vidim da vecina pita gdje se u Sa ima izaci navece - ja mogu samo dodati da ima i previse mjesta za izaci!
Najveci broj popularnih lokacija nalazi se u samom starom dijelu grada i u centralnom
Ne u glavnoj pjesackoj zoni (Ferhadiji) nego u paralelnim ulicama ili ulicicama koje spajaju Ferhadiju sa paralelnom ulicom
Ja preporucujem recimo kafic koji se zove Havana (drze ga braca Ceremide koji su svirali u grupi Plavi orkestar) - tu se pusta domaca muzika iz 70-90godina
plavi orkestar, bijelo d, balasevic, haustor, bajaga... name it they have it
Odmah do Havane imate jos jedan slican objekat koji se zove Barka - na istom principu sa mooozda malo neke dance ili turbica (nakon ponoci)
kada krenete od Havane prema Narodnom pozoristu ... imate recimo i City Pub koji do ponoci pusta muziku sa MTV-ja i recimo to sto je sad INN a onda pocne isto starija domaca muzika
u tom dijelu oko city pub-a imate jako puno kafica kojima ja vise ne znam ni ime ... ni broj
jedno je sigurno - imamo vise kafica nego dzamija
u sarajevo je najbolje dolaziti upravo u periodu Sarajevo film festivala
sarajevo kao grad zivi svaki vikend ... pa i radnim danima ... do jedno 3h
ali se za vrijeme sff-a NE GASI
Vidim da je tema aktivna neke 4 godine - tad kad je tema otvorena i nije bilo bas tako puno radnji u ferhadiji i u titovoj ... sada se sve promjenilo
postoji cak i nekoliko trznih centara sa bezbroj radnji
onaj svima najdostupniji je BBI (gdje je nekada bila robna kuca sarajka - mi ga jos uvijek zovemo robna kuca) na 5 spratova i bezbroj radnji
dugujem i objasnjenje za zastave koje su spomenute u prvom postu
one nisu u izlogu svake radnje bez razloga
vidim da je putnik bio u Sa u vrijeme kada se obiljezava dan drzavnosti ... zato se (kao i u svakoj zemlji) sve okiti zastavama
(sarajlije inace nisu neke bas patriote - nadam se da niko nije pobjegao sa teme zbog pogresnog misljenja
ako neko ima pitanja ... tu sam da odgovorim
ako mogu pomoci bilo bi mi zaista drago
pozz svim putnicima namjernicima u Sarajevo