Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Maroko

• Ne možete pisati na ovoj temi
64 odgovora na temu

#61 putoholicarka

backpacker

• Član
  • Poruka:5

Napisano: 18. Oct 2011 - 20:16

Eto kako zeljene informacije mogu doci do osobe i kad ih ne trazi :) citala sam u skorije vreme knjigu o tuareskom nacinu zivota pa me privukla mogucnost "malo" drugacijeg godisnjeg odmora, ali nisam bas toliko zainteresovana da nadrljam u nekom lokalnom ratu.. mene zanima da li su oni uistinu prijatniji i manje nasrtljivi od Arapa kao sto se pise ili... ako imas neke fotografije navedenih dogadjaja, bilo bi ih fantasticno pogledati... za sve pocetnike po ovom pitanju preporucujem i knjigu "Put soli", fantasticna je.. zasnovana je na cinjenicama i spominje upravo navedene predele i obicaje...poslastica za one koji vole putopise :) B)

#62 Phillippe

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:311
  • muški

Napisano: 19. Oct 2011 - 19:59

Pogledaj porukuМарија Љ. @ 18. Oct 2011 - 19:58

У Мароку обавезно пробати чај од нане. Тамо расте посебна врста нане, има мало другачији укус него ова наша. Чај служе са пуно гранчица нане и веома сладак, али је феноменалан (ја иначе никад не шећерим чај, али овај мије баш пријао).

Треба пробати и пастију. То је слатка пита са млевеним месом, медом и циметом. На основу састава не делује примамљиво, али је заиста веома укусна. Подразумева се да треба пробати и тажи или тажин (како се већ изговара). И то је типично мароканско јело, веома укусно.

За раније поменути Риков кафе у Казабланки неопходна је елегантна гардероба, не може се ући у шорцу и патикама.

Zanimljive informacije...Merci :)
... Y Lo Mejor Siempre Espera ... Adelante !

#63 brucelee

backpacker

• Član
  • Poruka:1

Napisano: 25. Oct 2011 - 16:42

Pozdrav svima. Interesuje me da li neko moze da mi kaze ko je bio u Maroko, ali ne preko turisticke agencije nego sam, kakva je procedura za vadjenje vize, sta sve traze, koliko se ceka na izdavanje. Nije bitno koliko kosta. Ja sam zvao ambasadu u Beogradu i javila mi se jedna ne bas ljubazna sluzbenica tako da mi nije bas jasno... I jos nesto samo. Drzavljanin sam Srbije ali zivim u Letoniji, imam boravisnu vizu na god dana i polazak za Maroko je odavde iz Rige. Unapred hvala.

#64 CEJLON

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:460
  • muški

Napisano: 27. Oct 2011 - 00:27

Odneo sam im avio karte(ulaz-izlaz),rezervisan hostel za prva i zadnja 2 dana,potvrdu o zaposlenju,1 sliku i viza je bila gotova za 3 radna dana.Cena je 2000 d za 1 ulaz.To sto letis iz Rige ,i imas boravisnu dozvolu ne menja stvar.Ja sam usao u Maroko iz Brisela.Znaci vrlo lako se dobija viza sa nasim pasosom ovde u BeograduPostavljena slika.

#65 corazon_bg

backpacker

• Član
  • Poruka:20
  • ženski

Napisano: 06. Apr 2012 - 14:07

Ljudi, pitanjce: Jel bio neko skoro u Maroku, ali u privatnoj varijanti, bez agencije? Ja&decko idemo od 01/05 na dve nedelje, pa bi nam svaki savet dobro dosao! Ideja nam je bila da trazimo smestaj kada dodjemo po nekim Rijadima, ne znam da li je ideja pametna ...

:Help:

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0