Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Izleti Hurghada

1278 odgovora na temu

#1 cleo

backpacker

• Član
  • Poruka:10
  • muški

Napisano: 20. Jul 2007 - 19:09

Narode intersuje me kolike su cene izleta. I kao ici da li sa nasim agencijama ili sa njihovim egipatskim. Mi idemo preko Spirit travela. Pa me jos interesuje kakva je agencija odnosno vodici. Nebih propustio Luxor ni po koju cenu pa me interesuje koliko kosta konkretno taj izlet. Kad se obicno krece koliko se ostaje i ostali detalji.

UNAPRED HVALA.

#2 cecilia

turista

• Član
  • Poruka:52
  • ženski

Napisano: 22. Jul 2007 - 00:05

vidim da niko ne odgovara... pa iako nisam isla preko spirita, hajde da pokusam... iako je ovde bilo dosta reci i o cenama izleta i o luksoru...
pretrazi malo forum, mozda negde nadjes i drugacije komentare...
preko argusa je cena bila 55 eur... ali posto su nam tog dana u putu autobusom od kaira prema hurgadi izdeklamovali opis i cene svih izleta bila je i ponuda - ko izabere tri ili vise izleta (od ponudjenih 6 valjda) ima popust 10 eur... tako da sam ga ja u svojoj glavi krstila da kosta 45...
mi smo krenuili negde oko 5.30 (tada je bio polazak iz naseg hotela) jer jedan bus je isao i skupljao ljude iz nekoliko hotela koji su u tom kraju... tako da je bilo onih koji su pokupljeni i u 5 pretpostavljam...
u 7 smo se skupljali na nekoj lokaciji van hurgade gde su dolazili i ostali autobusi (skupilo ih se bar 50 ako ne i vise) i po vremenu na slikama sam sad videla da smo kod kolosa memnona (sto ti je prakticno predgradje grada luksora) stigli u 10.30... znaci trebalo je nekih 5 sati sa sve stajanjem na okupljanju + jos jedna pauza da stignemo tamo...
u luksoru smo obilazili dolinu kraljeva, hram kraljice hatsepsut, vozili se brodicem preko nila, zatim imali pauzu za rucak, obilazili radionicu za prioizvodnju predmeta od alabastera i prodavnicu istog i na kraju hram karnat u kome se najduze ostajalo (bar 1 sat - ja sam ranije krenuila nazad prema autobusima nisam mogla da izdrzim duze nesnosnu vrucinu jer smo u karnaku bili izmedju 3 i 4
u povratku smo svratili u fabriku (prodavnicu) papirusa... i negde oko 5 krenuli nazad za hurgadu...
sto se izbora nase ili strane agencije tice - ako dobro znas engleski a malo si i upucen vec u celu pricu mozes sa stranim jer su sigurno jeftiniji (zavisi sta sve nude u paketu zvanom luksor) ali ipak nas vodic je bio odlican, dosta smo toga naucili (nije zatvarao usta pricajuci nam o svemu pored cega bismo prolazili) tako da smo imali kompletan ugodjaj...

#3 Nikola S.

• Moderator
  • Poruka:15405
  • muški

Napisano: 22. Jul 2007 - 15:23

Nešto razmišljam koliko je tek fantastično obići sve to negde u decembru,januaru, fenruaru...

Meni vrućina stvarno nije smetala, još sam bio i blago razočaran što je bila i manja temperatura nego što je uobičajeno za to doba godine, ALI mora da je mnogo dobro i zimi.

#4 snowwhite

putnik

• Član
  • Poruka:187
  • ženski

Napisano: 22. Jul 2007 - 19:18

Nadjoh u Kontikijevoj brosuri da se iz Hurgade moze ici u neki akva park i na voznju providnom podmornicom (navedena i cena 45 evra).

Da li je neko mozda isao na ovo? Kakvi su utisci, kolike su cene preko drugih agencija?

Mi idemo sa Follow me, ali kod njih nema informacije o ovom izletu - a meni deluje interesantno :)

#5 cecilia

turista

• Član
  • Poruka:52
  • ženski

Napisano: 22. Jul 2007 - 21:59

mi smo mogli preko nase agencije u aqua park (20 ili 25 eur) ali nismo jer smo taj dan hteli da ostanemo na plazi a bese i inace ili dan pre ili dan posle luksora...

podmornicu su nam nudile lokalne agencije (opet 20 ili 25) ali isto nismo isli ali je isao neki par iz nase grupe... rekli su nam da nije bilo lose ali i da nisu fascinirani koliko su ocekivali.... cak im je bolji bio snorking na putu do giftuna (valjda sto su imali uzivo kontakt sa vodom, ribicama i koralima...) ali nemoj me drzati za rec... jer nisam imala licno iskustvo...

ja bih inace volela da ponovim luksor jednom u zimu zaista jer onih 50-55 na suncu (sigurno je bilo toliko ako ne i vise) sam zaista tesko podnela i samo sam cekala da se vratim u klimatizovani autobus vise nisam znala ni sta gledam niti sam razabirala sta vodic prica sto mi je sve jako zao...

