Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

KASIOPI

• Ne možete pisati na ovoj temi
171 odgovora na temu

#166 mimbg

putnik

• Član
  • Poruka:199
  • ženski

Napisano: 13. Aug 2011 - 18:14

Postoje autobusi,plavi i zeleni (tako ih svi zovu) ali je Kasiopi dosta udaljen pa su busevi do grada Krfa retki,tj.krecu od 7h ujutru(pa na nekih sat-sat i po) a nazad vam je poslednji u 16h30.Imate red voznje u samom gradu na trgu.Karta je 3,6e u jednom pravcu.

#167 viaggi

backpacker

• Član
  • Poruka:10
  • ženski

Napisano: 13. Aug 2011 - 19:20

Pogledaj porukumimbg @ 13. Aug 2011 - 18:14

Postoje autobusi,plavi i zeleni (tako ih svi zovu) ali je Kasiopi dosta udaljen pa su busevi do grada Krfa retki,tj.krecu od 7h ujutru(pa na nekih sat-sat i po) a nazad vam je poslednji u 16h30.Imate red voznje u samom gradu na trgu.Karta je 3,6e u jednom pravcu.

hvala, mimi!

#168 hardtodigit

backpacker

• Član
  • Poruka:1

Napisano: 15. Feb 2012 - 23:25

Da li je neko pokušao da ode čamcem, ferijem ili slično od Kasiopija do Ksamila na albanskoj obali? Ako je bilo (uspešnih) pokušaja, molim vas da mi prenesete svoja iskustva (ko vozi, koliko često, kada je prvi polazak, a kada poslednji povratak, kakve su cene, gde se čekiraju pasoši). Supruga i ja u junu idemo na Krf po prvi put i već sada detaljno proučavamo šta sve treba da obiđemo, a blizina albanske obale vuče nas da odemo i tamo. Znam da ima feri varijanta od Kerkire do Sarande, na kraju krajeva spremni smo i na takav aranžman, ali nekako mi se čini mnogo jednostavnije i bliže da se par kilometara brodićem premosti od Kasiopija. Po onome što sam uspeo da vidim, plaže u Ksamilu su mnogo lepše nego u Sarandi, a u neposrednoj blizini je i rimski grad Butrint koji obavezno treba posetiti. Dakle, ako je neko već imao iskustava sa ovakvim izletom, svaka informacija bi nam bila korisna.

#169 brada70

backpacker

• Član
  • Poruka:29
  • muški

Napisano: 08. Apr 2012 - 13:20

Isli bi krajem avgusta ,pocetkom septembra u Kassiopi dve porodice od po tri clana.Da li ima neko preporuku za dva studia_

#170 Dule_n

backpacker

• Član
  • Poruka:28
  • muški

Napisano: 17. Apr 2012 - 18:03

Pogledaj porukubrada70 @ 08. Apr 2012 - 13:20

Isli bi krajem avgusta ,pocetkom septembra u Kassiopi dve porodice od po tri clana.Da li ima neko preporuku za dva studia_

Bio sam prošle godine u malom apartmanskom hotelu Katia.
http://www.katiaapar...u-kassiopi.html

Ukratko, opet bi išao tamo. :-)
Pozicija - na oko jendog kilometra od centra mesta ka jugu, pa je baš mirno. Skroman ali pristojan hotel, sa dve odvojene zgrade, ukupno valjda oko 30-ak apartmana. Ima fin bazen u dvorištu. Domaćini su veoma ljubazni, bračni par Grk i Poljakinja. Išli smo bez agencije, kontaktirao sam ih mejlom, i dogovorio se brzo o svemu. Uplatio na njihov račun 30%, a ostalo na licu mesta, i nije bilo nikakvih problema. Do najbliže plaže Kogevina je manje od 100m, ali je na tom delu plaža bez veze. Lep je njen krajnji deo ka Avlaki plaži (300m), i sama Avlaki plaža dalje južno (500-600m od hotela). Tako da, ako je neko kolima i ne mrzi ga da samo sedne i za par minuta bude na odličnoj Avlaki plaži, mesto je vrlo dobro kao baza. I do samog centra mesta Kasiopi se može kolima za pet minuta, ili peške za 10-15. Hotel ima i mali restoran sa ok klopom. Mi smo par puta jeli tu, ostalo gde smo stigli. Bili smo smešteni u prizemnom delu okrenutom ka bazenu, i klima sredinom jula nije trebala ni malo, vrlo zgodna stvar,

Zaključak, ako se ide kolima, i ako niste turisti koji vole da se ne pomeraju s mesta, nije za vas. U suprotnom, vrlo zgodno mesto. :-)

Ako treba još neki detalj, pitajte.

#171 sotiris

backpacker

• Član
  • Poruka:1

Napisano: 11. May 2012 - 16:24

Pozdrav ljudi!

Planiramo da idemo u Kassiopi u vilu Sotiris. Pa me zanima ako je neko bio da li postoje klima uredjaji posto negde pise da ima negde da nema?

Hvala :)

#172 sonja_

backpacker

• Član
  • Poruka:17

Napisano: 15. May 2012 - 22:23

Ja idem 28. maja, pa cu ti odgovoriti, ako se niko do tada ne javi. Nama ovako rano klima nece biti porebna :)

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0