Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Resava

11 odgovora na temu

#1 talesjr

backpacker

• Član
  • Poruka:7
  • muški

Napisano: 18. Sep 2007 - 15:01

Resava se nalazi u Centralnoj Srbiji na nekih 150 kilometara od Beograda i 80 kilometara od Niša i predstavlja idealno mesto za Vaš vikend ili odmor. Veoma je interesantna destinacija, jer se na relativno malom prostoru mogu videti različiti turistički sadržaji. Manastiri, od kojih je najlepša i najpoznatija Manasija; Resavska pećina, najatraktivnija i najposećenija pećina u Srbiji; Veliki Buk, prelepi slobodni vodopad.Objekti za smeštaj i restorani su pristojni objekti u privatnom vlasništvu u kojima će Vas gostoljubivi domaćini dočekati sa najkvalitetnijom ponudom. Ma totalno opusteno!!!!
Za bliže informacije posetite:
www.resava-tourism.comPriloženi fajl  vodopad_0.jpg   131.83K   15 Broj preuzimanja

Ovu poruku je izmenio talesjr: 13. Mar 2008 - 20:06

#2 tamie

turista

• Član
  • Poruka:59

Napisano: 22. Sep 2007 - 22:42

Zaista po meni je to jedan od najlepsih krajeva Srbije! Obilazila sam ga vise puta! Veoma mi se dopadao onaj restoran "Lisine" koji je pre par god. izgoreo. Kad god bi se vracali s vodopada tu bi svratili na dobru pastrmku! Steta sto vise ne postoji...

#3 Nikola S.

• Moderator
  • Poruka:15405
  • muški

Napisano: 24. Sep 2007 - 15:13

Poneti nešto jako toplo za ulazak u pećinu.

#4 talesjr

backpacker

• Član
  • muški

Napisano: 25. Sep 2007 - 16:36

Za vašu informaciju restoran "Lisine" ponovo radi i priprema svoju čuvenu pastrmku. Ako želite da prenoćite na planini nude vam se novosagrađeni bungalovi restorana "Vodopad" i restoran sa prenocistem "Resavski uranak". Objekti se nalaze u neposrednoj blizini vodopada Veliki Buk.
Za više informacija (cene i telefoni) posetite www.resava-tourism.com

Ovu poruku je izmenio talesjr: 09. Jul 2008 - 21:50

#5 Alexia

svetski putnik

• Član
  • Poruka:618
  • ženski

Napisano: 25. Sep 2007 - 20:27

Pogledaj porukuNikola S. @ 24. 09. 2007 - 15:17

Poneti nešto jako toplo za ulazak u pećinu.

Koliko vremenski traje obilazak pecine i da li ima previse uskih delova? Valjda me nece uhvatiti klaustrofobija...Kolji je najbolji put od Bg do tamo?

#6 talesjr

backpacker

• Član
  • muški

Napisano: 26. Sep 2007 - 00:57

Za Alexiu,
Obilazak pećine traje nekih 45 minuta i uopšte nije klaustofobična atmosfera jer su dvorane ogromne. Jedino možete čekati dok uđete, ali ne više od pola sata u zavisnosti kada je ušla prethodna grupa.
Najbolje je auto putem do isključenja kod Markovca (Stari hrast) pa onda Svilajnac, pa za Despotovac (tu obiđete manastir Manasiju), pa onda do Resavske pećine, kad ste već tu obiđite i vodopad Veliki Buk. Od auto puta Vam je najdalja tačka na nekih 40 kilometara, znači do vodopada Veliki Buk. Nekih dva sata vožnje.

#7 talesjr

backpacker

• Član
  • muški

Napisano: 26. Sep 2007 - 00:59

Znači od Bg-a 2 sata vožnje!

#8 Nikola S.

• Moderator
  • muški

Napisano: 26. Sep 2007 - 01:08

Pogledaj porukuAlexia @ 25. 09. 2007 - 20:31

Koliko vremenski traje obilazak pecine i da li ima previse uskih delova? Valjda me nece uhvatiti klaustrofobija...Kolji je najbolji put od Bg do tamo?

Obilazak traje koliko traje, ali ako je reč o ozbiljnijoj klaustrofobiji, hm... Nije stvar u tome koliko traje već što NEMA NAPRED, NEMA NAZAD, samo u grupi znači, tih 45 minuta. Mislim da jedino u tom smislu može nekome da bude neprijatno, inače su dvorane stvarno velike, tavanice visoko, hodnici, stepeništa, sve je to potpuno prohodno,nikakvi tuneli, provlačenja, ulaz u Keopsa...

Eventualno da se tamo naglase problemi u najavi pa da neko iz službe dodatno podje sa tobom i vrati te ako bude frke...

#9 Alexia

svetski putnik

• Član
  • Poruka:618
  • ženski

Napisano: 26. Sep 2007 - 08:56

Pogledaj porukuNikola S. @ 26. 09. 2007 - 01:12

Obilazak traje koliko traje, ali ako je reč o ozbiljnijoj klaustrofobiji, hm... Nije stvar u tome koliko traje već što NEMA NAPRED, NEMA NAZAD, samo u grupi znači, tih 45 minuta. Mislim da jedino u tom smislu može nekome da bude neprijatno, inače su dvorane stvarno velike, tavanice visoko, hodnici, stepeništa, sve je to potpuno prohodno,nikakvi tuneli, provlačenja, ulaz u Keopsa...

Eventualno da se tamo naglase problemi u najavi pa da neko iz službe dodatno podje sa tobom i vrati te ako bude frke...

Nemam klaustrofobiju, nego cisto nije mi bas prijatno u malim zatvorenim prostorima, pa se pitam kako bih reagovala u pecini. Nadam se da ce biti sve ok, bas bih volela to da vidim.

Hvala obojici na informacijama

#10 Nikola S.

• Moderator
  • muški

Napisano: 26. Sep 2007 - 19:32

Nije malo, nisam se osećao zatvoreno. Put je osvetljen, ide se u grupi, vodič je sa vama (u rolci, dzemperu i perjanom prsluku-ne bez razloga) i sjreće vam pažnju baterijskom lampom na pećinski nakit.

U bugarskoj pećini Magura obilazak traje skoro 1,5 sat i tu sam se ja posle jednog sata totalno zasitio svime vidjenim i jedva čekao da izadjem.

#11 talesjr

backpacker

• Član
  • muški

Napisano: 13. Mar 2008 - 20:03

Zelim da obavestim sve koji dolaze u Resavu da je u Resavskoj pecini uradjeno novo osvetljenje.

#12 mirarbi

tasofilka

• Moderator
  • Poruka:7679
  • ženski

Napisano: 19. Mar 2008 - 09:32

Evo precice ka mojoj foto turi, u okviru koje cete naci dosta fotografija iz resavske oblasti (izmedju ostalog i obnovljeni restoran "Lisine"):

Moja foto tura

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0