Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

NEA POTIDEA

56 odgovora na temu

#46 total

backpacker

• Član
  • Poruka:25

Napisano: 07. Jul 2011 - 07:48

Ja stigao u Potidea, ali ovde izgleda jos nije pocela sezona jer mesto nekako prazno nema puno guzve, za razliku od Haniotija gde sam bio sinoc, sto se interneta tice ove godine Grci napredovali, skoro svaki ozbiljniji apartman ima wireless, evo i u haus Lithea gde sam smesten, i to vecina mreze su otvoreni za svakog, ne samo za goste kuce

@NadjaM, ne sprdam se s nikog, video sam da nema slike u postu,zato sam pitao a interesovale me slike jer sam planiraso doci ovde (i sada se javljam iz Potidee), video slike haus Niko i prepoznao odmah vilu jer mi je u komsiluku, dobro je obelezen put do nje sa putokazima a sama vila je veca nego sto slike pokazuju, veoma je lepa i vrlo blizu plaze (i oko vile puno Bg kola) inace ovde od turista ima 80% Makedonci, 15% Srbe i ostalo Cesi Madzari i Grci

#47 NadjaM

turista

• Član
  • Poruka:64

Napisano: 10. Jul 2011 - 09:23

Pogledaj porukunikolak @ 06. Jul 2011 - 17:07

Zdravo Nadja,

zahvaljujem na pohvali. Ima dupleksa-četvorokrevetni apartmani sa dve odvojene sobe i ja znam cenu koja važi za mene:)))
To je 40 EUR za junski (septembarski) dan i 60 EUR za julski (avgustovski) dan. Zašto kažem za mene? Zato što idemo tamo već tri godine i ona nam naravno daje popust. Nije jeftino ali kao što sam rekao, niko se nije pokajao ko je bio tamo. Ali, ako ste zaista ozbiljni i želite da odete tamo, pišite gazdarici direktno na mail koji sam vam dao i pozovite se na mene (slobodno napišite da ste mi rođaci ili kumovi:))) i ja sam siguran da ćete dobiti te cene ili približne. Ako treba napišite mi da ste ušli u pregovore i ja ću lično da joj pošaljem mail i da posvedočim da smo MNOGO bliski rođaci:))).
Pozdrav

Puno hvala :srce:

Sledece nedelje idemo u Nea Potideu u hotel Portes Palace.Posto ostajemo 10 dana,mislili smo, ako budemo hteli da produzimo boravak na moru da eventualno kontaktiramo gazdaricu da nam izda nesto za nekoliko dana.Posto je blizu,mozda odemo i direktno da porazgovaramo. Taj duzi boravak je za sada samo mogucnost,necu nista unapred rezervisati.

#48 Argus

backpacker

• Član
  • Poruka:36

Napisano: 12. Jul 2011 - 07:13

Prve impresije po povratku sa Kasandre. Posto pre naseg odlaska niko nije mogao da nam iznese utiske o hotelu Potidea Palace, da pomognem nekim buducim putnicima...

1. hotel je smesten izmedju Nea Potidee (2 km) i Nea Moudanie (4 km), odmah pored Portes Palaca, Portes Beacha, Istiona...
2. zvanicno ima cetiri zvezdice, ali verujte na rec blizu je petoj!
3. ako niste ksenofobicni i ako nemate neku licnu "averziju" prema Rusima, ovo je idealan hotel za vas
4. Gazda hotela je Rus, pa zato i ne lici na tipican grcki hotel. Oko 90 odsto gostiju su Rusi, polovina osoblja je rusko, vise govore ruski nego engleski jezik, ali nemojte da brinete jer to nisu "oni" pijani Rusi, vec fini, porodicni ljudi.
5. hotel jeste skuplji (za dvoje i dete u predsezoni 1.400 deset dana), ali zauzvrat dobijate sve besplatno UAI - od tri sjajna obroka, uzine, sladoleda bez ogranicenja preko celog dana, svih vrsti kafa, koktela, viskija (Chivas, Johnny Walker), cokoladnih napitaka za decu, vina u sobama, lezaljki, suncobrana, peskira na plazi i bazenu, besplatno koriscenje 2 teniska terena do mile volje, kosarkaskog i fudbalskog terena, stolova za stoni tenis, Wireless po sobama...
6. Sobe su uredne, moderne i ciste, imaju TV, DVD, bazen sa odeljkom za manju decu, plazu na 50 m. od bazena, restorane sa pogledom na more, razne animacije za manju i vecu decu, a hit je Ruskinjama bio Aerobik u vodi gde je pola hotela svakog dana djipalo uz animatora iz Beograda...
7. Bili smo u to vreme jedini Srbi, bilo je nesto Grka, par Makedonaca
8. Iskreno, bili smo u Egiptu i Tunisu u hotelima sa 4 i 5 zvezdica, ali ne mogu da se porede sa Potidea Palasom.
9. Kako se nalazi na samom pocetku Kasandre, ako idete kolima, idealna je baza za obilazak celog Halkidikija, a od Soluna i "znamenitosti" poput Waterlanda ili Cosmosa udaljeni ste 50 km.

P. S.
a) u Nea Potideu smo svratili samo na kratko, deluje bas malo
b) Nea Moudania je znatno veca, ali sa puno Albanaca i Kosovara, tako da nam je mnogo prijatnije bilo da skoknemo do "srpskog Haniotija".

