Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Kako nas vide Crnogorci

• Zaključana tema Tema je zaključana
24 odgovora na temu

#16 miroslavm

backpacker

• Član
  • Poruka:36

Napisano: 18. Aug 2007 - 12:11

Šta se uzbudjujete - pojam nacionalnosti se ovih par decenija različito interpretira - kad je zemljotres, pa treba pomoć naročito odavde, godinama od plate, pa u vreme sankcija, kad treba dovesti turiste, pa sad, kad ne treba.... valjda ovi mladji to ne pamte. Ali, možda ću uskoro da vidim kako nas gledaju ako za par dana odem- nešto mi je iskrslo. Tek, gledam zvanični sajt o njihovom turizmu gde navode posebnu opremljenost apartmana- zavesu za tuširanje, a kao posebnu pogodnost i uslugu vodu i struju 24h, ol inkluziv

#17 ciki

putnik

• Član
  • Poruka:151
  • ženski

Napisano: 18. Aug 2007 - 12:39

Slazem se Miroslave.Ja sam bila poslovno prosle godine,i zaista nisam imala nikakve probleme,mada sam uglavnom boravila u srpskim krajevima.A sto se tice usluge,sta reci o zemlji u kojoj je zvesa za tusiranje luxuz.....

#18 miroslavm

backpacker

• Član

Napisano: 18. Aug 2007 - 13:13

Ma ja sam silom porodičnih prilika tamo letovao oko trideset godina. Doživeo sam i lepih i ružnih stvari, ali ovde nemam prostora za opise, bila bi sabrana dela. Nako svih tih iskustava i poredjenja sa drugim turističkim zemljama moj opšti zaključak je najblaže rečeno da njima NE LEŽI bavljenje turizmom, jer to je posao koji zahteva školu, informisanost o trendovima, želju za napredovanjem, gostoljubivost i puno,puno rada. Primer: Nikad mi u Grčkoj ili Tunisu nisu posebno naplatili boravišnu taksu- to je valjda obaveza onog ko ostvaruje prihod, ili "uslugu" korišćenja toaleta. Na Hvaru ,recimo , ljubazni domaćini su mi (i na drugim ostrvima) izdavali čamac na dan po istoj ceni koju ovi traže za sat i to gumeni. Ali mi Srbi u svemu pa i u korišćenju odmora imamo tu mazo osobinu da ne cenimo naše pare pa idemo jer ne razmišljamo racionalno. Kad prestanemo, a dodju oni iz belog sveta što podvlače crtu na flaši i iz čije cele tur.grupe u muzej udje jedan pa mobilnim obaveštava vredi li kupiti ulaznice, e onda, možda ćemo opet biti traženi, i možda će se opet definisati pojmovi nacionalnosti

#19 denisMNE

backpacker

• Član
  • Poruka:3
  • muški

Napisano: 18. Aug 2007 - 14:27

c c c..pa dokle ljudi ista teme ko je ko i odakle je i koji to pametnjakovic se usudjuje da komentarise o necijoj velicini bilo ona geografska ili moralna.Ovo je forum o licnim utiscima po pitanju turizma a ne nacionalistickih stavova pojedinica koji su jos u fazonu noz,zica....Slazem se da treba jos toga da se mijenja po pitanju turizma u CG,ponajprije,kako neko rece od vas,treba da se dovode skolovani a ne politicki kadar.problem parkinga,vode a ove godine i struje je i dalje aktuelan.Imajte na umu da je ova godina bila sa ekstremno velikim vrucinama i susama pa je i to doprinijelo situaciji.Iskreno mislim da ni ministarstvo tur. nije ocekivalo ovoliki broj gostiju pa je konfuzija jos veca.Da ne pominjem cinjenicu da najveci broj ljudi iz Srbije dolazi u Avgustu a tada je najveca patnja na obalama CG,osjecam se ka cevap na ploci-prevrni se sad sa ove strane pa malo sa druge da budes ravnomjerno pecen.Avgust je mjesec za planine u CG tipa Zabljak,ko zeli poslacu mu ovogodisnje fotke i utiske.Ja licno na more idem u Junu i dio Jula,naravno tu je i nezaobilazni Septembar kada je sve cistije i jeftinije.Ne zaboravite i Vasu zemlju,ja svake godine predjem sa porodicom oko DVIJE HILJADE km putujuci kroz Srbiju u vrijeme najvecih crnogorskuh vrucina.Prosle godine sam krenuo prema etno selu i Sarganskoj osmici a zavrsio na Srebrnom Jezeru pa obisao salase po Vojvodini pa preko Indjije,Rume i Pazove prema Zajecaru.Samo mi recite koliko od vas poznaje ljepote Srbije a da to nijesu Zlatibor ili Kopaonik.S'obzirom na cinjenicu da putujem kolima i spavam pod sator mogao bi me neko smjestiti na karikaturu od koje je i pocela sva ova zajebancija,samo ne zaboravite da svu hranu i pice kupujem u Srbiji puneci srpski budzet.PEACE AND LOVE za sve a ove manijake iskulirajte

