Ledinacko jezero, Fruska Gora
Napisano: 19. Jul 2007 - 18:12
Jel bio neko skoro, da posalje utiske?
Na Internetu sam saznala da se u poslednjih godinu-dve "vodi bitka" oko isusivanja jezera zbog eksploatacije rudnika ispod.... i da postoji policija na ulaznoj rampi. Ne znam da li to znaci da je trenutno u toku zabrana kupanja...
Takodje, imate li neki zanimljiv a povoljan smestaj da preporucite... Ne trazim nista luksuzno, samo pristojno i cisto (hotel, motel, privatni smestaj, planinarski dom....)
Hvala unapred!
Napisano: 20. Jul 2007 - 14:43
Na zalost tako stoje stvari kod nas.
SPASIMO LEDINACKO JEZERO
Napisano: 20. Jul 2007 - 16:09
Radio je tada i nekakav kafic gde se moglo stosta popiti, a i lezaljke i suncobrani od drveta su bili na raspolaganju.
tftzipcat @ 20. 07. 2007 - 14:47
Na zalost tako stoje stvari kod nas.
SPASIMO LEDINACKO JEZERO
Napisano: 22. Jul 2007 - 14:29
Napisano: 21. Jul 2009 - 17:44
Da li neko zna?
Zivim u blizini a stvarno nemam pojma...
~ Remember the past and plan for the future, but live for today, because yesterday is gone and tomorrow may never come. ~
Napisano: 23. Jul 2009 - 13:19
Ovako stoje stvari jezero potpada pod prvi obruc nacionalnog parka...gde je zabranjena bilo kakva gradnja...ili destruktivno delovanje na okolinu...pravo je cudo da se kopao trahit...na tom mestu (mada i nije buduci da zivimo u Srbiji)...
Jezero tada jos rudnik trahita bio je pod vlasnistvom domace firme...pa je ona prodala prava nekoj firmi iz Austrije...koji se sada krve sa nacionalnim parkom da isuse jezero i da nastave kopanje trahita...a Pokrajina treba da prelomi...i tako to sada stoji...mislim da nije bilo pomaka...bilo je vise planova za rekultivaciju jezera...to je sada veliki hit u svetu kada prave vestacka jezera za potrebe turizma...bio je i master plan za jezero...trazili su se investitori...ali sve je to zastalo...sta ce biti nemam pojma...
Napisano: 23. Jul 2009 - 14:53
Nadam se da ce se sve dobro zavrsiti.
~ Remember the past and plan for the future, but live for today, because yesterday is gone and tomorrow may never come. ~
Napisano: 23. Jul 2009 - 15:06
Iskreno mislim da se nece zavrsiti brzo...jer se vec oduzilo...i to dobro...stajace tako dok se ne pojavi neki covek od akcije...vizionar...dok ne skonta sta imamo neiskoristeno...ne samo Ledinacko jezero nego cela Fruska gora...Rusi kupuju zemljiste i planiraju da grade banje...usled velikog broja termalnih izvora...i onda cemo mi to da kupimo kada izgrade po desetoduplo skupljoj ceni...planina koja pogoduje razvoju razlicitih vidova turizma (kulturni, eko-turizam, ruralni, geo-turizam, vinski itd da ne nabrajam vise)...ceka na neke strance da nam otvore oci...
Napisano: 23. Jul 2009 - 19:55
Ovako stoje stvari jezero potpada pod prvi obruc nacionalnog parka...gde je zabranjena bilo kakva gradnja...ili destruktivno delovanje na okolinu...pravo je cudo da se kopao trahit...na tom mestu (mada i nije buduci da zivimo u Srbiji)...
Jezero tada jos rudnik trahita bio je pod vlasnistvom domace firme...pa je ona prodala prava nekoj firmi iz Austrije...koji se sada krve sa nacionalnim parkom da isuse jezero i da nastave kopanje trahita...a Pokrajina treba da prelomi...i tako to sada stoji...mislim da nije bilo pomaka...bilo je vise planova za rekultivaciju jezera...to je sada veliki hit u svetu kada prave vestacka jezera za potrebe turizma...bio je i master plan za jezero...trazili su se investitori...ali sve je to zastalo...sta ce biti nemam pojma...
Dokument obiluje budalastinama tipa "....predvidja se gradnja hidro-elektrane kod Beocina..." isl., ali dobro "ko radi taj i gresi" (da ne kazem lupeta).
Strana firma je Alas-internacional i ona protiv zakonito i dan danas vrsi iskopavanja na srpskoj Svetoj gori.
Inace ova lepotica Srbije ima valjda preko 27 prirodnih i vestackih jezera, manastirima ne znam broj, ali i Vrdnik koji bi mogao da bude turisticka, sportska, ali medicinska meka u Srbiji.
Na zalost Srbija nikad nije oskudevala u kretenima obilato obdarenim vakuumom izmedju usiju, a pametni i obrazovani ljudi se proglasavaju "politicki nepodobnim" ili cak "psihicki neuravnotezenim"!?!
Ledinacko jezero je tipican primer idiotluka jer je ovo jezero za vrlo kratak period postalo poznato sirom Vojvodien i ljudi su masovno dolazili da uzivaju u lepotama ovog dela Fruske gore.
I umesto da se prepusti mestanima da to odrzavaju i da u ovim uslovima krize, besparice i nezaposlenosti zarede koju kintu prodajuci sokove, pivo i sendvice dodje jedna politicka gromada u Skupstini AP i primi ne male pare od Alas internesanela da bi ovima dao "usmenu" dozvolu da kopaju, isusuju i rade sta god hoce u Srbiji.
Pitam se samo kako bi ovi tamo u Austriji reagovali kada bi "bata-kamenorezac" poceo da sakati njihove Alpe?
Napisano: 23. Jul 2009 - 20:31
Vrdnik vec ima lep termalni bazen...i Sremsku Ravanicu...samo malo jos bolje da se promovise...
Firma ne kopa...zatvoreno je sve do daljnjeg...
A taj Razvojni plan je do 2022...i to je master plan...koji je samo predlog...nije usvojen...cini mi se da ga je radio poljoprivredni fakultet sa sekretarijatom...
Napisano: 24. Jul 2009 - 09:06
Vrdnik vec ima lep termalni bazen...i Sremsku Ravanicu...samo malo jos bolje da se promovise...
Firma ne kopa...zatvoreno je sve do daljnjeg...
A taj Razvojni plan je do 2022...i to je master plan...koji je samo predlog...nije usvojen...cini mi se da ga je radio poljoprivredni fakultet sa sekretarijatom...
Znas kako je taj hotel "termal" i bazen izgledao pre nekih 20-tak godina?
Posto kako kazes "firma ne kopa" reci mi odakle onaj silni kamen u kamenolomu dole izmedju Ledinaca i naselja Bocke?
"Ako laze koza ne laze rog"!?!
Jeste, ovaj razvojni plan moze biti cak do tog datuma i ja sam pogresio, ali posto sam drzao taj dokument u ruci nesto se ne secam da je pisalo "Predlog...." nego "Plan..." sa sve pecatom i potpisom ovog organa.
Napisano: 24. Jul 2009 - 12:26
Mozda kopaju...ali da bi nastavili ozbiljnije morace da isusuju jezero...
A razvojni plan potpisan super...znas li koliko je planova potpisano...i koliko je projekata podeljeno...a da li se sprovode to je druga prica...potpis ne garantuje da ce se sprovesti...
Napisano: 04. Aug 2009 - 13:36
Napisano: 04. Aug 2009 - 19:55
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0