Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Kairo sa Hurgadom ili obrnuto

• Ne možete pisati na ovoj temi
3 odgovora na temu

#1 fion

putnik

• Član
  • Poruka:152
  • ženski

Napisano: 02. Nov 2011 - 10:12

Dragi forumaši,
dugo se pripremamo za Egipat, pratimo teme, čitamo sve i svašta, predloge agencija... Ne mogu a da ne primetim da se poslednjih godina ne organizuju Hurgada+Kairo ili Kairo+Hurgada aranžmani. :tuga: Meni se čini, a i posle čitanja svih onih tema sa izletima, da bi najbolje, najjednostavnije i najbezbolnije bilo da se provede par dana u Kairu u obilasku a ostatak kupajući se u Hurgadi ili obrnutim redosledom, nego uzimati aranžman za HUrgadu i onda se njakati na jednodnevni izlet u Kairo - ipak je to malo vremena i za putovanje do i od tamo i za obilazak bar osnovnih atrakcija.
Šta vi mislite? Da li ste čuli da li će se vratiti ovi aranžmani? Pretpostavljam da na ovo utiče i celokupna politička situacija u Egiptu, bezbednosni razlozi... Nažalost.
Takođe, koju agenciju bi ste preporučili za Egipat? SVake godine se desi po nekoliko slučajeva sa izbačenim turistima (eto i sad), bez plaćenih karata nazad... Pa, koja agencija je najsigurnija, ako to uopšte i postoji.
Zabrinuta :(
Dreaming, traveling, meeting, learning...

Postavljena slika

Postavljena slika

#2 srećan putnik

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:499
  • muški

Napisano: 02. Nov 2011 - 16:43

Samo ove godine nisu organizovani aranžmani
Kairo + Hurgada.
U pravu si kada kažeš da je najbolje provesti
par dana u Kairu, a drugi deo odmora boraviti
u Hurgadi. Naravno, ovo se odnosi na one koji
bi osim kupanja u Crvenom moru hteli da obiđu
Kairo i Aleksandriju.
Na žalost, još uvek nema takvih aranžmana,
ali ohrabruje podatak da se ponovo organizuju
krstarenja Nilom (opet bez Kaira).
Ako planiraš da putuješ u zimskom periodu, onda
nemaš veliki izbor. Ranijih godina (verovatno i
ove) Egipat je radila jedino agencija Kon Tiki
u zimskom periodu. Ostale agencije Egipat počinju
da rade najranije u vreme prolećnog školskog
raspusta (ako se ne raspadnu), a ove godine su počeli i
kasnije.

Ovu poruku je izmenio srećan putnik: 02. Nov 2011 - 16:45

#3 dujaspasa

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:448
  • ženski

Napisano: 02. Nov 2011 - 18:19

Obzirom da se ove godine nije organizovao aranžman Kairo-Hurgada zbog nemira u Kairu, ove jeseni je Kontiki organizovao zgodnu turu Hurgada-Luksor-Asuan-Luksor. Mnogo više se provodilo na brodu a i bilo je više vremena za razgledanja znamenitosti, kojih u tom delu Egipta :rolleyes: ima mnogo.
Možda je bolje da se odvoji krstarenje od razgledanja Kaira, jer zaista ima mnogo toga da se vidi.
Sa kim ići? Ja znam da je Kontiki vrlo dobar, jer smo preko njih :srce: išli. Ko će iduće godine organizovati, to se nezna.
Lepo je posle krstarenja otići par dana u Hurgadu, da bi se malo okupali i sredili utiske.
Meni je Kairo uvek bio divan, ali bih radje ponovo obišla jug Egipta oko Nila.
Želim vam da otputujete!

Ovu poruku je izmenio dujaspasa: 02. Nov 2011 - 18:26

Egipat,Tunis,Kipar,Malta,Grčka,Jordan..

#4 fion

putnik

• Član
  • Poruka:152
  • ženski

Napisano: 03. Nov 2011 - 23:57

Hvala vam na odgovorima, srecni putnice i dujaspasa. Nadamo se i mi da ce biti nesto od toga. I provericu to krstarenje preko Kontikija koje ste pominjali - naravno, ima mnogo toga da se vidi i pored Nila ;)
Dreaming, traveling, meeting, learning...

Postavljena slika

Postavljena slika

Broj korisnika koji čitaju temu: 2

Članovi: 0, gosti: 2, skriveni članovi: 0