#49 NadjaM

turista

• Član
  • Poruka:64

Napisano: 12. Jul 2011 - 22:52

Argus,
da li ste zavirivali u Portes Palace hotel?Napisi nesto ako si cuo ili video licno o tom hotelu?
Da li ste bili u Kalitei?
Da li ste bili na nekim okolnim plazama,neka preporuka za obilazak?
Kakava vam je bila plaza i more?

Ovu poruku je izmenio NadjaM: 12. Jul 2011 - 22:54

#50 Argus

backpacker

• Član
  • Poruka:36

Napisano: 13. Jul 2011 - 09:01

Pogledaj porukuNadjaM @ 12. Jul 2011 - 22:52

Argus,
da li ste zavirivali u Portes Palace hotel?Napisi nesto ako si cuo ili video licno o tom hotelu?
Da li ste bili u Kalitei?
Da li ste bili na nekim okolnim plazama,neka preporuka za obilazak?
Kakava vam je bila plaza i more?

Iskreno, nismo bili u Portes Palace (ni u nekom drugom hotelu), mada je bio skoro odmah pored nas.
Kaliteu smo videli samo u prolazu, ali mi se cini da je najlepse od tih mesta do Haniotija...
Nea Potidea na 2 km je mala, stotinak kuca, nesto kafica i restorancica, lepa crkvica
Nea Moudania 4 km je mnogo veca, ima prodavnice za razbibrigu i soping, nista spektakularno
Ako idete kolima zaredjajte po celoj Kasandri, to je 40 km gore/dole. Hanioti mi nekako ima najveci sarm, onako bas turisticko mesto
Mi smo bili dva dana na kraju u Solunu: zenski deo porodice je zaljubljen u IKEU, decji sa Jumbom, razocarali su nas Cosmos, Mega Outlet. Waterland je dobar, imaju super bazen Piratski brod sa milion tobogana za decu, Magic Park prosecan. Osim ako basx ne volite ekstra vratolomije. Ipak, do svih ovh zezancija mozete kolima (50 km), ne morate kao mi da ostajete u Solunu.
Posto nam je sin bio "zakovan" za bazen, nismo preterano obilazili plaze.
Plaza solidna, pola pesak pola sljunak, pretpostavljam da je tako i ispred vaseg hotela, ima kamenja po vodi, bukvalno razlicito na svakih 10 metara. Meni se cini da je ona u Haniotiju (ne secam se kako se zove, malo izvan centra sa kaficem, ne gradska) nesto peskovitija
More je O.K. Malo je bilo hladnije (kraj juna, pocetak jula), nista strasno, ali zato cisto. Bilo je i vetra pa i talasa za zabavu dece...
Ispred naseg hotela je manja prodavnica, ali ima svega poput pica, cokolada, grickalica, sladoleda, krema za sunce. Samo realno 20/30 odsto skuplje.
Na ulazu u Nea Moudaniju imate Masutis. Sa desne strane kada idete iz Beograda

Ako imate jos neko pitanje, rado odgovaramo
Pozdrav i uzivajte

#51 jelka_84

backpacker

• Član
  • Poruka:1

Napisano: 23. Aug 2011 - 21:07

Da li je neko bio u hotelu Kasandra Mare?

#52 Oleg

svetski putnik

• Član
  • Poruka:665
  • ženski

Napisano: 27. Aug 2011 - 12:00

Bili smo ali samo jednu noc u Nea Potidei u Niki's Hause. Bas je blizu plaze, ali se nama taj deo plaze i ulaska u more nije dopao.A i more je imalo nekako cudan miris, meni na crknute ribe a suprugu na motorno ulje :lol: Studio je bio trokrevetni ali cini mi se na 15 m2 jer bukvalno nismo mogli da se mimoidjemo a cena previsoka! Na odlazak nas je naterao nenormalan broj komaraca da nam je dete izgledalo ujutro kao da ima boginje ili neku sugu!
Mesto raznovrsno, simpaticno i poprilicno veliko. Malo mi je zao sto nam se nisu neki prametri poklopili

#53 IvanBP

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1350
  • muški

Napisano: 25. Dec 2011 - 16:27

Pogledaj porukunikolak @ 29. Jun 2011 - 11:51

......
Ako se odlučite za letovanje u ovom mestu onda vam najtoplije preporučujem „Haus Niko“ i garantujrm da nećete pogrešiti.

Sve 3 godine smo proveli u Haus Niko vili kod gazdarice Eleni ...

Mogu da potvrdim istinitost svake reči. Ovo je sve tako a ima i još puno toga više. Nešto sam i ja pisao na prvoj strani ove teme. Meni se plaža u Nea Potidei nije svidela, da jeste, teško da bih ikada više menjao smeštaj. Gazdarica Eleni je stvarno ljubazna, srdačna, uvek se poigra sa decom, nikada neće proći pored vas a da vam se ne osmehne, nešto lepo ne kaže, poželi dobar dan/veče/jutro. Mi smo čak i sedeli uveče i ćaskali sa njom. Čistoća perfektna, sve sređeno sa ukusom. Znam da ima 2,3,4 i 5 krevetne sobe/apartmane.

Ovu poruku je izmenio mikap: 10. Feb 2012 - 13:17
skracen citat

#54 Vesna

putnik

• Član
  • Poruka:152
  • ženski

Napisano: 10. Feb 2012 - 00:50

Da li je neko bio u hotelu Portes Beach?
Zavirio makar? :blush:
Γειά σου

#55 twixy

svetski putnik

• Član
  • Poruka:554
  • ženski

Napisano: 10. Feb 2012 - 18:53

Evo mog komentara iz 2010

http://www.putovanja...el-portes-beach

#56 Vesna

putnik