Izleti Hurghada
Napisano: 25. Aug 2011 - 15:11
Napisano: 25. Aug 2011 - 23:12
Od izleta smo uplatili Kairo, Luksor, i Rajsko ostrvo preko nase agencije tj. wayouta jer su nam za tri izleta dali popust sto domaci nisu hteli tj. domaci daju izlete upola cene za decu do 10 godina a nasa agencija nam je dala za dete od 14 god + 10% na celokupan iznos, medjutim, dva sata pred polazak u Kairo dobili smo obavestenje da je izlet otkazan jer nema zainteresovanih. U stvari nije bilo zainteresovanih Srba pa smo ih mi lepo zamolili da nas ubace sa Poljacima. Super nam je bilo, vodic nam je malo i na engleskom objasnjavao i meni posebno na arapskom posto govorim i arapski.
Tek kod piramida smo imali problem sa lokalcima. Lepo nam je objasnjeno da nista ne uzimamo u ruke, tako je i bilo ali u jednom momentu kad smo se priblizili jednoj manjoj piramidi prisao nam je njihov covek i trazio karte, pogledao ih i rekao ok, ovde mozete besplatno da udjete pa smo pomislili da je radnik.Kad smo izasli rekao nam je da zeli nesto da nam pokaze, dok smo se okrenuli nasli smo se daleko od nase grupe, skroz negde iza. Nakon sto nas je uslikao moj muz je hteo da mu da 2, 3 dolara medjutim on nastavlja da slika i nakon toga nam trazi 50 dolara! Kad je moj muz poceo da se svadja on nije hteo da nam vrati kameru. Naravno, moj muz iznerviran ga je scepao za ruku a ovaj je poceo da jauce i da moli da ga pustimo jer je Ramazan i kao gladan je, uzas...
Posle toga i kod svinge mi je jedna devojcica trazila fotoaparat da me slika, naravno da nisam dala.
I da, nikako ne daju da ih slikate na kamilama ako ne platite unapred, neki su to krisom radili pa su jurili za njima do autobusa.
Napisano: 26. Aug 2011 - 13:12
ja sam čula da je titanik aqva park najveći, a da simbad aqva ima samo 7 tobogana
Napisano: 26. Aug 2011 - 13:46
Napisano: 29. Aug 2011 - 20:57
dalmatinka @ 25. Aug 2011 - 23:12
Od izleta smo uplatili Kairo, Luksor, i Rajsko ostrvo preko nase agencije tj. wayouta jer su nam za tri izleta dali popust sto domaci nisu hteli tj. domaci daju izlete upola cene za decu do 10 godina a nasa agencija nam je dala za dete od 14 god + 10% na celokupan iznos, medjutim, dva sata pred polazak u Kairo dobili smo obavestenje da je izlet otkazan jer nema zainteresovanih. U stvari nije bilo zainteresovanih Srba pa smo ih mi lepo zamolili da nas ubace sa Poljacima. Super nam je bilo, vodic nam je malo i na engleskom objasnjavao i meni posebno na arapskom posto govorim i arapski.
Tek kod piramida smo imali problem sa lokalcima. Lepo nam je objasnjeno da nista ne uzimamo u ruke, tako je i bilo ali u jednom momentu kad smo se priblizili jednoj manjoj piramidi prisao nam je njihov covek i trazio karte, pogledao ih i rekao ok, ovde mozete besplatno da udjete pa smo pomislili da je radnik.Kad smo izasli rekao nam je da zeli nesto da nam pokaze, dok smo se okrenuli nasli smo se daleko od nase grupe, skroz negde iza. Nakon sto nas je uslikao moj muz je hteo da mu da 2, 3 dolara medjutim on nastavlja da slika i nakon toga nam trazi 50 dolara! Kad je moj muz poceo da se svadja on nije hteo da nam vrati kameru. Naravno, moj muz iznerviran ga je scepao za ruku a ovaj je poceo da jauce i da moli da ga pustimo jer je Ramazan i kao gladan je, uzas...
