Putovanja.info Forum: C U B A - Putovanja.info Forum

Skoči na sadržaj

Dragi forumaši,
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
  • (10 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Poslednja »
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete pisati na ovoj temi

C U B A

#16 Korisnik je offline   Nikola S.

• Ikonica
  • Moderator
  • Poruka: 15403
  • Učlanjen: 14.07.05

Napisano: 30. jan 2009 - 22:07

Radice, ajde neki izvestaj, neka perporuka.
Koji deo si obisla, sta treba posetiti...
0

#17 Korisnik je offline   Nikola S.

• Ikonica
  • Moderator
  • Poruka: 15403
  • Učlanjen: 14.07.05

Napisano: 30. jan 2009 - 22:20

Sa srpskim pasosem ne treba viza, jel tako?
0

#18 Korisnik je offline   zak08

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 46
  • Učlanjen: 18.08.07

Napisano: 02. feb 2009 - 23:20

Radice,mozes i ovde da postavis neku sliku.

Nikada nije bila potrebna viza za Kubu.
0

#19 Korisnik je offline   jagodica

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 55
  • Učlanjen: 18.04.07

Ikonica poruke  Napisano: 14. feb 2009 - 22:00

za Radicu

Reci mi kada je najbolje ici na Kubu, mislim na vreme i kolika je cena avionske karte i kako izgleda avionski prevoza zajedno sa transferom do ove zemlje?

Hvala na informacijama
0

#20 Korisnik je offline   Марија Љ.

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 92
  • Učlanjen: 02.08.08

Napisano: 18. feb 2009 - 11:15

Пошто се Радица не јавља...

На Кубу је најбоље ићи од новембра до маја јер је тада лепо време. Топло је целе године али од јуна до октобра је кишна сезона, а у августу и септембру су могући урагани. Када сам ја била на Куби један дан је био кишовит, одједном кратак пљусак, али покиснеш до голе коже, после пола сата опет исто и тако неколико пута у току дана. У Варадеру је то и интересантно, али не знам да ли би тако било и у Хавани или приликом неког другог обиласка.

Ја сам ишла преко Амстердама што је одлична варијанта јер нам не треба транзитна виза за Холандију. Лет Амстердам-Варадеро траје 10 сати, док се у повратку из Хаване до Амстердама стиже за 9 сати. Тих 10 сати у авиону прође углавном у јелу јер се најпре служи ужина, па ручак, па опет ужина, онда вечера, а у међувремену вода, кафа... Повремено се путници обавештавају о лету: висина, брзина, спољна температура, још колико километара до слетања...Сваки путник добије слушалице па може да бира коју врсту музике ће да слуша. Коме је хладно добије ћебе. (Можда ће и ово неког да интересује. :D )
0

#21 Korisnik je offline   micicici

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 2
  • Učlanjen: 02.04.08

Napisano: 25. feb 2009 - 11:54

Planiram na Kubu krajem marta,pa me zanima da li je neko isao samostalno,bez agencije,kakve su ceen smestaja i uopste van pansionske potrosnje....koliko mi treba para za 15 dana ?!
0

#22 Korisnik je offline   magnolia

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Učlanjen: 04.03.09

Napisano: 04. mar 2009 - 16:01

Zdravo svima,
i ja bih trebala da idem na Kubu pocetkom maja i to u svojoj reziji. Kupila sam avionske karte, i sad mi "samo" ostaje da sama preko neta organizujem ostatak puta.
Hvala puno alexa_j, kontaktirala sam Pototoa i nadam se da cu dobiti odgovor uskoro vezano za smjestaj u Havani.
Interesuje me da li neko ima preporuku za hotel u Varaderu? Tamo bih se zadrzala 3-4 dana. Gledala sam po raznim sajtovima i citala razne kritike, tako da sam sad prilicno zbunjena. Da li je velika razlika izmedju hotela sa 5* i onih malo slabijih? Cijene variraju od 50€ na noc, do 250€.
Hvala puno na pomoci
0

#23 Korisnik je offline   bebazr

• putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 128
  • Učlanjen: 23.11.06

Napisano: 05. mar 2009 - 20:18

Ima jedan extra hotel GRAN CARIBE CLUB CAREY, ja sam dila sredinom januara ove godine i all inc. placala 37e dnevno, citala sam na netu sve neke negativne kritike i mogu ti reci da lazu, evo ubacicu slike sobe i skroz je opustena atmosfera, ja sam se odusevila...
0

