Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Viza za Rusiju

42 odgovora na temu

#1 rodriguez

backpacker

• Član
  • Poruka:6

Napisano: 07. Jan 2008 - 14:25

narode, da li se tesko dobijaju vize za rusiju? mene je drugarica zvala, ne idem preko agencije. hvala unapred!

#2 Ventimille

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:203
  • muški

Napisano: 07. Jan 2008 - 20:10

Mislim da se za Rusiju (i uopshte zemlje 'istochnog bloka'), lako dobijaju vize. Pa nismo dzabe u onom savezu sa Rusijom i Belorusijom, LOL. :lol:
Chitao sam da se u Rusiju bez problema ulazi ako imash voucher hotela. Na aerodromu dobijesh nekakav papiric koji nosish uz pasosh i to je sve.
A poshto ti ne idesh u hotel, nego kod prijateljice, mozda je najjednostavnije da bookirash hotel, isprintash voucher i otkazesh hotel.

Evo, ovde se lepo vidi za shta nam sve treba viza: Serbian Passport Visa Free Travel

Za Belorusiju ne treba ni voucher - kakav progres.

#3 Radmila79

backpacker

• Član
  • Poruka:5

Napisano: 07. Jan 2008 - 20:58

Chitao sam da se u Rusiju bez problema ulazi ako imash voucher hotela. Na aerodromu dobijesh nekakav papiric koji nosish uz pasosh i to je sve.
A poshto ti ne idesh u hotel, nego kod prijateljice, mozda je najjednostavnije da bookirash hotel, isprintash voucher i otkazesh hotel.

Ovo nije tacno. Bila sam skoro u Rusiji, u poseti drugarici. Ona mi nije vadila garanciju jer je proces vrlo fdug u Rusiji za to, ali vrlo je jednostavno izvaditi vizu, KOJA JESTE POTREBNA na sledeci nacin...
Odes na sajt www.visatorussia.com , na levoj strani nadjes naslov Russian visa
Apply Online,
zatim kliknes na Tourist Russian Visa. Otvorice ti se formular koji moras da popunis. Izaberes da li ces jedan ili dupli ulazak i da li zelis da dobijes vaucer istog dana ili sledeceg (nema potrebe istog dana da trazis, a jeftinije je za 5 dolara :)). Popunis sve sto treba i odaberes opciju placanja, ja sam izabrala "Pay by credit card via our secure server." I posaljes. Oni ce dobiti tvoju prijavu i poslace ti nazad formular koji moras da popunis u vezi kreditne kartice kojom placas. Vratis im to nazad i sledeceg dana ti posalju internetom ili faxom, vaucer sa kojim ides u ambasadu.

Za ambasadu ti je potreban taj vaucer, pasos, dve slike i dva formulara koja mozes tamo da trazis i na licu mesta popunis. I pare. Pravo da ti kazem ne znam koliko, ja sam vizu platila 3500 din, dok je decko koji je bio pored mene identicnu vizu platio 5000 din. Ko ce im ga znati. Ne moras nista da zakazujes, samo se pojavis, ali raspitas kada primaju stranke jer ni tu bas nisu sigurni. Vizu dobijas istog dana. Daju ti potvrdu sa kojom ides u banku da platis vizu i dok se vratis, ona je gotova.

Let za Moskvu imas svakog dana. Moj savet ti je da onog dana kada krenes u ambasadu rezervises avio kartu preko neta, sto se ne placa i imas rok cetiri dana da je podignes. Pricam o JATu.

Ono sto je dalje vazno...Kada sletis na aerodrom dobijes papiric koji moras da cuvas. Tvoja drugarica ima rok 72 casa (ne racunajuci ne radne dane) da te prijavi da boravis kod nje. Ranije se to radilo iskljucivo u policiji, ali sada moze u posti, kako smo i mi uradili. Fotokopira moj pasos, svoj pasos i onaj papiric koji dobijes na aerodromu i posalje na neku adresu, ne znam koju. I onda u posti dobijes overenu potvrdu da si prijavljena.
Takodje kada odlazis tvoja drugarica mora da te odjavi, ali joj ti za to nisi potrebna.

Mozda zvuci komplikovano, ali nije. Ako dodje do toga da zaista putujes, javi mi se na mail i mogu povezati moju drugaricu koja je Ruskinja sa tom tvojom da joj objasni proceduru na mnogo jednostavniji nacin. A i inace ako imas neka pitanja, vidis da volim da pisem :)
Pozz.

