Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Viza za Austriju

• Ne možete pisati na ovoj temi
23 odgovora na temu

#16 dintel011

backpacker

• Član
  • Poruka:40
  • muški

Napisano: 17. May 2008 - 19:26

Treba ti potvrda o studiranju.
Sve o olaksicama imas na strani:
http://www.europa.or...gate.php?Id=360

#17 deadeja

backpacker

• Član
  • Poruka:7
  • ženski

Napisano: 18. May 2008 - 08:45

Pre 5 godina, kad sam zadnji put bila u At, nisu trazili prevode izvoda, vec samo saglasnost roditelja prevedenu i overenu kod suda, jer sam bila maloletna. Ajd to jos i razumem. Ali definitivno ne razumem, kako pored sve te tehnologije, kompjuterizacije, oni traze milion papira...

#18 majacoka

backpacker

• Član
  • Poruka:41
  • muški

Napisano: 06. Nov 2008 - 14:20

MOLIM ONE KOJI IMAJU ISKUSTVO SA DOBIJANJEM POSETILACKE VIZE DA MI ODGOVORE KAKO IDE PROCEDURA. UVELI SU NEKO ELEKTRONSKO GARANTNO PISMO EVE PA NE ZNAM KAKO TO IDE. TAKOĐE UKOLIKO NEKO IMA KONTAKT AGENCIJA U BLIZINI AMBASADE KOJE POSREDUJU U DOBIJANJU VIZE BILO BI LEPO DA MI DOSTAVI. HITNO POTREBNO, UNAPRED ZAHVALNA
....Prošlost je istorija, budućnost tajna a sadašnjost poklon!

#19 marina_g

svetski putnik

• Član
  • Poruka:3691
  • ženski

Napisano: 16. Dec 2008 - 21:17

i meni bi trebala pomoc posto planiram da idem u Austriju! isla bih u posetu prijateljima sto znaci bez agencije i dobila bih garantno pismo od njih. E problem je taj sto nisam zaposlena, i sto sam zavrsila fax pa se bojim da mi zbog toga nece dati vizu...

#20 marina_g

svetski putnik

• Član
  • Poruka:3691
  • ženski

Napisano: 16. Dec 2008 - 21:27

Planiram put u Austriju, tj. posetu prijateljima. Nikada do sada nisam isla, ovo ce mi biti prvi put. Prijatelji bi nam poslali garantno pismo.Isli bi momak i ja, pa nas zanima da li postoji mogucnost da dobijemo vizu iako smo oboje nezaposleni i imamo zavrsene fakultete? ranije smo za vize uzimali potvrde da smo redovni studenti, ali sada vise nismo.....ja sam nekako pesimisticna pri dobijanju vize...i da napomenem da momak u martu treba da ide u civilnu vojsku tako da bi i to mozda bila neka smetnja.

#21 melea

backpacker

• Član
  • Poruka:1

Napisano: 28. May 2009 - 09:02

Da li neko zna koliko se trenutno ceka termin za predaju zahteva za austrijsku vizu?
Tacnije, kada se nazove njihov call centar da li ti termin zakazu za nedelju dana ili treba vise da se ceka?

#22 Edge

putnik

• Član
  • Poruka:123
  • ženski

Napisano: 29. May 2009 - 17:02

Na sajtu ambasade imaš sve podatke: http://www.bmeia.gv.at/sr/ambasada/beograd...etnik/vize.html

Posebno obrati pažnju da se od nedavno pozivanje Call Centra naplaćuje, a info o cenama ćeš naći pod:
"Ovde ćete naći detaljnije informacije o korišćenju Call Centra dalje"

Poziv košta 15 eura! Ja sam imala sreću da sam zvala da zakažem termin dan ranije, pre nego što su uveli to plaćanje :kez: .

Mene su pitali kad putujem, a otišla sam da predam dokumenta posle pet dana. To je bilo sredinom maja i imala sam utisak da nije velika gužva. Samo da napomenem, ja sam tražila poslovnu vizu, možda je procedura za turističku drugačija.

Viza je bila gotova za 3 dana. Svi dolaze u isto vreme po vizu (14h), pa ti savetujem da stigneš bar pola sata ranije.

#23 Tanjci

backpacker

• Član
  • Poruka:29
  • ženski

Napisano: 25. Jun 2009 - 14:32

Poostrili su Austrijanci kriterijum za poslovne vize. Sveza informacija od juce.
Naime, sad traze da pozivno pismo bude u elektronskoj formi?!!! gluposti...
Ещё под кожей бьётся пульс...

#24 Edge

putnik

• Član
  • Poruka:123
  • ženski

Napisano: 28. Jun 2009 - 16:59

Pogledaj porukuTanjci @ 25. 06. 2009 - 14:32

Poostrili su Austrijanci kriterijum za poslovne vize. Sveza informacija od juce.
Naime, sad traze da pozivno pismo bude u elektronskoj formi?!!! gluposti...

Ovo je stvarno novina, ja čak nisam imala ni onaj pasus na nemačkom koji su izričito zahtevali. Verovatno zavisi od toga ko ti šalje pismo.

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0