Putovanja.info Forum: C U B A - Putovanja.info Forum

Skoči na sadržaj

Dragi forumaši,
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
  • (10 Strane)
  • +
  • « Prva
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Poslednja »
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete pisati na ovoj temi

C U B A

#46 Korisnik je offline   Kaludjerica Rade

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 1
  • Učlanjen: 14.07.09

Napisano: 06. jan 2010 - 05:08

Pogledaj porukuzak08 @ 30. dec 2009 - 18:30

Mogući direktni čarter letovi od Beograda do Kube od maja !

http://www.blic.rs/V...do-Kube-od-maja

Odlicno.Postavljena slika .samo da jos neke tekuce privatne poslove zavrsim. Ionako zbog njih nisam otisao na jesen, a odlozio sam i planirano martovsko putovanje tamo.
0

#47 Korisnik je offline   MinaMNE

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 20
  • Učlanjen: 11.01.10

Napisano: 21. jan 2010 - 18:03

Bila sam u Varaderu i Havani i tek tad vidjela kako je svijet razlicit!To mi je bilo prvo prekookeansko putovanje jedno od prvih putovanja uopste ii odusevljena sam bila.U Varaderu sam bila u u Blau Hotelu i stvarno,stvarno uzivala.Ljudi su me odusevili.Ulice Havane tako zive,tako drugacije...

0

#48 Korisnik je offline   Zagor Te -Nej

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 10
  • Učlanjen: 25.01.10

Napisano: 25. jan 2010 - 12:37

Kuba je jedinstena destinacija , medjutim nase agencije prodaju arnzmane po abnormalnoj ceni bilo da se radi o idividualnom ili o grupnom putovanju, ali moj predlog je da ukoliko imate nekog u inostranstvu da vam uplati aranzman od tamo jer je neuporedivo jeftinije.Na taj nacin mozete provesti npr. ukoliko letite iz Frankfurta 3 nedelje u Varaderu po ceni od 1100 eura ili cak jeftinije ukoliko uplatite ranije.Na vama je tada jos da platite put od Beograda do Frankfurta.Rec je o hotelima sa 3 ili 3.5 zvezdica koji po kvalitetu usluga ne zaostaju mnogo za hotelima od cetiri zvezdice, a glavna prednost im je sto su smesteni u samom centru Varadera gde se nalaze svi restorani,barovi,radnje, pijace, parkovi...za razliku od hotela sa cetiri ili pet zvezdica koji se nalaze na drugom kraju poluostrva potpuno izolovani.Treba napomenuti da aranzman preko domacih agencija iznosi oko 1700 eura za period od samo 2 nedelje!Ako neko ima jos pitanja vezanih za Kubu a pogotovo za Varadero slobodno pitajte.
0

#49 Korisnik je offline   leksicka

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 4
  • Učlanjen: 03.06.08

Napisano: 15. mar 2010 - 19:14

mi bili na kubi prošle godine u aprilu...moja preporuka je da odavde nosite švajcarce ili kanadske dolare nikako eur pošto je nepovoljan kurs
0

#50 Korisnik je offline   zak08

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 46
  • Učlanjen: 18.08.07

Napisano: 20. mar 2010 - 13:02

http://www.bc.gov.cu...change_rate.asp
0

#51 Korisnik je offline   aquariusbg011

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 39
  • Učlanjen: 02.06.06

Napisano: 20. mar 2010 - 18:45

Ima li kakvih noviteta u vezi cartera do Kube .. ?
0

#52 Korisnik je offline   nadi

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 19
  • Učlanjen: 28.06.06

Napisano: 06. apr 2010 - 11:22

Hello svima,
Gledam malo ponude za Kubu, pa da vidim kakva su vasa iskustva i prijedlozi..
Prva stvar, da li je bolje ici agencijom aranzman ili postoji mogucnost samostalnog odlaska, online rezervacije hotela, ili kombinacije preko Njemacke isl..
Drugo, koliko je moguce samostalno se kretati, znaci ako ides agencijom, mozes li iz varadera rent-a-carom ili nekom varijantom ici opet u havanu, jer mi dva dana u havani uz onaj program nekako kvari taj ambijent slow motion-a i laganice?
Ne znam kolko sam jasna, ali ako imate neka iskustva pisite
0

#53 Korisnik je offline   artichoka

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 80
  • Učlanjen: 26.08.08

Napisano: 08. apr 2010 - 11:56

Mozes ici i solo i preko agencije, kako vise volis. Sta je tu bolje ili losije ne mogu da ti kazem posto zavisi od tvojih afiniteta tj sta vise preferiras.

