Izleti Hurghada
Napisano: 20. Jul 2007 - 19:09
UNAPRED HVALA.
Napisano: 22. Jul 2007 - 00:05
pretrazi malo forum, mozda negde nadjes i drugacije komentare...
preko argusa je cena bila 55 eur... ali posto su nam tog dana u putu autobusom od kaira prema hurgadi izdeklamovali opis i cene svih izleta bila je i ponuda - ko izabere tri ili vise izleta (od ponudjenih 6 valjda) ima popust 10 eur... tako da sam ga ja u svojoj glavi krstila da kosta 45...
mi smo krenuili negde oko 5.30 (tada je bio polazak iz naseg hotela) jer jedan bus je isao i skupljao ljude iz nekoliko hotela koji su u tom kraju... tako da je bilo onih koji su pokupljeni i u 5 pretpostavljam...
u 7 smo se skupljali na nekoj lokaciji van hurgade gde su dolazili i ostali autobusi (skupilo ih se bar 50 ako ne i vise) i po vremenu na slikama sam sad videla da smo kod kolosa memnona (sto ti je prakticno predgradje grada luksora) stigli u 10.30... znaci trebalo je nekih 5 sati sa sve stajanjem na okupljanju + jos jedna pauza da stignemo tamo...
u luksoru smo obilazili dolinu kraljeva, hram kraljice hatsepsut, vozili se brodicem preko nila, zatim imali pauzu za rucak, obilazili radionicu za prioizvodnju predmeta od alabastera i prodavnicu istog i na kraju hram karnat u kome se najduze ostajalo (bar 1 sat - ja sam ranije krenuila nazad prema autobusima nisam mogla da izdrzim duze nesnosnu vrucinu jer smo u karnaku bili izmedju 3 i 4
u povratku smo svratili u fabriku (prodavnicu) papirusa... i negde oko 5 krenuli nazad za hurgadu...
sto se izbora nase ili strane agencije tice - ako dobro znas engleski a malo si i upucen vec u celu pricu mozes sa stranim jer su sigurno jeftiniji (zavisi sta sve nude u paketu zvanom luksor) ali ipak nas vodic je bio odlican, dosta smo toga naucili (nije zatvarao usta pricajuci nam o svemu pored cega bismo prolazili) tako da smo imali kompletan ugodjaj...
Napisano: 22. Jul 2007 - 19:18
Da li je neko mozda isao na ovo? Kakvi su utisci, kolike su cene preko drugih agencija?
Mi idemo sa Follow me, ali kod njih nema informacije o ovom izletu - a meni deluje interesantno
Napisano: 22. Jul 2007 - 21:59
podmornicu su nam nudile lokalne agencije (opet 20 ili 25) ali isto nismo isli ali je isao neki par iz nase grupe... rekli su nam da nije bilo lose ali i da nisu fascinirani koliko su ocekivali.... cak im je bolji bio snorking na putu do giftuna (valjda sto su imali uzivo kontakt sa vodom, ribicama i koralima...) ali nemoj me drzati za rec... jer nisam imala licno iskustvo...
ja bih inace volela da ponovim luksor jednom u zimu zaista jer onih 50-55 na suncu (sigurno je bilo toliko ako ne i vise) sam zaista tesko podnela i samo sam cekala da se vratim u klimatizovani autobus vise nisam znala ni sta gledam niti sam razabirala sta vodic prica sto mi je sve jako zao...
Napisano: 24. Jul 2007 - 13:47
Napisano: 24. Jul 2007 - 14:49
Napisano: 24. Jul 2007 - 23:41
Nikola S. @ 24. 07. 2007 - 18:33
Moram da se ne slozim sa vama, Luksor bez nacionalnog muzeja u Kairu ama bas nista mi ne znaci, skoro sve sto vredi videti su odneli tamo! Ko sebi moze da pruzi to zadovoljstvo neka izdvoji ceo dan za muzej i natenane ga obidje... e to je posao!
Ovu poruku je izmenio Milos5: 24. Jul 2007 - 23:45
Napisano: 25. Jul 2007 - 01:37
Mnogo više od naslaganog kamenja u Luksoru, ali opet... lepo je i ono da se vidi.
A Japanci... Kad Japanac sa kapicom i sandalama reši da slika nešto svojim Nikonom, pretvori se u ratobornu ČIVAVU ili PEKINEZERA (naročito ako su u čoporu), radi i udaranje laktovima u rebra, ma čudo...
Napisano: 25. Jul 2007 - 01:58
More jedino, to bih ja dodao na tvoju listu. Da ti odmor ne prođe u i okolo bazena uz onako lepo more.
Inače sve drugo... Naročito ako prvi put ideš pa svaki drugi dan imaš izlete.
Suvernira imaš svuda, ono gde sam ja video da su najjeftiniji to je u starom delu Hurgade. Neki kažu da postoji deo gde te vode Egipćani, magacini, kutije, bale peškira i majica, ali ja nisam hteo tamo da se cimam. Dobro obiđi sve. Nama se desilo da posle prve ponudjene cene naidjemo na manju, kupimo na tom mestu, srećni što smo dobro prošli - a onda na 10 metara odatle nadjemo isto to 3-4 puta jeftinije.
Napisano: 25. Jul 2007 - 09:42
Napisano: 25. Jul 2007 - 10:33
Kada smo posle oduševljeno pričali šta je ko video, shvatili smo da je skoro svakom promaklo mnogo lepih stvari... Mi smo slučajno zašli u jednu prostoriju u kojoj su mumije životinja, a niko drugi to nije video.
Stvarno mora na ceo dan da se ode, mada je realno muzej prilično nehuman, nema klimu, nema kafić u kome može da se napravi pauza i slično.
Napisano: 25. Jul 2007 - 12:53
Napisano: 25. Jul 2007 - 12:58
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0