Odlicno.
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
C U B A
Napisano: 06. jan 2010 - 05:08
Odlicno.
Napisano: 21. jan 2010 - 18:03
Napisano: 25. jan 2010 - 12:37
Napisano: 15. mar 2010 - 19:14
Napisano: 20. mar 2010 - 13:02
Napisano: 20. mar 2010 - 18:45
Napisano: 06. apr 2010 - 11:22
Gledam malo ponude za Kubu, pa da vidim kakva su vasa iskustva i prijedlozi..
Prva stvar, da li je bolje ici agencijom aranzman ili postoji mogucnost samostalnog odlaska, online rezervacije hotela, ili kombinacije preko Njemacke isl..
Drugo, koliko je moguce samostalno se kretati, znaci ako ides agencijom, mozes li iz varadera rent-a-carom ili nekom varijantom ici opet u havanu, jer mi dva dana u havani uz onaj program nekako kvari taj ambijent slow motion-a i laganice?
Ne znam kolko sam jasna, ali ako imate neka iskustva pisite
Napisano: 08. apr 2010 - 11:56
Ako ides solo mozes naci smestaj po hotelima ali i privatnim kucama preko neta, maltene u svim gradovima.
Mozes samostalno da se kreces kao i bilo gde u civilizovanom svetu (iako je diskutabilno koliko to Kuba jeste
Lokalno opet mozes da se kreces gradskim busom, pesaka, taksijem ili koko taksijem. Sve je moguce
Opet preporucujem kad si vec tamo da prosiris malo obilazak i da se ne ogranicis samo na Varadero i Havanu i da napravis izlet i u neki manji grad.
Napisano: 14. apr 2010 - 12:50
Napisano: 19. apr 2010 - 19:59
Gledam malo ponude za Kubu, pa da vidim kakva su vasa iskustva i prijedlozi..
Prva stvar, da li je bolje ici agencijom aranzman ili postoji mogucnost samostalnog odlaska, online rezervacije hotela, ili kombinacije preko Njemacke isl..
Drugo, koliko je moguce samostalno se kretati, znaci ako ides agencijom, mozes li iz varadera rent-a-carom ili nekom varijantom ici opet u havanu, jer mi dva dana u havani uz onaj program nekako kvari taj ambijent slow motion-a i laganice?
Ne znam kolko sam jasna, ali ako imate neka iskustva pisite
Online rezervacija hotela je moguca, ali je jako skupa , najeftinije resenje je uplata paket aranzmana preko nemackih tour operatora direktno u Nemackoj ako imate nekog ko zivi tamo mnogoooo je jeftinije(trenutno ima ponuda 18 dana 1000 eura od petog maja).Ako necete da boravite u Havani nikakav problem.Iz Varadera mozete obici celu Kubu da li rent-a-carom (koji ima gotovo svaki hotel) ili putem ekskurzija koje takodje mozete uplatiti u svakom hotelu. Na Kubi se moze potpuno slobodno kretati bez obzira da li je dan ili noc, kriminala gotovo da i nema.
Napisano: 23. apr 2010 - 14:03
Napisano: 26. apr 2010 - 14:09
Margarita @ 08. mar 2009 - 16:02
E, sada... mozda je to i dobro?
I da, reci mi, da li si pronasla nekog da ide sa tobom, kakvo je iskustvo? Opet si isla sa travel housom?
Sretno u buducim putesestvijima!
Koliko ja znam, tačno je da imaju zdravstvenu zaštitu (e sad, drugo je pitanje da li imaju i sa čime da sprovode tu zdravstvenu zaštitu, inače socijalni sistem izgleda da je stvarno dobar), besplatno školstvo (kažu - dosta dobro) i valjda i za hranu, lepu klimu, divnu muziku, divnu prirodu, ali čini mi se da je to sve (ili bar skoro sve) što imaju ...
Meni je tokom nekih 10-ak dana boravka tamo bilo zaista lepo i, izmešu ostalog, bio mi je lep i osećaj sigurnosti (bezbednosti). ne znam da li je to i sad tako, pošto sam ja bila tamo pre 9 godina.
Napisano: 26. apr 2010 - 14:15
discostar @ 31. mar 2009 - 13:22
Sto se varadera tice, duga plaza 22 km na kojoj su poredjani hoteli. Divna stvar, hoteli su stvarno na plazi. Nama nije padala kisa nijedanput ali mi smo bile u novembru. Vetar je zvao da duva.U Varaderu se uglavnom sve svodi na hotel. Postoji mali centar ali tus e ralno nema sta raditi sem otici recimo do banke, kupiti suvenire.. Zna se gde je svake noci dobar provod, odnosno u kom hotelu i onda se tako izlazi ali opet po hotelima. Ajkula nema
Jel treba jos nesto???
Složila bih se sa konstatacijom da nije uopšte džabe. Koliko se sećam, i pre 9 godina, kad smo mi bili tamo, kokteli u centru Havane su bili tako negde oko 5-6 dolara (tada EURO još uvek nije bio "aktuelan"), i tada su, čini mi se, postojale dve valute. Jedna je bila njihov domaći "peso" (čini mi se da se tako zove) - ne-konvertibilni, za njih, a druga je bila konvertibilni "peso" - za strance, ako se ne varam.
U radnjama za njih - "domaće" nije moglo skoro ništa da se nađe, a u radnjama za strance je moglo, a,li za konvertibilnu valutu po ne baš povoljnom kursu, čini mi se.

Citiraj
Odgovori na ovo