Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

LEFKADA

• Ne možete pisati na ovoj temi
3331 odgovora na temu

#3151 banem

turista

• Član
  • Poruka:70
  • muški

Napisano: 09. Jan 2012 - 13:24

Pogledaj porukumikap @ 03. Oct 2011 - 17:31

Poslala sam vam privatnu poruku u vezi smeštaja u Tsoukaladesu :)

Čokolades? Pa to je mesto gore na brdu, na pola puta ka svemu. Izgleda fino i mirno malo mesto, ali do Lefkasa ima barem 5 km ako ne i više, tj. daleko je za šetnju - samo kolima.

Pogledaj porukuJust_D @ 09. Jan 2012 - 00:30

hvala na odgovoru :) sta mi savetujete, gde je najbolje da odsednem ako zelim da osetim pravi duh lefkade i naravno da idem na Egremini :) kakve su ostale plaze??

Lefkas (i okolina) najbolje - možeš uveče da pešačiš i vidiš nešto, izađeš na klopu i sl. a za plažu ti svakako trebaju kola.

Ovu poruku je izmenio mikap: 09. Jan 2012 - 15:09
spajanje poruka

#3152 BojanMKD

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:369
  • muški

Napisano: 09. Jan 2012 - 14:16

Gde i da se smestis na Lefkadi treba da palis auto skoro svaki dan da obidjes sve sto je interesantno i svih plaza koje na Lefkadi ne znam koja od koja bolja :)
Svi kazu da je Nidri lose ali pa meni se svidelo jer nema nesto vecih naselja na ostrvo, tako da gde i da odaberes ako ides sa autom isto ti je...

P.S. Kako su neki napisali BEZ AUTA na Lefkadi nikako :)

Evo malo info o Lefkadi da vidis :)

foto travel

Evo i duzina u km i vreme najbitnih destinacija na lefkadi

Distances Lefkada

Ovu poruku je izmenio mikap: 09. Jan 2012 - 15:10
spajanje poruka

#3153 banem

turista

• Član
  • muški

Napisano: 09. Jan 2012 - 14:47

Pogledaj porukulili05 @ 04. Jan 2012 - 16:52

Planiram u junu posetu Lefkadi,15 dana, sa 2 dece(9 i 12god),molim da mi se preporuči dobra lokacija i dobar smeštaj,posebno me interesuje Agios Ioannis,vila Dimitris ako neko ima iskustva!Idemo kolima i planiramo da obidjemo što više ali volimo i pristojan smeštaj.Thanks!

Ako je cilj da lako dolazite peške do plaže (šljunkovita je i onako - prosečna u odnosu ostatka zapadne obale) i eventualno do grada bez pešačenja, onda to nije loše mesto za smeštaj. Tu malo više su vile Verde (vidi moje iskustvo), ako se ja pitam baš Verde Fenia, a odatle kolima gde želite. Ionako je bez auta nemoguće. Za jun, hm-hm, da li će voda biti topla, to je pitanje, jer kako rekoh dole u vodi je belo kamenje i pola dana može biti plaža u senci, da li to stigne da se ugreje - ne znam.

Ako vam odgovara ta vila onda vas mogu spojiti sa vlasnikom, ostali smo u kontaktu. Vidite ovde.

#3154 123

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:418
  • ženski

Napisano: 13. Jan 2012 - 23:21

Pogledaj porukujelenap. @ 01. Aug 2010 - 13:59

Silazak u Ag. Nikitas kolima nije moguc, i parkira se na magistrali, pa se dalje nastavlja peske.

Polako citam temu i necu puno gnjaviti sa pitanjima, dok ne iscitam veci deo, ali ovo me je iznenadilo. Kako nije moguc silazak kolima u mesto? Da li je bezbedno ostaviti auto preko noci na magistrali? Zar apartmani nemaju mesta za parkiranje?

#3155 Infoputnik

Putolov

• Moderator
  • Poruka:9422
  • ženski

Napisano: 14. Jan 2012 - 03:18

Mesto je tako malo da magistrala prolazi kroz njega. Jedna ulica nize do plaze i to je sve. Apartmani koji su dole imaju mogucnost da parkiraju svoje goste. Na magistrali svi parkiraju i parking je duz celog mesta i naravno da je bezbedan isto koliko i u Beogradu, Novom Sadu i Nisu....ispred zgrada.
......................................................
Postavljena slika Postavljena slika

#3156 banem

turista

• Član
  • muški

Napisano: 20. Jan 2012 - 14:10

Pogledaj poruku123 @ 13. Jan 2012 - 23:21

Polako citam temu i necu puno gnjaviti sa pitanjima, dok ne iscitam veci deo, ali ovo me je iznenadilo. Kako nije moguc silazak kolima u mesto? Da li je bezbedno ostaviti auto preko noci na magistrali? Zar apartmani nemaju mesta za parkiranje?

