Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Visoki Decani i Pecka patrijarsija

6 odgovora na temu

#1 tamarast

backpacker

• Član
  • Poruka:3

Napisano: 12. Nov 2011 - 01:12

Molila bi, ako neko zna za neku agenciju koja organizuje prevoze iz beograda do visokih decana i pecke patrijarsije... Ako moze da mi stavi link ili napise broj telefona... ja sam inace iz slovenije, i volela bih da odem do kosova za Sv.Savu.... Molicu vas ako je neko vec bio, da mi kaze kakva je situacija, da li je sigurno.... Kako je sa prevozom... Da li voze samo po dogovoru ili... Da li je mozda sigurno ici sa svojim autom, slovenske tablice, kakav je put? Ako neko ima neki savet, ja bih ga lepo zamolila da me savetuje...

Pozdrav,
Tamara

#2 MINJA011

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:368
  • muški

Napisano: 12. Nov 2011 - 08:59

Ни једна туристичка агенција не организује посете. Повремено је преко Цркве могуће ићи, или преко неких организација блиских њој, али то је нередовно и компликовано. Што се безбедности тиче, све мање је инцидената, али, наравно, тешко да Вам ико може нешто гарантовати. Не би требало да имате проблема ако дођете колима са страним таблицама. Одакле планирате да дођете. У зависности од тога, рекао бих Вам какав је пут.

#3 DraganV

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:5941
  • muški

Napisano: 12. Nov 2011 - 09:15

Za vise informacija obratite se clanovima: Ljubce i Daca5
Oni su vise puta odlazili na Kosovo i Metohiju poslednjih godina noseci humanitarnu pomoc tamosnjim Srbima.
Postavljena slika

#4 tamarast

backpacker

• Član

Napisano: 12. Nov 2011 - 09:18

Pogledaj porukuMINJA011 @ 12. Nov 2011 - 08:59

Ни једна туристичка агенција не организује посете. Повремено је преко Цркве могуће ићи, или преко неких организација блиских њој, али то је нередовно и компликовано. Што се безбедности тиче, све мање је инцидената, али, наравно, тешко да Вам ико може нешто гарантовати. Не би требало да имате проблема ако дођете колима са страним таблицама. Одакле планирате да дођете. У зависности од тога, рекао бих Вам какав је пут.

Gledala sam neke slike na sajtu, i videla Lastine autobuse, zato me je interesovalo kako i sta... rekoh mozda imaju neku variantu za 27.1. Kolima ako bi isla, isla bi iz beograda, sad neznam u kom pravcu, jer nikad nisam vozila. Poslednji put sam bila tamo 97' i tad sam imala 10 godina... Negde na internetu sam procitala, da se ide do kosovske mitrovice, pa te onda prati kfor dalje... Volela bi da posetim te manastire, ali neznam odakle da pocnem... kako da se organizujem...

#5 tamarast

backpacker

• Član

Napisano: 12. Nov 2011 - 09:20

Pogledaj porukuDraganV @ 12. Nov 2011 - 09:15

Za vise informacija obratite se clanovima: Ljubce i Daca5
Oni su vise puta odlazili na Kosovo i Metohiju poslednjih godina noseci humanitarnu pomoc tamosnjim Srbima.

Hvala za info!

#6 MINJA011

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:368
  • muški

Napisano: 12. Nov 2011 - 19:22

Pogledaj porukutamarast @ 12. Nov 2011 - 09:18

Gledala sam neke slike na sajtu, i videla Lastine autobuse, zato me je interesovalo kako i sta... rekoh mozda imaju neku variantu za 27.1. Kolima ako bi isla, isla bi iz beograda, sad neznam u kom pravcu, jer nikad nisam vozila. Poslednji put sam bila tamo 97' i tad sam imala 10 godina... Negde na internetu sam procitala, da se ide do kosovske mitrovice, pa te onda prati kfor dalje... Volela bi da posetim te manastire, ali neznam odakle da pocnem... kako da se organizujem...

Ласта нема аутобусе за Пећ и Дечане. Пратња КФОР-а одавно не постоји, сем за организоване посете и за делегације.
Тренутно је веома ризично прећи са севера Косова и Метохије у јужни део, тако да пут преко Косовске Митровице отпада.
Ако идете колима (што није лоше решења, поготово не са словеначким таблицама), најбоље Вам је преко Приштине. Можете и преко Црне Горе (пут Пећ - Кула - Рожаје), али тај пут Вам, поготово зими, не препоручујем.

#7 danilic

backpacker

• Član
  • Poruka:17

Napisano: 12. Nov 2011 - 20:09

Pogledaj porukutamarast @ 12. Nov 2011 - 01:12

Molila bi, ako neko zna za neku agenciju koja organizuje prevoze iz beograda do visokih decana i pecke patrijarsije... Ako moze da mi stavi link ili napise broj telefona... ja sam inace iz slovenije, i volela bih da odem do kosova za Sv.Savu.... Molicu vas ako je neko vec bio, da mi kaze kakva je situacija, da li je sigurno.... Kako je sa prevozom... Da li voze samo po dogovoru ili... Da li je mozda sigurno ici sa svojim autom, slovenske tablice, kakav je put? Ako neko ima neki savet, ja bih ga lepo zamolila da me savetuje...

Pozdrav,
Tamara

Zadnjih par godina Nezvaisna asocijacija studenata iz Bg, organizuje
autobosko vikend putivanje na Kosovo, po ceni od 45 EUR.
Obilaze se Pečka patrijaršija, Dečani, Gračanica, Gazimestan, Prizren...
Spava se kod Srba u Velikoj Hoči kod Orahovca.
Čini mi se da je to dobro organizovano. bez pompe i politike. Imaju pratnju
i zaštitu. I ja planiram da idem preko njih. Putovanja se organizuju5,6 puta godišnje.
Ne verujem da idu baš na Savindan. Čini mi se da imaju nešto u decembeu.
Telefon za informacije: 064-404-05-79

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0