Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

* * * * * 3 Glasova

Sarajevo i Mostar

99 odgovora na temu

#91 Mireille

backpacker

• Član
  • Poruka:28

Napisano: 05. Jul 2011 - 15:23

Drago mi je da vam se svidja moj rodni grad :)

vidim da vecina pita gdje se u Sa ima izaci navece - ja mogu samo dodati da ima i previse mjesta za izaci! :)
Najveci broj popularnih lokacija nalazi se u samom starom dijelu grada i u centralnom

Ne u glavnoj pjesackoj zoni (Ferhadiji) nego u paralelnim ulicama ili ulicicama koje spajaju Ferhadiju sa paralelnom ulicom

Ja preporucujem recimo kafic koji se zove Havana (drze ga braca Ceremide koji su svirali u grupi Plavi orkestar) - tu se pusta domaca muzika iz 70-90godina
plavi orkestar, bijelo d, balasevic, haustor, bajaga... name it they have it :)

Odmah do Havane imate jos jedan slican objekat koji se zove Barka - na istom principu sa mooozda malo neke dance ili turbica (nakon ponoci)

kada krenete od Havane prema Narodnom pozoristu ... imate recimo i City Pub koji do ponoci pusta muziku sa MTV-ja i recimo to sto je sad INN a onda pocne isto starija domaca muzika

u tom dijelu oko city pub-a imate jako puno kafica kojima ja vise ne znam ni ime ... ni broj

jedno je sigurno - imamo vise kafica nego dzamija :)

u sarajevo je najbolje dolaziti upravo u periodu Sarajevo film festivala

sarajevo kao grad zivi svaki vikend ... pa i radnim danima ... do jedno 3h

ali se za vrijeme sff-a NE GASI

Vidim da je tema aktivna neke 4 godine - tad kad je tema otvorena i nije bilo bas tako puno radnji u ferhadiji i u titovoj ... sada se sve promjenilo
postoji cak i nekoliko trznih centara sa bezbroj radnji
onaj svima najdostupniji je BBI (gdje je nekada bila robna kuca sarajka - mi ga jos uvijek zovemo robna kuca) na 5 spratova i bezbroj radnji

dugujem i objasnjenje za zastave koje su spomenute u prvom postu
one nisu u izlogu svake radnje bez razloga

vidim da je putnik bio u Sa u vrijeme kada se obiljezava dan drzavnosti ... zato se (kao i u svakoj zemlji) sve okiti zastavama :)
(sarajlije inace nisu neke bas patriote - nadam se da niko nije pobjegao sa teme zbog pogresnog misljenja :))

ako neko ima pitanja ... tu sam da odgovorim

ako mogu pomoci bilo bi mi zaista drago

pozz svim putnicima namjernicima u Sarajevo

#92 Todorovic

turista

• Član
  • Poruka:98
  • muški

Napisano: 08. Jul 2011 - 08:44

@Mireille

Hvala na iscrpnim informacijama, na zalost ja sam obilazio Sarajevo samo danju, do veceri bio sam skroz premoren i nisam izasao ni jednom, sada kada ovo procitam, zao mi sto je tako ispalo,

Par fotografija koje sam snimio,

Postavljena slika

Postavljena slika

#93 mikelis

svetski putnik

• Član
  • Poruka:566
  • muški

Napisano: 05. Feb 2012 - 20:42

Odlicne fotografije!
MFT: Postavljena slika Postavljena slika Postavljena slika Postavljena slika

#94 pasikonik

backpacker

• Član
  • Poruka:2
  • ženski

Napisano: 09. Feb 2012 - 23:11

Ćao svima!
Imam pitanje za one koji putuju autobusom iz Beograda do Sarajeva. Sredinom marta ću doći u Beograd i odmah istog dana želim da otputujem u Sarajevo. Znam da autobus na toj relaciji ide svakodnevno u 16 časova i da nije moguća prethodna rezervacija karata. Iz Laste su mi odgovorili da bi bilo poželjno kupiti kartu par dana ranije, ali ono bi značilo da moram promeniti planovi.
Pitanje za Vas – da li tokom nedelje mnogo ljudi putuje ovim aotobusom? Postoji li problem sa mestima?

