Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

"Cretan Dream" (putopis)

146 odgovora na temu

#136 volodja

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1933
  • muški

Napisano: 09. Apr 2012 - 20:01

Pogledaj porukusm.billie @ 09. Apr 2012 - 19:23

Jeste, to je taj. Brine me samo da li je bucna ulica? I uopste , da li je Aghii Apostoli bucan i prometan?

Inace, bila sam na Kritu pre dve godine, obisla sve top plaze na zapadu, i evo, kao sto vidis, nije mi dosta. Kad jednom odes na Krit, uvek mu se vracas.

Da, jasan mi je osecaj. Mi smo prosle godine obisli (letimicno) taj zapadni deo Krita i ove smo nekako hteli na Rodos pa nas oladila cena trajekta.
Bilo je razno-raznih varijanti ali sam ja poslusao lepsu (pametniju) polovinu i prihvatio njenu sugestiju da "nismo bili na istocnom delu Krita".
Logicno, jednostavno i nadasve pametno objasnjenje za ovo nase opredelenje.

Agii Apostoli ti je miran ko bubica. Taj deo gde je pomenut kompleks apartmana je pogotovo izdvojen i nema ni terorijske sanse da cujete saobracaj.
Pogledaj sajt ili "google.maps". Videces da do tih apartmana imas nekih 500m od glavne ulice "starog puta" i jos moras da skrenes desno u tu ulicicu, evo sad cu proveriti na mapi.....

"Nikou Kazantsaki" valjda se tako zove ulica i vidim da ima prilaz i od crkve ali ti ne bi savetovao.
Najbolje je ovom ulicom pored Lidla ("Nearchuo") i onda na prvoj raskrsnici desno.
Setali smo jedno vece tuda, videces koliko je vila prazno i u mraku.

P.S.
Obrati paznju na ovaj park u blizini i imas 4 prelepe plaze sa "tri prstena" kao poluostrvca. Vidi slike na ovoj temi...

#137 gazibarka

backpacker

• Član
  • Poruka:26

Napisano: 15. Apr 2012 - 14:30

Volodja, zaista dobar i iscrpan putopis!

Sve čestitke, mislim da bi ladno mogao u TOUBI*S!

#138 volodja

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 28. Apr 2012 - 18:43

Pogledaj porukugazibarka @ 15. Apr 2012 - 14:30

Volodja, zaista dobar i iscrpan putopis!

Sve čestitke, mislim da bi ladno mogao u TOUBI*S!
Sta je "TOUBI_*S"?

#139 gazibarka

backpacker

• Član
  • Poruka:26

Napisano: 02. May 2012 - 15:44

Ponovo radi forum; ponovo radi forum...
Toubi*s je Grčka izdavačka kuća sa veoma dobrim izdanjima o svim Grčkim ostrvima, kulturi, hrani,civilizaciji...prevedena na više jezika...

#140 Infoputnik

Putolov

• Moderator
  • Poruka:9422
  • ženski

Napisano: 20. May 2012 - 00:24

Danas sam odstampala ovaj putopis :thankyou: , neke mape i pocinjem sa intenzivnim pripremama. Ovo ce nam biti kao predlog naseg boravka na zapadnom delu.Za tacne obilaske cemo se dogovarati na licu mesta, kao i uvek uz jutarnju kaficu i dorucak :dance:.Valjda ce biti dovoljno 17 dana na ostrvu da obidjemo dosta toga, lagano i bez umaranja...pocinje mi ono divno iscekivanje :klap:
......................................................
Postavljena slika Postavljena slika

#141 ZekaZmaj

backpacker

• Član
  • Poruka:49

Napisano: 20. May 2012 - 00:45

blago vama :D
bas vam zavidim jer ja cu morati jos 2-3 godine da cekam
na povratak na prelepi krit dok mi deca ne porastu

#142 Infoputnik

Putolov

• Moderator
  • ženski

Napisano: 20. May 2012 - 01:12

Razumem te u potpunosti jer imam i ja malenu ;) . Kada je bila mala putovali smo do blizih ostrva i manje zahtevnih, a kada su finansije dozvoljavale i avionom.
Kada sam prvi put isla na Krit, ona je vec stasala u devojku i nije joj bilo zanimljivo putovati sa mnom. Meni je to bilo malo krivo, cak i tuzno, ali svako vreme nosi sa sobom svoj deo. Uglavnom, najlepse je kada su ni mala ni velika, povedes ih sa sobom i ne mislis. Sada jeste prednost sto se lakse organizujes i nema odredjenih prohteva i obaveza, ali to ce trajati jos neku godinu pa necemo biti u stanju toliko da vozimo....i ko zna, mozda ce nam biti potreba za nekom drugacijom vrstom putovanja. :nempojma:

I gde da jedem jagnjetinu u ovom delu? Zna li neko?

Ovu poruku je izmenio Infoputnik: 20. May 2012 - 01:56

#143 volodja

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 20. May 2012 - 09:20

Pogledaj porukuInfoputnik @ 20. May 2012 - 01:12

I gde da jedem jagnjetinu u ovom delu? Zna li neko?
Moja ti je preporuka da izbegavas urbane delove gradova nego da je potrazis negde uz put kada se budete vracali sa juga ostrva.
Mi smo sasvim slucajno (imas to opisano u putopisu) primetili neko mesto (mislim da se zove Elos) na putu za Elafonisi gde su stali neki autobusi sa turistima.
U povratku stanemo i mi, dva restorancica, a jagnjetina i jaretina boli glava....
Dok budete putovali na jug Vi snimite te tavernice, a ispred mnogih uvek bude par kola kao neki "indikator'" za jagnjetinu ili jaretinu.

Citat

Danas sam odstampala ovaj putopis...
Drago bi mi bilo ako ti bude od pomoci samo ne zaboravi jednu stvar: "Odsanjaj svoj kritski san"!

#144 Infoputnik

Putolov

• Moderator
  • ženski

Napisano: 20. May 2012 - 13:00

Imacu to u vidu. Sad tek treba da markiram na putopisu ono sto me zanima, tako da cu i ovo uvrstiti :)
Ja sve odsanjam jer prosto uzivam u onome sto ostrva nude :rolleyes:

Ovu poruku je izmenio Infoputnik: 20. May 2012 - 13:02

#145 ZekaZmaj

backpacker

• Član
  • Poruka:49

Napisano: 20. May 2012 - 14:00

@Infoputnik

mi smo bili 3x po 12-15 dana pa nismo stigli sve ali uz dobru organizaciju moze se videti sve znacajnije stavke ...

sto se tice jagnjetine slazem se sa volodja-om :D

Ovu poruku je izmenio ZekaZmaj: 20. May 2012 - 14:03

#146 sole-ns

backpacker

• Član
  • Poruka:36
  • ženski

Napisano: 21. May 2012 - 13:10

Volodja, veliko hvala na ovako prelepom putopisu. U septembru idem na Krit, verujem da ce mi Vase vidjenje ovog prelepog ostrva biti od velike pomoci. :happy:

#147 volodja

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 21. May 2012 - 16:48

Pa eto Sole-ns mozda se i vidimo, posto mi krecemo 25. avgusta ali sada u istocni deo, Agio Nikolaos.

Inace sto se tice putopisa sada sam ga drugi put prelistao i mogu reci da bas i nisam zadovoljan.
Predetaljan je, prezamoran (u nekim delovima i dosadan), preglomazan,..., ukratko receno cisto sumnjam da ga je bilo ko i procitao u celosti.
Ubuduce cu biti znatno kraci i jezgrovtiji u opisima i slikama.

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0