Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Istanbul

• Ne možete pisati na ovoj temi
247 odgovora na temu

#211 Atina11

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1867
  • ženski

Napisano: 18. Aug 2010 - 03:09

Bila sam u Istanbulu za docek 2007.godine,malo je reci da je bilo fenomenalno....

Jedva cekam da opet otputujem tamo :)

#212 ElCid

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:290

Napisano: 18. Aug 2010 - 11:08

Istanbul je fenomenalan, svaka rec bi bila suvisna...al isto tako i najiskreniji savet da zaobidjes agenciju Clio u najsirem krugu, dosta se negativno pisalo o njoj bas sto se tice njihovog putovanja u Istanbul. Procesljaj malo forum, par stranica unazad ima dosta stvari koje bi te zanimale

#213 annica

svetski putnik

• Član
  • Poruka:924
  • ženski

Napisano: 18. Aug 2010 - 11:26

Istanbul stvarno treba doživeti... Ako u životu budem imala vremena da se vraćam u gradove koje sam obišla - njega ću sigurno opet posetiti...:D

Da umemo, mogli bismo lepo provesti ovu sredu trčeći odmornim nogama za gladnim očima, puniti srce radošću što postojimo, čuditi se velikoj tajni života, čiji smo slučajni i srećni gosti. (Duško Radović)

Švedska - putopis

#214 samerboj

backpacker

• Član
  • Poruka:7

Napisano: 04. Sep 2010 - 01:58

Najiskrenija preporuka za sve koji vole da putuju. Ukoliko niste posetili Istanbul neka to bude prvo sledece putovanje!
Proveo sam 5 dana i bio sam fasciniran. Uopste nije obavezno ici sa nekom agencijom.

#215 nebula

backpacker

• Član
  • Poruka:43
  • muški

Napisano: 04. Sep 2010 - 12:53

Ne da nije obavezno nego cak i preporucujem da idete bez agencije.

Ja sam isao pre 2 godine sa devojkom za novu godinu vozom (balkan flexipass karta) . Hotel smo rezervisali preko neta (inter). Mozda bih sledeci put gledao da budem blize centru. Jeste Sultanamet turisticki centar, ali van toga je uvece pusto. (doduse prevoz je odlican pa si za 15 min u centru (glavnom jer ih ima milion)) :)

Izaslo nas je isto kao i preko agencije sto bi bilo sa tim sto smo mi bili 5 nocenja, a preko agencije bi bila samo 3. Druga stvar samo putovanje vozom je po meni 100x bolje od autobusa, da ne pricam tek o slobodi koju imas kad sam istrazujes. 

Naravno pre puta treba se informisati sta treba videti, mada u principu za prvo putovanje ne mozes ni stici vise od glavnih destinacija, a toliko ima van toga da se vidi.

Kao sto i ostali rekose, definitivno se treba vratiti opet tamo. 

#216 džasmin

backpacker

• Član
  • Poruka:7

Napisano: 05. Sep 2010 - 15:55

evo ja idem poslom u istanbul. stizem 20.09., konferencija traje od 21./22.09., a 23.09. sam ujutro trebala otputovati kuci. to mi je sve placeno, a ja sam zamolila da mi bukiraju povratni let za 26.09. tako da sam produzila boravak. ali ne u tom hotelu gde mi je smestaj (hotel dedeman, nocenje 200eur i slicne fore), nego sam preko hostelbooking.com uzela sobu u hostelu topdeck. deo grada je sultanhamet (stari centar), sve znamenitosti se mogu peseke obilaziti. planiram svasta obici, krstariti bosforom i sl. ... ide brat samnom, svoju kartu je bukirao preko neta, direkt na turkishairlines. bgd-ist-bgd je 214eur sa taksama. javim kad se vratim. ako neko ima kakav savet, you are welcome :)))

#217 happy backpacker

backpacker

• Član
  • Poruka:2

Napisano: 11. Dec 2010 - 18:53

Planiram odlazak u Istanbul za docek NG. Dvoumim se izmedju hotela Mirilayon koji je smesten u blizini aksaray metro stanice (http://maps.google.c...ps?hl=en&tab=wl) i hotela Olympiat koji se nalazi na 5min hoda od Aya Sofije (http://maps.google.c...hl=en&tab=wl.Da li je neko bio u nekom od ovih hotela, kakvi su utisci? A i sta mislite o lokacijama hotela, koji kraj je bolji po pitanju sigurnosti, restorana..?Sve sugestije su dobrodosle. Hvala.

