AGIOS GEORGIOS
Napisano: 20. Aug 2007 - 12:13
Napisano: 20. Aug 2007 - 14:18
PUTOPIS: Kušadasi u slici i reči MFT: Paralia, Solun Waterland, Ostrvo Krf, Paxos-Antipaxos, Grad Krf, Zavejani Zlatibor, Ritter Sport Museum, Terra

Napisano: 20. Aug 2007 - 14:52
Napisano: 20. Aug 2007 - 17:52
Ajde pozdrav i uživaj!
Napisano: 21. Aug 2007 - 09:11
Kakve su cene hrane,po restoranima i u marketima?Ima li vetra?
Veeeeliki pozdrav
Napisano: 21. Aug 2007 - 14:17
Prvi dan je bilo totalno razocarenje. Otisli smo do plaze, koju svi ishvalise, kad ono ima se sta videti...Voda mutna, talasi pice, tus ispred naseg hotela u kvaru, tu i tamo otpaci... Nismo mogli da verujemo... Bila sam besna na sve koji su hvalili plazu na forumu. Levo od nase plaze Isos, tj. seerne u Agiosu, na plazi gomile crne trave koja izgleda kao magnetofoska traka, u moru isto...
Predstavnik Spirita i Follow me, Vladimir nam je rekao da je to zbog loseg vremena pre par dana.
Medjutim, kako je vreme odmicalo more je bivalo sve cistije, da bi na kraju postalo potpuno kristalno cisto! I tus su popravili! Zasto sam morala da vidim ono?
Verho, imao su srece, jer si dosao kasnije.
Inace, samo mesto je organizovano tako da duz "centra' tj. jedne ulice praktico i nemate plazu nego nesto jadno, usko sa stenama i travom, a prave plaze su na krajevima mesta. Meso pocinje kad se ide sa severa Isos plazom i hotelom Palm beach, koji je odlican, sa predivnom cvecem, bazenom...
Da ne duzim ovde o hotelu, opis cu staviti u opise hotela. Dakle Issos plaza je lucna i zavrsava se sa par pescanih dina, malo dalje od hotela ima jedan kafic na plazi. Lezaljke postavljaju u samo 2 reda, valjda nemaju vise,iako je plaza jako siroka, pa se moze desiti da ostanete bez njih. Naravno mozete i doneti svoj suncobran, asure. More je za vreme naseg boravka menjalo temperaturu. Od onog na pocetku da je voda na povrsini topla, a dole hladna, do totalno toplog mora. Ironija je da je poslednji dam more bilo nalepse, najkristalnije, eh... Pesak je sitan, more je prozirno mada nema neku posebnu boju, realno, cisto je prozirno. Ja sam se nagledala plaza sa kristalno cistim morem na Rodosu, pa sam zato i bila razocarana prvi dan dodatno.
Ali sreca da mi se utisak potpuno promenio!
Sto se tice vetra i talasa nema pravila. Prvi dan su bili talasi bez vetra (Grk nam je rekao da je tako u avgustu sa italijanske obale, talasi bez vetra). Jedan dan je bio vetar, od koga je hladno ispod sucobrana...ma non stop se menja... Cim se sklonite sa plaze nikakav vetar ne osecate ili samo blago pirkanje. U svakom slucaju, to nikad nije vetar tipa vetra na Rodosu.
Samo mesto je jedna ulica u kojoj ima prepepih taverni sa pogledom na more. Moj favorit je San Carlos. Svideo nam se i Chill out cafe na drugom kraju mesta. Ono sto je cudno je da kad setate uvece vidite samo te restorane i par supermarketa,a kao da smestajnih kapaciteteta nema! Onda provalite ulicice koje vode do vila, gde svakako skrecu samo oni kojima je tamo apartman. Najjeftiniji supermarket je Stamatis.