Posle toga i kod svinge mi je jedna devojcica trazila fotoaparat da me slika, naravno da nisam dala.
I da, nikako ne daju da ih slikate na kamilama ako ne platite unapred, neki su to krisom radili pa su jurili za njima do autobusa.
Ista prica i ovde....da sam imao pishtolje....i nas su pokrali za 50e, odmah kad sam izashao iz busa, najurili na mene, stavili taj sheshir, iliti kako se zove, a u drugom momentu vec sam bio na kamilu, i uzeli sve pare iz novcanika, dobro da sam tamo stavio samo 30$, uzeli mi aparat, nisu hteli da mi vrate, a na kraju sam poceo jako vikati na njih...sreca da su i blizini bili policajci, pa su me spasili,i jedva sam iscupao kameru iz njegovih ruku...isto se desilo sa prijateljom...pa ukupno 50e....
STRASHNO>>>>> nemojte ih ni gledati!!!!bacite sve sa glave!!!!u UVEK idite u grupi ili sa partnerom i BUDITE GRUBI
Napisano: 30. Aug 2011 - 14:30
Napisano: 30. Aug 2011 - 14:37
i to :
1.Safari sa Kvadovima,voznja do beduinskoga sela i nazad ukupno 50 km,jahanje kamila,rucak u beduinskom selu,upoznavanje nacina zivota,uvjek dovoljno hladnoga pica........i to sve za 24 $ ili 17,5 uera po osobi ,preko nasih je 35 eura ito te prebace dzipovima ,znaci bez voznje Kvadova sto je nezaboravno iskustvo.
2. Kairo
Posjeta piramidama,Sfingi,egipatskom muzeju,prodavnici papirusa i parfema sa sve ruckom na brodu na Nilu,preko Wayout-a gosti koji su isli pricali su mi da su jelu u nekome raspalom restoranu koji je bio okruzen kamiljom balegom.(takodje moze za 5 eura da se vozi Nilom) sve to za 60 $ ili 43 eura.
3.
Rajsko ostrvo sa ruckom na ostrvu,jednim picem(inace na ostrvu ima prejeftin bar),suncobranom i posjetom jednom grebenu za ronjenje kosta 30 euraovaj izlet nema u ponudi nasih agencija, ja sam isao na taj izlet,takodje ima izlet sa posjetom 4 koralna grebena,skromnim ruckom na brodu i posjeti rajskom ostrvu ali bez suncobrana za 12 eura,nase agencije ovaj izlet naplacuju 35 eura!!!!!!!
4. Luxor
Posjeta Karnaku,Luhoru,dolini kraljeva,kolosima i hramu Hatsepsut,rucak za 65 $ ili 45 eura, nase agencije naplacaju za ovo 70 eura i to bez posjete hramu Hatesepsut i hramu Huxor!!!!!
Zato ne dozvolite da vas prestavnici nasih agencija u hurgadi drze u getu i uzimaju pare. I jos da dodam da lokalci ako se okupi grupa od 10 ljudi obezbjedjuju vodica na srpskom ako ne onda vodic na engleskom
Napisano: 31. Aug 2011 - 12:23
Ovu poruku je izmenio ljerka: 31. Aug 2011 - 14:39
Obrisan citat, direktan odgovor na post
Napisano: 31. Aug 2011 - 17:27
Napisano: 06. Sep 2011 - 13:54
Napisano: 08. Sep 2011 - 00:19
Napisano: 08. Sep 2011 - 08:48
Napisano: 08. Sep 2011 - 14:02
Ovu poruku je izmenio ljerka: 15. Sep 2011 - 05:26
obrisan citat
Napisano: 08. Sep 2011 - 15:57
Napisano: 15. Sep 2011 - 01:50
Mi smo bili na Rajskom preko Uniteda 30 eur po osobi, od 8h ujutru do 17h imali smo tortu, rucak jako lep, pice, lubenicu, 2 zarona od po 40min, na rajskom 1,5h odmor, videli puuuuno delfina i proveli se fantasticno!
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0