Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Spanija - severna Italija - Francuska

161 odgovora na temu

#151 pectarm

putnik

• Član
  • Poruka:130
  • muški

Napisano: 22. Aug 2010 - 20:05

Da li moze neko da mi malo blize objasni pravilo za oblacenje za kazina u Monte Karlu .. da li je neophodno imati cipele, ili i "neki oblik" patika moze da prodje? :bez-zuba:

#152 jaca58

putnik

• Član
  • Poruka:189
  • ženski

Napisano: 23. Aug 2010 - 12:50

Za muskarce vazi da moraju imati pantalone dugih nogavica,nikako bermude i atlet majice, majice kratkih rukava i obavezno cipele ili patike Postavljena slika
Ne smeju biti otvoreni prsti Postavljena slika Za zene je to mnogo manje zahtevno, i u onaj manji kazino u koji uglavnom ulazimo, vazno je biti pristojno obucena...Postavljena slika
Za glavni kazino, onaj najveci, placa se ulaznica, elegantniji su tamo ulazili ali ne i putnici iz naseg busa Postavljena slika

Ovu poruku je izmenio DraganV: 22. Jan 2011 - 16:13
ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post

#153 pectarm

putnik

• Član
  • Poruka:130
  • muški

Napisano: 23. Aug 2010 - 13:54

e to je vec laksa varijanta ... vec sam video sebe kako pakujem odelo .... gde da pustim zenu samu u kockarnicu .... mnogo losa ideja Postavljena slika

Ovu poruku je izmenio DraganV: 22. Jan 2011 - 16:14

#154 dunjas

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:211

Napisano: 23. Aug 2010 - 15:31

jel može samo da se uđe da se pogleda, koliko košta ulaz?

#155 jaca58

putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 23. Aug 2010 - 16:00

U glavni kazino nismo ulazili, tamo su svi bili nalickani i statusno obelezeniPostavljena slika Jako malo vremena smo se tu zadrzali, a pokusaj da udjes, mozda i uspes Postavljena slika

#156 dunjas

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:211

Napisano: 23. Aug 2010 - 16:08

a pored tog glavnog ima li neki drugi u koji možemo ući, mi smrtnici, i vredi li uopšte? Postavljena slika

Ovu poruku je izmenio DraganV: 22. Jan 2011 - 16:15

#157 jaca58

putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 23. Aug 2010 - 16:14

Ima manji kazino s poker masinama i tu samo udjes, prosetas i vidis unezverene i nervozne igracePostavljena slika

Nema tu pravog kazina, ni ruleta, ni one atmosfere iz filmova..Sve to je u onom glavnom gde se parkiraju luksuzni automobili, ulaze ugladjeni muskarci i prelepe zene...Stanes i gledas; to ti je sve sto vidis od kazinaPostavljena slika

Ovu poruku je izmenio DraganV: 22. Jan 2011 - 16:15

#158 virgy

backpacker

• Član
  • Poruka:10

Napisano: 07. Jul 2011 - 17:51

ljudi reci te mi koliko bih od prilike trebala da ponesem para za trošak, 14 dana, busom italija-španija-francuska? ne planiram da šopingujem, niti da se pretrpavam sa nekim suvenirima, volela bih što više toga da vidim, da probam (hrana, piće). da li mi možete u kratkim crtama reći šta NE PROPUSTITI i koliko mi para treba za to,
hvala

#159 jaca58

putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 10. Jul 2011 - 18:54

Zavisi koliko vas ide i kakvi ste kao putnik?? Treba ti puno vode, u Veneciji je preskupa, u Spaniji mozes kupovati i veca pakovanja, a u Francuskoj je problem ako bude nedelja kao sto je nas zadesila...Morali smo da kupujemo pojedinacno i to od 0,5 l :)
U Spaniji je pp i hrana je dobra, ali uvek nesto treba pojesti izmedju :)
Izlete mozes sve posetiti, tako su rasporedjeni, ali ne propusti Magicne fontane, flamenko vece i mozes i Barselonu panoramicu :) To ti je vec nekih 70 evra po osobi :)
Soping je izazov u Barseloni jer su popusti i puno dobrih stvari u ZARI, MANGU, BENETONU i dr.
Ako dobro rasporedis, za jednu osobu ti treba bar 250- 300 evra :)

Ovu poruku je izmenio jaca58: 10. Jul 2011 - 18:55

#160 virgy

backpacker

• Član
  • Poruka:10

Napisano: 10. Jul 2011 - 22:38

hvala na odgovoru, reci mi kad se ide preko agencije na izlet u barselonu, da li je u tu cenu uračunata i cena ulaznice, tog već čega posećujemo? ili je to posebno?
ako se posebno kupuju ulaznice onda mi je jednostavnije da odem sama i zadržim se koliko hoću. prvenstveno me najviše interesuju muzeji (dali, pikaso), gaudijeve gradjevine, i ako se nadje još nešto lepo i vezano za umetnost ili arhitekturu.
volela bih da probam njihovu nacionalnu kuhinju, pića i sve što je karakteristično za njih.
da li ste bili u španskom selu?