Ag. Nikitas je zaista malo mesto. Ima dve "ulice" - jedna je magistrala koja ide pravo do centra pa levo (odnosno desno, zavisi odakle gledaš), a odatle ide jedna ulica prema dole do najbliže plaže. Ta ulica je pešačka zona, nije dugačka možda par stotina metara. Tu su taverne i poneki apartman. Duž magistrale su parking mesta, nemaš brige za to. Ako parkiraš na samom ulazu u mesto, do centra, do te pešačke zone, ima možda najviše 10 minuta peške. Toliko i do dve najbliže plaže i nekih 20 minuta do Mylos plaže (preko brda). Imam kući par slika što se ne mogu naći na Googleu, ako se setim, kad dođem kući, postaviću.

A da li je bezbedno - ja bih rekao bezbednije nego bilo gde u Evropi. Nisam čuo ni za jedan jedini incident tamo, jednostavno nemaju potrebe da kradu.

Našao sam jednu dobru sliku iz aviona. Obeležio sam sve - sad je valjda jasnije.

Postavljena slika

Ovu poruku je izmenio mikap: 01. Feb 2012 - 10:07
spajanje poruka

#3157 matori

backpacker

• Član
  • Poruka:1
  • muški

Napisano: 20. Jan 2012 - 15:18

Pogledaj porukumikap @ 21. Sep 2011 - 10:31

Kotahila šaljem ti PP sa adresama vila :)
Mada može i ovde, adresa vile gore je www.verdefenia.gr
Nek banem potvrdi

banem sjajan izveštaj, super fotke :)
jel mozes da posaljes jos neke sajtove?
:thankyou:

Ovu poruku je izmenio matori: 20. Jan 2012 - 15:26

#3158 mikap

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:3893
  • ženski

Napisano: 20. Jan 2012 - 15:29

@matori

Poslala sam vam privatnu poruku.

Preporuka je da iscitate ovu temu, jeste ogromna. Ali polako citajte ili krenite od neke godine... Ima jako puno iskustava, dosta ljudi ide samostalno, pa ce dosta njih imati da vam preporuci kvalitetan smestaj. Takodje se i dosta smestaja pominje na ovoj temi. Tako da se bacajte na citanje :)

Ovu poruku je izmenio mikap: 20. Jan 2012 - 15:30

#3159 suki

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:2395
  • ženski

Napisano: 20. Jan 2012 - 20:18

Pogledaj poruku123 @ 13. Jan 2012 - 23:21

Ovako izgleda "parking" u Ag. Nikolaosu, doduse u avgustu

Postavljena slika

Prepun je i parking i magistrala. Sad, da li je bezbedno, u smislu kradje verovatno jeste, ali videli smo par cukanja i jedan ozbiljan pad auta, jer se ljudi parkiraju gde stignu, pa skliznu sa nekih kosina. Naravno, ovo sve vazi za avgust, verujem da u drugim terminima nije takva frka.

#3160 kovacbg83

backpacker

• Član
  • Poruka:16
  • muški

Napisano: 23. Jan 2012 - 21:34

Pozdrav svima!!!
Interwsuje me par stvarcica:
1. Kakva su iskustva sa temperaturom posle 15 juna posto vidim da je haos u sezoni.
2. Da li je neko cuo za vilu La Minute ima je u Sabrinoj ponudi, nalazi se u Nidriu.
Bio bih zahvalan za odgovore!!!
Hvala!!!!!

#3161 banem

turista

• Član
  • muški

Napisano: 23. Jan 2012 - 21:50

http://www.holiday-w...er.com/lefkada/

Busom, kolima?

#3162 shonebg

turista

• Član
  • Poruka:63
  • muški

Napisano: 24. Jan 2012 - 10:30

Da li je neko bio u bungalovima Heliotropia House, Vasiliki?
U putopisu ih je spomenuo Lefkadanadlanu,i izgleda odlicno.
Interesuje me ima li guzve sredinom jula i da li vlasnici odstupaju malo od cene koju su naveli na sajtu?

#3163 shonebg

turista

• Član
  • Poruka:63
  • muški

Napisano: 28. Jan 2012 - 21:34

Ma ok,zezao sam se...

#3164 123

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:418
  • ženski

Napisano: 29. Jan 2012 - 00:14

Hvala na odgovorima, kad sam pitala za bezbednost nisam mislila na kradju, vec na ono o cemu je Suki pisala - cukanje, cesanje, grebanje i sl...
Nekako volim da mi je auto na oku, blizu smestaja, da ne moram da razmisljam da li ce neko da se zakuca u njega i da pobegne.

#3165 banem

turista

• Član
  • muški

Napisano: 29. Jan 2012 - 02:25

Tome služe branici. :) Kao u Parizu, tamo je potpuno normalno da kad parkiraš malo "poguraš" kola ispred i iza i niko se zbog toga ne uzbuđuje.

Dok je parkiran auto je uglavnom bezbedan, ali kad god ideš na neku plažu (osim Kathisme gde je parking odmah iznad plaže) auto ti je daaaleko od pogleda. U tom smislu, možda Lefkada nije baš za vas.

Broj korisnika koji čitaju temu: 3

Članovi: 0, gosti: 3, skriveni članovi: 0