Da li je neko putovao u Briž (Brugge), Belgija?
Napisano: 02. Aug 2011 - 09:29
Belfort je... nemam reči. Obavezno treba sesti u neku bašticu ili klupicu u blizini ove kule zvonika u sredu ili subotu kad su koncerti i uživati u melodiji zvona. To ne može da se opiše, mora da se doživi, čuje, uživa.
Čokolade su im prave. Preporučujem čokolateriju kod Van Ajkovog trga, ima dobre čokoladice, ne manje kvalitetne od drugih a sasvim normalne cene.
Obavezno posetite Muzej i vidite slike flamanskih majstora - doživljaj za sebe. Može se kupiti trodnevna karta koja važi za sve muzeje/crkve/kuće... koje imaju znak Brugge museum na ulazu, a ima ih. Ta karta posle važi i za Belfort, i za gradsku kuću (obavezno!), i za crkvu sv.Bogorodice (koja je predivna i bila bi divna i bez Mikelanđelove Bogorodice). Ja bih preporučila i Muzej arheologije, koji je po meni genijalan - interaktivan, zanimljiv, prilagođen porodicama, deci, vrlo zanimljiv.
U muzej čokolade nisam išla, jer sam se sa čokoladom upoznavala prisnije
Preporučujem i obrok u restoranu An halve Maan - Pola meseca, koji je uz jednu staru porodičnu pivaru, koja je uređena kao muzej. Ovde isprobajte najpoznatije brižansko pivo Bruggse Zot, koje ova porodica proizvodi.
Nije mi se svidelo radno vreme prodavnica i muzeja :( Muzeji rade od 9 do 17 a prodavnice od 9 do 18. Pošto smo imali predavanja (to je bio poslovni boravak), teško je bilo stići i shopingovati. A ima se šta. Oni kad imaju popuste stvarno ih imaju. Najviše gužve ima u trgovačkoj ulici Steenstraat.
Preporučujem i najam bicikla i vožnju do mora Zeebrugge ili Knoke. Iako se čini, nije daleko. Jer je sve uređeno za biciklizam. Biciklističke staze, znakovi, drvoredi, svuda je hladovina... Uživancija je voziti.
U svakom slučaju za preporuku. Samo vreme je...
Napisano: 07. Feb 2012 - 16:02
Napisano: 08. Feb 2012 - 00:33
Od NS ides do Beograda, odatle avionom zo Brisela, na zel.stanici u Briselu imas prevoz do Briza. Avion mozes jeftino bukirati ranije. Smestaj u Brizu je jako skup jer je to mondensko letovaliste u tom delu Evrope. On je mali i mozes ga obici za jedan dan, a smestis se u Briselu.
Takodje pogledaj koje letove imas iz Temisvara jer je jako povoljno i jeftino, a tebi blizu. Do Temisvara voze neki kombi za male pare na aerodrom.Imas na temama Avio prevoz i low cost varijante.

Napisano: 10. Feb 2012 - 14:20
Hvala vam puno na informaciji.Raspitacu se za Temisvar i da nadjem neki smestaj u Briselu,sa obzirom da je blizu Briza i da se stigne za nekih sat vremena.U svakom slucaju hvala vam puno:)))
Ovu poruku je izmenio mikap: 11. Feb 2012 - 09:34
Obrisan citat, direktan odgovor na post
Napisano: 25. Feb 2012 - 12:40
Ali zelela sam samo za Tilly, vezano za smestaj:
Ja sam bila smestena u hostelu na pocetku starog tog gradskog jezgra, znaci sam centar. Mislim da se zvao Leoplod, nasla sam ga na nekom pretrazivacu hostela koji mi je ovde neko preporucio i to je kostalo oko ja mislim 25evra. Smestaj je fantastican, cisto kupatilo (u sobi), svakog dana sredjuju, menjaju posteljinu, cak u sobi i mala kuhinjica koju nismo koristile. U cenu uracunat i dorucak koji je bio fantastican, u mnogim hotelima sa dosta zvezdica nisam imala ni blizu takav dorucak), tako da hostel toplo preporucujem. Ako bih se ikada ponovo uputila tamo sigurno ponovo Leopold hostel.
Ovo je bilo brzinsko javljanje, nadam se da cu naci vremena za duzi izvestaj.
Pozdrav svim putnicima!
Napisano: 01. Mar 2012 - 19:08
Ovu poruku je izmenio DraganV: 01. Mar 2012 - 21:15
ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post
Napisano: pre 55 minuta
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0