Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

- - - - -

Kusadasi - sto pitanja

216 odgovora na temu

#16 pcigre

turista

• Član
  • Poruka:91
  • muški

Napisano: 11. Aug 2007 - 17:52

KAd je buraz video kolicinu debele odece sa rukavima koju nosim napuni mi glavu da u tom delu Turske tokom leta nema kise...

Da li je u pravu? Koliko cesto pada kisa sredinom avgusta u Kusadasiju i okolini?

#17 Lana_

turista

• Član
  • Poruka:59
  • ženski

Napisano: 11. Aug 2007 - 21:39

Negde sam procitala da kisa tamo pada samo u zimskom periodu, ali ne mogu da nadjem taj link. Probaj ovde da se informises :)

http://www.accuweather.com/world-index-for...ner=accuweather

#18 Branko

turista

• Član
  • Poruka:53

Napisano: 11. Aug 2007 - 21:53

Prošle godine sam doživeo u Kušadasiju početkom jula ne kišu nego pravu oluju sa grmljavinom i vetrom. Dva dana je bilo kiše i more je bilo hladno još dan iza toga. Zato ti savetujem da ipak poneseš nešto sa dugim rukavima jer i večeri u Kušadasiju mogu da budu pomalo sveže, ponekad.

:rolleyes:

#19 pcigre

turista

• Član
  • muški

Napisano: 11. Aug 2007 - 22:22

Hvala za link. Deluje mi pozudano :) Nadam se da ne grese.

#20 ana81bg

backpacker

• Član
  • Poruka:18
  • ženski

Napisano: 13. Aug 2007 - 11:57

Bila sam u Kusadasiju 2004. u avgustu i 2005.u julu i mogu ti reci da nismo videli ni oblacak,samo sunce,prelepo vreme,super more,extra provod.Kusadasi je moja preporuka uvek.

#21 ines

backpacker

• Član
  • Poruka:41

Napisano: 13. Aug 2007 - 13:33

kisa...nemoj da te to smara. ja sam 3 godine za redom letovala u kusadasiju i to bas u avgustu.
jednom je pala kisa i to nesto minimalno,ako je ukupno padala 10 minuta. ne treba ti uopste topla garderoba. mozda jedna dukserica i to je to....

#22 pcigre

turista

• Član
  • muški

Napisano: 15. Aug 2007 - 21:42

Hvaqla svima na odgovorima. Sutra putujem, pa se javljam sa utiscima i fotkama po povratku.

#23 Tedimed

backpacker

• Član
  • Poruka:11

Napisano: 08. May 2008 - 12:06

Izvinjavam se ako je bilo, ali mi hitno treba informacija da li je moguce kupanje u moru krajem maja u nekom od ovih letovalista: Kusadasi, Bodrum, Marmaris?

Planiram odmor u periodu od 23. maja do 3. juna (nemam drugih opcija), pa me interesuje koliko je more hladno i da li deca mogu da se kupaju.
Molio bih za odgovor sto pre, jer ako nije za kupanje, moracu da razmotrim druge opcije.
Hvala unapred

#24 vis

putnik

• Član
  • Poruka:182
  • ženski

Napisano: 08. May 2008 - 12:51

Pogledaj porukuTedimed @ 8. 05. 2008 - 12:06

Izvinjavam se ako je bilo, ali mi hitno treba informacija da li je moguce kupanje u moru krajem maja u nekom od ovih letovalista: Kusadasi, Bodrum, Marmaris?

Planiram odmor u periodu od 23. maja do 3. juna (nemam drugih opcija), pa me interesuje koliko je more hladno i da li deca mogu da se kupaju.
Molio bih za odgovor sto pre, jer ako nije za kupanje, moracu da razmotrim druge opcije.
Hvala unapred

Hm! Nisam bas sigurna da li je pametno ubaciti decu u more u ovom periodu.Napolju jeste sigurno toplo ali ne zaboravi da voda pocinje da se greje tek u maju.Nije bas najprijatnije ni u julu prvi ulazak u vodu ujutru a ne u maju.Prosecna temperatura u Kusadasiu u maju je oko 28.Varira stepen do 3 gore dole.

#25 goca

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:437
  • ženski

Napisano: 08. May 2008 - 18:39

Ne bi preporucila kraj maja za kupanje,meni i u Tunisu bilo hladno,a da ne pricam o Turskoj.Za decu ne bi bilo sigurno prijatno,mada kad sam bila u Tunisu deca ladno uskakala u vodu,a meni trebalo pola sata da udjem do kolena :smorilo:

#26 Estella

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:350
  • ženski

Napisano: 09. May 2008 - 08:27

Ja bih ipak preporucila Egipat. Toplo je, lepo, hotelski kompleksi imaju puno sadrzaja i za decu, a u tom periodu su i povovljne cene!

#27 Nikola S.

• Moderator
  • Poruka:15405
  • muški

Napisano: 09. May 2008 - 09:18

Lav i jagnje mogu spavati zajedno, ali se jagnje neće naspavati.

Rano je za opušteno kupanje u tom periodu u tom regionu. Ako već nema izbora, odabrati neki hotel sa bazenom koji se dogrejava.

#28 crossbone79

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:299
  • muški

Napisano: 11. May 2008 - 15:54

Pogledaj porukuNikola S. @ 9. 05. 2008 - 09:18

Lav i jagnje mogu spavati zajedno, ali se jagnje neće naspavati.

Rano je za opušteno kupanje u tom periodu u tom regionu. Ako već nema izbora, odabrati neki hotel sa bazenom koji se dogrejava.

Normalno je da kad udjes sa 30 i nesto stepeni u vodu koja je 22 stepena bude hladno!Hladno nije samo u kadi i na Adi!Ja krecem za Kusadasi za 27 dana. :D

#29 Simo

putnik

• Član
  • Poruka:112

Napisano: 13. May 2008 - 09:39

Pogledaj porukuTedimed @ 8. 05. 2008 - 12:06

Hvala unapred

Mislim da to varira od godine do godine. Ja sam bio na apsolventskoj ekskurziji 2004. od 1-10 maja u Grckoj (Paralija) i kupali smo se svih 9 dana. I to nije bilo ono da se pravimo vazni nego su i ostali turisti koji su tada bili tamo radili, iako se sa plaze videlo kako se beli sneg na Olimpu. Jednostavno vreme je te godine u aprilu bilo toplo (i kod nas) i voda se ugrejala tako da se moglo kupati. 2006. moj brat je isao na matursku eksukrziju u istom terminu i bili su u jaknama dok je kod nas i mraza bilo. Tako da pravi odgovor tesko mozes da dobijes, ove godine mislim da je vreme lepo tako da krajem maja mislim da ce moci da se kupa u Turskoj.

#30 sany

backpacker

• Član
  • Poruka:14
  • muški

Napisano: 22. Jun 2008 - 14:04

Da li hoteli sa tri zvezdice u Kusadasiju imaju uticnice u zidu,da li su iste kao nase,da li je moguce ispeglati nesto,napuniti mobilni,skuvati kafu i sl.?

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0