Vidi "Balos Odos" je stvarno jedno mucenje i prosto je neverovatno da je tih 9 km ostalo neasfaltirano.
Pre puta uzeo sam nove gume "Michelin Energy Saver" i mogu ti reci da sam im skratio vek na tom putu - ali ne zalim!?!
I ako me sad pitas isao bih opet kolima. A ruku na srce isao bih i brodom... samo sto bih bio budala ako imam auto pored sebe?
Put jeste grozan ali ako se vozi stvarno "prvom", pazljivo, bez lupanja po gasu,..., moze se otici sigurno ali moras biti spreman i opusten.
Video sam mnoge da "prze" ko da je asfalt, ali imaju i nazad i one nalepnice-reklame rent-a-car agencija!?!
Dakle, put je ocajan ali vredi i tu se nemojte premisljati!
@Putnica
Naravno da se moze popeti do tih vidikovaca, pa to je put kojim se spustaju svi do Balosa sa parkinga gde se ostavljaju vozila.
Samo ima ono "ali", pa ne znam koliko ce ti prijati da na 30 i kusur stepeni sipcih do gore?
Druga nepogodnost je to sto brod dodje na nekih par sati i onda negde malo pre 16 casova pocinje "stampedo". Brod trubi li trubi i mi gledamo kako ljudi trce da ne - zakasne.
Stvarno ima kretena i nije mi jasno da ako neko kaze "da je povratak u 16 casova" ima onih koji odu u boziju mater ko zna gde i onda se navrat nanos trceci lome da stignu na brod i ceka ih oko 1000 ljudi. Mozas li zamisliti koliko stvari ostane zaboravljeno ili im ispadne dok trce do broda?
Tek posle 16 casova na Balosu postaje prava idila, a to nam i Jorgos rekao. Ostaje jedva sacica ljudi koji su dosli kolima, a sve postaje prosto neprirodno mirno...
Inace na jednom od th vidikovaca smo u povratku sreli jednog momka i devojku kako su izvadili neki sir, malo nesto suhomesnatog i bocu vina i prosto seli uzuvajuci i cekajuci zalazak sunca!!!!! Odusevili su me! Kakvo bogatstvo duha u tom mladom paru, posle smo ih "stalno" ogovarali sa postovanjem jer malo ljudi zna da uziva u pravim stvarima!
Stalno spominjes da te ogranicava auto da odete do Krita?
Sta ti je problem auto da odes na Krit? Isla si par puta na Kefu, par puta na Peloponez, Skiatos, Pelion,...?
Ovde ce ti se na brodu jos auto i odmarati!?!