Putovanja.info Forum: Agencije MATICO - Putovanja.info Forum

Skoči na sadržaj

• (7 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Poslednja »
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Agencije MATICO Oceni temu: ***** 1 Glasova

#1 Korisnik je offline   MpegTv

• backpacker
  • Ikonica
  • Grupa: Članovi
  • Poruka: 4
  • Pridružio se: 06. avg '07

Napisano: 18. avg 2007 - 22:17

Želja mi je prvenstveno da ovim tekstom upozorim sve koji koriste usluge pojedinih "POZNATIH" turističkih agencija u Srbiji šta se sve može desiti i kakvi se aranžmani prodaju !!!!

Ovog leta naša porodica odlučila se za turistički aranžman u organizaciji agencije MATICO u hotelu Montreal sa 4* na Grčkom ostrvu Zakintos. Želeli smo lep i pristojan hotel, dobru uslugu, čisto i bistro more, i nismo žalili da damo novac za tako nešto.
Hotel Montreal je predstavljem sa 4* kako u agencijskom katalogu tako i na web site-u:
Pogledajte web site: HOTEL MONTREAL

Postavljena slika

Medjutim po dolasku u hotel ustanovili smo da se radi o najstrašnijoj prevari jer je hotel kategorizacije 2* a ne 4* kako je navedeno u svim katalozima u Beogradu!!!
Pogledajte dokument ministarstva turizma Grčke o kategorizaciji hotela:
Postavljena slika

Po ulasku u hotelske sobe ustanovili smo da je voda u česmama slana te nismo ni zube mogli oprati niti se pošteno tuširati.

Pojedini gosti su dobili umesto četvorokrevetnih soba vojničke krevete na sprat , a kod nekih se izlivala kanalizacija u kupatilu pa je dolazilo do poplave !

Vrhunac priče je kada smo videli švedski sto i "bogat" MENU koji je svakog dana bio isti. (2 kofe džema, 1 posuda sa maslacom, i 1 posuda sa pavlakom). Sigurno će se složiti pripadnici jačeg pola da je hrana u vojsci bila bolja od ove koju ćete sada videti.

Postavljena slika

Postavljena slika
(obratite pažnju na vrhunski izum - drvena posuda sa ledom koja održava hladnoću maslaca i pavlake)

U pisanom upustvu koje smo dobili uz avio karte stajalo je da se ležaljke i suncobrani naplaćuju svuda sem na privatnim, hotelskim plažama i oko bazena gde je uslov popiti piće. Osoblje hotela MONTREAL je svim gostima naplaćivalo ležaljke i suncobran 7 EUR dnevno, iako se hotel nalazi na samoj plaži, čime su svi gosti bili izloženi neplaniranom trošku.

Tuš na plaži i oko hotelskog bazena nije funkcionisao 10 dana pa je osoblje hotela upućivalo goste da nakon izlaska iz vode koriste tuševe u svojim sobama (kao što rekoh ranije sa slanom vodom)
Postavljena slika

Kad smo već spomenuli bazen, on je "otvorenog tipa" što znači da ga mogu koristiti svi putnici namernici.

Još jedan "izum" koji mislim da niko od vas nije video. Verovatno je to uticalo da hotel po našim (srpskim) kriterijumima dobije kategoriju 4*. Pogledajte klupu na hotelskoj terasi koja je napravljena od starih vodovodnih cevi !!! Bilo im je žao da bace tako lepe cevi pa su odlučili da naprave klupe za goste :shock:
Postavljena slika

još jedan pogled na hotelsku terasu i restoran iz drugog ugla:
Postavljena slika

Svakodnevna promena posteljine naplaćivala se 10 EUR dnevno, o čemu niko nije obavešten od strane agencije !

Za vreme boravka kontaktirali smo i predstavnika agencije u nadi da će nam rešiti problem, medjutim ništa nije preduzeto.

Drage FORUMDŽIJE ! Otvorite MILION očiju jer su PREVARANTI SVUDA OKO NAS !!!
0

#2 Korisnik je offline   JAGODICA IVA

• turista
  • Ikonica
  • Poruka: 70
  • Pridružio se: 09. jul '07

Napisano: 19. avg 2007 - 00:46

OVO JE KATASTROFA, A SVAKI DAN NA RTS-u U JUTARNJEM PROGRAMU SLUSAM INSEKTORA KAKO OPISUJE KOJA SU PRAVA PUTNIKA UKOLIKO IH TURISTICKA AGENCIJA PREDJE.

