Slucajno sam citala razne komentare i stigla sam do Keramotija. Nasmejala sam se kako ljudi mogu biti prazni.Porede Tasos , Adu,Savu ma gluposti. Ja sam jedna od onih osoba koji idu na bum na more . Imam troje dece (10,9 i 7 god) i oni su vec dovoljno veliki da sebi mozemo tako nesto priustiti. 2010. god smo prvi put isli tako i otisli smo na Jonsko more. PRELEPO ali i PRESKUPO

. Ostali jedan dan i zapalili na Egejsko i stigli do Leptokarije. Jeftino i puno Srba. 2011. god sam preko you tuba gledala plaze po Grckoj i videla Keramoti. Posto niko nije nista znao da mi kaze o tom mestu , mi smo onda lepo zapucali tamo. Imali smo nesrecu da smo stigli na neki njihov praznik pa je bilo krcato a jos i vikend!
Ali nasli smo jako lep smestaj. Prica se iskljucivo Engleski jer niko ne zna Srpski i za svih 13 dana nismo videli ni jedne Srbe osim onog jednog dana kad smo isli da vidimo Tasos. Keramoti je malo selo u kojem osim Grka ima samo Bugara ,a i njih nema nesto mnogo. Par prodavnica suvenira u centru, pekara i dve,tri prodavnice. Ima par restorana i par kafica ali sve u strogom centru jer je tu setaliste a ujedno tu krece i feri do Tasosa. Ono sto je najlepse to je plaza!!! Imala sam priliku da uporedim Tasos i Keramoti po plazama i Keramoti definitivno pobedjuje. Prelepa pescana plaza ,providna voda puna skoljki, dovoljno je da se sagnete i da ih vadite na desetine. Plitka voda idealna za decu ,a posle 30-tak metara ide dublja voda. Ima po cetiri lezaljke na jedan suncobran ,ali postoji mogucnost ako dodjes oko 9 ujutru da dobijes baldahin koji sadrzi 3 lezaljke, dva lejzi bega i stolicicu i uz sve to imas sto na koji kulturno stisnes dugme i dodje ti konobar kod koga narucujes pice. On dok ti kuca sta zelis, konobar za sankom vec sprema tvoje pice i donosi ti (e sta je elektronika)

. I to sve mozes imati za dve flasice vode. A na Tasosu sam isla na neku golden plazu gde su nas odrali za lezaljke i uz to sam imala besplatno pice ali posto nismo odjednom svi narucili zajedno nego sam ja jedina trazila vodu oni nisu hteli da se setaju za jednu flasicu( podseca na Crnu Goru zar ne?

). Tasos je jedino prelep zbog prirode to ne mogu da poreknem ali mi nismo isli na more da razgledamo prirodu vec da uzivamo u plazi i kupanju. E sad normalno ima i Keramoti losu stranu , nocni provod nije bog zna sta:( Ali kad ides sa malom decom oni to ne traze, tako da je Keramoti tipicno porodicno letovaliste. Svakom sa malom decom bi preporucila Keramoti i prosto se cak i ja koja uci decu da ne treba svake godine ici u isto mesto, vec treba videti sto vise , dolazim u iskusenje da ponovo uzivam u lepoti Keramotija.
Eto sad ima nesto napisano i na ovu temu. Na pitanja rado odgovaram:))