Mestu nedostaje vise radnji sa dzidzabidzama. U sred mesta ima nekoliko zapustenih placeva, a pored je npr. lep restoran. Kazu da su vlasnici bogati Grci, kojima su ti placevi nebitni u zivotu, a niko ih ne obavezuje da ih srede.
Verho, malo su vas odrali za kola. Mora da ste uzeli u Cosmosu ili Lordu. Mi smo uzeli kod George-a. Matiz sa klimom i radiom, 5 dana 170E. Ful osiguranje. Bili smo sokirani upocetku cenama kola jer su svi pisali ovde o mnogo manjim ciframa, ali nam je Georgi rekao da u avgustu dizu cene zbog Italijana i uopste to je vrh sezone. U Cosmosu su ista kola bila preko 200E, ako i Lordu. U Eurosparsu 180E. Georgi je stvarno super lik, bas smo se ispricali sa njim i bio je maximalno korektan. Presli smo oko 600km, potrosili oko 50E za gorivo.
Obavezno uzmite mala kola jer su putevi jako uski, a i zbog parkiranja.
Toliko o Agiosu, a o putesestviju kolima pisem u temi o utiscima sa Krfa. Zaista sam pokusala realno da opisem mesto, pa kome se svidja tako nesto neka ide. Ko ocekuje lepo mediteransko mesto sa gomilom radnjica, uskih ulicica, neka ne ide u Agios. Ja sam tacno znala gde idem i cak sam iznenadjena brojem lepih restorana u tako malom mestu. Neciji komentar da je Agios par kuca koje vire iz trske zaista ne stoji, jer tek po obodima na par mesta je ima, a u mestu je puno cveca itd.
E,da komarci...Mali su i ima ih dosta, ali su glupi
Uh dosta sam se raspisala....
Napisano: 21. Aug 2007 - 19:53
Sto se komaraca tice, da ima ih puno, evo jedan me sada jede za nogu, i neki jesu agresivni, ali Raid i Autan odlicno rade posao, i to tecni Raid, ne tablete, one ne valjaju, provereno. Ima jos nekih fora, tipa - isprskaj autanom palmu ispred tvoje terase - ali to vam ja nisam rekao...
Sto se auta tice, jeste malo skuplje, u Lordu, ali smo isli kod njih jer rade sa Raletom, pa smo dobili besplatne sefove kod njih, + najblizi su nam, plus smo birali auto, a da smo uzeli na nekom drugom mestu, pa posle ne daj boze nesto da se desi, Rale bi nam seo na glavu... p.s. Rale is our representativ. Za sad je sve super, vodio sam prijatelje kod lekara, sutra idu na kontrolu pa cemo da vidimo koliko ce ih odrati i ko ce to da plati.. Hehe, meni nije nista, ali jednu drugaricu ujela buba na plazi za nogu, a drugi ne zna sta mu je, boli ga nozni prst! Bas je bilo zabavno kod lekara!
Dakle. poceli smo da krstarimo ostrvom, juce smo bili u gradu Krfu, fenomenalno je bilo, sve te male romanticne ulice i stare oronule zgrade sa Cavali, Prada, Diesel, Sisley buticima... Pentrali se na staru tvrdjavu, onu na moru, popeo sam se skroooz na vrh, na najvisu kulu i jos posle se popeo na ogradni zid! I slikao sve, videcete!
Mrtvi se vratili kuci po mraku, pa nismo hteli da svrljamo po ostrvu, nego smo opet kao malo samo svratili u ovaj nas Orange iza coska... I ostali do 4. E, druigi put cu da vam pricam kako su Grkinje smoruse da ih gore nema! Ali mene nece smoriti... Veceras idem u Kavos! Pozelite mi dobar provod.
Ovo ostrvo i ovaj grad su nekako magicni kada imate auto... Danas smo bili na jos jednoj prelepoj plazi juznije od agiosa... Planiramo naravno jos obilazaka. Sad kada smo uzeli auto, ne izvlacimo se iz njega. Na veceru idemo autom. Evo, i do internet kafea sam dosao auto.