JA TI PREDLAZEM DA PROBATE DA SE PRVO SA AGENCIJOM DOGOVORITE OKO NADOKNADE KOJA VAM U SVAKOM SLUCAJU PRIPADA AKO JE TAKO KAO STO TVRDIS (ne sumnjam da si u pravu), A AKO SE NE DOGOVORITE OBAVEZNO SE OBRATI INSPEKTORU. KOD MENE TAKAV BEZOBRAZLUK NE BI PROSAO, PA LJUDI SU STEDELI CELE GODINE DA BI OTISLI NA PRISTOJNO LETOVANJE, NECU DA BUDEM OVCA I DA ME AGENCIJE VUKU ZA NOS....BORI SE ZA SVOJA PRAVA......
0

#3 Korisnik je offline   vana

• turista
  • Ikonica
  • Poruka: 84
  • Pridružio se: 23. jan '07

Napisano: 19. avg 2007 - 12:42

Evo sad sam bila na sajtu Matica da vidim ovo, posto i ja treba da putujem preko njih ali u Egipat pa onda sve proveravam i zaista stoji da ovaj hotel ima 4*, dat je i sajt hotela na kome stoji da hotel ima 3*. Znaci, zvanicno hotel ima 2*, na sajtu hotela stoji da ima 3* a Matiko ga prodaje kao 4*. Divota!
0

#4 Korisnik je offline   MpegTv

• backpacker
  • Ikonica
  • Poruka: 4
  • Pridružio se: 06. avg '07

Napisano: 19. avg 2007 - 17:51

Pogledaj porukuvana @ 19. 08. 2007 - 13:46

Evo sad sam bila na sajtu Matica da vidim ovo, posto i ja treba da putujem preko njih ali u Egipat pa onda sve proveravam i zaista stoji da ovaj hotel ima 4*, dat je i sajt hotela na kome stoji da hotel ima 3*. Znaci, zvanicno hotel ima 2*, na sajtu hotela stoji da ima 3* a Matiko ga prodaje kao 4*. Divota!

Pogledajte jos jednom ovaj bezobrazluk!!! Izvestaj o kategorizaciji je iz 2007 god, i jasno pise da je hotel sa 2*, a nasi ga prodaju kao hotel sa 4*.

Postavljena slika
0

#5 Korisnik je offline   bodrum2007

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Poruka: 228
  • Pridružio se: 24. jul '07

Napisano: 19. avg 2007 - 20:29

Pogledao sam sajt hotela, jeziva je prevara u pitanju.
Pola slika su "fileri" - stock fotke, koje su potpuno neodredjene i naravno, nemaju veze sa tim hotelom...

I najbitnije, hotela nema na Trip Advisoru, sto znaci da za strance isti ne postoji...
Po n-ti put, ne idite u hotel za koji na Trip Advisoru ne mozete da pronadjete candid fotke i barem deset kritika, od kojih bi vecina trebalo da budu pozitivne!
0

#6 Korisnik je offline   Alexia

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Poruka: 540
  • Pridružio se: 21. jul '06

Napisano: 21. avg 2007 - 17:04

E, Bodrume da se i ti i ja u nečemu složimo!
Kad sam čitala ovaj tekst baš sam pomislila na tripadvisor, ali ti si me, vidim, preduhitrio!

Ja sam isto gledala taj hotel, ali pošto nisam ništa mogla da nadjem o njemu, otpisala sam ga.

Dakle, savet svima> www.tripadvisor.com
\Ovde ćete pronaci fotke ljudi koji su boravili u hotelu i njihove utiske. Lepo uzmete neki prosek iz toga i izvucete zakljucak da li je za vas ili ne. Drugi sajt koji preporučujem je www.holidays-uncovered.com
Ovde nema fotki, ali ima dosta opisa hotela na grčim ostrvima i svuda gde letuju Englezi. Naravno,na njihove komentare o plazi se ne obazirite, kao i one-nema animatora na bazenu :P

Agencijama ne verujte!
0

#7 Korisnik je offline   verniturista

• backpacker
  • Ikonica
  • Poruka: 2
  • Pridružio se: 17. okt '07

Ikonica poruke  Napisano: 17. okt 2007 - 10:32

:P Zelim da pozdravim sve koji su ovog leta putovali u ovaj hotel preko matica i da vam kazem da sem bila vrlo uplasena za svoje putovanje jer sam posetila ovaj sajt.Na moju srecu nije onako kako ste vi naveli u vasim dopisima.
1.Za ovaj hotel niste odvojili puno para kako navodite vec je ovo najeftiniji hotel sa 4* na trzistu.
2.Slike koje se nalaze na sajtu matica su identicne izgledu hotela i nije tacno da su frizirane ili sta vec navodite
3.Niko ne pominje cistocu i kavlitet hotela pogotovo u sobama.Sobe su iste kau u nekum hotelima sa 5*
4.Lokacija hotela je dobra plaza je fenomenalna.
5.Hrana je zadovoljavajuca i neznam zasto svi pricaju da su ocekivali svedski sto kad to nigde ne pise a u agenciji su sve putnike obavestili da je kontinentalni dorucak
6.Nasa grupa je bila maksimalno zadovoljna i svi se prijavljujemo i sledece leto za ovaj hotel
pozdrav svima i hvala Maticu
0

