Prag & Bratislava
Napisano: 23. Dec 2007 - 16:35
Napisano: 23. Dec 2007 - 19:21
Napisano: 23. Dec 2007 - 21:29
Lale_UE @ 23. 12. 2007 - 15:35
Pisalo se dosta i o Pragu i o Bratislavi, probaj da nadjesh stare teme. Verovatno ima korisnih informacija.
Meni je Bratislava dosadnjikav gradic. Prag - sve suprotno.
Kad si pomenuo cene, secam se jedino da je Bratislava bila dosta jeftinija i od Praga i od Beograda. Npr. drugarica je tad kupila neke Puma patike za 25 eur, u Beogradu su iste takve bile oko 100 eur.
Nebitna informacija, ali chisto da imash neku predstavu. Neshto je skuplje, neshto jeftinije, kao i svugde.
Napisano: 23. Dec 2007 - 22:23
A, pre nego sto napises nesto o Pragu, postavio bih ti par pitanja. Kao prvo, gde je bolje pivo, u Ceskoj, ili Slovackoj?
Ovu poruku je izmenio DraganV: 21. Dec 2010 - 17:49
skracen citat
Napisano: 24. Dec 2007 - 14:24
Sto se tice piva,odlicno je i u Bratislavi i u Pragu.Ipak,plzensko je najbolje ako mene pitas a mozes ga kupiti gde god hoces.Cene u Pragu su slicne kao i u Beogradu.Garderoba i hrana su malo jeftiniji a kafici i restorani malo skuplji u odnosu na Srbiju...ali recimo da je priblizno isto...Najbolje mesto za soping je ulica "na prikope"(kao Knez Mihajlova u Beogradu)...ono...svetski brendovi i to...cene sasvim ok...ulica je u najuzem centru...kod Vaclavskih namjesti...Preporucujem ti obavezno da posetis u pomenutoj ulici muzej komunizma..ako si ljubitelj naravno...ona prica Staljin,Varsavski pakt,NKVD i to...ako ne,onda nista,idemo dalje
Napisano: 24. Dec 2007 - 14:27
Napisano: 24. Dec 2007 - 21:16
Napisano: 25. Dec 2007 - 11:50
Kafa u centru grada se krece oko 4,5 evra, mada ima divna gradska kafana sa muzikom, gdje je kafa od 2,2 evra pa nadalje, a kolaci po 4 evra i to ekstra.
Posjetila sam pivnicu Svejk, probala sjajan gulas, pivo sve za 10 evra. Knedlicke sam trazila stalno, ali ih nema nigdje. Kasnije sam cula da ih mozda imaju u kafanama sa druge strane mosta, kada se dolazi iz Hradcana ili u pravcu ambasade Srbije.
Prag je prepun prelijepog nakita, granat, cilibar na sve strane, samo su cijene oko mosta i sata, za nase prilike, jako visoke. Za dobre, dobre komade. Ucinilo mi se da je nakit povoljniji u jevrejskoj cetvrti. Pare mjenjati u mjenjacnici na Musteku, kod Pakistanca ili sta li je vec, jer vidim da od agencije do agencije ga razlicito predstavljaju. Kod njega je najpovoljniji kurs, a na mjenjacnici ima logo dolara sa jednom uspravnom linijom. U centru grada, nedaleko od astronomskog sata, postoji gradska pijaca, Havelska, gdje je najbolje i najpovoljnije kupiti suvenire. Mene su odusevile slike Praga, koje rade Rusi, sa likovima iz maste. Nesto prelijepo. I jako puno marioneta, lutkica, vjestica i sl. Svaka je u startu oko 20 evra. Tu se mogu kupiti i ceske galete i mnogo drugih slatkisa.
Prag je toliko lijep da je grehota ici u soping, mada su mnogi to radili. Ako je do sopinga, centar grada nudi sve, snizenja i sl. Ali ima i soping centara, cini mi se Hudov, u kome nisam bila, jer mi je bilo zaista steta propustiti caroliju grada koju nudi Prag.
