Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

"Cretan Dream" (putopis)

146 odgovora na temu

#121 Infoputnik

Putolov

• Moderator
  • Poruka:9422
  • ženski

Napisano: 13. Jan 2012 - 00:19

Nemoj nijednu stranu Krita da potcenjujes. ;) Ako ti kazem da je Krit lepsi od Lefkade, Zakintosa, Skijatosa, Rodosa i Kefalonije, porazmisli pa jedne godine na jednu stranu, druge na drugu :klap:
......................................................
Postavljena slika Postavljena slika

#122 BojanMKD

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:369
  • muški

Napisano: 13. Jan 2012 - 15:07

Da ja resim i otidem po prvi put pa posle drugi put je lakse :) Nijedno ostrvo ne moze da se uporedi sa drugo, ali kako kazu Krit je vrhunac pa sve ostalo ide za redom :)

#123 Mia78

backpacker

• Član
  • Poruka:6

Napisano: 23. Jan 2012 - 14:36

prosle godine sam bila na Rodosu i bilo je lepo, obisli smo skoro celo ostrvo, ali, mozda sam ja previse ocekivala, nisam nesto preterano odusevljena, lepo je, ali se ne bih opet vratila tamo. Ove godine planiram da idem na Krit, ali se bojim da se necu preterano oduseviti......:(

#124 BojanMKD

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:369
  • muški

Napisano: 24. Jan 2012 - 20:24

pa u tome je problem ljudi gde god ide na putovanju ocekuju da vide bog zna sta pa se onadak razocaraju...kad ides negde recimo na Krit pusti mozak i uzivaj u tvoj odmor sve sto vidis uzivaj u momentu i ne razmisljaj dal je wow il ne...

moj moto je I LIVE For this (this moment) :)

#125 ZekaZmaj

backpacker

• Član
  • Poruka:49

Napisano: 30. Jan 2012 - 10:22

@mia78

rodos je ok, ima par lepih plaza, lep je grad, ali krit je nesto posebno ...

bio sam dva puta na kritu i prevezao vise od 6.000km po njemu i nisam video sve sto moze da ponudi a video sam moooogo lepih stvari ...

prelepe plaze matala, elafonisi, vai, preveli i jos stotine drugih koje mogu zadovoljiti svaciji ukus

mnogo lepih gradova i mestasca i sto je najvaznije "osecaj mora" je svuda ...

sledeci put planiram da idem svojim kolima jer sam planirao da budem u svakom mestu po par dana ...

#126 crejk

backpacker

• Član
  • Poruka:26
  • muški

Napisano: 20. Feb 2012 - 16:02

Pogledaj porukudadi-bg @ 02. Nov 2011 - 09:34

Volodja, pa da li se onda isplati uzeti renta car za taj obilazak Balosa i poštedeti svoj auto sat i po terenske vožnje. Nas je troje i brodići bi nas puno izašli.

Sve autokuce su mi rekle isto. Auto je pokriven osiguranjem, sem ako ides na Balos. Vide se ostecenja na gumama, a i gledaju ispod auta da li je lupan od kamenja.

#127 volodja

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1933
  • muški

Napisano: 20. Feb 2012 - 19:14

Pogledaj porukucrejk @ 20. Feb 2012 - 16:02

Sve autokuce su mi rekle isto. Auto je pokriven osiguranjem, sem ako ides na Balos. Vide se ostecenja na gumama, a i gledaju ispod auta da li je lupan od kamenja.
Вожња мора бити као по јајима иначе ће камење направити сигурну штету.
Као што рекох у повратку стоји прикуцана "меца А класе" а иза ње траге 50 метара од уља.

Ја штете нисам имао али сам возио тих 9-10км неких 40 минута.
Гуме,... Ух...
Баш ставих нове "Мишелин Енерџи"....
Сигурно 10.000 сам им скратио век. Не виде се оштећења али та порозност на оштром камењу се покаже на веку гуме.

#128 elzner

putnik

• Član
  • Poruka:174
  • muški

Napisano: 20. Feb 2012 - 23:23

Vecita dilema kako otici na Balos.

Po meni otici na Krit a ne posetiti Balos je ogromna greska. Ja sam na Krit isao avionom tako da mi je rentacar bio jedina opcija za upoznavanje sa ostrvom. I tada je bila prica da ko hoce na Balos da uzme dzip, ja sam isao sa Citroenom C3 (polako naravno) i nije bilo nikakvih problema. Najteze kod posete Balosa je povratak do auta tj. penjanje uzbrdo (avgust, mnogo toplo, nigde hlada).

O tome smo pisali ovde:
http://www.putovanja...t/page__st__720

Mogu samo da kazem da sam bio na dosta mesta u Grckoj ali mi je Krit na posebnom mestu.
Svima koji se odluce za Krit ove godine lep provod i sve najbolje.