#8 Korisnik je offline   melody

• backpacker
  • Ikonica
  • Poruka: 10
  • Pridružio se: 05. avg '07

Napisano: 25. okt 2007 - 20:01

Ja bih bila ogorcena da mi neko podvali na ovaj nacin. Poucena tvojim iskustvom, nigde vise bez Trip Advisor!
0

#9 Korisnik je offline   daremare

• backpacker
  • Ikonica
  • Poruka: 18
  • Pridružio se: 22. jun '08

Napisano: 09. jul 2008 - 20:40

@MpegTv

matico još postoji, vnago se još javljaju na fon i nude isto, ne vidim šta ste preduzeli, što se tiče mene ja bi im presudio, obožavam takve.
0

#10 Korisnik je offline   cecaforever

• turista
  • Ikonica
  • Poruka: 61
  • Pridružio se: 21. jul '08

Napisano: 21. jul 2008 - 11:34

Postovani,

koristim priliku da vam se obratim sa molbom da mi date pravi savet u vezi nepostovanja propisa iz ugovora o putovanju,a od strane turisticke agencije Matico.

Naime,preko gorepomenute agencije uplatila sam aranzman za letovanje u Turskoj,Alanja, u periodu od 25.juna do 6.jula ove godine u hotelu Kleopatra inn,usluga-all inclusive.

Posto nista od uplacenog nismo dobili,smestaj nekvalitetan,hrana katastrofalna,zalili smo se istog dana agenciji ali su oni drsko odbili da razgovaraju sa nama.

Po povratku u Beograd,a u zakonskom roku od 8 dana,podneli smo prigovor u pisanoj formi direktoru agencije,koji nam je,takodje u zakonskom roku,odgovorio da on delimicno uvazava nase primedbe,tj.priznaje da je smestaj bio los i nekvalitetan,kao i hrana,ali agencija moze da nam nadoknadi samo deo troskova,a deo nam vraca kroz naredne aranzmane koje budemo uplatili preko njih,sa cime se mi naravno nismo slozili.PNakon dobijenog odgovora,pokusali smo da stupimo u kontakt sa direktorom agencije i ponovo razgovaramo sa njim, ali on nije hteo da razgovara sa nama i uputio nas je na arbitrazni sud YUTE.

Mi smo jako ljuti i nezadovoljni ovakvim postupkom agencije i molili bismo vas da nam kazete koja su nasa prava,kako dalje treba da postupimo i sta mozemo ocekivati ako se obratimo YUTI?

Sa razlogom se ne potpisujemo!

Srdacan pozdrav!

PS. Vasa misljenja i sugestije mozete poslati i na nasu e-mail adresu>
cecaforever@hotmail.com
Bilo je to u nekoj zemlji seljaka na brdovitom Balkanu....
0

#11 Korisnik je offline   ivanatomic

• backpacker
  • Ikonica
  • Poruka: 27
  • Pridružio se: 16. jul '09

Napisano: 16. jul 2009 - 18:51

Nije prvi put da cujem da je Matico katastrofa o agencije ... nemam iskustva ali na osnovu onoga sto vidim na ovom forumu samo mi se poklapaju informacije
0

#12 Korisnik je offline   dekii

• backpacker
  • Ikonica
  • Poruka: 15
  • Pridružio se: 23. jul '09

Napisano: 23. jul 2009 - 16:40

Pogledaj porukuivanatomic @ 16. 07. 2009 - 19:51

Nije prvi put da cujem da je Matico katastrofa o agencije ... nemam iskustva ali na osnovu onoga sto vidim na ovom forumu samo mi se poklapaju informacije

Evo par svezih utisaka o agenciji Matiko i smestaju u vili Agelica u mestu Tsilivi na ostrvu Zakintos... Kao prvo, zaposleni u agenciji Matico su bili veoma ljubazni dok nisam uplatio aranzman. Odmah nakon toga, krenuli su problemi. Nekoliko dana pre odlaska na putovanje, let mi je pomeren sa 12-tog na 13-ti jul. Tacno vreme leta sam saznao tek 12-tog da bi nakon nekoliko sati i to vreme bilo promenjeno.

