Istanbul
Napisano: 08. Jan 2008 - 14:17
Ja sam bila pre 3 god. s deckom, preko Argusa, i stvarno nam je bilo extra! Mada sledeci put bih ipak isla avionom, onoliki put je prenaporan. Cini mi se da nije dovoljno ni 10 dana da se vidi sve, i slazem se da je bolje ici sam na izlete, nego preko agencije, deeeru. Koliko je sad Lira?
Napisano: 08. Jan 2008 - 15:44
Manja vrednost je obicno u centru i oko ovih znamenitosti dok je u delu gde smo bili smesteni (Aksaraj) 1.70 ili 1.71!!
Inace vreme oko nove godine (ja bio od 29.12.2007-2.1.2008) toplo suncano, vedro, samo je poslednjeg dana malo padala kisa.
Napisano: 08. Jan 2008 - 17:58
Vreme je bilo divno, da.
Napisano: 08. Jan 2008 - 18:20
Meni je ovo treci put da idem u Tursku busem i sta znam ne predstavlja mi problem , citav put prespavam
Pazi, ne znam kako ste vi proshli, ali mi smo na bugarsko - turskoj granici zaglavili bash bash. Ukupno 4 sata - shto je van pameti. To kad smo ishli tamo. U povratku malo manje, but still...
To je ujedno i najduze shto sam ikad chekao na nekoj granici.
1,5 sat izlazili iz Bugarske, i 2,5 sata ulazili u Tursku. Neverovatno. Ovo sa bugarskom tranazitnom vizom (sa sve obaveznim osiguranjem da se provezesh kroz BG) me ubija u pojam koliko je glupo i bespotrebno komplikovanje. Ali valjda moraju (EU).
Ne znam, i onda tako... chekate 4 sata da predjete granicu, pasoshe niko ni da pokupi, u medjuvremenu se stvori bugarski bus, nonshalantno se proveze na pochetak reda, turski granichari istog momentu odu u bus da pokupe pasoshe, procedura gotova za 10 minuta, bus proshao. A mi...
U principu, nije mi uopshte problem da putujem busom... chak i uzivam, lol. Imam onaj jastuchic, zaspim chim sednem. Nije frka. Ali MRZIM da gubim sate i sate na svim tim granicama. Jbt, gde god krenesh iz Srbije, mrcvare te na granici, nebulozno dugo te drze... ma strashno.
Jedan dechko je lepo rekao - trazice nam josh i urinokulturu.
Eto, jedino zato cu gledati da sledeci put idem avionom, skuplje jeste, ali se ne gubi zivce na gluposti.
Napisano: 08. Jan 2008 - 18:39
Ventimille @ 8. 01. 2008 - 17:20
Vala sto je mnogo mnogo je.Preterali su ga.I eto koliko to oduzima vremena,bez potrebe.
Ventimille @ 8. 01. 2008 - 17:20
I ja skoro sve idem busom po Evropi,kad smo do Lisabona izdrzali,sve je onda lako.Ali nekako mi na tu drugu stranu sama pomisao busom tesko padala.Mada kao sto salsita kaze 18h i nije nesto strasno za izdrzati.Jedino u letnjem periodu bih definitivno gledala avio prevoz.
Napisano: 08. Jan 2008 - 20:25
ninana16 @ 8. 01. 2008 - 17:39
Nije ni leti strašno... Ako je bus zglavan... Ja sam letos imao 4 dvadesetočasovna putovanja u busu i bilo je ok... Samo malo nezgodno kada izađeš napolje...
PUTOPIS: Kušadasi u slici i reči MFT: Paralia, Solun Waterland, Ostrvo Krf, Paxos-Antipaxos, Grad Krf, Zavejani Zlatibor, Ritter Sport Museum, Terra

Napisano: 09. Jan 2008 - 14:25
Putovao sam preko agencije “Prestige travel” iz Novog Sada. Odseli smo u hotelu “Kecig” koji je bio onako,ne baš kao na internet sajtu al’ dobro moze da prođe. Jedini kontakt sa agencijom je bio prevoz i obezbeđenje hotela. Prvo neprijatno iznenađenje je bilo kada je pola autobusa koje trebalo da bude smešteno u hotelu “Kaya” saznalo da je hotel pun i da ce biti prebačeni u Kayu. Malo neodgovorno,zar ne. Za obilazak grada izabrali smo metodu mapu i plan grada u ruke i put pod noge. Ono što me je u prvu ruku iznenadilo je da su pojedine cene ponuđene za fakultativne izlete i doček Nove Godine sa agencijom bile veće nego prilikom uplate putovanja u Srbiji. Agencija je naplaćivala 30 evra za obilazak Topkapi palate,Aje Sofije,Plave dzamije i hipdroma. Harem u Topkapi palati nije ni posecen kao ni Plava dzamija gde se inače i ne plaća ulaznica,tako da je taj izlet obuhvatio još samo posetu Plavoj dzamiji i hipodromu, mada svi koji su bili u Istanbulu su videli šta taj bivši hipodrom predstavlja. Samostalni obilazak Topkapi palate sa haremom i Aje Sofije inače kotša 30 lira. Pošto je obilazak Dolmabahce palate bio pomeren za poslednji dan još u autobusu je bilo određeno da je za to dovoljno sat vremena. Zbog