#218 vesa

backpacker

• Član
  • Poruka:25

Napisano: 12. Dec 2010 - 02:14

ako si resio u neki od ova dva hotela onda bolje u Olympiat ne zbog sigurnosti nego zbog lokacije a u vezi sigunosti nema da brines ja sam bio u avgustu u hotelu Efendy koji se nalazi na bajazitu pored kapoli carsije i hotel je ok cena za prenociste je 28 eura a ako su dve osobe onda 20 eura a za 5 dana sto sam bio tamo nisam imao nikakve neprijatnosti a planiram opet na prolece da idem i ici cu u isti hotel.nemoj da te plase pricama kako je opasno u starom delu grada ako se nadjes nocu ja sam bio po gradu do ujutru i nisam imao problema.

Ovu poruku je izmenio DraganV: 13. Dec 2010 - 08:56

#219 ElCid

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:290

Napisano: 13. Dec 2010 - 12:16

Hotel u Istanbulu, barem meni, je sluzio iskljucivo za prenociste i za stvari. Stvarno je suludo trositi vreme u hotelu a pri tome si u divnom gradu kao sto je Istanbul. Ok, naravno hotel treba da bude u granicama pristojnosti..cist, normalan toalet, sve ostalo je manje vise nebitno. Upravo zbog toga lokacija je kljucni moment za odabir hotela. Trg Aksaray bas i nije toliko blizu Sultanhametu da mozes pesaka doci do njega, a koliko se secam u tom kraju bas i nema sta da se vidi. Lokacija drugog hotela je savrsena...sve ti je tu na dohvat ruke. Moj savet je da izaberes hotel kod Aja Sofije i onda da uzivas u setnjama gde god da te noge ponesu...veruj mi uzivaces

#220 happy backpacker

backpacker

• Član
  • Poruka:2

Napisano: 13. Dec 2010 - 18:39

Hvala za odgovore! Mnogo ste mi pomogli.

#221 Tasha

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:251
  • ženski

Napisano: 08. Mar 2011 - 12:03

Zna li neko kakva je situacija sa karticama u Istanbulu i u Turskoj uopste?Da li ih primaju?Ako je neko imao nekih problema molila bih ga da napise:)

#222 nounoursic

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:202
  • ženski

Napisano: 11. Mar 2011 - 12:43

Pogledaj porukuvesa @ 12. Dec 2010 - 02:14

ako si resio u neki od ova dva hotela onda bolje u Olympiat ne zbog sigurnosti nego zbog lokacije a u vezi sigunosti nema da brines ja sam bio u avgustu u hotelu Efendy koji se nalazi na bajazitu pored kapoli carsije i hotel je ok cena za prenociste je 28 eura a ako su dve osobe onda 20 eura a za 5 dana sto sam bio tamo nisam imao nikakve neprijatnosti a planiram opet na prolece da idem i ici cu u isti hotel.nemoj da te plase pricama kako je opasno u starom delu grada ako se nadjes nocu ja sam bio po gradu do ujutru i nisam imao problema.
Da li je ovo taj Efendy hotel?
http://www.booking.c...t-house.en.html

#223 solerka

backpacker

• Član
  • Poruka:13

Napisano: 14. May 2011 - 18:19

Da li je neko bio u ovom hotelu u Istanbulu, radi ga Klio?

Moram ponovo...Postavljena slika Da li je neko bio u Mirilayon hotelu, radi ga Klio?

Ovu poruku je izmenio ljerka: 16. May 2011 - 05:36
spojena dva uzastopna posta clana

#224 natasha

backpacker

• Član
  • Poruka:25
  • ženski

Napisano: 30. May 2011 - 00:21

Pogledaj porukusolerka @ 14. May 2011 - 18:19

Da li je neko bio u ovom hotelu u Istanbulu, radi ga Klio?

Moram ponovo...Postavljena slika Da li je neko bio u Mirilayon hotelu, radi ga Klio?
Istanbul je jedan od onih gradova gde je totalno nebitno kakav je hotel, u odnosu na lepotu grada,bila sam za NG, i nemam pojma kako se zvao hotel, bitno da je blizu svega sto hoces da vidis, 3* su obicno ciste sobe i ok dorucak, i to je to, nema puno filozofije, pogotovo ako planiras par dana boravka,sve je to slicno...Samo idi, prelepo je!!!!!

#225 tasanaaa

backpacker

• Član
  • Poruka:44

Napisano: 27. Nov 2011 - 01:27

Hotel grand washington,vasa iskustva?

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0