Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

NEKADA i SADA- putovanja

517 odgovora na temu

#511 Biljana 2302

svetski putnik

• Član
  • Poruka:4290
  • ženski

Napisano: 22. May 2012 - 11:45

Pogledaj porukudujaspasa @ 16. May 2012 - 16:24

Čovek mi uzbudjeno kaže: "Pa zar ne vidite Naomi Kembel?".
Eto, tako sam ja propustila priliku da je fotografišem, a bila sam u prvom redu! Tek sam tada shvatila da je oko mene bilo 20-30 fotoreportera koji su je pratili, a svi su bili iza mene.
Ovo što vidite da je zagrlilo statuu jeste Naomi Kembel.
E, Dujo, Dujo, pojma nemaš...

Bože, kakva prilika !!! Ali ipak lepa uspomena je ostala.

Pogledaj porukuBOJKO @ 16. May 2012 - 23:04

... Postovane lepe dame i fina gospodo, kad god stignem prvo propratim ovde divna slova o dogodovstinama sa putovanja, saljive zdrave drugarske note, nostalgicne fotografije i ostale uspomene.I sam volim sve to tako.
... da ih zbrine.JAT-a nigde.Ostase same. Tek eto obavestenja da ce ih avion prebaciti do Beca.Prisecaju se svih znanih i neznanih prijateljstava iz Beca, prebrojavaju preostali novac, proveravaju svoje kartice.....
Ali i pored svega toga divna uspomena na Ibicu osta.

Lepo je kad se na istoj temi nađu slični ljudi i razmenjuju svoja iskustva - nema ništa lepše od toga.

I ja sam Bojko zatečena. Lepa uspomena na Ibicu sigurno osta ali nije to bila nimalo prijatna situacija. :'(
I u redovnim okolnostima pa nisi baš 1oo % siguran da li će do kraja leta sve biti ok, a kamoli to.

Pogledaj porukupefkari @ 17. May 2012 - 00:14

Dragi Bojko, sada sam zatecena...ne znam da li da pustim :rasplakani: ... Postavljena slika

Ja bih pef oba ova :rasplakani: ... Postavljena slika :rasplakani: ... Postavljena slika :rasplakani: ... Postavljena slika

Pogledaj porukuBOJKO @ 17. May 2012 - 17:01

@ Pef, dujaspaso, balo
Nisam hteo da vas rastužim - ali eto, dani života nose i neprijatnije činjenice, putovanja kao sastavni deo života takođe, gorke uspomene. Zato, sam pošto ipak svi verujemo i okrećemo se ljudskoj dobroti ... nek se zna da život ipak teče, život mora da caruje.

I treba eliminisati sve neprijatne stvari u životu i okrenuti se samo lepim stvarima i stvarima koje nas čine srećnim. Jer život je samo jedan i treba ga znati živeti - reprize nema.

Pogledaj porukupefkari @ 17. May 2012 - 23:52

Moja mama je sa mojom sestrom od 8-9 meseci i sa mnom od 5 godina putovala spakovana u samo jednu vecu torbu!

I moja mama svaki put pada u nesvest kada vidi kako se ja pakujem :hahaha: --- kaže jadna žena ... ja toliko nisam nosila ni za nas četvoro !!! :azdaja: :nempojma:

Pogledaj porukuBOJKO @ 18. May 2012 - 00:07

A secam se ucili nas 1kg u beogradu= 1kg u celom svetu, dal je spanski kilogram ipak nesto drugaciji :neznam: :laugh:

:hahaha: :hahaha: :hahaha: Pa de se toga seti ??? Slatko si me nasmejao !!!

Pogledaj porukusanjica.bg @ 18. May 2012 - 09:01

(ovaj smajli sam "ukrala" od Pef :blush: :pardon: )

Samo ti Sanjice kradi - ne ljuti se ona zbog toga !!! :dance:

* * * Postavljena slika * * *

* * *

#512 pefkari

tasoslijka, kaficanka, putofil

• Član
  • Poruka:21674
  • ženski

Napisano: 22. May 2012 - 12:52

Biki, divne su ti slike! Hajde, pisi o putu, da imam sta da citam na Ostrvu! :klap: :srce:

#513 dujaspasa

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:445
  • ženski

Napisano: 22. May 2012 - 14:52

Biljana, ja ću strpljivo da čekam putopis i foto turu. Ovo šta si nagovestila puno obećava!
Egipat,Tunis,Kipar,Malta,Grčka,Jordan..