gužve na ulazu ušlo se nakon pola sata. Mi koji smo u sopstvenoj režiji išli u obilazak ušli smo ranije i nakon obilaska palate hteli smo da posetimo i harem međutim zakasnili smo za grupu. Odustali smo od sledeće grupe i krenuli ka autobusu kad tamo autobus zatvara vrata i kreće bez nas. Trčeći smo ga stigli i jedva ušli. Tada taj takozvani vodič ili vođa puta ,neznam šta je kreće da širi ruke,da se dere na nas i da nas proziva preko razglasa u autobusu okrivljujući nas za kašnjenje i neodgovornost. Utiske o njima ću izneti na samom kraju. Inače na parkingu nas je čekao nepunih 10 minuta. Poseta Dolmabahce palate sa haremom košta 20 lira, a agencija naplaćuje 20 evra. Nakon tog neprijatnog iskustva krenuli smo u obilazak Carigradske patrijaršije gde smo sa nevericom gledali i slušali vodiče ostalih agencija kako svojim putnicima pričaju o ovom zdanju dok se naš vodič nije potrudio da nauči ni pet rečenica. O dočeku Nove Godine na brodu neću ni trošiti reči. Satnica polaska na doček se stalno menjala a gosti nisu ni bili obaveštavani. Tako se desilo da neki nisu ni otišli na doček, a oni koji su pozvali vodiča na telefon su bili izvređani. Vodiči su posebna priča. Vodič u mom autobusu je bio Ivica, a sa drugim autobusom je putovao vlasnik agencije Željko. Ivica nam se tokom puta nije ni obraćao, a prilikom ulaska u Tursku i Istanbul nije nam rekao ni najosnovnije podatke npr. o lokalnom vremenu. Obaveštenja u hotelu ili nisu ni bila ili su bila veoma štura, svoj broj mobilnog telefona je dao nakon 2 dana,satnica polaska na izlete i doček su se menjali svaki čas. Njemu je bilo najbitnije da su mu devojka i drugari koji su pošli sa njim na sigurnom i da im je super. Čak mi je na kraju i rekao da on i nije vodič. Možda je sebi dao za pravo da vodi grupu u Istanbul pošto je letos bio na moru u Turskoj. Da ne pominjemo to što nije imao hrabrosti da izađe iz autobusa kad smo stigli u Srbiju. A Željko,taj vlasnik agencije,kao da je nekako ostao zarobljen u 90-im sa svim svojim manirima i kućnim vaspitanjem. Sve mi se čini da su ovu agenciju osnovali drugari koji žele malo da putuju po svetu. Agencija brine o svojim putnicima,nema šta.
I tako,sve sem toga je bilo odlično. Istanbul je grad gde bih sigurno mogao živeti. Nek nama požive ovakve banana agencije i mi putnici koji više nikad nećemo putovati sa njima.
Napisano: 09. Jan 2008 - 15:15
Kobrior, ne znam na koju foru su vam naplacivali 30 eur za Topkapi, Aja Sofiju, Plavu dzamiju, Hipodrom, kad se zna da se placa samo Topkapi i Aja Sofija. Mi smo agenciji placali po 10 eur, a na licu mesta je - chini mi se 10YTL.
Vodich vam je rekao da je za Dolmabahche 1 sat dovoljno? LOL. Nema shanse. Samo tura kroz administrativnu zgradu traje 1,5 sat. Posle josh 40ak minuta u zgradi Harema. U medjuvremenu se cheka nekih 5 - 10 minuta da se Harem otvori (valjda pushtaju na svakih sat vremena). Josh ako obilazite ostale delove Dolmabahche... treba najmanje 3 sata. Vodich vam je stvarno bio... 'profi'.
Srecom, Istanbul je takav da cesh se lepo provesti, chak i ako agencija omane.
Napisano: 10. Jan 2008 - 10:45
Osnovi motiv kod agencije treba da bude da se putnik oseća ugodno i prijatno tokom putovanja i da na kraju opet svoje poverenje ponudi njima..a i novac. Nema ništa gore od loše reklame.
Ah da,umalo i da zaboravim da je agencija imala i svoje svetle trenutke..svako je dobio po poklon..upaljač,hemijsku olovku i po jedan 7 days da nam ne padne šećer u toku vožnje
Napisano: 10. Jan 2008 - 15:27
Napisano: 10. Jan 2008 - 19:04
kobrior @ 10. 01. 2008 - 09:45
Dobro, mi nismo dobili ni program putovanja.
Ali da ne zakeram.
Chujem da JUNGLETRIBE svakom putniku da po chashicu rakije.
Slazem se da agencije deru za posete Aja Sofiji i Topkapiju. Oprez.
U Dolmabahche i na Galata Tower smo drug i ja otishli sami, jer nije ni postojala mogucnost grupne posete preko agencije (shto je stvarno shteta, jer bi se ljudi odushevili, ali jbg.)
Napisano: 12. Apr 2008 - 21:57
Napisano: 16. Aug 2009 - 02:44
Ako Vas nesto zanima, pitajte, ``sveza sam``...
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0