Evo i nasih utisaka iz A.G. i uopste sa Krfa. Ova sezona je vec pri kraju, ali mozda ce nekom znaciti za sledecu godinu.
Moram da se odmah ogradim time sto sam Krf posetila sa 17-mesecnim detetom, sto svakako ogranicava obilazak ostrva i menja dozivljaj svega (i u pozitivnom i negativnom smislu

)
U A.G. smo bili u periodu od 27. avgusta do 6. septembra, hotel Golden Sands.
Utisak o samom mestu: pomalo pusto, nicim se posebno ne istice, nekako me se nije dojmilo. Mozda je to, opet kazem, zato sto sam imala priliku samo da ga obidjem duz jedne iste ulice uz more 200-300 m gore i dole od hotela; preko dana je bilo previse vruce i dete spava, a uvece je isto vec vreme za povlacenje u sobe, jer nas bebac nije nocni tip, nije hteo da se seta u kolicima kad padne mrak... Vecernje izlaske naravno uopste ne mogu da komentarisem. Nismo cak ni u Kafesas otisli, koji svi hvale. Jednom smo samo svratili u jos jedan simpatican restorancic, blizu hotela, a jedini koji je imao iole gostiju u tom kraju - Uzo meze, ili tako nesto. Nije los.
Hotel i smestaj - zadovoljna sam. Za hotel od 3 zvezdice, i cenu aranzmana, upravo onoliko koliko smo ocekivali. Hrana sasvim ok. Od deset dana, samo jedna vecera nam nije bila bas po volji, inace je i po kolicini i po ukusu sasvim ok. Osoblje ljubazno, bazen za odrasle i decu pristojan sa lezaljkama i ljuljaskama ispred, uvece nekad imaju salsa vece ili nesto poput toga, mada niko osim profi para plesaca nije plesao. Nerviralo nas je sto su spremacice obavezno lupale oko 12-13 h kad nam bebac zaspe ili se uspavljuje, pa bi na brzinu samo menjali prljave za ciste peskire i uzimale smece, a svega par puta su bile u sobi kad smo mi na plazi pa bi je tada i ocistile. Posteljina se menja na sedam dana.
Plaza: ispred samog hotela nema plaze sada, (odnelo more pesak) najbliza je levo, 3-5 min. hoda. Pesak, pesak, pesak svuda. Onaj zuckasto- ciglasti, divan, lep, ali i jako dosadan jer se uvuce u sve pore. Bez deteta to nije problem, jer imaju tusevi na plazi, ali s detetom... uvek ce se ponovo uvaljati u pesak, a onda to preneti i na vas... pa na kraju dete koje voli da se kupa, pocne da place kad ga po peti put dnevno tusirate... Lezaljke i suncobran 6 evra. Na plazi Isos, desno od hotela, koju smo kasnije obisli kad smo rentirali kola, mada moze i peske da se stigne (u varijanti bez bebca) iznajmljivanje 5 evra, a plaza je mnogo veca i lepsa. Kada smo kasnije obisli plaze na severoistoku, ja sam prvo patila za tirkiznim morem i belim sljunkom Barbatija i sl., ali sam shvatila da je detetu ipak bilo najlepse na ovim pescanim plazama Agiosa. More je tu vise one zelenkaste boje, ali je zaista cisto i prelepo. Jos jednu bih plazu izdvojila iz istog regiona: Marathias (ili Santa Barbara, mislim da je to isto) - mozda i najlepsa od svih koje smo obisli. Tog dana su jos bili i veliki talasi na toj plazi, a more toplo, toplo, neuobicajeno za Krf - bas smo svi uzivali...
Obilasci: rentirali smo auto 3 dana - Kia (delili smo troskove sa jos jednim parom s detetom pa smo uzeli veci auto) sa punim osiguranjem 145 evra, agencija Lord (preko vodica Vlade). Obisli smo grad Krf, koliko smo mogli... prelep gradic, volela bih da sam imala vise vremena i mira da ga vidim... Prica za sebe u svakom slucaju. Uspeli smo jos da obidjemo samo severoistok od Krfa - Dasija, Ipsos - deluju kao fina mestasca, plaze ok, zatim gore Barbati - ta nam se plaza bas svidela, Nisaki - slatko, plaza kao mala uvala, divno izgleda ali smo mi valjda ocekivali vise pa smo nastavili gore i stigli do Kaminakija - put je vec od Ipsosa dalje na sever krivudav i nama se nije islo mnogo daleko s decom pa je tu bio kraj putesestviju na sever, ali smo se okupali i na Kaminakiju, plaza je isto lepa, sljunkovita, more divno, mestasce simpaticno. (Meni licno su ta mestasca u brdima simpaticnija od mesta tipa AG koje je vise u nekoj ravnici, bez mnogo rastinja okolo - pogled iz hotelske sobe nam je bio na neku pustu livadu, nemas bas utisak da si na moru...). Vodic nam je preporucio i Agios Gordis, ali nismo stigli da odemo tamo, a nismo videli ni Paleokastricu, zbog toga mi je zao...
Konacno - opsti utisci su lepi. Za aranzman koji smo uplatili (preko Spirita, avionski prevoz) mislim da smo dosta dobili. Krf je lepo ostvo, vredi ga obici, a za to nije dovoljna jedna poseta, posebno ne s malom decom. Ipak mislim da smo mi u nasoj varijanti dobili maksimum: mirno mestasce sa plazom koja je idealna za decu, pristojan hotel, a mogucnost obilaska ostrva autom upotpunjuje i razbija monotoniju.