Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Svajcarska Viza

• Ne možete pisati na ovoj temi
8 odgovora na temu

#1 skiner_x

backpacker

• Član
  • Poruka:1

Napisano: 26. Oct 2007 - 02:25

Trebao bih da putujem u Svajcarsku do kraja godine pa me interesuje kako to ide oko vize, koliko se lako ili tesko dobija i sta je potrebno od dokumenata. Posto idem busom interesuje me da li su potrebne Austrijska i Slovenacka tranzitna viza i ako jesu sta je za njih potrebno?

Unapred Hvala!

#2 Alexia

svetski putnik

• Član
  • Poruka:618
  • ženski

Napisano: 26. Oct 2007 - 23:09

Imas sve formulare na sajtu ambasade Svajcarske. ne znam tacno kako ide, pokusaj da pronadjes. Ako si zaposlen, potrebno ti je potvrda o zaposlenju i visini plate, uplaceno zdr.osiguranje. Iskopiraj sve kartice i stanje na nekom racunu. Od papira, moze neko od tamo da ti posalje pozivno pismo, npr.prijatelj, rodbina...Dovoljno je na obicnom papiru da skenira potpisano i napise kako te poziva i da ce snositi troskove. Naravno njegovi podaci i tvoji.

Za vizu se uzima broj ujutro, za taj dan. Mi smo sutradan dobili vizu. Nema potrebe da se maltretiras sa garantnim pismom. Samo je vazno da ima dokazes da imas lovu da pokrijes troskove, a i onaj ko te poziva.Isla sam avionom, pa ne znam za proputovanje kako ide.

#3 ninana16

turista

• Član
  • Poruka:67
  • ženski

Napisano: 20. Nov 2007 - 19:26

Da potrebna ti je tranzitna viza.
S drustvom putujem za Novu godinu u Zenevu i to busom preko Italije.
Tako da smo vadili Svajcarsku i Italijansku tranzitnu.

#4 HaMa3aHa

putnik

• Član
  • Poruka:184
  • ženski

Napisano: 06. Oct 2008 - 17:21

Da li neko zna jesu li Švajcarci počeli da priznaju vizu EU ili mora da se vadi CH?

Danke.

#5 Lili

svetski putnik

• Član
  • Poruka:794

Napisano: 08. Oct 2008 - 13:13

Pogledaj porukuHaMa3aHa @ 6. 10. 2008 - 17:21

Da li neko zna jesu li Švajcarci počeli da priznaju vizu EU ili mora da se vadi CH?

Danke.

letos, negde u junu, je morala da se vadi ch, iako si imao vazecu sengensku..bar business, ali ne verujem da za visit vaze neka druga pravila..
Postavljena slika

#6 HaMa3aHa

putnik

• Član
  • Poruka:184
  • ženski

Napisano: 11. Oct 2008 - 10:19

na žalost nema promene.
tu promenu nam obećavaju već dve godine..i ništa.
idem sledeće nedelje po vizu.
nije neko smaranje, ali je bespotrebno imati dve vize.
hvala na odgovorima.

#7 Markiza

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1583
  • ženski

Napisano: 03. Nov 2008 - 22:50

prije nekoliko dana su zvanicno objavili da vise nema granice izmedju Svajcarske i EU te da ce sengen viza biti dovoljna za ulazak u Swiss.. E sad je samo pitanje administracije.. Nadam se da ce to biti uskoro jer planiram u obilazak Ciriha, a sengen viza mi je najmanji problem :)

#8 nickjonas

backpacker

• Član
  • Poruka:8

Napisano: 15. Jun 2009 - 10:31

da, sada je dovoljna sengen viza za svajcarsku i kada vadite vizu u svajcarskoj ambasadi dobijate sengensku

#9 Gost karicm_*

• Gost

Napisano: 15. Jun 2009 - 12:29

da ,tako je ,to sam sinoc saznala da od oktobra prosle godine svajcarci su poceli da izdavaju sengen vize
bitte hahahahhaah

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0