#20 miroslavm

backpacker

• Član

Napisano: 18. Aug 2007 - 18:01

Pogledaj porukudenisMNE @ 18. 08. 2007 - 14:31

c c c..pa dokle ljudi ista teme ko je ko i odakle je i koji to pametnjakovic se usudjuje da komentarise o necijoj velicini bilo ona geografska ili moralna.Ovo je forum o licnim utiscima po pitanju turizma a ne nacionalistickih stavova pojedinica koji su jos u fazonu noz,zica....Slazem se da treba jos toga da se mijenja po pitanju turizma u CG,ponajprije,kako neko rece od vas,treba da se dovode skolovani a ne politicki kadar.problem parkinga,vode a ove godine i struje je i dalje aktuelan.Imajte na umu da je ova godina bila sa ekstremno velikim vrucinama i susama pa je i to doprinijelo situaciji.Iskreno mislim da ni ministarstvo tur. nije ocekivalo ovoliki broj gostiju pa je konfuzija jos veca.Da ne pominjem cinjenicu da najveci broj ljudi iz Srbije dolazi u Avgustu a tada je najveca patnja na obalama CG,osjecam se ka cevap na ploci-prevrni se sad sa ove strane pa malo sa druge da budes ravnomjerno pecen.Avgust je mjesec za planine u CG tipa Zabljak,ko zeli poslacu mu ovogodisnje fotke i utiske.Ja licno na more idem u Junu i dio Jula,naravno tu je i nezaobilazni Septembar kada je sve cistije i jeftinije.Ne zaboravite i Vasu zemlju,ja svake godine predjem sa porodicom oko DVIJE HILJADE km putujuci kroz Srbiju u vrijeme najvecih crnogorskuh vrucina.Prosle godine sam krenuo prema etno selu i Sarganskoj osmici a zavrsio na Srebrnom Jezeru pa obisao salase po Vojvodini pa preko Indjije,Rume i Pazove prema Zajecaru.Samo mi recite koliko od vas poznaje ljepote Srbije a da to nijesu Zlatibor ili Kopaonik.S'obzirom na cinjenicu da putujem kolima i spavam pod sator mogao bi me neko smjestiti na karikaturu od koje je i pocela sva ova zajebancija,samo ne zaboravite da svu hranu i pice kupujem u Srbiji puneci srpski budzet.PEACE AND LOVE za sve a ove manijake iskulirajte
Ma niko ovde nema zlu nameru, sve su ovo samo komentari doživljenog. Mi, brate, odavde volimo more jer ga nemamo, i prija nam, i želimo samo malo više peska izmedju ležaljki i osmeh, naročito ovo zadnje, i sve drugo ćemo lakše istrpeti.
PS. A problem vode u planinskoj zemlji sa Skadarskim i drugim jezerima i čistim rekama je zaista nerazumljiv

#21 ciki

putnik

• Član
  • Poruka:151
  • ženski

Napisano: 19. Aug 2007 - 20:42

Pogledaj porukudenisMNE @ 18. 08. 2007 - 14:31

A KOJA SI TI TO MORALNA VELICINA DA DRUGE NAZIVAS MANIJACIMA.SEM TOGA IMAM PRAVO DA KOMENTARISEM STA GOD HOCU!A NACIONALISTICKE STAVOVE JE PRVA POMENULA TVOJA ZEMLJAKINJA,PREMA TOME OBRATI SE NJOJ.LEPOTE SRBIJE ZNAMO VEOMA DOBRO,A O TURIZMU U CG JE VEC SVE RECENO.CIFRE KO GDE VISE PARA OSTAVLJA,NEUPOREDIVO. ne zelim vise da posecujem ovu temu jer na njoj nema sta zanimljivo da se procita

