AGIOS GEORGIOS
Napisano: 24. Aug 2007 - 23:21
Napisano: 24. Aug 2007 - 23:59
Napisano: 26. Aug 2007 - 10:10
Elem, da nastavim svoj live program ovde...
Napisano: 26. Aug 2007 - 10:21
Sad su mi natekli krajnici.
Napisano: 26. Aug 2007 - 10:25
Sve u svemu, italijanski fenseraj, pop i shik, onako kako ja bas volim. Lep je Ipsos, al samo da se svraca nocu u njega.
Napisano: 26. Aug 2007 - 10:29
Za mene Paxi neki drugi put.
I onda smo se malo vratili nasim plazama...
Oprostajno vece ovde kod nas, u nasem selu, u Orange-u...
Napisano: 26. Aug 2007 - 10:37
NECU KUUUCIII!!!
Sledece godine idem na odmor najmanje 20 dana. Ovo je najgore. Taman upoznas lokalce, konobare, prodavce, pocnu ljudi da ti se javljaju na ulici, oslobodis se, pocnes da se osecas kako kod kuce... I onda ti kazu da u 10 napustis sobu i pokupis svoje sitnice iz nje. Kad se osvrnes za sobom na izlasku, ne mozes da prepoznas mesto u kome si ziveo... I onda se setis, to je ona ista prazna soba u koju si umoran od puta usao pre deset dana, soba bez duse, soba bez uspomena...
Prazna hotelska soba.
A hotelske sobe nemaju memoriju.
Neko drugi ce za mnom uci u nju, u praznu i pociscenu sobu bez duse, koja mirise na deterdzent za ciscenje poda, i nece znati sta se prethodno desilo tu, na toj terasi, ispod one palme, pored onog prozora...
Sve ostaje samo u tebi, u uspomeni, a zivot te ne ceni zbog tvojih dragocenih uspomena, koje ces, pre ili kasnije, odneti sa sobom u zaborav.
Zbogom Corfu!
Napisano: 26. Aug 2007 - 14:25
verhogetornik @ 26. 08. 2007 - 10:41
NECU KUUUCIII!!!
Sledece godine idem na odmor najmanje 20 dana. Ovo je najgore. Taman upoznas lokalce, konobare, prodavce, pocnu ljudi da ti se javljaju na ulici, oslobodis se, pocnes da se osecas kako kod kuce... I onda ti kazu da u 10 napustis sobu i pokupis svoje sitnice iz nje. Kad se osvrnes za sobom na izlasku, ne mozes da prepoznas mesto u kome si ziveo... I onda se setis, to je ona ista prazna soba u koju si umoran od puta usao pre deset dana, soba bez duse, soba bez uspomena...
Prazna hotelska soba.
A hotelske sobe nemaju memoriju.
Neko drugi ce za mnom uci u nju, u praznu i pociscenu sobu bez duse, koja mirise na deterdzent za ciscenje poda, i nece znati sta se prethodno desilo tu, na toj terasi, ispod one palme, pored onog prozora...
Sve ostaje samo u tebi, u uspomeni, a zivot te ne ceni zbog tvojih dragocenih uspomena, koje ces, pre ili kasnije, odneti sa sobom u zaborav.
Zbogom Corfu!
:( :( :( :( šmrc
Napisano: 27. Aug 2007 - 09:07
Napisano: 27. Aug 2007 - 09:17
Kad se vratis i odmoris molim te da mi napises jos neku (meni licno) korisnu informaciju,da ne litam mnogo kad stignem.
Napisi mi :
-ime nekog dobrog restorana
-kako se zovu ti dobri restorani u Kavosu
-u kom je marketu najpovoljnije da se kupuje,posto sam cula da ima velike razlike u ceni
-generalno kakve su cene
Hvala ti unapred
Napisano: 27. Aug 2007 - 09:40
Povratak je bio lagodan, od Igumenitse do Beograda za nesto vise od 15 sati. Na svakoj granici smo bili prvi i jedini, i u odlasku i u povratku. A sto se tice onih pozara, pola Grcke prodjoh, ni jedan ne vidoh. Tek kod kuce, malopre na TV-u.
Summa summarum
Krf je jedno lepo ostrvo na kome se moze lepo provesti godisnji odmor, ali i proziveti vise od toga. Nije tako zivopisno, kao neka druga ostrva, koja sam, doduse, video samo na slikama. Dopalo mi se to sto je naseljeno, sto ces tu i tamo, po unutrasnjosti, sresti ljude koji zive svoj zivot kao da pored njih ne prolaze horde turista. [a negde u zabitima i ne prolaze, zaista]... kao i u samom gradu koji ima poseban smek u onom starom istorijskom delu. Pravo mesto za jednog pisca, da iznajmi mansardu i provede celu godinu, rekao bih
A opet, ima dovoljno raznolikih plaza. Pescanih i sljunkovitih, uredjenih i divljih, pustih i vrlo posecenih. Za moj ukus bi samo ostrvo moglo da bude i malo manje, jer vam treba vise od sat vremena da stignete sa jednog kraja na drugi autom. Ali zato valjda i pruza vise mogucnosti. Najlepsa plaza, po meni, je ona pustara Isos, u Agisou. Za one koji idu na sever - Glifada na primer.