#6 nina_l

backpacker

• Član
  • Poruka:5

Napisano: 24. Jul 2007 - 13:47

Moze li neko da mi preporuci sta u Hurgadi ne bi trebala da propustim - Liquid, Papas beach ili slicno? Neki dobar riblji restoran (i ne tako skup!), gde kupovati suvenire, i sl... Isto za El Gunu...

#7 belluttak

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:219
  • ženski

Napisano: 24. Jul 2007 - 14:49

I meni je Karnak bio najfascinantniji i to na ne znam ni sama koliko stepeni, jer sam bila baš u ovo vreme prošle godine: 15.07.-25.07.Volela bih sve to ponovo da vidim na nekoj nižoj temperaturi,mada i svo to sunce daje posebnu mogućnost da bar na trenutak oživiš delić istorije

#8 Nikola S.

• Moderator
  • muški

Napisano: 24. Jul 2007 - 18:29

Isti slučaj.

Ona letnja vrelina daje posebnu dimenziju, ali mora da je super i na 20 stepeni.
Samo što tada mislim da je veća gužva i da se ne vidi ništa od Japanaca...

#9 Milos5

turista

• Član
  • Poruka:85

Napisano: 24. Jul 2007 - 23:41

Nikola S. @ 24. 07. 2007 - 18:33

Samo što tada mislim da je veća gužva i da se ne vidi ništa od Japanaca...
:P Ma sta ti mogu Japanci od metar i sezdeset santima! Samo pripazi da ne pregazis nekog... ;)

Moram da se ne slozim sa vama, Luksor bez nacionalnog muzeja u Kairu ama bas nista mi ne znaci, skoro sve sto vredi videti su odneli tamo! Ko sebi moze da pruzi to zadovoljstvo neka izdvoji ceo dan za muzej i natenane ga obidje... e to je posao!

Ovu poruku je izmenio Milos5: 24. Jul 2007 - 23:45

#10 Nikola S.

• Moderator
  • muški

Napisano: 25. Jul 2007 - 01:37

I mene je muzej oduševio, u verziji od pola dana, toliko se imalo vremena.
Mnogo više od naslaganog kamenja u Luksoru, ali opet... lepo je i ono da se vidi.

A Japanci... Kad Japanac sa kapicom i sandalama reši da slika nešto svojim Nikonom, pretvori se u ratobornu ČIVAVU ili PEKINEZERA (naročito ako su u čoporu), radi i udaranje laktovima u rebra, ma čudo...

#11 Nikola S.

• Moderator
  • muški

Napisano: 25. Jul 2007 - 01:58

Ama ništa što eventualno propustiš u Hurgadi nije za neku sekiraciju.
More jedino, to bih ja dodao na tvoju listu. Da ti odmor ne prođe u i okolo bazena uz onako lepo more.

Inače sve drugo... Naročito ako prvi put ideš pa svaki drugi dan imaš izlete.

Suvernira imaš svuda, ono gde sam ja video da su najjeftiniji to je u starom delu Hurgade. Neki kažu da postoji deo gde te vode Egipćani, magacini, kutije, bale peškira i majica, ali ja nisam hteo tamo da se cimam. Dobro obiđi sve. Nama se desilo da posle prve ponudjene cene naidjemo na manju, kupimo na tom mestu, srećni što smo dobro prošli - a onda na 10 metara odatle nadjemo isto to 3-4 puta jeftinije.

#12 belluttak

iskusni putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 25. Jul 2007 - 09:42

Ma meni se zalomilo da su baš renovirali jedan deo muzeja, a nisam uspela ni da udjem u prostoriju s mumijama, a pošto sam se toliko zablesila u izložene exponate, izgubila sam grupu, pa sam imala kraći napad panike...Tako da bih morala da ponovim.Ja bih to da gledam detaljno,a ono je bilo na juriš

#13 Nikola S.

• Moderator
  • muški

Napisano: 25. Jul 2007 - 10:33

Naša se grupa raspala brzo po ulasku.

Kada smo posle oduševljeno pričali šta je ko video, shvatili smo da je skoro svakom promaklo mnogo lepih stvari... Mi smo slučajno zašli u jednu prostoriju u kojoj su mumije životinja, a niko drugi to nije video.

Stvarno mora na ceo dan da se ode, mada je realno muzej prilično nehuman, nema klimu, nema kafić u kome može da se napravi pauza i slično.

#14 anafpn894

putnik

• Član
  • Poruka:131
  • ženski

Napisano: 25. Jul 2007 - 12:53

Imam pitanjce u vezi prebacivanja slika sa foto aparata? Vidim niko se nije setio da ih samo prekopira na USB?! Mislim da je to i najjeftinija varijanta jer ste pominjali da su diskovi "skupi"... Tako da mislim da je to supert ideja B)

#15 belluttak

iskusni putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 25. Jul 2007 - 12:58

Pa nas je vodič organiozovao kao u školi - nema bežanja sa časa - naravno u najpozitivnijem smislu

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0