Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Moram na odmor

• Ne možete pisati na ovoj temi
1 odgovori na ovu temu

#1 TonySoprano

backpacker

• Član
  • Poruka:4

Napisano: 16. Oct 2007 - 20:22

Pozdrav svima....

Moram na odmor, nisam stigao letos i sad bi mi odgovaralo...
Lomim se izmedju destinacija Egipat ili Dubai.
Isao bih polovinom Novembra.

Egipat
Isao bih obavezno aranzman sa posetom Kairu.
Pitanja:
1. Koji hotel preporucujete (u kom ste bili koji vam se svideo i zasto)
2. Preko koje agencije ici? (kontiki, argus, gpr... iskustva)
3. Kakve su plaze i da li se moze kupati u moru? (termin polovina novembra, cistoca)
4. Kakve su cene tamo? (taksi, klopa, krpe)
5. Koje ekskurzije valjaju i koliko kostaju?
6. Na sta obratiti paznju? (problemi koje ste vi imali)

Dubai (UAE)
Ovo je plan B.
Ista pitanja kao i gore.

Slobodno se raspisite... ja volim dosta detalja da znam pre nego sto neko krenem, tako da cu sve procitati ma koliko dugo bilo...

Hvala svima na odgovorima.

Ovu poruku je izmenio TonySoprano: 16. Oct 2007 - 20:24

#2 ja_ns

turista

• Član
  • Poruka:91

Napisano: 18. Oct 2007 - 14:52

Bio sam i u Egiptu i u Dubaiju, ali ne polovinom novembra pa ne mogu sa sigurnoscu da tvrdim da moze da se kupa. Mada, ljudi pricaju da moze.
Egipat
1. Ja sam pre 4 godine bio u Desert Rose hotelu u Hurgadi, i hotel je bio odlican, bez zamerki. Cuo sam da poslednjih godina Rusi "caruju" u tom hotelu, a Rusi k'o Rusi prave rsum i bahate se gde i kako stignu. Od hotela u Hurgadi koje preporucuje "veza" iz agencije su Hilton Resort, Marriott, Intercontinental, a u Sharmu oni koji se nalaze u Nama Beju (jer nemaju ulazak u vodu preko pontona). Ali, opet, zavisi ko sta voli. Sve u svemu, nista ispod 4*.
2. Uglavnom idem preko Kon Tikija, i ne bih menjao ;)
3. Plaze k'o plaze. Sve zavisi u kojem si hotelu, jer su i plaze u luksuznijim hotelima luksuznije, tj. lepse, prostanije,... More je toplo, dusu dalo za kupanje ako je dno ocisceno od korala, sto opet zavisi od toga u kojem si hotelu.
4. Cene svega su smesne (makar bile pre 4 godine), tako da se oko toga ne treba nervirati.
5. Od ekskurzija preporucujem snorkling, safari u pustinji je onako. Cene su u proseku 20-25 eura. Ako budes uzeo aranzman sa krstarenjem Nilom, obavezna ekskurzija na Abu Simbel!!!

Dubai
1. Hotel u kojem sam bio, i koji svima preporucujem je Al Hamra Fort 5* u emiratu Ras al Kajmah (70-ak km od Dubaija). Kon Tiki ga i ove godine ima u ponudi. Razdaljina od 70 km ne treba da bude prepreka, jer za goste hotel besplatno organizuje satl-bus do Dubaija i nazad. Inace, boravak u hotelu je na bazi PP, a za iste pare mozes da dobijes isti broj dana u hotelu sa 3* na bazi ND ali u Dubaiju (i ne na plazi). Al Hamra ima svoju dugacku plazu, 2 bazena, prelepe sobe, a za samo sat vremena voznje si u Dubaiju, i soping moze da pocne ;) Buduci da si napisao da hoces da se kupas, dobro treba razmisliti da li vredi uzeti hotel u centru Dubaija, jer do plaze placas taxi, iznajmljujes lezaljke,... a ovde sve to imas za istu sumu, samo je usluga na mnogo vecem nivou. Naravno, postoje i u samom Dubaiju hoteli na plazi, ali su cene :blink: Pa, ko kako voli i koliko moze sebi da priusti.
2. Opet Kon Tiki ;)
3. Verujem da ce u moru moci da se kupa u tom periodu, jer ja sam bio u oktobru i voda je bila vrela. Ne verujem da ce se toliko ohladiti za samo mesec dana.
4. Cene taxija u Dubaiju su prihvatljive, pogotovo ako vas ide 3-4. Npr. od Deira City Center shopping mall (dokle sam dosao hotelskim satl-busom) pa do Burj al Araba je voznja kostala oko 8 eura, ali je razdaljina oko 20 km! Cene krpa su razlicite, posto ima i razlicitih brendova, ali opet nesto jeftinije nego ovde. Hranu osim obroka u hotelu nisam konzumirao, pa ne znam ni cene. Polupansion mi je bio sasvim dovoljan.
5. Wild Wadi waterland je super, a ulaznica je oko 35 eura. Safari u pustinji je za ne propustiti, a cena 60 eura.

Eto....

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0