kako zelis da provedes odmor.

Cene aranzmana jesu visoke ali ne racunaj da ces mnogo ustedeti u privatnom aranzmanu jer karta jeste skupa i ako hoces neki legalan i pristojan smestaj ni on te nece izaci bas jeftino.

Ne znam nista o tim tarantulama koje spominjes :)

Najjeftinija karta koju sam ja nasla pre 2 godine je bila 950 eura sa taksama. Ja nisam ni od koga cula da je prosao jeftinije ali to ne znaci da nije moguce. Treba traziti, eksperimentisati sa kompanijama, datumima, traziti par meseci unapred itd. Bilo bi lepo da moze da se nadje za te pare jer bih i ja onda isla ponovo :)

Mi smo u privatnom smestaju jele kod domacina tako da nismo kupovale hranu u radnjama (koje ne bih nazvala supermarketima) i spremale same. Ostatak smo provele po restoranima. Ono usput sto smo grickale sa nogu smo kupovale gotovinom - sokovi/voda recimo da kostaju kao i kod nas dok fast food njihov tipa pica na parce ili neko pecivo nalik piti/proji je smesno jeftino. Mislim da je i pijaca jeftinija ali kao sto rekoh nismo spremale same pa ne znam pouzdano kakve su cene.
0

#77 Korisnik je offline   tas

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 1
  • Učlanjen: 16.08.10

Napisano: 17. avg 2010 - 08:32

Zdravo svima, imam par pitanja za vas dobre ljude,sta je potrebno za iznajmljivanje skutera na kubi i da li nositi franke ili eure, hvala.
0

#78 Korisnik je offline   Belacevic

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 8
  • Učlanjen: 10.01.08

Napisano: 26. avg 2010 - 10:08

Пре две ипо године сам путовао на Кубу и свеукупно ме је пут до тамо изашао 730 евра- сама авионска карта Лондон-Хавана је била 530 евра (преосталих 200 укључује трансфер Београд- Загреб-Лондон и британску визу). Колико ја знам/пратим то је била убедљиво најјефтинија варијанта.
0

#79 Korisnik je offline   misha_m83

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 34
  • Učlanjen: 25.06.10

Napisano: 26. avg 2010 - 10:49

Pogledaj porukutas @ 17. avg 2010 - 07:32

Zdravo svima, imam par pitanja za vas dobre ljude,sta je potrebno za iznajmljivanje skutera na kubi i da li nositi franke ili eure, hvala.

Za iznajmljivanje skutera (mislim na kopneni, ne vodeni :)) ti ne treba nista osim pasosa i novca. Ja sam nosio eure i sve je bilo OK, ne znam kakva je situacija sa francima, ali dolare nikako.
0

#80 Korisnik je offline   Student

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 4
  • Učlanjen: 25.09.10

Napisano: 25. sep 2010 - 20:21

Zelim sada u Oktobru na Kubu, najradije na Cayo Largo, da lli je neko bio i kako do tamo sa Havane najbolje doci?

Hvala!
0

#81 Korisnik je offline   zak08

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 46
  • Učlanjen: 18.08.07

Napisano: 27. sep 2010 - 17:36

Pogledaj porukuStudent @ 25. sep 2010 - 20:21

Zelim sada u Oktobru na Kubu, najradije na Cayo Largo, da lli je neko bio i kako do tamo sa Havane najbolje doci?

Hvala!

Isto pitanje si postavio na 2 mesta...
0

#82 Korisnik je offline   vojislav

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 50
  • Učlanjen: 22.02.07

Napisano: 12. okt 2010 - 23:09

Hoću sa suprugom i detetom od 4,5 godine da idem za Novu godinu na Kubu. Hteo sam sa top travelom jer imaju dobru vezu preko Pariza u kome se jedu noć ostaje pa se tek sutradan kreće za Havanu. Kaži mi koliko je put naporan i da li si video da je neko išao sa malim detetom tamo. Mene zanima isključivo kupanje i sunce u Varaderu jer zbog malog deteta i nisam baš za neke duge exkurzije
0

#83 Korisnik je offline   Student

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 4
  • Učlanjen: 25.09.10

Napisano: 13. okt 2010 - 10:59

Pogledaj porukuvojislav @ 12. okt 2010 - 22:09

Hoću sa suprugom i detetom od 4,5 godine da idem za Novu godinu na Kubu. Hteo sam sa top travelom jer imaju dobru vezu preko Pariza u kome se jedu noć ostaje pa se tek sutradan kreće za Havanu. Kaži mi koliko je put naporan i da li si video da je neko išao sa malim detetom tamo. Mene zanima isključivo kupanje i sunce u Varaderu jer zbog malog deteta i nisam baš za neke duge exkurzije

Zdravo Vojislave,

ako zelis samo plazu, sunce i kupanje moj ti je savjet Fuerteventura (Kanari uopce), Kipar ili tako nesto. Dominkanska Republika takodje ima lijepe Hotele i Resorte. Steta je biti na Kubi, a ne dozivjeti Havanu. Bilo je dosta ljudi sa djecom, cak u Havani. Playa del Este je jako blizu od centra Havane i Busevi voze par puta dnevno organizirani od strane hotela. Sto se leta tice pogledaj od Frankfurta sa Condor-om, imaju jako mnogo ponuda.

