Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Prag & Bratislava

• Ne možete pisati na ovoj temi
35 odgovora na temu

#31 talamasca

turista

• Član
  • Poruka:1272
  • muški

Napisano: 11. May 2010 - 12:45

http://gdestinacija....a-svih-gradova/

dobar putopis o Pragu

#32 tashanans

turista

• Član
  • Poruka:68

Napisano: 18. May 2010 - 18:53

pozdrav svima koji su bili u pragu i onima koji obavezno treba da odu,ako samo mogu :D
odusevljena sam pragom zaista i priznajem da nisam . ocekivala da ce bas tako biti. svi koji su isli do sada,a da su mi pricali,su bili bas zadovoljni.
vratila sam se 10.aprila odande i jos nosim svjeze utiske. bila sam u klasicnoj turistickoj turi i vidjela sve ono sto su mnogi vec gore pominjali.
moj utisak je da je prag izgleda najljepsi upravo u proljece,a ja sam bila bas odmah poslije uskrsa pa je i na glavnom trggu jos sve i bilo u duhu uskrsa. voljela bih se opet vratiti,ali znam da tada ne bih isla ni sa kakavim vodicem. sada bih voljela da sama istrazim mnoge krajeve koje nisam stigla. moj utisak je da je prag nekako mistican grad,posebno nocu,kao da je sacuvao duh onih starih vremena o kojima svjedoci istorija i gradjevine. naravno da sam i ja tamo jela vaclavske kojbaje koje su mljac i probala sam mnoga piva,pa i neka koja se prave za neke gradske pivnice. isla sam i na izlet u karlove vari i dopada mi se i tamo. jeste da je to mondensko odmaraliste i banja ali opet je lijepo za vidjeti,priroda je divna a ni cijene nisu svugdje jako visoke. preporucujem gulas stroganov,koji sam tamo jela. probala sam i ono njihovo pivo krusovice i ja tri bambija dajem onom njihovom crnom pivu :D
moj utisak je da je prag podosta skup za kojekakav soping,ali opet nikada ne idem na putovanja radi toga. isla sam i na voznju vltavom i vecera je bila na brodu,ali nisam time odusevljena jer smo isli nocu te nista posebno nisam ni vidjela kada smo najvise vremena proveli u onim kanalima zbog prevodnica...
posto je u temi pomenuta i bratislava o njoj cu reci nesto drugi put,a tamo sam bila ljetos. moj najkraci utisak je da je simpatican manji grad koji ima lijep stari grad,ali nisam nesto odusevljena.
bajic :)

#33 IvanaNS

backpacker

• Član
  • Poruka:1

Napisano: 20. Jul 2010 - 13:31

Zdravo svima :) ,

putujem 27.07. u Prag pa bih htela da pitam da li medju posetiocima foruma ima nekoga ko je isao tamo u julu, organizovanim prevozom busom preko agencije?
Citala sam o duzini putovanja na forumu i pominje se sve od 13h-18h. Pretpostavljam da je u julu guzva/zadrzavanje na granicama podjednaka pa bih volela da cujem iskustva drugih putnika iz ovog meseca.

Hvala unapred za svaki info :) ,
Ivana

#34 funky girl

backpacker

• Član
  • Poruka:18
  • ženski

Napisano: 01. Apr 2012 - 19:54

Bila sam u Pragu prošlog ljeta u mjesecu avgustu u privatnoj režiji autom, smještaj - hotel (botel Vodnik) rezervisala sam preko booking.com - to je bio hotel na brodu koji je bio usidren na rijeci i poseban je feeling kad boravite na rijeci. Od glavnih mjesta posjetila sam obavezni dvorac Hradčani, Stari grad (Višehrad), zoološki vrt također preporučujem, stara gradska jezgra i male uličice, kao i šetnja uz rijeku sve ima poseban šmek...

Bilo je fantastično i opet bih rado otišla...ako neko ima pitanja, tu sam...
...born 4 fun & travel

MFT Prag

#35 jovanajoe

backpacker

• Član
  • Poruka:1

Napisano: 12. May 2012 - 13:38

Zdravo svima,
moze li neko da mi kaze koji je najbolji nacin za parking u pragu. Isli bismo kolima, ali se razmisljamo koja nam je najbolja opcija za ostavljanje auta u Pragu.

#36 stalker

backpacker

• Član
  • Poruka:29
  • muški

Napisano: 12. May 2012 - 20:41

Najbolje je otići u hotel sa besplatnim parkingom,ima ih sasvim ok,i prijepodne obilaziti grad prevozom a posle podne posle 18 mislim da je parking besplatan pa autom gdje poželite
Preporucujem recimo hotel Ostruvek

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0