Kolima do Ohrida
Napisano: 24. Nov 2011 - 16:03
Napisano: 24. Nov 2011 - 19:25
1 - kraću i bržu preko Skoplja, Tetova i Kičeva
2 - 30-ak km dužu i oko pola sata sporiju preko Velesa, Prilepa, Bitole i Resena (moja omiljenija)
Kako si pitala za ovu drugu, evo uputstva...Od granice odmah se ukjučuješ na novu deonicu autoputa i pored Kumanova, naplatne stanice Romanovci (50 denara), skretanja za Skoplje i Ohrid (ignorišeš) i pratiš putokaz za Veles, ulaziš u Taorsku klisuru, druga naplatna rampa (60 denara). Odmah posle druge naplatne rampe je skretanje za Motel Romantik na obali Veleškog jezera ili jezera Mladost - preporuka za krači predah. Po nastavku puta prolazi se pored Velesa, i posle nekih 25 km dolazi se na treću naplatnu stanicu Gradsko(50 denara). Kilometar nakon ove rampe je skretanje za Prilep i Ohrid. Ukupno od granice nekih 90km se voziš autoputem. Do Prilepa ima oko 55km, solidnog puta, koji ima treću traku na usponu na Pletvar (990m) i kako se prilazi Prilepu sve je bolji. Put obilazi Prilep i do Bitole (oko45km) je odličan i veoma širok put kroz ravnicu Pelagonije, bolji od naših magistrala, označen plavim znakom i sa ograničenjem 100km/h. Oko Bitole severnom obilaznicom dalje za Resen, put i dalje širok, ograničenje 100, na svakom pa i manjem usponu treća traka, asfalt malo slabiji nego između BT i PP, i preko prevoja Đavato (1167m) spuštaš se na raskrsnicu kod Resena. Za Ohrid desno, a ako imaš vremena možeš na kratko produžiti pravo do Prespe.
Dakle put vodi kroz Resen, varoš u kojoj je vreme stalo negde u 70-im godinama i zatim nešto lošijim i krivudavijim putem ka Ohridu. Pred uspon na Bukovo (1190m)put postaje bolji i ima treću traku, a zatim sa Bukova pa do Ohrida ponovo 2 trake sa nešto boljom podlogom.
Od Gradskog (silazak sa autoputa) do Ohrida oko 170km, jedino je Resen-Ohrid (40-ak km) u nešto lošijem stanju, i nešto krivudaviji put.
Prva varijanta je skreneš za Skoplje i Ohrid, ideš severnom obilaznicom oko Skoplja, preko Tetova do Gostivara. Do Gostivara je autoput i imaš 4 putarine, čini mi se ukupno oko 180 denara. Od Gostivara ideš magistralnim putem ok kvaliteta preko prevoja Straža (1212m), Kičeva, još jednog prevoja oko 1000m do Ohrida. Od Gostivara do Ohrida je oko 100km dvosmernim putem.
Nadam se da sam bar malo bio od pomoći.
Napisano: 24. Nov 2011 - 20:18
Napisano: 25. Nov 2011 - 08:19
Međunarodna vozačka se preporučuje, zeleni karton obavezno, ovlašćenje za upravljanje vozilom ukoliko nisi vlasnik obavezno.
Ukoliko kao pogonsko gorivo koristi plin (TNG) moraš imati i PP aparat, čisti benzinci i dizelaši ne.
Ovu poruku je izmenio Verbal Kint: 25. Nov 2011 - 08:20
Napisano: 25. Nov 2011 - 21:15
Ako treba da biram na kom ću putu preko snega ili kiše, onda definitvno idem na Kičevo.
Što se prirode tiče predivna je kojim god putem da krenete.
Nikad nam nisu tražili međunarodnu vozačku, ali uvek je imamo kao i ovlašćenje za supruga pošto se auto vodi na mene.