Pozdrav iz Poljske

#95 Infoputnik

Putolov

• Moderator
  • Poruka:9422
  • ženski

Napisano: 10. Feb 2012 - 00:03

Mislim da ti taj Lastin krece malo pre 17 h. Slucajno sam prosle nedelje isla za Banja Luku u isto vreme kad i taj bus. Bili su jedan iza drugog. Putnika nije bilo mnogo, a busevi su im za svaku pohvalu, novi, komotni, vozaci prijatni i kulturni. Moj bus je imao i kabinu za pusace.
......................................................
Postavljena slika Postavljena slika

#96 pasikonik

backpacker

• Član
  • Poruka:2
  • ženski

Napisano: 10. Feb 2012 - 20:45

Hvala na odgovoru, malo si me smirila :)
Redovi vožnje na sajtovima bas.rs i lasta.rs pokazuju 16.00 h, ali svejedno, mislim da dođem oko 2 sata ranije i proverim.

#97 Infoputnik

Putolov

• Moderator
  • ženski

Napisano: 10. Feb 2012 - 21:24

Ne sekiraj se, bice mesta. Javi posle kako je bilo :)

Ovu poruku je izmenio Infoputnik: 10. Feb 2012 - 21:25

#98 MMarijaMM

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:432
  • ženski

Napisano: 15. Feb 2012 - 17:22

PDF vodici za:

Sarajevo

Banja Luku
Usled nedostatka prostora za potpis na sledecem linku Moje foto ture mozete pronaci slike sa sledecih lokacija: Madjarska (Budimpesta), Austrija (Bec, Graz i Salzburg), Ceska (Prag), Slovacka (Bratislava), Nemacka (Dvorci bavarske, Minhen, Berlin, Potsdam, Nunberg), Francuska (Paris, Kan, Nica, Dvorci Loare, Versailles, Grenoble), Spanija (Barselona i Madrid), Portugalija (Porto, Lisabon i Sintra), Italija (Rim, Verona, Venecija, Piza, Padova, Firenca, Bolonja), San Marino, Holandija (Amsterdam, Zaanes Schans, Warder, Voledam, Den Haag, Harlem), Rumunija (Drakulini dvorci, Brasov, Bukurest, Konstanca i delta Dunava), Ukraina (Kijev), Rusija (Moskva i St. Petersburg), Estonija (Talin), Letonija (Riga), Litvanija (Vilnius i Trakai), Poljska (Varsava i Krakov). Kao i iz New Yorka, San Francisca, Los Angelesa, i Denvera.
Mozete naci i slike iz Dubrovnika, Jahorine i Sarajeva, sa Kopaonika..ako neko voli...nek' izvoli ;)
Velika zapadna tura!!!
Putopis iz Istocne Evrope
Putopis: Porto, Lisabon i Madrid
Putopis: NY, SF, LA, Denver
Putopis St. Petersburg
Putopis iz Rima

#99 dzonni

putnik

• Član
  • Poruka:115

Napisano: 26. Feb 2012 - 14:53

sarajevo je predivno...u narednim danima napisacu moj putopis..zadnjih godina cesto odem tamo,obicno preko leta..imam i nekih prijateljstava tamo pa sam dobro upoznao grad a sad ga koristim kao bazu za posete drugim mestima koje nisam ranije posetio..pa napisacu moju reportazu u novoj temi koju cu postaviti

sto se autobusa tice,neko je pitao,jeste u 16 h svakodnevno ima autobus za sarajevo,federacija...jedan mesec vozi lasta a jedan centrotrans sarajevo...oni su u korporaciji..inace ja radim u lasti pa cesto iskoristim i tu pogodnost da negde otputujem jer neplacam naravno prevoz kao radnih firme pa malo ustedim bar na put Postavljena slika ...imam samo pitanje..neznam postavljati slike da budu odmah za videti..znam ono da postavim adresicu pa kliknete na adresicu i vidite sliku...jel to problem?...moje slike su uglavnom vecih formata pa neznam kako se to smanjuje za postaviti na forum...

Ovu poruku je izmenio DraganV: 28. Feb 2012 - 01:19

#100 Infoputnik

Putolov

• Moderator
  • ženski

Napisano: 26. Feb 2012 - 15:21

Prvo smanji slike, a evo ovde imas o tome kako ih postaviti. Probaj tamo na temi pa ako ti ne valjaju obrisi postove(poruke) dok ne naucis :)
http://www.putovanja...15

Broj korisnika koji čitaju temu: 3

Članovi: 0, gosti: 3, skriveni članovi: 0