Dragi forumasi jako mi je zao sto je tema utihnula, citajuci vase komentare i opise stekao sam utisak da je Krit apsolutno za svakoga odlicna destinacija, samo se treba dobro naoruzati informacijama u zavisnosti od afiniteta i ocekivanja.
Do sada od Grcke najbolji utisak mi je ostavio grad Krf ( Skiatos, Sitonia, Atos ), i citajuci na forumu o Haniji, reklo bi se da ima dosta slicnosti, ali ono sto mene najvise interesuje je Vas licni dozivljaj atmosfere u odnosu na grad Krf ( za one koji su bili u oba grada, verujem da ih je dosta )...
Hania vs Krf ( grad )
Započeo/la: tipus, 26. Dec 2011 15:00
3 odgovora na temu
Napisano: 26. Dec 2011 - 15:00
Napisano: 27. Dec 2011 - 23:39
Prijatelju to je veoma teško uporediti imajući u vidu geografsku udaljenost i razlike u običajima Krfljana i Krićana. Oba ostrva su sjajna mada sam ja lično zaljubljenik u Krit pa ovog puta moj glas ide Kritu. Iako su plaže prelepe, Krit ima značajnije kulturmo istorijsko nasleđe, nestavrnu lepotu prirode (mada Krf ima više zelenila), lokalni specijaliteti na Kritu su bolji.
Basileus Basileon, Basileuon Basileuonton (цар царева царује царевима)
Napisano: 04. Feb 2012 - 10:22
Barkman, slozicu se sa tobom, ova dva ostrva nisu bas uporediva. Klima se razlikuje, zelenilo, Jonsko more od Kritskog,Libijskog,Egejskog, velicina ostrva, tip smestaja koji nude nase agencije, kulturno nasladje, istorija, arhitektura, ma sve... btw i turisticka kultura i tradicija. I ja glasam za Krit, posto je ostrvo neverovatno zanimljivo. Nikakav luksuz, jednostavno je priroda cudesna. I nece ti biti dovoljan jedan odmor da obidjes sve. U Hanji nisam bila i sigurno ce ona biti neko od sledecih mesta gde cu provesti odmor.
Napisano: 04. Feb 2012 - 22:09
Ja bih opet ( a verovatno ce tako i biti) na Krit, To se ne moze opisati nego samo doziveti!
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0