Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Izleti Hurghada

1278 odgovora na temu

#1216 marija983

backpacker

• Član
  • Poruka:33
  • ženski

Napisano: 25. Aug 2011 - 15:11

Cuvajte se kod piramida. Coveku iz grupe koja je pre nas isla u Cairo su ukrali 100 e. Policija je intervenisala pa su pare bile vracene. Ali ti isti policajci kojih ima na svakom koraku oko piramida ce vam traziti pare ako dozvolite da vam pokazu kako da slikate piramide. Ne dajte aparat nikome od njih jer cete morati da platite i do 50 e da bi vam vratili. Mi smo jedva uspeli da se islikamo na brzaka koliko vas salecu sa svih strana. Samo malo opreznosti i nece biti problema ;)

#1217 dalmatinka

backpacker

• Član
  • Poruka:45

Napisano: 25. Aug 2011 - 23:12

Jutros smo se varili iz Hurgade.
Od izleta smo uplatili Kairo, Luksor, i Rajsko ostrvo preko nase agencije tj. wayouta jer su nam za tri izleta dali popust sto domaci nisu hteli tj. domaci daju izlete upola cene za decu do 10 godina a nasa agencija nam je dala za dete od 14 god + 10% na celokupan iznos, medjutim, dva sata pred polazak u Kairo dobili smo obavestenje da je izlet otkazan jer nema zainteresovanih. U stvari nije bilo zainteresovanih Srba pa smo ih mi lepo zamolili da nas ubace sa Poljacima. Super nam je bilo, vodic nam je malo i na engleskom objasnjavao i meni posebno na arapskom posto govorim i arapski.
Tek kod piramida smo imali problem sa lokalcima. Lepo nam je objasnjeno da nista ne uzimamo u ruke, tako je i bilo ali u jednom momentu kad smo se priblizili jednoj manjoj piramidi prisao nam je njihov covek i trazio karte, pogledao ih i rekao ok, ovde mozete besplatno da udjete pa smo pomislili da je radnik.Kad smo izasli rekao nam je da zeli nesto da nam pokaze, dok smo se okrenuli nasli smo se daleko od nase grupe, skroz negde iza. Nakon sto nas je uslikao moj muz je hteo da mu da 2, 3 dolara medjutim on nastavlja da slika i nakon toga nam trazi 50 dolara! Kad je moj muz poceo da se svadja on nije hteo da nam vrati kameru. Naravno, moj muz iznerviran ga je scepao za ruku a ovaj je poceo da jauce i da moli da ga pustimo jer je Ramazan i kao gladan je, uzas...
Posle toga i kod svinge mi je jedna devojcica trazila fotoaparat da me slika, naravno da nisam dala.
I da, nikako ne daju da ih slikate na kamilama ako ne platite unapred, neki su to krisom radili pa su jurili za njima do autobusa.

#1218 elabi

backpacker

• Član
  • Poruka:17

Napisano: 26. Aug 2011 - 13:12

koliki je tak aqva park, vredi li ići....
ja sam čula da je titanik aqva park najveći, a da simbad aqva ima samo 7 tobogana

#1219 marija983

backpacker

• Član
  • ženski

Napisano: 26. Aug 2011 - 13:46

Isli smo u Jungle, nama rekose da je taj najbolji i najveci. Ok je mada sam bila i u boljim, jedino je malo bezveze sto svi tobogani idu sa istog tornja a duplih guma im manjka pa ako je guzva moras malo da cekas na gumu jer ti je uzmu posle jednog spustanja. Ima simpaticnih tobogana. Preko nase agencije je kostalo 35 e, preko lokalaca 20e i jos pijes koliko hoces, imas rucak koji je nama bio bolji nego bilo gde drugde, sam sebi pravis kafu, ali pravu kafu. Vozac ti kaze u koliko dolazi kombijem po tebe. Za tu cenu je i vise nego dobro, jer u Grckoj samo ulaz ako ides kolima kosta oko 20 e sa jednim ili dva pica