Sledece godine dolazim ovde najmanje 15 dana autom. Oseca se pravi duh ostrva ovde tek kada sednete za volan i krenete da zujite po krivinama. Sve je nadomak (p.s. mi smo do krfa stigli za pola sata, nas vozac je manijak!) Da, nema divljana na ulicama, bar ih ja nisam video. Vozi se sporije nego u BG.
Vidim govori se o nekom klubu. Odmah da vam kaze vas cika premijer, nema kluba bez Rolija, i to je moja poslednja!
Momci, devojke.
Sve vas pozdravlja sa ostrva
Paris Hilton
Stay tuned!
Napisano: 21. Aug 2007 - 20:06
Hvala na podršci za učlanjenje u klub,!
PUTOPIS: Kušadasi u slici i reči MFT: Paralia, Solun Waterland, Ostrvo Krf, Paxos-Antipaxos, Grad Krf, Zavejani Zlatibor, Ritter Sport Museum, Terra

Napisano: 21. Aug 2007 - 20:55
NO COMENTEEEEEEE
Napisano: 22. Aug 2007 - 20:42
Reci cu vam samo jedno
Sam djavo silazi nocu u Kavos da se provede!
Napisano: 22. Aug 2007 - 20:44
U svakom slucaju, place mi se sto nisam ranije dolazio tamo. Samo da nagovorim ove moje da odemo opet....
Veceras odmah ako moze.
Bar jos jednom.
Please... I don't want to leave Kavos ever!!!
Napisano: 22. Aug 2007 - 20:59
U povratku smo svratili i na plazu Agios Gordis, koja je slicna prethodnoj. A pre toga smo se popeli na Kajzerov tron. To je nesto fenomenalno. Mesto koje je sagradio neki Kajzer, vidikovac sa koga se vidi i istocna sa jedne i zapadna obala sa druge strane, grad Krf i takoreci pola ostrva. Fantasticno. A do njega puteljak, stalno imas utisak da prolazis ljudima kroz dvoriste. Kad se zaglavis u selu, kroz prozor auta pijes kafu sa seljacima u kafanici pored puta...
Sto se tice lekara, danas bili na kontroli, samo su nam fotokopirali pasos i to je sve. Nista nismo platili. A vrlo fin neki doktor, privatni, pitate prvo kako si i kako ti se svidja mesto, bla bla, samo sto ti kafu ne skuva.
Eto.
Ah da, obili nam auto kod Glifade dok smo bili na plazi i uzeli drugarici cipelice baletanke od 10 EUR. Heheh. Budale. Siti smo se ismejali...
Posle smo joj dali da vozi u japankama, umalo nismo izginuli mi na zadnjem sedistu i polupali glave o plafon po onim kozijim stazama i lakat krivinama. Vozi kao Shumaher, da mi na zameri nasa Montoya.
Suncani pozdrav za sve iz Agiosa.
Po svoj prilici veceras izlazimo u Krfu ili Ipsosu. A ja hocu u Kaaaavooosss :( Buaaahaaa...
Stay tuned!
A najzanimljivije je bilo kada smo resili da se kuci vratimo sporednim putevima kroz seoca i planine.
Ovu poruku je izmenio verhogetornik: 22. Aug 2007 - 21:03
Napisano: 23. Aug 2007 - 00:07
salsita @ 21. 08. 2007 - 22:46
E Roli da nisi fax zavrsio u Kragujevcu?
U novom Sadu!

Napisano: 23. Aug 2007 - 00:09
verhogetornik @ 22. 08. 2007 - 20:46
Reci cu vam samo jedno
Sam djavo silazi nocu u Kavos da se provede!
Znači dopalo bi mi se tamo! Kada se vratiš preneću ti utiske iz Budimpešte! Tamo je provod isto.... divan!

Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0