Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

DOCEK NOVE GODINE U ATINI

4 odgovora na temu

#1 amai

backpacker

• Član
  • Poruka:37

Napisano: 12. Nov 2007 - 14:24

Ukoliko ste kojim slucajem slavili Novu godinu u Atini, mozete li nam preneti Vase utiske.Interesuje nas kakv je docek u Atini, na trgovima, sta sve treba obici osim Parlamenta, Plake i Akropolja?!Bicemo smesteni u hotelu na trgu Omonija, pa ako neko moze da nam kaze koliko je Omonija udaljena(vremenski) od Parlamenta...Da li je potrebno koristiti usluge metroa, da bi se obisao grad, i da li je uvece na ulicama stvarno toliko opasno, kao sto neki pricaju?!
Unapred hvala!poZZ

#2 Nikola S.

• Moderator
  • Poruka:15405
  • muški

Napisano: 12. Nov 2007 - 17:34

Bio sam za dva dočeka u Atini. Utisci su jako lepi, oba puta. Meni je Atina jako lep grad, prosto ne može da ti ne bude lepo tamo, a prvi put čujem da je na ulicama "toliko opasno". Ne znam, možda mi je to promaklo.

Sam doček je prvi put bio u hotelu, organizovan, drugi put smo sami našli tavernu. Što se toga tiče, sve ti zavisi od društva. Ja lično nisam lud za njihovim folklornim grupama i buzukijem, pa mi je trebala znatna količina retsine da to podnesem. U hotelu je bila velika gužva, razni narodi i narodnosti Balkana, a u taverni manje ljudi, ali iz svih krajeva sveta. I manje agresivan oficijelni program, ali zato atmosfera i provod meni bolji. To se završi oko 2, a na ulicama je redovno puno ljudi, pre svega jer je neradni dan pa ljudi izlaze regularno u grad. Drugi put je vreme bilo pravo prolećno, pa i to utiče. Prvi put je bilo oblačno i haldno.

Od obilazaka obavezno to što si pomenula, i sve isključivo pešaka. Nije ništa previše daleko u centru Atine, a svašta se lepo vidi i usput.Parlament, Akademija i Biblioteka su na jednoj strani ulice koja u jednom smeru povezuju trgove Sintagma i Omonija (pešice možda pola sata). Nacionalni muzej je malo dalje odatle. Metroom treba otići do Pireja (kraća vožnja), da se udahne svež morski vazduh. Lepo je videti i rt Sunion, to je možda 1.5 sat od Atine busom. Ostaci hrama, zalazak Sunca... mada. Možda mogu i bolje tih 4-5 sati da se provedu ako je malo dana... Plaka obavezno, i dnevna i noćna varijanta, vredi. Zappio mislim da se zove veliki park do zgrade Parlamenta, prava šuma sa fontanama i raznim životinjama.

LIČNO deo koji se meni najviše dopao je Kolonaki (klik) i brdo Likavitos. Pešice se prolaziu kroz lepo deo grada, uspon ka brdu, a onda u podnožju čeka uspinjača. Pogled odatle je lepši nego sa Akropolja. Vide se i Akropolj i grad i more. Na vrhu je crkva Sv. Đorđa. Sa druge strane brda moderno pozorište sa plastičnim stolicama-da ne očekujete neki stari amfiteatar, kao mi, upravljajući se prema sličici na krati...

Evo još malo slika, klik.

#3 STRUMF

backpacker

• Član
  • Poruka:1

Napisano: 19. Nov 2007 - 01:29

Pogledaj porukuamai @ 12. 11. 2007 - 13:28

Ukoliko ste kojim slucajem slavili Novu godinu u Atini, mozete li nam preneti Vase utiske.Interesuje nas kakv je docek u Atini, na trgovima, sta sve treba obici osim Parlamenta, Plake i Akropolja?!Bicemo smesteni u hotelu na trgu Omonija, pa ako neko moze da nam kaze koliko je Omonija udaljena(vremenski) od Parlamenta...Da li je potrebno koristiti usluge metroa, da bi se obisao grad, i da li je uvece na ulicama stvarno toliko opasno, kao sto neki pricaju?!
Unapred hvala!poZZ

Cao i ja planiram da za NG odem u Atinu pa me zanima kakvu ste ponudu nasli koliko dana(noci), koliko kosta i sta je ukljuceno u cenu. unapred hvala

#4 amai

backpacker

• Član
  • Poruka:37

Napisano: 19. Nov 2007 - 23:27

Mi smo naisli na nekoliko ponuda, koje nam u potpunosti odgovaraju, jer nema nocenja u paraliji.Kon-Tiki i Halo tours imaju fine ponude.Cena ti dodje na isto, s`tim sto je hotel koji je u ponudi KonTiki-ja malo udaljeniji od Omonije.Cena je negde oko 210eura, 4 nocenja, 7 dana, hotel sa 3+ zvezdice, sa doruckom.

#5 Todorovic

turista

• Član
  • Poruka:98
  • muški

Napisano: 23. Jan 2012 - 20:21

Treba znati gde otići za Novu, predlažem Tevernu New Riga na Plaki.

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0