Ako ides solo mozes naci smestaj po hotelima ali i privatnim kucama preko neta, maltene u svim gradovima.

Mozes samostalno da se kreces kao i bilo gde u civilizovanom svetu (iako je diskutabilno koliko to Kuba jeste :) ). Imas rent-a-car, autobuse... Cak postoje autobusi u jeftinijoj varijanti koji su u principu za lokalce, ali naravno niko ti ne brani da ides njima a imas i turisticke autobuse koji su bolji/skuplji i nema lokalaca ako ti oni budu stvarali malo neprijatnosti :) Idu sa istih stanica pa ces videti sta ti vise odgovara.

Lokalno opet mozes da se kreces gradskim busom, pesaka, taksijem ili koko taksijem. Sve je moguce :)

Opet preporucujem kad si vec tamo da prosiris malo obilazak i da se ne ogranicis samo na Varadero i Havanu i da napravis izlet i u neki manji grad.
0

#54 Korisnik je offline   zak08

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 14. apr 2010 - 12:50

Kubanska vlada je najavila da će od 1. maja svi turisti prilikom dolaska na Kubu morati da imaju sa sobom putno zdravstveno osiguranje. Putnici koji su do sada putovali na Kubu nisu bili u obavezi da poseduju osiguranje, ali od sada bez njega niko neće moći da uđe u zemlju. Osiguranje će moći da se kupi širom sveta ali isključivo u kompanijama koje su priznate od strane kubanske vlade. Takođe, turisti će moći da ga nabave i prilikom sletanja na aerodrom u Havani na šalterima kubanskih kompanija. Diplomatsko osoblje i predstavnici stranih organizacija nisu obuhvaćeni novim pravilom.
0

#55 Korisnik je offline   Zagor Te -Nej

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 10
  • Učlanjen: 25.01.10

Napisano: 19. apr 2010 - 19:59

Pogledaj porukunadi @ 06. apr 2010 - 10:22

Hello svima,
Gledam malo ponude za Kubu, pa da vidim kakva su vasa iskustva i prijedlozi..
Prva stvar, da li je bolje ici agencijom aranzman ili postoji mogucnost samostalnog odlaska, online rezervacije hotela, ili kombinacije preko Njemacke isl..
Drugo, koliko je moguce samostalno se kretati, znaci ako ides agencijom, mozes li iz varadera rent-a-carom ili nekom varijantom ici opet u havanu, jer mi dva dana u havani uz onaj program nekako kvari taj ambijent slow motion-a i laganice?
Ne znam kolko sam jasna, ali ako imate neka iskustva pisite

Online rezervacija hotela je moguca, ali je jako skupa , najeftinije resenje je uplata paket aranzmana preko nemackih tour operatora direktno u Nemackoj ako imate nekog ko zivi tamo mnogoooo je jeftinije(trenutno ima ponuda 18 dana 1000 eura od petog maja).Ako necete da boravite u Havani nikakav problem.Iz Varadera mozete obici celu Kubu da li rent-a-carom (koji ima gotovo svaki hotel) ili putem ekskurzija koje takodje mozete uplatiti u svakom hotelu. Na Kubi se moze potpuno slobodno kretati bez obzira da li je dan ili noc, kriminala gotovo da i nema.
0

#56 Korisnik je offline   artichoka

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 80
  • Učlanjen: 26.08.08

Napisano: 20. apr 2010 - 09:49

Pogledaj porukuZagor Te -Nej @ 19. apr 2010 - 19:59

kriminala gotovo da i nema.

Samo pazi na stvari koje nosis sa sobom, cuvaj se dzeparosa i nema da brines :)
0

#57 Korisnik je offline   Minčetić

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 53
  • Učlanjen: 27.05.09

Napisano: 23. apr 2010 - 14:03

Ja se tek sad uključujem na ovu temu. Koliko mi je poznato, još ne postoji direktna linija Beograd - Havana. Čini mi se da sam čula da bi to trebalo u maju da krene ... Ja sam inače bila pre 9 godina na Kubi i bilo je stvarno lepo. Mi smo tada putovali do Amsterdama pa onda let Amsterdam - Havana.

Pogledaj porukuzak08 @ 22. jan 2008 - 21:29

Koliko traje let Frankfurt-Havana i da li ce marta meseca biti otvorena linija Beograd-Havana?