Kada smo konacno sleteli na aerodrom u Zakintos, cekala nas je jednoipo casovna voznja po celom ostrvu jer je mesto, u kojem smo odseli, bilo poslednje u nizu mesta (Tsilivi, Laganas, Argasi, Zante) koje pokriva jedan jedini lokalni vodic agencije Matiko.

Apartmani hotela Agelica su verovatno najprljaviji smestaj koji je moguce iznajmiti u Grckoj! Posto se hotel nalazi u blizini kanala za odvod kanalizacije, koji je prepun otpada i oko sebe ima citavu prasumu, za 10 dana boravka u njima, imali smo priliku da se susretnemo sa svim zivotinjama koje zive u ovakvom stanistu - zabe, pacovi, zmije, vrapci, golubovi, zecevi, slepi misevi, sove, razne bube, pauci, stonoge i komarci.

Ovako izgledaju zidovi apartmana:

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Kupatilo je posebna prica - kanalizacija zapusena, tus kabina nema zavesu, prozor i vrata zastrasujuce skripe, kamenac i prljavstina su na sve strane....

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Kuhinja ...

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Soba...

Postavljena slika

Terasa je upotrebljiva uglavnom u toku dana kada nema komaraca...
Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Sa terase apartmana, u kojem smo mi imali nesrecu da boravimo, se pruza pogled ka parkingu i prasumi oko hotela Angelika.

Postavljena slika

Dvoriste iza hotela je takodje impresivno...
Postavljena slika

Jedna zena je u blizini videla zmiju....mi smo svake veceri na plafonu terase vidjali samo jednog gustera.

Postavljena slika

I na kraju vrhunac... PACOV!

Postavljena slika

Svi buducim posetiocima, koji budu posetili Ageliku, opisacu nacin kako smo se devojka i ja borili protiv komaraca posto Raid-ovi i slicne spravice koje se ukljucuju u struju zaista ne pomazu. Pre spavanja najpre dobro provetrimo apartman, zatim zatvorimo sve otvore i onda krenemo u tepanje komaraca - peskirom, starom majicom, rukama i nogama. Preporucujem da iz Srbije ponesete onu spravicu za ubijanje musica i komaraca (u celom Ciliviju nisam uspeo da je kupim) ali sa duzom ruckom jer je plafon apartmana prilicno visok. Oko 6 sati ujutru mozete slobodno otvoriti kapke na prozorima jer komarci u to vreme prestaju da grizu.

I na kraju, najam ovog apartmana od 13-tog do 23-ceg jula kosta oko 300e. Sledeca grupa (od 23-ceg do 2-og jula) ovaj apartman placa 360e.
0

#13 Korisnik je offline   Infoputnik

• Putolov
  • Ikonica
  • Grupa: Moderatori
  • Poruka: 7393
  • Pridružio se: 22. jun '08

Napisano: 23. jul 2009 - 17:11

Ja ne verujem u ovo sto vidim! Ovde ne bih bila ni 5 min. Prosto ne mogu da se nacudim!!!!
Postavljena slika  Postavljena slika   Postavljena slika Postavljena slika  Postavljena slika

#14 Korisnik je offline   Aleksandar Đuričić

• ex Verhogetornik
  • Ikonica
  • Grupa: Administratori
  • Poruka: 1342
  • Pridružio se: 15. jun '06

Napisano: 23. jul 2009 - 17:14

to je miš, nije pacov.
Aleksandar Đuričić
Putovanja Info tim
www.putovanja.info
0

#15 Korisnik je offline   pefkari

• tasoslijka, kaficanka, putofil
  • Ikonica
  • Poruka: 17152
  • Pridružio se: 28. jun '08

Napisano: 23. jul 2009 - 17:35

Dekii, ja ne spadam u "zahtevne turiste", ali ovo je stvarno horor! Zar coveka OVO da doceka kad dodje na zasluzeni odmor?!
Ja imam dobro resenje za ovakve stvari, ali, na zalost, to je nemoguce sprovesti u delo: onoga ko ti "uvali" ovako nesto-naterati da provede svoj GO tu; ili, arhitektu koji je projektovao stan kakav je ovaj u kojem zivim-osuditi na "vecni zivot u njemu"! Mislim da je to JEDINI lek protiv ovakvog javasluka!

Zao mi je sto su ti upropastili letovanje!

Ovu poruku je izmenio pefkari: 23. jul 2009 - 17:35

0

• (7 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Poslednja »
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Putovanja Info je deo Infostud grupe sajtova:
poslovi.infostud.com / mojtim.infostud.com / znanje.infostud.com / prijemni.infostud.com / www.polovniautomobili.com / www.unapredicv.com