Bio sam i u Egiptu i u Dubaiju, ali ne polovinom novembra pa ne mogu sa sigurnoscu da tvrdim da moze da se kupa. Mada, ljudi pricaju da moze.
Egipat
1. Ja sam pre 4 godine bio u Desert Rose hotelu u Hurgadi, i hotel je bio odlican, bez zamerki. Cuo sam da poslednjih godina Rusi "caruju" u tom hotelu, a Rusi k'o Rusi prave rsum i bahate se gde i kako stignu. Od hotela u Hurgadi koje preporucuje "veza" iz agencije su Hilton Resort, Marriott, Intercontinental, a u Sharmu oni koji se nalaze u Nama Beju (jer nemaju ulazak u vodu preko pontona). Ali, opet, zavisi ko sta voli. Sve u svemu, nista ispod 4*.
2. Uglavnom idem preko Kon Tikija, i ne bih menjao

3. Plaze k'o plaze. Sve zavisi u kojem si hotelu, jer su i plaze u luksuznijim hotelima luksuznije, tj. lepse, prostanije,... More je toplo, dusu dalo za kupanje ako je dno ocisceno od korala, sto opet zavisi od toga u kojem si hotelu.
4. Cene svega su smesne (makar bile pre 4 godine), tako da se oko toga ne treba nervirati.
5. Od ekskurzija preporucujem snorkling, safari u pustinji je onako. Cene su u proseku 20-25 eura. Ako budes uzeo aranzman sa krstarenjem Nilom, obavezna ekskurzija na Abu Simbel!!!
Dubai
1. Hotel u kojem sam bio, i koji svima preporucujem je Al Hamra Fort 5* u emiratu Ras al Kajmah (70-ak km od Dubaija). Kon Tiki ga i ove godine ima u ponudi. Razdaljina od 70 km ne treba da bude prepreka, jer za goste hotel besplatno organizuje satl-bus do Dubaija i nazad. Inace, boravak u hotelu je na bazi PP, a za iste pare mozes da dobijes isti broj dana u hotelu sa 3* na bazi ND ali u Dubaiju (i ne na plazi). Al Hamra ima svoju dugacku plazu, 2 bazena, prelepe sobe, a za samo sat vremena voznje si u Dubaiju, i soping moze da pocne

Buduci da si napisao da hoces da se kupas, dobro treba razmisliti da li vredi uzeti hotel u centru Dubaija, jer do plaze placas taxi, iznajmljujes lezaljke,... a ovde sve to imas za istu sumu, samo je usluga na mnogo vecem nivou. Naravno, postoje i u samom Dubaiju hoteli na plazi, ali su cene

Pa, ko kako voli i koliko moze sebi da priusti.
2. Opet Kon Tiki

3. Verujem da ce u moru moci da se kupa u tom periodu, jer ja sam bio u oktobru i voda je bila vrela. Ne verujem da ce se toliko ohladiti za samo mesec dana.
4. Cene taxija u Dubaiju su prihvatljive, pogotovo ako vas ide 3-4. Npr. od Deira City Center shopping mall (dokle sam dosao hotelskim satl-busom) pa do Burj al Araba je voznja kostala oko 8 eura, ali je razdaljina oko 20 km! Cene krpa su razlicite, posto ima i razlicitih brendova, ali opet nesto jeftinije nego ovde. Hranu osim obroka u hotelu nisam konzumirao, pa ne znam ni cene. Polupansion mi je bio sasvim dovoljan.
5. Wild Wadi waterland je super, a ulaznica je oko 35 eura. Safari u pustinji je za ne propustiti, a cena 60 eura.
Eto....