0

#58 Korisnik je offline   Minčetić

• turista
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 26. apr 2010 - 14:09

Pogledaj porukuMargarita @ 08. mar 2009 - 16:02

Pozdrav bebozr, napisi jos neki komentar, recimo, cene na Kubi, ljudi... ja sve mislim da uopsteno gledano, oni nisu siromasni - imaju zdravstvenu zastitu , imaju besplatno skolstvo i imaju za hranu, SAMO im je standard ( u smislu savremene tehnike, uredjaja za pokucstvo, itd), na niskom nivou.
E, sada... mozda je to i dobro?
I da, reci mi, da li si pronasla nekog da ide sa tobom, kakvo je iskustvo? Opet si isla sa travel housom?
Sretno u buducim putesestvijima!

Koliko ja znam, tačno je da imaju zdravstvenu zaštitu (e sad, drugo je pitanje da li imaju i sa čime da sprovode tu zdravstvenu zaštitu, inače socijalni sistem izgleda da je stvarno dobar), besplatno školstvo (kažu - dosta dobro) i valjda i za hranu, lepu klimu, divnu muziku, divnu prirodu, ali čini mi se da je to sve (ili bar skoro sve) što imaju ...
Meni je tokom nekih 10-ak dana boravka tamo bilo zaista lepo i, izmešu ostalog, bio mi je lep i osećaj sigurnosti (bezbednosti). ne znam da li je to i sad tako, pošto sam ja bila tamo pre 9 godina.
0

#59 Korisnik je offline   Minčetić

• turista
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 26. apr 2010 - 14:15

Pogledaj porukudiscostar @ 31. mar 2009 - 13:22

Bila. U novembru. Vreme idealno ali ne bas mnogi vruce, uvece nisam izlazila bez teksas jakne. More predivno i toplo. Ovako, stos e Havane tice, 3 danas u maksimum ,po meni. Grad je divan ,ima svasta da se nauci ali sve preko tri dana je iscrpljujuce, prostitutke ,svi mole za pare.. ona kao njihova veselost o kojoj se pricalo i da im novac nije bitan apsolutno je laz. Meni je grozan bio osecaj da mi se niko ali niko nije nasmejao a da pritomnije rekao daj pare ili stini majcu ili daj jaknu posto imas majicu itd. Muzika divna ,na sves trane. Sto se cena tice, takodjeee nista nije jeftino. Ok,jeftinije od evrope ali one price da tamo ne mozete pare da potrosite je apsolutna laz. U staroj havani je Mohito 4,5,6 evra. ok nije kao u Londonu ali nije ni dzabe. Taksi po centru je minimum 3 evra.Niko ne vozi za manje. Meni je Kuba divna , Che na sve strane . novac imam i ne zalim za njim ali ne volim kad se ima lazna slika. Meni su pricali cigare dzabeee..nista nije dzabe, kutija Cohiba je 200 evra bila tako da...

Sto se varadera tice, duga plaza 22 km na kojoj su poredjani hoteli. Divna stvar, hoteli su stvarno na plazi. Nama nije padala kisa nijedanput ali mi smo bile u novembru. Vetar je zvao da duva.U Varaderu se uglavnom sve svodi na hotel. Postoji mali centar ali tus e ralno nema sta raditi sem otici recimo do banke, kupiti suvenire.. Zna se gde je svake noci dobar provod, odnosno u kom hotelu i onda se tako izlazi ali opet po hotelima. Ajkula nema Postavljena slika

Jel treba jos nesto???

Složila bih se sa konstatacijom da nije uopšte džabe. Koliko se sećam, i pre 9 godina, kad smo mi bili tamo, kokteli u centru Havane su bili tako negde oko 5-6 dolara (tada EURO još uvek nije bio "aktuelan"), i tada su, čini mi se, postojale dve valute. Jedna je bila njihov domaći "peso" (čini mi se da se tako zove) - ne-konvertibilni, za njih, a druga je bila konvertibilni "peso" - za strance, ako se ne varam.
U radnjama za njih - "domaće" nije moglo skoro ništa da se nađe, a u radnjama za strance je moglo, a,li za konvertibilnu valutu po ne baš povoljnom kursu, čini mi se.
0

#60 Korisnik je offline   zak08

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 28. apr 2010 - 11:30

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika
0

• (10 Strane)
  • +
  • « Prva
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Poslednja »
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Putovanja Info je deo Infostud grupe sajtova:
poslovi.infostud.com / mojtim.infostud.com / www.kursevi.com / www.najstudent.com / prijemni.infostud.com
www.polovniautomobili.com / www.unapredicv.com / www.internet-prodaja-guma.com