#22 miroslavm

backpacker

• Član

Napisano: 19. Aug 2007 - 22:44

Pogledaj porukunYmph_CG @ 19. 08. 2007 - 22:28

Nemoj slučajno da ste došli ovamo!
Jer ako mi ko državu upralja, onda ste to vi, vi bačate one smeće đe stignete, a uz to ste i strašno nekulturni, svuđ ste najglasniji - pogotovo na plažu, đe mi Srbi prilaze na sljedjeću foru:
''Ćaoooo devojko... Da li bi mogla da mi pozajmiš tvoje naaaočare? Znaš, posmatram te dugo i došao sam do zaključka da bi bila odličan model...'' ahahahahahaha o_O
Idete gore u brda đe vode nema jer je tamo i najjeftinije, ili u kamp pa se cjenkate bolje rečeno - molite da vam snize cijenu prenoćišta koja je u kamp najjeftinija, a o nemoralnosti vaših đevojaka bolje da ne pričam... To uglavnom i sami znate... :lol: :lol: B)
p.s - Srbija je, poslije Albanije, najprljavija država koju viđoh, a viđela sam dosta...
Eto tako, i ništo ne slagah!
Sve je ovo rečeno iz srca, onako kako jes. :)
p.s - Samo se nemo'te $ekirat, i pijte dovoljno tečnosti. B)
Šta reći...

#23 Milos5

turista

• Član
  • Poruka:85

Napisano: 19. Aug 2007 - 22:49

Pogledaj porukunYmph_CG @ 19. 08. 2007 - 22:28

Nemoj slučajno da ste došli ovamo!
Jer ako mi ko državu upralja, onda ste to vi, vi bačate one smeće đe stignete, a uz to ste i strašno nekulturni, svuđ ste najglasniji - pogotovo na plažu, đe mi Srbi prilaze na sljedjeću foru:
''Ćaoooo devojko... Da li bi mogla da mi pozajmiš tvoje naaaočare? Znaš, posmatram te dugo i došao sam do zaključka da bi bila odličan model...'' ahahahahahaha o_O
Idete gore u brda đe vode nema jer je tamo i najjeftinije, ili u kamp pa se cjenkate bolje rečeno - molite da vam snize cijenu prenoćišta koja je u kamp najjeftinija, a o nemoralnosti vaših đevojaka bolje da ne pričam... To uglavnom i sami znate... :lol: :lol: B)
p.s - Srbija je, poslije Albanije, najprljavija država koju viđoh, a viđela sam dosta...
Eto tako, i ništo ne slagah!
Sve je ovo rečeno iz srca, onako kako jes. :)
p.s - Samo se nemo'te $ekirat, i pijte dovoljno tečnosti. B)
Nekulturna devojko, molim te nemoj vise da posecujes nas forum, mnogo ga prljas lazima i veoma smesnim izjavama. Zbog takvih kao sto si ti vec 6 godina nisam krocio na vasu obalu, a nemam nameru ni da to ucinim skoro. Da li si svesna sta je Hrvatsko primorje za vase? Misaona imenica! Pa opet ne pada mi na pamet ni tamo da idem, tako da cu veoma lako preziveti taj "izazov" da idem kod vas.
A ti uzivaj u tvom moru dok jos mozes, odnosno dok Albanci (koje si nazvala najprljavijima) i Rusi ne zagrade sve plaze i pretvore ih u privatne pa ces morati da ides negde u inostranstvo da bi se okupala.
A mi cim dodjemo na famoznu belu shengensku listu, sigurno necemo biti glupi da i dalje dolazimo kod vas "Crnogoraca". (Njegus se prevrce u grobu...)