#1220 suboticanin30

backpacker

• Član
  • Poruka:7

Napisano: 29. Aug 2011 - 20:57

Pogledaj porukudalmatinka @ 25. Aug 2011 - 23:12

Jutros smo se varili iz Hurgade.
Od izleta smo uplatili Kairo, Luksor, i Rajsko ostrvo preko nase agencije tj. wayouta jer su nam za tri izleta dali popust sto domaci nisu hteli tj. domaci daju izlete upola cene za decu do 10 godina a nasa agencija nam je dala za dete od 14 god + 10% na celokupan iznos, medjutim, dva sata pred polazak u Kairo dobili smo obavestenje da je izlet otkazan jer nema zainteresovanih. U stvari nije bilo zainteresovanih Srba pa smo ih mi lepo zamolili da nas ubace sa Poljacima. Super nam je bilo, vodic nam je malo i na engleskom objasnjavao i meni posebno na arapskom posto govorim i arapski.
Tek kod piramida smo imali problem sa lokalcima. Lepo nam je objasnjeno da nista ne uzimamo u ruke, tako je i bilo ali u jednom momentu kad smo se priblizili jednoj manjoj piramidi prisao nam je njihov covek i trazio karte, pogledao ih i rekao ok, ovde mozete besplatno da udjete pa smo pomislili da je radnik.Kad smo izasli rekao nam je da zeli nesto da nam pokaze, dok smo se okrenuli nasli smo se daleko od nase grupe, skroz negde iza. Nakon sto nas je uslikao moj muz je hteo da mu da 2, 3 dolara medjutim on nastavlja da slika i nakon toga nam trazi 50 dolara! Kad je moj muz poceo da se svadja on nije hteo da nam vrati kameru. Naravno, moj muz iznerviran ga je scepao za ruku a ovaj je poceo da jauce i da moli da ga pustimo jer je Ramazan i kao gladan je, uzas...
Posle toga i kod svinge mi je jedna devojcica trazila fotoaparat da me slika, naravno da nisam dala.
I da, nikako ne daju da ih slikate na kamilama ako ne platite unapred, neki su to krisom radili pa su jurili za njima do autobusa.

Ista prica i ovde....da sam imao pishtolje....i nas su pokrali za 50e, odmah kad sam izashao iz busa, najurili na mene, stavili taj sheshir, iliti kako se zove, a u drugom momentu vec sam bio na kamilu, i uzeli sve pare iz novcanika, dobro da sam tamo stavio samo 30$, uzeli mi aparat, nisu hteli da mi vrate, a na kraju sam poceo jako vikati na njih...sreca da su i blizini bili policajci, pa su me spasili,i jedva sam iscupao kameru iz njegovih ruku...isto se desilo sa prijateljom...pa ukupno 50e....
STRASHNO>>>>> nemojte ih ni gledati!!!!bacite sve sa glave!!!!u UVEK idite u grupi ili sa partnerom i BUDITE GRUBI

#1221 Bakilica

backpacker

• Član

Napisano: 30. Aug 2011 - 14:30

Mi smo se 23. 08. vratili iz Hurgade. Bili smo na Rajskom ostrvu, 25 evra po osobi i mm je bio u Kairu 70 evra. Na oba izleta je bilo super i nemamo negativnih komentara.

#1222 Mardjokic

backpacker

• Član
  • Poruka:2

Napisano: 30. Aug 2011 - 14:37

Svi koji zele da idu na izlete slobodno neka idu preko lokalaca,ja sam se vratio prije nekoliko dana iz Hurgade i isao sam za Kairo,Luxor,Rajsko ostrvo i Safari. Nazvao sam Agenciju Osheentours,njihov letak sam vidio na ovom forumu i nazva broj,vlasnik agencije je dosao po mene kolima,odvezao me do agencije,napravio mi raspored za cetri izleta(preko lokalaca imas mnogo vise termina za izlete nego preko nasih agencija)

i to :

1.Safari sa Kvadovima,voznja do beduinskoga sela i nazad ukupno 50 km,jahanje kamila,rucak u beduinskom selu,upoznavanje nacina zivota,uvjek dovoljno hladnoga pica........i to sve za 24 $ ili 17,5 uera po osobi ,preko nasih je 35 eura ito te prebace dzipovima ,znaci bez voznje Kvadova sto je nezaboravno iskustvo.

2. Kairo

Posjeta piramidama,Sfingi,egipatskom muzeju,prodavnici papirusa i parfema sa sve ruckom na brodu na Nilu,preko Wayout-a gosti koji su isli pricali su mi da su jelu u nekome raspalom restoranu koji je bio okruzen kamiljom balegom.(takodje moze za 5 eura da se vozi Nilom) sve to za 60 $ ili 43 eura.

3.

Rajsko ostrvo sa ruckom na ostrvu,jednim picem(inace na ostrvu ima prejeftin bar),suncobranom i posjetom jednom grebenu za ronjenje kosta 30 euraovaj izlet nema u ponudi nasih agencija, ja sam isao na taj izlet,takodje ima izlet sa posjetom 4 koralna grebena,skromnim ruckom na brodu i posjeti rajskom ostrvu ali bez suncobrana za 12 eura,nase agencije ovaj izlet naplacuju 35 eura!!!!!!!