#514 dujaspasa

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:445
  • ženski

Napisano: 22. May 2012 - 18:27

*
POPULARNO

Evo ovako je to bilo...
Kad smo pre desetak godina išli na naše prvo krstarenje Nilom, prva tri dana smo proveli u Kairu.Posle šetnje Kairom, pošto smo se dobro naprašili, rešila sam da pre krstarenja odem kod frizera. Frizer ,u hotelu Džozer u kom smo otseli, nije radio i devojke sa recepcije su nam rekle da idemo "odmah tu iza ćoška". To smo i uradili. Muž je seo u neku kafanicu zajedno sa lokalcima koji su pušili šišu izvaljeni na sofe, dok su neki igrali tavli, da popije čaj, a ja malo dalje kod frizera. Ulica je neasfaltirana, samo zemlja, tj ugažen sitan pesak, u kafani pod olaisan, a kod frizera nema tekuće vode ! Kad sam ušla oko mene su se svi skupili, pozvali su vlasnika koji je otišao na ručak , a u medjuvremenu je došlo još šest žena da me vide. Radnja mala, mesta ima samo za jednu mušteriju! Gazda je odmah organizovao donos tople vode, žene su mi skuvale čaj i donele od kuće nešto kao baklava. Morala sam sve da pojedem! One su samnom celo vreme pričale a ja ih ništa nisam razumela. Svi su mi pipali kosu jer sam prirodna crvenokosa i kovrdžava (sad se farbam), i po svaku cenu su htele da mi isprave kosu. Sve je bilo jako simpatično,a ja sam bila oduševljena i dala im ogroman bakšiš. Kad sam izašla, svi su krenuli samnom, jer su znali da me muž čeka (to su im javili). Inače, muž :srce: me malte ne nije prepoznao,zbog nove frizure. Sledeće godine smo svratili u radnju i odneli im veliku kutiju čokoladnih bananica za decu.
Kairo je jedan od mojih omiljenih gradova. Obzirom da je ogroman (mislim da sada ima oko 23 miliona stanovnika) i ima veliki broj znamenitih arheoloških nalazišta, muzeja, divnih zgrada i divnu reku Nil može se danima razgledati.
Pisaću vam, drugi put šta nam se još tu dešavalo...
Egipat,Tunis,Kipar,Malta,Grčka,Jordan..

#515 Biljana 2302

svetski putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 22. May 2012 - 19:43

Baš, baš lepa priča i prelepa uspomena. :srce: Crvenokosa, pa još i kovrdžava - KAKVA kombinacija !!!

Mislim da će biti samo foto-turice - putopisa ne. :volimenevolime:
Huhhh oko mene svi iz Švajcarske skoro bili - a tamo te jedni italijanski, te drugi engleski, te treći francuski ... njima to ko dobar dan .. :hahaha: . Samo sam buuuljila u njih ... tako su spontano prelazili sa jednog jezika na drugi ... ja sam im se divila ...

Ni sama ne znam šta sam tu razumela, a šta ne .. :'( :udarac: . ja ću to po srpski lepo i na tenane.

* * *

#516 balto

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1064
  • ženski

Napisano: 22. May 2012 - 20:02

@ dujaspasa

A ja se nekada farbala u crveno, i kako nikako nisam mogla izvuci onu prelepu vatreno crvenu odustanem. A tvoja kombinacija, mora da si bila prava atrakcija u Egiptu. :onaaako:
Postavljena slika

#517 BOJKO

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:317
  • muški

Napisano: 23. May 2012 - 00:08

@ dujaspaso, pozdravljam vas damski stil i manire kada ste cak i u dalekom Egiptu vodili racuna o frizuri-to zaista samo prava dama moze

a u bontonu iz 1954 nasao sam citavo poglavlje koje upucije kakvo ponasanje putnika treba biti u Francuskoj, Italiji, Spaniji....zanimljivo je, kad budem imao vise vremena prepisacu vam ovde.A osnovno je nacelo na samom pocetku dato-"putnik ne prestavlja samo sebe u inostranstvu, vec i svoju zemlju, citavu naciju..."

@ biljo, dugacka bogme mars-suta na onoj mapi-svaka cast
Postavljena slika

NEŠTO OD NEKIH MESTA GDE SAM KROČIO I NEKE OD MOJIH FOTO TURA :
http://tripwow.tripa...5d-255e-e5c6?lb

http://www.putovanja...i-i-maste-9130/
ITD...ITD..ITD...

#518 Biljana 2302

svetski putnik

• Član
  • ženski

Napisano: juče, 00:33

Bogami Bojko - nije bilo nimalo lako samo da znaš !!! :ohmy: :smorilo: :smorilo: :smorilo: 5 sati kroz poljane kao one na slikama huuuh ...
nego mi se po glavi motaju ovi Tvoji koveri od pre neki dan - da znaš da bi dobro došli - dopadaju mi se :cvetak:

A za duju i frizuru - SVAKA ČAST !!! :volim:

* * *

Broj korisnika koji čitaju temu: 3

Članovi: 2, gosti: 1, skriveni članovi: 0