#24 nYmph_CG

backpacker

• Član
  • Poruka:10
  • ženski

Napisano: 20. Aug 2007 - 02:18

Pogledaj porukuMilos5 @ 19. 08. 2007 - 22:53

Nekulturna devojko, molim te nemoj vise da posecujes nas forum, mnogo ga prljas lazima i veoma smesnim izjavama. Zbog takvih kao sto si ti vec 6 godina nisam krocio na vasu obalu, a nemam nameru ni da to ucinim skoro. Da li si svesna sta je Hrvatsko primorje za vase? Misaona imenica! Pa opet ne pada mi na pamet ni tamo da idem, tako da cu veoma lako preziveti taj "izazov" da idem kod vas.
A ti uzivaj u tvom moru dok jos mozes, odnosno dok Albanci (koje si nazvala najprljavijima) i Rusi ne zagrade sve plaze i pretvore ih u privatne pa ces morati da ides negde u inostranstvo da bi se okupala.
A mi cim dodjemo na famoznu belu shengensku listu, sigurno necemo biti glupi da i dalje dolazimo kod vas "Crnogoraca". (Njegus se prevrce u grobu...)

Ne prevrće se Njegoš, ne prevrće... No je ponosan na nas što smo vratili nezavisnost domovini njegovoj i našoj junačkoj!
No, nemo' ga pominjat da te zamolim, da se zbog toga nebi prevrća'...
A što se tiče te moje ''nekulture'' ja sam sve rekla kako jes, što više, prvi ste počeli, dok sam ja sasvim ok pričala, rekavši vam da zanemarite tu sliku jer sam primijetila da ste se uvrijedili i počeli ''pljuvat'' po Crnoj Gori, zaboravivši da je i to nečija domovina, e pa kad ćete tako samo sam bila iskrena i rekla onako kako jes...
I da, svjesna sam što je hrvatsko more za naše...
Ove, i prošle godine je Crna Gora posjećenija od Hrvatske, čak sam gledala prije par dana na neki njihov kanal đe sami vele da im je Crna Gora turiste preuzela haha :)
Što se tiče toga da će nam Rusi i Albanci preuzet :lol: plaže, ne vjerujem da će, ali ja se tu ionako ne pitam, ka' što se nijesam ni pitala kad su naseljavali i oteli Kosovo Srbiji... Zbog čega ja, i svi mi Crnogorci nijesmo likovali ka' što ti likuješ sad pričajući kako će CG ostat bez svojih plaža...
Ne mogu da vjerujem da Crnu Goru više hvale i vole stranci no susjedna, najbliža država, haha... :P :blink:

Ovu poruku je izmenio nYmph_CG: 20. Aug 2007 - 02:19

Ne smiješ kliknut na sajt ispod!!
http://s1.bitefight.ba/c.php?uid=59757

#25 doda

backpacker

• Član
  • Poruka:44
  • ženski

Napisano: 20. Aug 2007 - 03:08

Pogledaj porukunYmph_CG @ 20. 08. 2007 - 02:22

Ne prevrće se Njegoš, ne prevrće... No je ponosan na nas što smo vratili nezavisnost domovini njegovoj i našoj junačkoj!
No, nemo' ga pominjat da te zamolim, da se zbog toga nebi prevrća'...
A što se tiče te moje ''nekulture'' ja sam sve rekla kako jes, što više, prvi ste počeli, dok sam ja sasvim ok pričala, rekavši vam da zanemarite tu sliku jer sam primijetila da ste se uvrijedili i počeli ''pljuvat'' po Crnoj Gori, zaboravivši da je i to nečija domovina, e pa kad ćete tako samo sam bila iskrena i rekla onako kako jes...
I da, svjesna sam što je hrvatsko more za naše...
Ove, i prošle godine je Crna Gora posjećenija od Hrvatske, čak sam gledala prije par dana na neki njihov kanal đe sami vele da im je Crna Gora turiste preuzela haha :)
Što se tiče toga da će nam Rusi i Albanci preuzet :lol: plaže, ne vjerujem da će, ali ja se tu ionako ne pitam, ka' što se nijesam ni pitala kad su naseljavali i oteli Kosovo Srbiji... Zbog čega ja, i svi mi Crnogorci nijesmo likovali ka' što ti likuješ sad pričajući kako će CG ostat bez svojih plaža...
Ne mogu da vjerujem da Crnu Goru više hvale i vole stranci no susjedna, najbliža država, haha... :P :blink:

Ma ne znas ti nista o Njegosu, a jos manje o Kosovu i Metohiji!!!!!! A sad palim za SUNCEV BREG :)

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0