#129 crejk

backpacker

• Član
  • Poruka:26
  • muški

Napisano: 21. Feb 2012 - 09:47

volodja odlican ti je i vrlo detaljan putopis.
Ja sam obisao dobar deo zapadnog Krita, a istocni sam uglavnom ostavio za naredni put.
Odlicno je sto si bas Agia Apostoli uzeo za polaznu tacku, posto je i meni on ostavio najjaci utisak od mesta koja bih uzeo za "bazu".
Citajuci tvoj putopis otvorila mi se zelja da i ovog leta odem na Krit i to opet na zapadnu stranu, ali ovaj put svojim kolima.
Doduse kad se setim kako ljudi tamo voze, narocito na onom delu gde su serpentine ka Elafonisiju, spaslo mi je zivot sto sam imao mali auto, pa sam mogao brzo da izmanevrisem. Ali opet, vredi sve to nerviranja :)

#130 volodja

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 05. Apr 2012 - 19:17

Pogledaj porukuInfoputnik @ 12. Jan 2012 - 22:26

Imam obrnutu situaciju, bila sam na istocnom ali nisam na zapadnom delu, tako da ne mogu ni ja da kazem koja strana pretenduje. Istocni deo je prelep u kombinaciji sa juznim. Toliko dobar da bih i tamo opet :blush:

Izgleda da ove godine stvarno imamo "obrnutu situaciju".
Ti ces u zapadni deo, a ja u istocni?

Hocemo "razmeniti putopise"?

#131 Infoputnik

Putolov

• Moderator
  • Poruka:9422
  • ženski

Napisano: 05. Apr 2012 - 20:30

Naravno da hocemo razmenjivati. Uvek ima nesto da se dopuni ili vidjenje iz razlicitih uglova za istu stvar :)

Znas kako ja gledam na putovanje? Pokupim informacije, ne ocekujem previse i krenem na svoj nacin.
Mora da se pogodi dosta stvari da bi doziveo mesto i trenutak na njemu onako bas za svoj gust. Desavalo mi se da istu plazu ili mesto, ne vidim istim ocima i ne osecam isto kada odem drugi put. Sve je relativno i po zelji coveka.

Sad mi nesto pada na pamet. Jesi li razmisljao da zakasnis na trajekt zbog npr. strajka na granici. Ajde ako luke strajkuju to sam utvrdila da refundiraju 100 %, ali zakasnjenje zbog toga ako budemo morali preko BG ne znam....? Kaze mi moja istrajnija polovina da o tome ne mislim, da stizemo kako god. Jos nismo rezervisali trajekt i pada mi na pamet jer idemo u junu da to i ne radim. Karta ne moze biti vise od 300 e u tom slucaju.
......................................................
Postavljena slika Postavljena slika

#132 volodja

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 06. Apr 2012 - 15:58

Pogledaj porukuInfoputnik @ 05. Apr 2012 - 20:30

Jesi li razmisljao da zakasnis na trajekt zbog npr. strajka na granici. Ajde ako luke strajkuju to sam utvrdila da refundiraju 100 %, ali zakasnjenje zbog toga ako budemo morali preko BG ne znam....? Kaze mi moja istrajnija polovina da o tome ne mislim, da stizemo kako god.
Iskreno da ti kazem i ne razmisljam o tome.
Sta bude bice. Ako bude i nekog strajka, verovatno ce biti nekog resenja za nastale probleme.
Znas kako, ipak se nosim nekom mislju da oni shvataju da od turizma zive i da svaka glupst tipa "blokada granica" moze dugorocno da napravi jos vece probleme.
Nedavno je neko negde objavio koliko im je pala prodaja aranzmana u Britaniji, Nemackoj,...
Ako pocnu da prave takve gluposti za par godina ce moliti jos samo albance i Bugare da im dodju na more.

#133 sm.billie

backpacker

• Član
  • Poruka:14

Napisano: 08. Apr 2012 - 20:43

Pogledaj porukuvolodja @ 06. Apr 2012 - 15:58

Ako pocnu da prave takve gluposti za par godina ce moliti jos samo albance i Bugare da im dodju na more.

Nasmeja me ovo, ali mislim da nikakav strajk nece zaustaviti pasioniranog ljubitelja grckih ostrva da se odvazi na put, zar ne? :)

Volodja, putopis je odlican i koristan, samo jedno pitanje, da li mozda znas nesto o apartmanima Nikolas Suites?

#134 volodja

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 09. Apr 2012 - 17:37

Pogledaj porukusm.billie @ 08. Apr 2012 - 20:43

Nasmeja me ovo, ali mislim da nikakav strajk nece zaustaviti pasioniranog ljubitelja grckih ostrva da se odvazi na put, zar ne? :)

Volodja, putopis je odlican i koristan, samo jedno pitanje, da li mozda znas nesto o apartmanima Nikolas Suites?

Ma jasno je. Mi smo vec uplatili i smestaj i trajekt pa nek "sikire" padaju mi idemo.

Sto se tice ovih apartmana, jel to ovo:
http://www.nikolas-s.../en/index.shtml

Ne znam nista apsolutno o njima ali znam gde se nalaze i na sajtu mi sve deluje jako lepo.
U stvari taj ceo kraj mi deluje lepo, jedno vece smo tuda malo setali.
Do njih dolazis ulicom pored Lidla i "tamo negde dole" skreces desno.

#135 sm.billie

backpacker

• Član
  • Poruka:14

Napisano: 09. Apr 2012 - 19:23

Jeste, to je taj. Brine me samo da li je bucna ulica? I uopste , da li je Aghii Apostoli bucan i prometan?

Inace, bila sam na Kritu pre dve godine, obisla sve top plaze na zapadu, i evo, kao sto vidis, nije mi dosta. Kad jednom odes na Krit, uvek mu se vracas.

Ovu poruku je izmenio sm.billie: 09. Apr 2012 - 19:30

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0