Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Soping u Grckoj

566 odgovora na temu

#31 VesnaM

turista

• Član
  • Poruka:56

Napisano: 03. Jun 2008 - 20:16

Vazno obavestenje za sve kupoholicare- 17. aprila je otvoren H&M u Solunu u ulici Agias Sophie`s 11
pozz

Ovu poruku je izmenio VesnaM: 03. Jun 2008 - 20:16

#32 Roli

kosmopolita

• Moderator
  • Poruka:5052
  • muški

Napisano: 04. Jun 2008 - 01:55

Pogledaj porukuVesnaM @ 3. 06. 2008 - 20:16

Vazno obavestenje za sve kupoholicare- 17. aprila je otvoren H&M u Solunu u ulici Agias Sophie`s 11
pozz
Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! A dok sam išao u Grčku i Solun nije ga bilo! :besan:

#33 Sxomy82

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1060
  • muški

Napisano: 04. Jun 2008 - 11:21

Pogledaj porukuRoli @ 4. 06. 2008 - 01:55

Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! A dok sam išao u Grčku i Solun nije ga bilo! :besan:
Ma, mora da ga ima i u Turskoj :P
Ja sam ga prosle godine posetio u Parizu :)
Nista spektakularno, da bi ga stavili na listu "pod obavezno", ali je
O.K. svratiti - ako vam je vec "uz put"...

#34 Roli

kosmopolita

• Moderator
  • Poruka:5052
  • muški

Napisano: 04. Jun 2008 - 12:57

Pogledaj porukuSxomy82 @ 4. 06. 2008 - 11:21

Ma, mora da ga ima i u Turskoj :P
Ja sam ga prosle godine posetio u Parizu :)
Nista spektakularno, da bi ga stavili na listu "pod obavezno", ali je
O.K. svratiti - ako vam je vec "uz put"...
Ja sam ga posetio u Nemačkoj prošlog leta(više) i meni se dopada! Kupio sam ok garderobu za svaki dan po normalnim cenama! A i kvalitet je zadovoljavajuć! Baš ću pogledati da li ga ima u Turskoj! Ako ga i ima sigurno nije u Kušadasiju! :)

#35 Sxomy82

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 04. Jun 2008 - 18:29

Pogledaj porukuRoli @ 4. 06. 2008 - 12:57

Ja sam ga posetio u Nemačkoj prošlog leta(više) i meni se dopada! Kupio sam ok garderobu za svaki dan po normalnim cenama! A i kvalitet je zadovoljavajuć! Baš ću pogledati da li ga ima u Turskoj! Ako ga i ima sigurno nije u Kušadasiju! :)
Mislim da ga imas u Antaliji! :P
Jer, kada sam ja bio tamo (pogledaj sliku sa kupacim "kostimom") - bio sam u jednom ogromnom Soping molu i mislim da je bio :)
Mada, Zara ti je u tom "fazonu" - a ni Springfield ti nije nesto mnogo "dalji" od njih... Cenovno - kvalitetno...
P.S. Samo bih rekao da je ovo letovanje u Antaliji bilo "N*E*Z*A*B*O*R*A*V*N*O" !!! :srce: :srce: :srce:

#36 dragonfly

turista

• Član
  • Poruka:77

Napisano: 04. Jun 2008 - 18:45

Sto se igracaka tice, Lego, Playmobil, Transformers npr, znatno su jeftinije u Solunu (pretpostavljam i u drugim mestima) nego u Bg, za oko 25%. Tako da se isplati kupiti neki veci set (kucu, zamak, avione kamione :P ... sta vec deca vole). Prosle godine smo vukli nekoliko kutijetina igracaka i na carini nas nisu ni pogledali. Mozda i zato sto je klinac jos pre povratka sve pootvarao :D

#37 Sxomy82

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 04. Jun 2008 - 19:56

Pogledaj porukudragonfly @ 4. 06. 2008 - 18:45

Sto se igracaka tice, Lego, Playmobil, Transformers npr, znatno su jeftinije u Solunu (pretpostavljam i u drugim mestima) nego u Bg, za oko 25%. Tako da se isplati kupiti neki veci set (kucu, zamak, avione kamione :P ... sta vec deca vole). Prosle godine smo vukli nekoliko kutijetina igracaka i na carini nas nisu ni pogledali. Mozda i zato sto je klinac jos pre povratka sve pootvarao :D
Ne verujem da diraju za te stvari... Ako vec ne nosis kutije, onda pogotovo... Sto se cena "Svetskih Brend-ova" tice - iz bilo koje "branse" - to je, mahom svuda, jeftinije nego kod nas... :ljutko:

#38 ioklio

backpacker

• Član
  • Poruka:30

Napisano: 04. Jun 2008 - 21:50

Mi smo prosle godine dovukli krevet iz Ikee na krovu auta. Ova na carini nije mogla da veruje. Krevet je kostao 550e, medjutim pustila nas ladno. I jos smo u free shop-u uzeli porez nazad, nekih 80 evrica ;)

#39 Sxomy82

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 05. Jun 2008 - 00:02

Pogledaj porukuioklio @ 4. 06. 2008 - 21:50

Mi smo prosle godine dovukli krevet iz Ikee na krovu auta. Ova na carini nije mogla da veruje. Krevet je kostao 550e, medjutim pustila nas ladno. I jos smo u free shop-u uzeli porez nazad, nekih 80 evrica ;)
I, ima li nekog naravoucenija iz toga!? :D
Npr. da svi zapalimo u IKEU!? :bez-zuba:

Ovu poruku je izmenio Sxomy82: 05. Jun 2008 - 11:06

#40 ioklio

backpacker

• Član
  • Poruka:30

Napisano: 05. Jun 2008 - 00:46

Ajd' da ti pomognem. Naravoucenije je da kad ja nisam platio carinu na krevet, verovatno ti neces platiti na korisceni laptop koji nosis sa sobom ili decije igracke. Sto se tice "paljenja za Ikeu" to ti ostavljam dam sam odlucis. Nije bas da me dotice da li ces ici ili ne. Krevet ne "giba" posto je to krevet u decijoj sobi. Sve u svemu, mislim da si omasio forum. Za takav tip komentara postoji pregrst foruma gde se mozes slobodno osloboditi viska energije.

#41 Sxomy82

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 05. Jun 2008 - 10:55

Pogledaj porukuioklio @ 5. 06. 2008 - 00:46

Ajd' da ti pomognem. Naravoucenije je da kad ja nisam platio carinu na krevet, verovatno ti neces platiti na korisceni laptop koji nosis sa sobom ili decije igracke. Sto se tice "paljenja za Ikeu" to ti ostavljam dam sam odlucis. Nije bas da me dotice da li ces ici ili ne. Krevet ne "giba" posto je to krevet u decijoj sobi. Sve u svemu, mislim da si omasio forum. Za takav tip komentara postoji pregrst foruma gde se mozes slobodno osloboditi viska energije.
Hvala...
Steta sto nema foruma ********** :tuzni:
P.S. Nisam znao da u Free Shop-u dobijas povracaj carine - zanimljivo :huh:

Ovu poruku je izmenio Roli: 05. Jun 2008 - 14:01

#42 saks

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:290

Napisano: 05. Jun 2008 - 12:40

Što se tiče povraćaja poreza na carini, kada nešto kupujute, obratite pažnju pre kupovine koji je limit, koliko se sećam u Ikea-i je prošle godine bio 125E, znači ako pazarite robu u toj ili većoj vrednosti odete do ofisa na kome piše tax free i tu dobijete papire za carinu, potreban je i pasoš. naplata na free-shop-u na graničnom prelazu. takođe, ako naiđete na granični prelaz u vreme smene, moraćete sa čekate oko sat vremena da vam na prelazu overe papire, pa sa tako overenim papirima na free-shop+pasoš. Postoji i varijanta da overene papire pošaljete poštom - nisam probala. Voditi računa i o radnom vremenu free-shop-a.

#43 VesnaM

turista

• Član

Napisano: 05. Jun 2008 - 17:05

Treba da kupim krovni box za auto (Thule atlantis) pa nesto razmisljam, mozda je u Solunu jeftiniji. Da li neko zna kako se krecu cene i gde ima u Solunu?

#44 Sxomy82

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 05. Jun 2008 - 22:42

Pogledaj porukuVesnaM @ 5. 06. 2008 - 17:05

Treba da kupim krovni box za auto (Thule atlantis) pa nesto razmisljam, mozda je u Solunu jeftiniji. Da li neko zna kako se krecu cene i gde ima u Solunu?
U Grckoj (Solunu posebno) bar za automobile imas gomilu "toga"...
Ja sam samo u Paraliji video na jednom mestu i u Kateriniju na jos par...
Cene su sarolike, tako da oko toga ne mogu da ti pomognem...
Ali, garantujem da ces naici na ogroman izbor u Solunu i naci to sto trazis - po, sigurno, manjoj ceni nego, recimo, u BG-u...

#45 VesnaM

turista

• Član

Napisano: 05. Jun 2008 - 22:56

Secam se da sam i ja vidjala, al me nikad nije interesovalo, a sad kad mi treba ne znam sta da radim. I ja se nadam da je dole jeftinije nego kod nas. Moracu da se stisnem sa stvarima...ili jos bolje da ne nosim nista mnogo od krpica pa da nakupujem dole i krpice i box ;)

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0