Hotel Grand Blue Sky Kušadasi 2010 Artemidin Hram i Bogorodičina kuća 2010 Efes2010
Napisano: 27. Nov 2011 - 19:15
Verbal Kint @ 24. Nov 2011 - 19:25
1 - kraću i bržu preko Skoplja, Tetova i Kičeva
2 - 30-ak km dužu i oko pola sata sporiju preko Velesa, Prilepa, Bitole i Resena (moja omiljenija)
Kako si pitala za ovu drugu, evo uputstva...
Hvala puno, mislim da ce mi ovaj detaljan opis biti od velike koristi. Pozdrav
Ovu poruku je izmenio DraganV: 28. Nov 2011 - 08:45
Napisano: 28. Nov 2011 - 08:44
MINJA011 @ 24. Nov 2011 - 20:18
Ovo je regionalni sajt. Medju clanovima ovog sajta ima dosta ljudi koji su iz Hrvatske, BiH, Crne Gore, Makedonije... te je i naziv mesta napisan onako kako ga izgovaraju u tom regionu sto je u skladu sa srpskim jezikom osim ako tvoja poruka nema politicku konotaciju a to je zabranjeno na ovom forumu.
Napisano: 28. Nov 2011 - 13:12
П. С. Какве везе има то што на сајту има људи из региона. Поруку није написао неко из Македоније, нити је била упућена неком из Македоније.
П. П. С. Није то једини назив места на овој теми који је неправилно написан. Нисам хтео баш све да исправљам, али, кад је већ поменуто, пре би то могло имати везе са политиком.
Napisano: 28. Nov 2011 - 13:50
Napisano: 28. Nov 2011 - 14:54
Осим тога, писао је на српском језику. Чињеница је да није тачно оно што сте написали - да је такав назив места у складу са српским језиком.
Ovu poruku je izmenio MINJA011: 28. Nov 2011 - 14:57
Napisano: 04. Dec 2011 - 16:27
To što ti pišeš srpski i govoriš srpksi je tvoja stvar, ali ovo što ti ovde pišeš je čisto lupanje gluposti. Nijge u Makedoniji ne postoji niti jedna putokazna tabla na kojoj piše BITOLJ. Dakle kad sledeći put ti recimo budeš pokušavao/la da objasniš nešto što nije vezano za tvoju zemlju a vezano je za nazive ulica i gradova potrudi se da razmisliš da se ne piše isto kao i u tvojoj zemlji.
Tvojom logikom kako ćeš nekome objasniti da skrene levo ili desno da bi ušao u Beč. Priznaćeš da nigde ne piše Beč osim u Srbiji(mislim da je i u Hrvatskoj odavno Vienna).
v.
Ovu poruku je izmenio DraganV: 11. Dec 2011 - 18:32
ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post
Napisano: 11. Dec 2011 - 00:26
Ovu poruku je izmenio DraganV: 11. Dec 2011 - 18:31
ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post
Napisano: 25. Feb 2012 - 13:30
Sto se tice preko Bitola ne ti preporucujem jer ti je oko 70-80km dalje + kod Gradsko kad sidzes sa autoputa put je mnogu losiji narocito Bitola-Ohrid. Nemas potrebe ici tim putem. Prva ruta ti je super preko Kumanova ides prema Skoplju ne ulazis nego fatas ring road i teras sve do ohrida jedino ulazis u Kicevo ali to je veoma mal grad jedna ulica tako da neces zaglaviti
Dokumenta, moras imati na medjunarodnu mada niko ne trazi, ali mozda se pogodi neka budala
Vezi pojas jer kazne su oko 50e i to je to
Napisano: 25. Feb 2012 - 22:11
I da promasite obilaznicu za Skopje ( mi smo milion puta isli tamo i zadnji put smo promasili
Hotel Grand Blue Sky Kušadasi 2010 Artemidin Hram i Bogorodičina kuća 2010 Efes2010
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0