Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Prtljag i licni prtljag

164 odgovora na temu

#151 alanya84

svetski putnik

• Član
  • Poruka:665
  • ženski

Napisano: 17. Feb 2012 - 19:45

У Јату је до 30 кг дозвољено да буде тежак пртљаг. Зато није ништа наплатила тета.

#152 Solara

backpacker

• Član
  • Poruka:3
  • ženski

Napisano: 17. Feb 2012 - 20:57

Hmmm, meni su licno u Jat-ovoj agenciji u Novom Sadu rekli 20 kg :angry: .

#153 leprsava

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1364
  • ženski

Napisano: 17. Feb 2012 - 21:08

Evo sa JATovog sajta:
  • Kakva su ograničenja za prtljag koji predajem?
Dozvoljena težina prtljaga koji se predaje i prevozi besplatno je:

- 40 kg za prevoz u poslovnoj klasi,
- 30 kg za prevoz u ekonomskoj klasi,
- 10 kg za decu do 2 godine (infante).

• Šta biva ako moj prtljag prelazi dozvoljenu težinu?
Ako Vaš prtljag prelazi dozvoljenu težinu, svaki kilogram preko toga tretiraće se kao višak prtljaga i on se plaća direktno na šalteru za čekiranje prema određenom cenovniku po kilogramu. Detaljnije informacije možete dobiti u najbližem lokalnom predstavništvu JAT-a.

Ručni prtljag
  • Kakva su ograničenja za ručni prtljag koji se unosi u kabinu?
Možete uneti jednu torbu po osobi, težine do 8 kilograma. Maksimalna dimenzija (dužina + širina + visina) može biti do 115 cm.

#154 Jexm

backpacker

• Član
  • Poruka:8
  • ženski

Napisano: 19. Feb 2012 - 16:10

Uskoro putujem u Cirih Jatom,pa me zanima da li se onih 20 kg dozvoljenog prtljga odnosi na jedan komad ili vise pa da zbir bude 20 kg? Jos nesto ,ako u Cirihu na aerodromu u Duty free kupim slatkise tipa Lindt cokloada,citaj vise komada ,mnogo vise komada:blush: da li cu to moci da unesem u avion,pored ranca koji cu sigurno nositi kao rucni prtljag ili to maoram uraditi u gradu pa sve to staviti u kofer,ako je uopste to moguce? Hvala unapred :cool:

#155 Infoputnik

Putolov

• Moderator
  • Poruka:9422
  • ženski

Napisano: 19. Feb 2012 - 16:48

Zbir torbi treba da iznosi koliko je naznaceno na tom letu. Koliko je to "mnogo vise" kom cokoladica? Moras biti konkretan. Mnogo vise znaci kutija, dve....5 kg itd....

Bitno je da roba nije komercijalnog karaktera (citaj "za dalju prodaju")
......................................................
Postavljena slika Postavljena slika

#156 Jexm

backpacker

• Član
  • ženski

Napisano: 19. Feb 2012 - 18:59

Infoputnice,gde bi to trebalo da bude naznaceno koliko jer propisano za taj let,ja imam rezervaciju koju sam dobila na mail? Sto se tice cokolada,ne znam da ti precizno kazem,mozda 10ak komada :)razlicitih za svakog po nesto :) ,jel ima neki limit? Gde god sam citala o tome sta sme a sta ne sme u avion nigde ne stoji koju kolicinu proizvoda iz duty free-ja smes uneti u avion ,vec samo da je to spakovano i sa fiskalnim racunom. Mozda preterujem sa cokoladicama al svi to zele iz ciriha :P

#157 Infoputnik

Putolov

• Moderator
  • ženski

Napisano: 19. Feb 2012 - 19:14

Pozoves kompaniju kojom letis i pitas koliki je limit u kg za taj konkretan let (velicina aviona zahteva i dozvoljenost kg prtljaga), ako ne pise prilikom rezervacije te elektronske karte. Ranije u starim kartama je uvek pisalo koliki je limit.

Sto se tice cokoladica, ne pise koliko mozes da nosis. To je stvar carine pa razmisljas i tako, da nemas problema. Za 10tak manje vise niko ti nece praviti problema, ni za 20tak razlicitih. Slobodno stavi u kofer i napred :)

Ovu poruku je izmenio Infoputnik: 19. Feb 2012 - 19:16

#158 alanya84

svetski putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 19. Feb 2012 - 19:18

Мора писати на карти. Погледај мало пажљивије, увек је наведено само уме да се загуби међу другим бројкама.

Не знам како си купила карту, али уколико је у некој канцеларији, било од Јата или неке агенције што продаје њихове карте, обично маркером подвуку детаље лета ( датум, време, број и килажу ). Барем мени то увек ураде.

#159 Jexm

backpacker

• Član
  • ženski

Napisano: 20. Feb 2012 - 11:15

Sad sam pogledala e-kartu i pise :blush: 30 kg po putniku ,al i dalje me znoma da li se to odnosi na jedan komad ili moze vise komada ,a da im ukupna tezina ne prelazi 30kg :lud: Moracu da pozovem Jat.Hvala u svakom slucaju :klap:

#160 alanya84

svetski putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 20. Feb 2012 - 11:23

Односи се на укупну тежину. Међутим, уколико пређе 1, 2 кг, нисам до сада чула да су некоме наплатили то. Доста су толерантни поводом тога.

Још нисам научила да се пакујем и обично путујем са два тенка, један сам до пуцања напунила 22 кг 800 гр ( то су биле баклаве јер сам вукла 3 кг са собом ) док мањи је био нешто преко 10 кг и нико ништа није рекао.

Уз то вучем лаптоп, своју ташну и обавезно још неку кесу претрпану свим и свачим ( што није стало у 2 тенка ).
Ако видите неку гомилу торби које вуче хоботница аеродромом, то сам ја.

Ovu poruku je izmenio alanya84: 20. Feb 2012 - 11:27

#161 Jexm

backpacker

• Član
  • ženski

Napisano: 20. Feb 2012 - 16:59

Kontaktirala sam Jat, kazu 30 kg po putniku uz kartu,sve preko se placa 6evra po kilogramu,a sto se tice broja prtljaga nije ogranicen :klap:,tako a cu uspeti da spakujem sve sto zelim :klap:

#162 smeker79

backpacker

• Član
  • Poruka:32
  • muški

Napisano: 15. Mar 2012 - 20:50

A da li moze u rucnom prtljagu koji nosis sa sobom u avion poneti cips ili neke sendvice?

#163 Infoputnik

Putolov

• Moderator
  • ženski

Napisano: 16. Mar 2012 - 01:57

moze

#164 Katalina

turista

• Član
  • Poruka:72
  • ženski

Napisano: 16. Mar 2012 - 20:22

A da li može da se nosi i sendvič i tako to jer vidim na nekom letu za UAE, a valda traje 6 sati,

hrana nije uključena.......a plan je da idem sa devojčurkom jednim koji će biti gladna, garant :)

#165 Infoputnik

Putolov

• Moderator
  • ženski

Napisano: 16. Mar 2012 - 22:30

moze

ljudi, za sendvice i hranu pozovite aerodrome i pitajte. Oni vam gledaju prtljag zbog bezbednosti (flasice i slicno...)

a i na temi imate o svemu, pa prelistajte da ne pitate za svaki let posebno, vazi za sve

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0