šoping me nešto posebno ne interesuje, sem ako je baš tooOOOoliko jeftino, pa kao možda onda i razmislim :))
stadion me isto ne interesuje.

reci mi za italiju i francusku, šta bih mogla tamo da probam od klope? da li je baš mnoogo skupo?

#161 mary26

putnik

• Član
  • Poruka:145

Napisano: 11. Jul 2011 - 10:12

Uglavnom se doplacuju ekskurzije.mi smo placali 25 eur Barselona panoramica ekskurziju-tu si ceo dan,panoramski obilazak grada,odlazak u Gaudijev park,odlazak na brdo Monzuik,obilazak centra i la Ramble,glavne ulice u Barseloni,oblizak Sagrade familie...Ima jos dosta toga sto nudi ova ekskurzija i stvarno ne treba da se propusti.Mislim da je bolje da se uplati i da se ide sa grupom jer imas i vodica,i potpuno je drugi dozivljaj kad ides sa nekim ko sve zna o Barseloni i prica ti o svakoj znamenitosti...Nikako ne propusti.Isli smo i na ekskurziju Barselona magica,kostala je oko 20 eura.Tu smo bili pola dana u Barsi,obisli Nou Kmap stadion,ko hoce ide da gleda ajkule i ostali morski svet,to se dodatno palca,i posle toga se ide na fontane...Predivno!!!Mozda to mozes u svojoj reziji jer nema mnogo objasnjavanja...Sto se tice Spanskog sela to je kod nas bilo u okviru Barselone panoramice,ali ja nisam bila,mi koji nismo hteli da idemo smo pola sata cekali grupu,setali...Kazu da nije lose...mada,nije mi zao jer nisam videla na slikama da je nesto fascinantno...Imas flamenko vece ekskurziju,ona kosta oko 20 eura i po meni je bezveze,na to sad ne bih isla,nije to kako sam ocekivala i nema nekog provoda,sedis gledas kako igraju i to je to...I poseta muzeju Salvadora Dalija,ne znam koliko kosta,mi nismo isli jer nije bio dovoljan broj prijavljenih ali mi je mnogo zao jer smatram da to treba da se vidi,dodjes u Spaniju a da muzej propustis...Eto,ja bih ti sve to preporicila bez flamenka.I te tri ekskurzije sigurno kostaju oko 60-70 eur,ali stvarno vredi!Sto se mog misljenja tice mislim da bi za 14 dana trebalo malo vise od 300 eur,bar meni,dok platis ekskurzije,klopas,popijes nesto i tako to,neka bude bar 400 eur.Sto se tice klope ne mogu da ti kazem sta gde treba da se proba jer mi nismo jeli po restoranima nego uglavnom kupovali brzu hranu,u Spoaniji uglavnom u meku,u Francuskoj i Italiji se i nismo nesto mnogo zadrzavali,kupovali smo sendvice i pice,to i nije tako skupo...

Ovu poruku je izmenio DraganV: 11. Jul 2011 - 15:06

#162 jaca58

putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 11. Jul 2011 - 12:30

O ekskurzijama je vec pisano...Sto se tice hrane, naravno da smo probali paellu :)
Oba dana u Barsi smo rucali u gradu..Mi smo rucali u prizemlju trznog centra Mare magnum u blizini luke :) To je u neposrednoj blizini Kolumbovog spomenika i zbornog mesta nasih turista :) Bila je sa morskim plodovima i mislim da je za 2 osobe bila oko 30 evra sa picem :)
U Calelli smo svakog dana rucali, menjali restorane i uzivali u divnoj hrani: rostilju, pizzama, doneru i dr....:)
U Italiji smo jeli s nogu u Veneciji, u Veroni rucali na trgu i pizz je bila strava losa . Nikad goru u zivotu nisam jela, a kostala je prilicno :) Ali smo dobro vecerali u hotelu kraj Treviza...Divna pasta i jos osecam tak ukus i miris...Vredelo je svakog evra :) Porcije se krecu od 15 evra pa navise :)
U Francuskoj smo odustali od restorana i jeli u Meku :) Sto je sigurno, sigurno :)

Ovu poruku je izmenio jaca58: 11. Jul 2011 - 12:32

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0