Medjutim - sada, kada bih ponovo isao, jedini uslov bi mi bio da idem autom. To je najbitnije. U tom slucaju mozda je najbolje biti smesten u samom gradu Krfu... kulturno.
I na kraju, ima sasvim dovoljno raznolikog provoda za svakog, pa i za jednog raspusnog boema i pisca sklonog alkoholizmu. Ako jednom odete u Kavos [da se provedete, ne samo da prodjete kroz njega] onda naredna dva dana planirajte da se lecite... I to cak i ako ste u solidnoj klabing formi. [zato vam na kraju 10 dana bude malo za sve]
Nova definicija aprurda je - biti trezan u Kavosu. Treznom vam sve to izgleda pomalo zastrasujuce - mrtvosane britanke koje mile po asfaltu, muskarci u suknjama i u brushalterima, devojke bez istih, live-sex na sanku, skidanje na podijumu za igru, egzibicionizam... o scenama iz toaleta da ne govorim...
A kada popijete uzo-dva, pa jos jedan amstel, pa malo zalijete martinijem... ihaaaaj. odmah progovorite engleski sa cistim britanskim akcentom i sa svima se razumete... nadjete zajednicki jezik, lako.
Ne znam, Kavos je nesto specificno, zaista, ne lici na ostatak ostrva, kao da je neka drzava za sebe, u malom. Bas me zanima kako izgleda provesti 10 dana tamo. Nije stvar u Britancima, ima ih i u Ag. Georgiosu, pa se ponasaju vrlo konvencionalno. Valjda zato sto su im i roditelji tu. U Kavosu nema roditelja.
Napisano: 27. Aug 2007 - 10:03
marina pn @ 27. 08. 2007 - 09:21
Kad se vratis i odmoris molim te da mi napises jos neku (meni licno) korisnu informaciju,da ne litam mnogo kad stignem.
Napisi mi :
-ime nekog dobrog restorana
-kako se zovu ti dobri restorani u Kavosu
-u kom je marketu najpovoljnije da se kupuje,posto sam cula da ima velike razlike u ceni
-generalno kakve su cene
Hvala ti unapred
- restorani... Ima jedan prelep, kad se udje u Agios pa malo levo duz jedine ulice, ne secam se naziva, ali ces ga prepoznati po bez baldahinima i palmama. Najljubaznije osoblje, najlepsi ambijent, a cena kao i svuda. Drugi dobar je tu negde preko puta, prepoznaces ga po drvenoj stazi sa mosticem koja vodi preko travnjaka, iza zgrade je veliko dvoriste, pogled na more, super ambijent, ali smoreno osoblje. Najjeftiniji je "Belotis", brza hrana, giros pita [u tortilji] 1.5 eur. Najskuplji i najgluplji je Evergreen.
- restorana u Kavosu valjda i nema. Nisam video, isao sam kasno nocu. Super diskoteka je Future [zatvorena] u kojoj je provod do 2-3, a onda svi odjednom emigriraju u Atlantis, a to je ustvari zaledje Future-a, prema plazi, na otvorenom. Cene su ti otprilike svako pice 5 eur. Drugi dobar klub je SEX, gde je pena-parti, ali se ulaz placa 10 eur. Prvo se treba raspitati da li ima nekog unutra, pre nego sto platis ulaz, jer se spolja ne vidi.
Ostali klubovi su pabovi otvoreni prema ulici i ne placa se ulaz, cak mozes opusteno da kupis pivo u prodavnici i da ga pijes u klubu. Ustvari, tamo svi stalno nose neko pice u ruci, ko zna gde su ga pokupili, i ko zna gde ce ga ostaviti, teturaju se tako po ulici bez cilja, sede na trotoaru... Ulica je ponekad najzivlje mesto u Kavosu.
- marketi u Agiosu su skupi, i ima razlike. Najskuplji je Stamatis. Ostrali su slicni, cini mi se, ali su najjeftiniji oni van mesta, veliki supermarketi. Mada su i oni skupi. :(
- Generalno, cene u Agiosu nisu visoke. Supermarketi su jedina velika razlika u odnosu na BG. vocni jogurt 0.8eur, kroasan 7 days 1 eur!!!
U kaficima je nesto cak i jeftinije. Amstel 2 eur. Ali zato Martini 5 eur. Giros 1.5-2-3 eur, pomfrit 2 eur, porcija piletine sa salatom i pomfritom 6-10 eur, pizza 6-10 eur. U principu mozes da racunas da ces da veceras i u najlepsem restoranu, sa picem i salatom za 15 eur po osobi. Voda u restoranu 1.5 l oko 2 eur, u supermarketu 6*1.5l - 2.4 eur. Espreso, kokakola i sl. 1.5-2.5 eur. Dve lezaljke u suncobran 2*2+2=6 eur
Suncobran u supermarketu 7 eur.
Napisano: 27. Aug 2007 - 11:36
Sad cekam slike
Napisano: 27. Aug 2007 - 11:36
Sad cekam slike
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0