Maroko
Započeo/la: malaBG, 13. Aug 2007 11:28
64 odgovora na temu
Napisano: 18. Oct 2011 - 20:16
Eto kako zeljene informacije mogu doci do osobe i kad ih ne trazi
citala sam u skorije vreme knjigu o tuareskom nacinu zivota pa me privukla mogucnost "malo" drugacijeg godisnjeg odmora, ali nisam bas toliko zainteresovana da nadrljam u nekom lokalnom ratu.. mene zanima da li su oni uistinu prijatniji i manje nasrtljivi od Arapa kao sto se pise ili... ako imas neke fotografije navedenih dogadjaja, bilo bi ih fantasticno pogledati... za sve pocetnike po ovom pitanju preporucujem i knjigu "Put soli", fantasticna je.. zasnovana je na cinjenicama i spominje upravo navedene predele i obicaje...poslastica za one koji vole putopise
B)
Napisano: 19. Oct 2011 - 19:59
Марија Љ. @ 18. Oct 2011 - 19:58
У Мароку обавезно пробати чај од нане. Тамо расте посебна врста нане, има мало другачији укус него ова наша. Чај служе са пуно гранчица нане и веома сладак, али је феноменалан (ја иначе никад не шећерим чај, али овај мије баш пријао).
Треба пробати и пастију. То је слатка пита са млевеним месом, медом и циметом. На основу састава не делује примамљиво, али је заиста веома укусна. Подразумева се да треба пробати и тажи или тажин (како се већ изговара). И то је типично мароканско јело, веома укусно.
За раније поменути Риков кафе у Казабланки неопходна је елегантна гардероба, не може се ући у шорцу и патикама.
Треба пробати и пастију. То је слатка пита са млевеним месом, медом и циметом. На основу састава не делује примамљиво, али је заиста веома укусна. Подразумева се да треба пробати и тажи или тажин (како се већ изговара). И то је типично мароканско јело, веома укусно.
За раније поменути Риков кафе у Казабланки неопходна је елегантна гардероба, не може се ући у шорцу и патикама.
... Y Lo Mejor Siempre Espera ... Adelante !
Napisano: 25. Oct 2011 - 16:42
Pozdrav svima. Interesuje me da li neko moze da mi kaze ko je bio u Maroko, ali ne preko turisticke agencije nego sam, kakva je procedura za vadjenje vize, sta sve traze, koliko se ceka na izdavanje. Nije bitno koliko kosta. Ja sam zvao ambasadu u Beogradu i javila mi se jedna ne bas ljubazna sluzbenica tako da mi nije bas jasno... I jos nesto samo. Drzavljanin sam Srbije ali zivim u Letoniji, imam boravisnu vizu na god dana i polazak za Maroko je odavde iz Rige. Unapred hvala.
Napisano: 27. Oct 2011 - 00:27
Odneo sam im avio karte(ulaz-izlaz),rezervisan hostel za prva i zadnja 2 dana,potvrdu o zaposlenju,1 sliku i viza je bila gotova za 3 radna dana.Cena je 2000 d za 1 ulaz.To sto letis iz Rige ,i imas boravisnu dozvolu ne menja stvar.Ja sam usao u Maroko iz Brisela.Znaci vrlo lako se dobija viza sa nasim pasosom ovde u Beogradu
.
Napisano: 06. Apr 2012 - 14:07
Ljudi, pitanjce: Jel bio neko skoro u Maroku, ali u privatnoj varijanti, bez agencije? Ja&decko idemo od 01/05 na dve nedelje, pa bi nam svaki savet dobro dosao! Ideja nam je bila da trazimo smestaj kada dodjemo po nekim Rijadima, ne znam da li je ideja pametna ...
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0