Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Albanija

8 odgovora na temu

#1 Nikola S.

• Moderator
  • Poruka:15405
  • muški

Napisano: 06. Nov 2007 - 02:29

Drugarica ide uskoro na poslovni put u Tiranu.

Da li je neko bio tamo i ima neki savet?

Hvala

#2 lana011

backpacker

• Član
  • Poruka:45
  • ženski

Napisano: 06. Nov 2007 - 14:28

Ja sam bila u Tirani i Draču i nikada nisam bila u gostoljubivijoj zemlji nego što je Albanija. Moj savet tvojoj drugarici je da se ponaša potpuno normalno i neće imati nikakvih problema. Ja se nijednog trenutka nisam ustezala da pričam srpski, ni po autobusima ni po kafićima i imbisima i niko me nikad nije mrko pogledao. Veliki broj stanovnika Tirane govori engleski, tako da neće biti problema sa strane komunikacije. Naravno, Tirana nnije Pariz, ali je svakako vrlo zanimljiv i neočekivan grad.

Ovu poruku je izmenio DraganV: 21. Jan 2011 - 10:27
Ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post

#3 pute

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:305
  • ženski

Napisano: 08. Nov 2007 - 18:52

Nisam nikad bila ali cula sam da ima u centru neki super restoran, sto je u nekom tornju sto se okrece, pa i pored skupoce, to ne bi trebalo propustiti.

#4 Nikola S.

• Moderator
  • muški

Napisano: 08. Nov 2007 - 19:35

Imaće dugih 7 dana na raspolaganju, pa verujem da će da obiđe sve što može da se vidi.

7 dana je nekad dovoljno i za mnogo sadržajnije gradove.

Kad se vrati, kačim utiske ovde.

#5 bobanmomcilovic

backpacker

• Član
  • Poruka:1

Napisano: 10. Nov 2007 - 21:19

Pogledaj porukuNikola S. @ 6. 11. 2007 - 01:33

Drugarica ide uskoro na poslovni put u Tiranu.

Da li je neko bio tamo i ima neki savet?

Hvala

Pozdrav!

Iz Beograda sam, vec peti mesec radim u Tirani za Austrijsku gradjevinsku kompaniju. Ukoliko ti treba neka pomoc javi se na telefon +355684062754. Generalno nemas nikakvih problema, radim iskljucivo sa Albancima i do sada nisam primetio da u meni neko vidi neprijatelja, tacnije po nekim informacija oni i Albanci sa kosova se bas i ne vole.

Pozdrav, Boban!

P.S od 15 do 20 sam u Beogradu, tacnije od 21 novembra sam ponovo u Tirani, pa ako nesto zatreba javi se, od doceka na aerodromu itd. Imas avion skoro svaki dan, polazak je u 9.20PM a povratak naredni dan u 6AM, cena povratne karte bez popusta je oko 165eur, otvoren povratak. Mislim da su ovo najvaznije informacije.

#6 Nikola S.

• Moderator
  • muški

Napisano: 11. Nov 2007 - 03:25

wow

Pozdrav!

Hvala ti na informacijama i ponudi za pomoć. Proslediću joj celu poruku na mail (kaže da joj je inače teško da dolazi i sama kontaktira ovako na Forumu...)

Put je organizovan, let, smeštaj. Privredna delegacija, ne verujem da će previše slobodnog vremena i da imaju, mada, prvobitno je bilo planirano 10 dana, pa se malo uplašila zbog toga. Mislim da će joj biti dovoljna i ova pozitivna iskustva koja sam pročitao ovde, pošto lično ni ona ni ja ne poznajemo nikog ko je bio tamo.

Hvala još jednom, šaljem joj tvoju poruku i broj telefona, pa se možda i čujete-vidite tamo.

E,da. Nemam pojma kad ide! U četvrtak idu u ambasadu po vizu, mada je nešto nezvanično čula danas da su nam vize ukinute-ne znam da li je informacija tačna.

#7 Ventimille

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:203
  • muški

Napisano: 12. Nov 2007 - 03:36

Trebalo bi da su vize izmedju Srbije i Albanije ukinute od proletos.

Ranije je bila fora da je bezvizni rezim vazio samo leti, valjda jun/septembar.

Prema onome shto sam ja chuo, za Albaniju ne treba viza. Ipak, neka ona to proveri.

Ovu poruku je izmenio DraganV: 21. Jan 2011 - 10:28
Ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post

#8 Ventimille

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:203
  • muški

Napisano: 15. Nov 2007 - 20:54

Da, ne treba viza za Albaniju. Evo shta je pisao B92:

Ukinute vize za Albaniju
7. avgust 2007. | 11:31 | Izvor: Beta
Beograd -- Građanima Srbije više nisu potrebne vize za putovanje u Albaniju, potvrđeno u Ambasadi Albanije u Srbiji.

Kako je rečeno, vize su ukinute pre mesec dana i neće biti ponovo uvođene.

Prethodnih godina, Albanija je tokom letnjeg perioda, od juna do septembra, ukidala vize za državljane Srbije, ali su bile potrebne ostalih meseci.

#9 Nikola S.

• Moderator
  • muški

Napisano: 16. Nov 2007 - 00:42

E, ali oni su danas (po direktivama ambasade) danas tamo išli. Po vizu, na razgovor - nemam pojma zašto.
Videću sutra...

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0