#4 Ventimille

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:203
  • muški

Napisano: 07. Jan 2008 - 21:16

Isprichavam se, ako su lagali mene... :P
Radmila je lepo opisala proceduru, koja ne deluje ni malo jednostavno, al' ako ne odbijaju, onda i da istrpish cimanje. :ph34r:
Rodriguez, lepo se provedi ako idesh. :)

#5 remulus

backpacker

• Član
  • Poruka:4

Napisano: 07. Jan 2008 - 21:21

postoji lep i efikasan nacin za dobijanje Ukraine, Mongolske i Ruske vize :)
a to je MUP u ljermontovoj, prvi sprat.
Svaka od pomenutih viza kosta 3 eura, a vazi 6 meseci i sta vise - MULTI je :)

pozz

http://www.viptravel.co.yu

Ovu poruku je izmenio remulus: 20. Feb 2008 - 19:20

#6 rodriguez

backpacker

• Član

Napisano: 07. Jan 2008 - 21:35

hvala puno. u svakom slucaju je manje komplikovano od sengena, a to je vec nesto.

#7 remulus

backpacker

• Član

Napisano: 07. Jan 2008 - 22:03

ma brzo se zavrsi ruska viza...
ja sam tako i otputovao, ukraijina, rusija, mongolija....
...e sad, morate imati standradnu vizu ako se u bilo kom gradu zadrzavate vise od 4 dana...
posto sam menjao lokaciju Moskva-St.Petersburg-Moskva-Irkutsk (Bajkal), prakticno nigde nisam bio u celini vise od 4 dana(po gradu) i na taj nacin nisam bio duzan da se registrujem u njihovoj policiji :))
....u sustini, najgore mi je bilo u Kini povodom vize - tamo savetujem standardnu turisticku vizu a ne ovu iz Ljermontove (kinezi se bre ne snalaze ni sa engleskim jezikom, a kamoli sa srpskim )
:))
sve u svemu, avantura po svetu sa nasim pasosem :)

Ovu poruku je izmenio remulus: 20. Feb 2008 - 19:20

#8 Radmila79

backpacker

• Član

Napisano: 07. Jan 2008 - 23:28

he, he, ne deluje jednostavno jer sam detaljisala. U sustini registrujes se, platis, odes u ambasadu i dobijes vizu. Za ovu drugi varijantu nisam cula, a jos sam se isto tako raspitivala pre polaska. remulus, jel mozes da pojasnis malo? Bas me interesuje.

#9 Zoja

backpacker

• Član

Napisano: 28. Jan 2008 - 23:28

Viza za Rusiju uopste nije potrebna. Ja sam bila u Moskvi ceo avgust, preko Montavije, kad sam dosla da se prijavim rekli su mi da mi od dokumenata treba samo fotokopija pasosa. Vaucere su nam dali pred put. To i pasos je ujedno i jedino sto nam je trebalo za pasosku kontrolu. Cuvaj papiric koji ti daju na aerodromu, bez toga ne mozes da se prijavis (znam iz iskustva, igrom slucaja sam izgubila to cudo pa nisam mogla da se registrujem). U teoriji (mada ne uvek i u praksi) bez toga ne mozes da izadjes iz zemlje.

#10 Dejan-za

backpacker

• Član
  • Poruka:3

Napisano: 18. Feb 2008 - 21:32

Pogledaj porukuRadmila79 @ 7. 01. 2008 - 19:58

Ovo nije tacno. Bila sam skoro u Rusiji, u poseti drugarici. Ona mi nije vadila garanciju jer je proces vrlo fdug u Rusiji za to, ali vrlo je jednostavno izvaditi vizu, KOJA JESTE POTREBNA na sledeci nacin...
Odes na sajt www.visatorussia.com , na levoj strani nadjes naslov Russian visa
Apply Online,
zatim kliknes na Tourist Russian Visa. Otvorice ti se formular koji moras da popunis. Izaberes da li ces jedan ili dupli ulazak i da li zelis da dobijes vaucer istog dana ili sledeceg (nema potrebe istog dana da trazis, a jeftinije je za 5 dolara :) ). Popunis sve sto treba i odaberes opciju placanja, ja sam izabrala "Pay by credit card via our secure server." I posaljes. Oni ce dobiti tvoju prijavu i poslace ti nazad formular koji moras da popunis u vezi kreditne kartice kojom placas. Vratis im to nazad i sledeceg dana ti posalju internetom ili faxom, vaucer sa kojim ides u ambasadu.

Za ambasadu ti je potreban taj vaucer, pasos, dve slike i dva formulara koja mozes tamo da trazis i na licu mesta popunis. I pare. Pravo da ti kazem ne znam koliko, ja sam vizu platila 3500 din, dok je decko koji je bio pored mene identicnu vizu platio 5000 din. Ko ce im ga znati. Ne moras nista da zakazujes, samo se pojavis, ali raspitas kada primaju stranke jer ni tu bas nisu sigurni. Vizu dobijas istog dana. Daju ti potvrdu sa kojom ides u banku da platis vizu i dok se vratis, ona je gotova.