4. Luxor

Posjeta Karnaku,Luhoru,dolini kraljeva,kolosima i hramu Hatsepsut,rucak za 65 $ ili 45 eura, nase agencije naplacaju za ovo 70 eura i to bez posjete hramu Hatesepsut i hramu Huxor!!!!!

Zato ne dozvolite da vas prestavnici nasih agencija u hurgadi drze u getu i uzimaju pare. I jos da dodam da lokalci ako se okupi grupa od 10 ljudi obezbjedjuju vodica na srpskom ako ne onda vodic na engleskom

#1223 lenjivac

backpacker

• Član
  • Poruka:34

Napisano: 31. Aug 2011 - 12:23

Bio sam sa kompasom u hurgadi, iso u Luksor i Kairo (po 70evra), posetili hram Hatsepsut, ulazili sa vodicem, voznja brodicem je ulazila u cenu, u kairu nije (50funti), rajsko ostrvo 25 evra, hrana u restoranima nije fenomenalna, ali recimo da je ok, dosta stranih gostiju je bilo u istim restoranima. nemam nikakvih zalbi. i koliko znam sve nase agencije u Luksoru ukljucuju hram Hatsepsut i WO, i kontiki, i united i spirit....ne znam otkud vam to da nema posete tom hramu kod nasih agencija...

Ovu poruku je izmenio ljerka: 31. Aug 2011 - 14:39
Obrisan citat, direktan odgovor na post

#1224 snekip

backpacker

• Član
  • ženski

Napisano: 31. Aug 2011 - 17:27

Iz Hurgade smo se vratili pre par dan a-tačnije 29.08.. Bili smo u Hilton resortu i tu nemam šta da dodam štose tiče hotela jer je već sve u detalje i tačno napisano. Bili smo na Rajsko ostrvo preko lokalaca -našli ih na šetalištu u blizini hotela i izlet nas je koštao 90 eura- 4 odrasle osobe i 2 deteta po 11 god., uz pogađanje naravno. Ako nekog interesuje neka mi se obrati na pp daću ime agencije . Izlet je podrazumevao transfer od hotela do broda , opremu za ronjenje , ronjenje oko sat vremena , ručak na ostrvu , suncobrane i kupanje na osrvu kao i transfer do hotela u povratku. Zadovoljni smo i uslugom a i cenom - ispada 15 eura po osobi. U jungle akva park smo išli samostalno -taksijem do tamo uz obaveznu raspravu sa taksistima i do parka smo platili 10 le vožnju a otuda 15.Cene za akva park posle 1h su znatno niže odnosno 20 dolara za odrasle i 10 za decu. Uz ulaznicu se dobijaju bonovi za 1 kolu i 1 hamburger po osobi. Ne pretrišu tako da smo uneli svoju vodu.

#1225 gagagaga

backpacker

• Član
  • Poruka:47
  • ženski

Napisano: 06. Sep 2011 - 13:54

Niko ne spominje izlet DOLFEN HOUSE? kakav je to izlet,videh na linku flajera sto je neko postavio,od lokalaca. Ali nigde ne procitah utiske? Da li je neko uopste bio??

#1226 gagagaga

backpacker

• Član
  • ženski

Napisano: 08. Sep 2011 - 00:19

Molim Vas koji ste bili da malo blize opisete akva parkove! koji ima najvise i najboljih tobogana?

#1227 marija983

backpacker

• Član
  • ženski

Napisano: 08. Sep 2011 - 08:48

Jungle je najveci

#1228 gagagaga

backpacker

• Član
  • ženski

Napisano: 08. Sep 2011 - 14:02

HVAAAALA Postavljena slika)

Ovu poruku je izmenio ljerka: 15. Sep 2011 - 05:26
obrisan citat

#1229 grshtak

backpacker

• Član
  • Poruka:38

Napisano: 08. Sep 2011 - 15:57

Luxor za dve osobe preko lokalca ti kosta 80 eura,a za dve osobe preko nasih agencija 140eura

#1230 joyma

putnik

• Član
  • Poruka:159
  • muški

Napisano: 15. Sep 2011 - 01:50

ne znam dal je neko spominjao ali ovo je poslednja godina da je slobodan obilazak hramova u Luxoru, zatvaraju ga, prave neke makete a ulaz u grobnice ce kostati preko 1000eur, jer su jako ostecene od strane turista.
Mi smo bili na Rajskom preko Uniteda 30 eur po osobi, od 8h ujutru do 17h imali smo tortu, rucak jako lep, pice, lubenicu, 2 zarona od po 40min, na rajskom 1,5h odmor, videli puuuuno delfina i proveli se fantasticno!

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0