Napisano: 25. Dec 2007 - 16:07
Sheta je troshiti vreme na obilazak butika, kad sve to ima manje-vishe svugde.
Hipermarketi se nalaze van grada, na poslednoj stanici metroa, ali se ne secam koja tachno linija. Takodje do tih hipermarketa voze busevi sa glavne autobuske stanice, odnosno to im je prva stanica pri izlasku iz grada (bar oni koji idu za Pilsen i dalje). Pretpostavljam da cete u povratku praviti pauzu u nekom marketu, tako da mozesh i tad da nakupujesh piva, likera, galeta itd.
U Pragu je lepshe potroshiti vreme i pare u restoranima i pivnicama, nego u buticima i hipermarketima, ali zavisi ko shta voli...
Shto se tiche nocne voznje po Vltavi... Nije nishta narochito. Vltava je rechica, u poredjenju s Dunavom, npr. Mi smo se vozili nocu, skoro nishta nismo ni videli. A i to shto smo videli, nekako je lepshe s kopna nego s reke. Ako si bash jako jako radoznao, onda idi na Vltavu. 20 eur je precenjeno, sem ako mozda imate neogranichenu konzumaciju Becherovke, hehe.
Inache, Prag je, bash to shto kaze Teana, - MAGICHAN.
@Teana
Jesu te knedlicke isto shto i knedle? Slano - slatko? Imaju neke knedle od kuvanog hleba. Uz to, na primer, dobijesh junetinu u sosu od bibera + shlag i brusnice preko. Mada su i same knedle jako ukusne (ja sam ochekivao neshto bljutavo, mislim...kuvani hleb), ali fenomenalno je. Ako si na to mislila, onda znam gde da ih nadjesh sledeci put.
Ovu poruku je izmenio DraganV: 21. Dec 2010 - 17:49
Nije potrbno citirati ako se post odnosi na prethodnu poruku
Napisano: 25. Dec 2007 - 20:53
Jesu te knedlicke isto shto i knedle? Slano - slatko? Imaju neke knedle od kuvanog hleba. Uz to, na primer, dobijesh junetinu u sosu od bibera + shlag i brusnice preko. Mada su i same knedle jako ukusne (ja sam ochekivao neshto bljutavo, mislim...kuvani hleb), ali fenomenalno je. Ako si na to mislila, onda znam gde da ih nadjesh sledeci put.
Mislila sam da cu to jesti kod Svejka, ali donijeli su gulas sa okruglim kriskama od hljeba (kao kuvan, blijed), poslaganim u krug. A gdje se moze naci junetina, brusnice, biber, knedle? Dobro zvuci.
Cesi su cuveni po svojim knedliky, sa vocem, slatkim sirom, slaninom i sl. I kada sam digla ruke da cu ih pronaci...pronasla sam ih u restoranu hokejaskog kluba, pored hotela Slavija.
Ako mi ko kaze kako da usnimim sliku, poslacu i gulas i knedle. Punjene jagodama, prelivene prelivom od narandze i slatkim sirom.
Napisano: 25. Dec 2007 - 22:40
Napisano: 25. Dec 2007 - 23:04
Dobro, da probam da objasnim... (al samo zbog gulasha i knedli, lol).
Trebalo bi da mozesh da ubacish sliku kad kliknesh npr. 'odgovori' i onda te prebaci na novu stranu, videcesh beli prozor gde kucash, tu u vrhu imash 'Fonts'. Ispod 'Fonts' imash ikonicu 'Insert Image'. Probaj tako.
A moze i ono [ img ] pa link [ /img ], samo bez razmaka u zagradama.
@Lale_UE
Nema na chemu. Lepo se provedi.
Napisano: 26. Dec 2007 - 12:15
Napisano: 26. Dec 2007 - 15:11
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0