Let za Moskvu imas svakog dana. Moj savet ti je da onog dana kada krenes u ambasadu rezervises avio kartu preko neta, sto se ne placa i imas rok cetiri dana da je podignes. Pricam o JATu.

Ono sto je dalje vazno...Kada sletis na aerodrom dobijes papiric koji moras da cuvas. Tvoja drugarica ima rok 72 casa (ne racunajuci ne radne dane) da te prijavi da boravis kod nje. Ranije se to radilo iskljucivo u policiji, ali sada moze u posti, kako smo i mi uradili. Fotokopira moj pasos, svoj pasos i onaj papiric koji dobijes na aerodromu i posalje na neku adresu, ne znam koju. I onda u posti dobijes overenu potvrdu da si prijavljena.
Takodje kada odlazis tvoja drugarica mora da te odjavi, ali joj ti za to nisi potrebna.

Mozda zvuci komplikovano, ali nije. Ako dodje do toga da zaista putujes, javi mi se na mail i mogu povezati moju drugaricu koja je Ruskinja sa tom tvojom da joj objasni proceduru na mnogo jednostavniji nacin. A i inace ako imas neka pitanja, vidis da volim da pisem :)
Pozz.

#11 remulus

backpacker

• Član

Napisano: 20. Feb 2008 - 19:25

Govorim o ljudima koji ne zele preko agencije da idu (pa nemaju vaucer).
Postoji varijanta da u SUPu uzmes biznis vizu za 4 drzave (Rusija, Ukrajina, Mongloija i Kina).
Za Kinu ne bih preporucio ovu vrstu vize.
Za ostale 3 drzave je odlicna - brzo do vize, jeftino i potpuno validno.
Prvi sprat u Ljermontovoj, kad se popnete stepenicama, prva vrata levo - i pise na vratima : VIZE ZA MONGOLIJU, KINU UKRAJINU I RUSIJU.
Pozovite ih, ili pitajte sta Vam je potrebno od dokumentacije (uglavnom, sve je to smesno, tipa pasos, 300 dinara, i primerak iz neke nase firme da vas salje na putovanje od-do datuma), i za jedan dan dobijate vizu u pasosu.
:)

#12 vukad

turista

• Član
  • Poruka:80

Napisano: 20. Feb 2008 - 23:15

Viza za Rusiju ne treba ako imas pozivno pismo (priglasenije). Priglasenije tvoja drugarica moze da dobije u ambasadi Srbije u Moskvi i kosta oko 40 eur. Samo ti posalje to postom i sa tim putujes, ne moras uopste da ides u rusku ambasadu.

#13 micojak

backpacker

• Član

Napisano: 30. Mar 2008 - 00:38

E ovako :)

Treba da putujem u Moskvu u Junu na 12 dana kod druga i probala bih da dobijem vizu preko supa kao sto je Rodrigez rekao, pa bih htela samo da pitam da li je u tom slucaju potrebna registracija u Moskvi i da li sa tom vizom koju dobijem preko supa mogu da ostanem toliko dugo, moza je glupo pitanje ali stvarno nemam pojma kako sve to funkcionise jer sam toliko varijanti cula da sam se skroz pogubila :huh:

e, da i da li je istina da se za registraciju u Rusiji placa 80$ :shokiran:

Unapred hvala na odgovoru svima :D :cvetic:

#14 micojak

backpacker

• Član

Napisano: 01. Apr 2008 - 23:11

plizzzzzz neka neko odgovori na moj prethodni post plizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz :srce: :unsure:

#15 lidija

turista

• Član
  • Poruka:63
  • muški

Napisano: 02. Apr 2008 - 14:30

oh sta sam sve procitala ovde.... zzz....

u septembru sam bila u moskvi.
turisticku vizu nije moguce dobiti u supu (u ljermontovoj), jer tamo izdaju samo poslovne vize i za to zahtevaju adekvatnu papirologiju!!!
turisticke vize se vade u konzulatu (kod klinickog centra) i viza se dobija za 1 dan ako nema guzve. nema potrebe za zakazivanjem termina, samo odete tamo (cini mi se da rade do 14h) sa svom papirologijom. cena vize je oko 70e (data je u dinarima i placa se u banci ili posti) i u mom slucaju dovoljna je bila kupljena avio karta (nista od papira gde odsedam nisam imala).
tokom boravka u moskvi bila sam smestena u privatan stan i, naravno, nigde se nisam prijavljivala... stoga nisam placala nikakve taxe, a ne vidim i zato bi (informaciju koliko su te taxe nemam, na zalost)...
dobijte formular na ulasku u zemlju koji popunite i cuvate do izlaska kada im ga pokazete na carini...

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0