#24 Korisnik je offline   magnolia

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Učlanjen: 04.03.09

Ikonica poruke  Napisano: 06. mar 2009 - 12:54

Pogledala sam hotel, i to je zbilja dobra cijena. Za dvije osobe u maju je 69€.
Kritike stvarno jesu lose :huh: , ali svijet je valjda razmazen :)
Da li postoji mogucnost za razne izlete iz tog hotela i bash me interesuje sta si ti probala i kako ti se dopalo?
Da li je neko isao za Cayo Largo i kako?
Hvala puno na odgovoru
0

#25 Korisnik je offline   bebazr

• putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 07. mar 2009 - 18:44

Svi moguci izleti se rade iz svih hotela...nemoj da te zavaraju komentari, ja stvarno mnogo putujem i ne oslanjam se bas mnogo na trip preporuke, hotel je super tj. to su zgradice sa po nekoliko soba, sve je na 20m od mora...evo slikice moje sobe!
1

#26 Korisnik je offline   bebazr

• putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 07. mar 2009 - 18:54

velika je slika...pa ne moze das stane...
0

#27 Korisnik je offline   Margarita

• putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 183
  • Učlanjen: 18.06.07

Napisano: 08. mar 2009 - 16:02

Pozdrav bebozr, napisi jos neki komentar, recimo, cene na Kubi, ljudi... ja sve mislim da uopsteno gledano, oni nisu siromasni - imaju zdravstvenu zastitu , imaju besplatno skolstvo i imaju za hranu, SAMO im je standard ( u smislu savremene tehnike, uredjaja za pokucstvo, itd), na niskom nivou.
E, sada... mozda je to i dobro?
I da, reci mi, da li si pronasla nekog da ide sa tobom, kakvo je iskustvo? Opet si isla sa travel housom?
Sretno u buducim putesestvijima!
0

#28 Korisnik je offline   don ernesto

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 7
  • Učlanjen: 12.03.09

Napisano: 12. mar 2009 - 18:09

DA LI NEKO IDE SAM NA KUBU ILI JE WEC BIO,ISKUSTWA ???
0

#29 Korisnik je offline   discostar

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 7
  • Učlanjen: 31.03.09

Napisano: 31. mar 2009 - 13:22

Bila. U novembru. Vreme idealno ali ne bas mnogi vruce, uvece nisam izlazila bez teksas jakne. More predivno i toplo. Ovako, stos e Havane tice, 3 danas u maksimum ,po meni. Grad je divan ,ima svasta da se nauci ali sve preko tri dana je iscrpljujuce, prostitutke ,svi mole za pare.. ona kao njihova veselost o kojoj se pricalo i da im novac nije bitan apsolutno je laz. Meni je grozan bio osecaj da mi se niko ali niko nije nasmejao a da pritomnije rekao daj pare ili stini majcu ili daj jaknu posto imas majicu itd. Muzika divna ,na sves trane. Sto se cena tice, takodjeee nista nije jeftino. Ok,jeftinije od evrope ali one price da tamo ne mozete pare da potrosite je apsolutna laz. U staroj havani je Mohito 4,5,6 evra. ok nije kao u Londonu ali nije ni dzabe. Taksi po centru je minimum 3 evra.Niko ne vozi za manje. Meni je Kuba divna , Che na sve strane . novac imam i ne zalim za njim ali ne volim kad se ima lazna slika. Meni su pricali cigare dzabeee..nista nije dzabe, kutija Cohiba je 200 evra bila tako da...

Sto se varadera tice, duga plaza 22 km na kojoj su poredjani hoteli. Divna stvar, hoteli su stvarno na plazi. Nama nije padala kisa nijedanput ali mi smo bile u novembru. Vetar je zvao da duva.U Varaderu se uglavnom sve svodi na hotel. Postoji mali centar ali tus e ralno nema sta raditi sem otici recimo do banke, kupiti suvenire.. Zna se gde je svake noci dobar provod, odnosno u kom hotelu i onda se tako izlazi ali opet po hotelima. Ajkula nema :)

Jel treba jos nesto???
1

#30 Korisnik je offline   bebazr

• putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 03. apr 2009 - 09:40

Discostar je rekla isto sto bih i ja, nista nije pogresila...Dodala bih da ima dosta komaraca i obavezno nesto ponesite protiv njih, adapter obavezan i sve ono sto mislite da bi vam trbalo jer tamo nema nista da se kupi ali ozbiljno a daleko od toga da su jeftini...SKUPO je... ;)
0

• (10 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Poslednja »
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Putovanja Info je deo Infostud grupe sajtova:
poslovi.infostud.com / mojtim.infostud.com / www.kursevi.com / www.najstudent.com / prijemni.infostud.com
www.polovniautomobili.com / www.unapredicv.com / www.internet-prodaja-guma.com