Pozdrav!
0

#84 Korisnik je offline   vojislav

• turista
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 13. okt 2010 - 23:15

Ja mislim da idem za Novu godinu i ne znam da li tad može da se kupa u moru na Kanarskim ostrvima. Na Kipru ne može jer je ipak u januaru hladno. Zbog toga sam izabrao Kubu jer mislim da je tad tamo pravo vreme

0

#85 Korisnik je offline   zak08

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 46
  • Učlanjen: 18.08.07

Napisano: 17. okt 2010 - 23:00

Postavljena slika
Postavljena slika
Postavljena slika
Postavljena slika
Postavljena slika
Postavljena slika
Postavljena slika
Postavljena slika

Postavljena slika
Postavljena slika
Postavljena slika

Santiago de Cuba

0

#86 Korisnik je offline   oldtimer

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Učlanjen: 26.09.10

Napisano: 20. okt 2010 - 19:21

Danas kupio karte...980 eura sa svim taxama BGd-PAR-HAV....
idem 2og januara. 3 nocenja u Havani, i 9 u Varaderu, ukupno sve za 1420 eura sa kartom 12 nocenja :D
0

#87 Korisnik je offline   vojislav

• turista
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 21. okt 2010 - 02:45

Da li je to u tvom aranžmanu ili agencija. Sa agencijom polazak 30.12. isto 12 dana je 1800 eura.
0

#88 Korisnik je offline   oldtimer

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Učlanjen: 26.09.10

Napisano: 21. okt 2010 - 21:03

Agencija ;)
Verovatno nije po pravilniku, pa necu napisati ime, ali ako te zanima-mozemo na PP :bez-zuba:
0

#89 Korisnik je offline   tonci

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 89
  • Učlanjen: 01.07.08

Napisano: 30. okt 2010 - 02:23

Pogledaj porukuvojislav @ 21. okt 2010 - 01:45

Da li je to u tvom aranžmanu ili agencija. Sa agencijom polazak 30.12. isto 12 dana je 1800 eura.

Vojislave,ja sam proslog Novembar bio na Kubi preko Kontikija i sve je bilo odlicno.Ako ides u Varadero uzmi Hotel u koji sam ja boravio Barcelo Solymar,to je hotel sa 5***** po Kubanskim standardima ali po nasim bi dobio 3+,a za restoran bi mu dao 4+ zvezdice,za klopu nema sta nema sve je ALL INC.Uzmi taj Hotel zato sto svi dugi su ti vise udaljeni od Varadera mislim to je mali gradic koji ti je na 10 minuta pesaka od Hotela ,a kad bi isao u druge hotele placao bi taxi ako zelis da se prosetas malo.Imas i decji bazen za vase dete.Taxi tamo je minimum 5 eura za 3-4km.Kod njih za nas strance sve je 24 puta skuplje,ima druga valuta Peso Convirtible.Nemoj da nosis dolare, vec eure! Bolji im je kurs.
Oko aviona ide se BG-Paris na Charl De Gol,a onda sa Air France sa super avionom Boing 747 - 400 za 8-9 sati do Havane.Havana je super grad,ostani bar 2-3 dana tamo.Da se ne raspisujem puno idi unazad nekolimo stranica gde sam postavio reportazu (vidi moj nick) pa procitaj je! :-)

Ovu poruku je izmenio tonci: 30. okt 2010 - 02:25

"The world is a book and those who do not travel read only the page"
0

#90 Korisnik je offline   lutalica

• putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 118
  • Učlanjen: 30.08.06

Napisano: 30. nov 2010 - 14:42

Ja sam bila pre neku godinu u Varaderu u januaru, hotel Tuxpan 4*. Temperatura je bila oko 25 stepeni, ali jako sam bila razocarana da je zastavica cesto bila crvena sto znaci nije nam bilo dozvoljeno kupanje u moru zbog malih talasa. :ljutko: Zaista su bili mali. Uglavnom smo se kupali u bazenu, gde voda nije bila grejana, tako da bih volela opet da odem i sigurno bih izabrala neki drugi period u godini. Sa hotelom sam bila super zadovoljna, sve je bilo ok.

Inace se slazem sa nekima koji su rekli da ako ides zbog plaze, onda imas lepih plaza i blize. Greota je dati toliki novac i preci toliko da bi samo uzivao na plazi.

Sto se dece tice, ne brini, puno ljudi ide sa decom u Varederu, samo obrati paznju jer ima hotela koji su za odrasle bez dece.

Lep provod zelim u svakom slucaju!
0

• (10 Strane)
  • +
  • « Prva
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Poslednja »
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Putovanja Info je deo Infostud grupe sajtova:
poslovi.infostud.com / mojtim.infostud.com / www.kursevi.com / www.najstudent.com / prijemni.infostud.com
www.polovniautomobili.com / www.unapredicv.com / www.internet-prodaja-guma.com