Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Komeno

13 odgovora na temu

#1 Bubica

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:355
  • ženski

Napisano: 21. Jan 2012 - 20:08

Ne vidim da je iko pisao o ovom mestu na Krfu, a posto je to moje odrediste za leto 2012. godine, interesuje me sve!

#2 trotter

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:278

Napisano: 21. Jan 2012 - 22:08

Ako me sećanje ne vara, Komeno i nije mesto, nego malo poluostrvo između Guvije i Dasije, načičkano luksuznim privatnim vilama i manjim i većim - takođe luksuznim - hotelima, ali - bez poštene plaže.

#3 Bubica

iskusni putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 21. Jan 2012 - 23:07

Sta znaci to "bez postene plaze"? Ne ocekujem neku prelepu plazu ali predpostavljam da ima bar solidna, za one dane kada ne budemo odlazili u obilazak ostrva.

#4 trotter

iskusni putnik

• Član

Napisano: 22. Jan 2012 - 11:09

Nek se javi neko ko se tamo okupao...

#5 ljerka

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:2862
  • ženski

Napisano: 22. Jan 2012 - 11:24

Nisam se tamo kupala, ali evo mali info i slicice:

http://www.greekhote.../beach/home.htm

http://www.corfutoda...orts/komeno.htm

#6 trotter

iskusni putnik

• Član

Napisano: 22. Jan 2012 - 15:52

Lepo je na slikama ali uživo i nije baš tako. Radi se o malim zalivima sa plitkom, mirnom (čitaj:ustajalom) vodom. Neke kuće građene na strmijim stenovitim delovima imaju izbetonirane kejiće sa stepenicama za silazak u vodu. Sve zajedno više liči na jezero i meni lično nije bilo baš primamljivo za kupanje, ali možda se nekome baš tako sviđa...Možda izuzetak predstavljaju sređene hotelske plaže npr. kod Corfu Imperial hotela, ili sa druge strane kod Eva Palace ili Dafnila bay hotela... ali to je već nadomak Dasije. Čini mi se da je potez odatle pa do grada Kerkire najlošiji za kupanje, voda zna da bude prilično prljava a prilaz zarastao u travu i trsku. Za prvu pomoć, ok, ali treća liga u odnosu na druge prelepe tamošnje plaže.

#7 Bubica

iskusni putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 22. Jan 2012 - 17:12

Pa dobro, makar za prvu pomoc... a tragacemo mi i za lepsim plazama. Mada ja vise volim te male skrivene uvale a moj muz ne voli zalive, voli otvoreno more - pa kako nam ugoditi?!
Da li se moze peske do Dasie ili nekog drugog mesta? Mislim na lagane setnje uz more, ili mora svuda autom?

#8 trotter

iskusni putnik

• Član

Napisano: 22. Jan 2012 - 17:27

Zaista ne znam zasigurno, jer se tu nismo mnogo vrzmali. Ne verujem da može uz vodu, ima strmih delova. Možda je pristupačnije prema Guviji. Šetnje uz magistralu van mesta ne preporučujem, neosvetljeno je, kola jure, pa se i kraće razdaljine otegnu.

#9 suki

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:2395
  • ženski

Napisano: 22. Jan 2012 - 17:54

Kako si nasla smestaj, samostalno ili preko agencije?
Doduse nisam cula da agencije tamo vode...

#10 Bubica

iskusni putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 22. Jan 2012 - 18:28

Ove godine ima u ponudi Halo tursa, a posto vec duze putujemo sa njima, verujemo im...

#11 jelenap.

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:258
  • ženski

Napisano: 23. Jan 2012 - 22:34

Kao što je već napomenuto samo mesto Komeno nema neku posebnu plažu. Ono što sam ja videla u prolasku, jeste upravo taj deo što podseća na jezero, i verujte nije nimalo primamljiv. Pritom put vodi uz samu obalu, i potpuno je neprivlačno tu se kupati.

Međutim, mi smo otišli do hotela Corfu Imperial, parkirali se na parkingu, i spustili do plaže. Sama plaža mi se dopala, sređena je, postoji kafe bar. Ustvari plaža se sastoji iz tri male uvale. Iznad se nalazi hotel i bungalovi koji su u sklopu istog. Pretpostavljam da se i sada može sići do plaže, i da nije dozvoljen boravak samo gostima hotela. Inače nije bila gužva, mi smo čak i ležaljke našli. Ovo su slike iz 2008. godine.

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Sa druge strane "poluostrva" se nalazi hotel Eva Palace i evo slika sa terase taverne Apovrado, koja ima fenomenalan pogled na zaliv i plažu hotela.

Postavljena slika

Postavljena slika

Nadam se da je ovo malo pomoglo. :)

Sve moje fototure možete pronaći na sledećem linku: MFT

Kefalonija, Meteori, Lefkada, Parga i Aheron, Zakintos, Ohrid i Trpejca, Španija (Barselona)

Putopis Ohridsko jezero Lefkada Kefalonija Meteori Venecija, Padova, Trst

#12 Bubica

iskusni putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 23. Jan 2012 - 22:41

Zakljucila sam da je jedna strana polusotrva malo strmija ali da se sa svake mogu naci koliko - toliko pristojne hotelske plaze, za prvu pomoc. Da li mozda postoji neko setaliste u mestu ili je sve, kao vikend naselje, nacickano vilama i hotelima?

#13 jelenap.

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:258
  • ženski

Napisano: 23. Jan 2012 - 22:48

Ja nisam videla šetalište, a i po GE bih rekla da ga i nema, već da su tu samo vile i hoteli.
Sve moje fototure možete pronaći na sledećem linku: MFT

Kefalonija, Meteori, Lefkada, Parga i Aheron, Zakintos, Ohrid i Trpejca, Španija (Barselona)

Putopis Ohridsko jezero Lefkada Kefalonija Meteori Venecija, Padova, Trst

#14 Bubica

iskusni putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 23. Jan 2012 - 23:03

Pa dobro, da se pripremimo sta nas ceka.
Da li ima prodavnica i toga, ili se za svaku sitnicu mora ici dalje?

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0