Pokušaću da iznesem neke svoje utiske, zapažanja i sve što ide uz to, pa ako nekome bude od pomoći, biće onda obostranog zadovoljstva (naravno i ako admini ne procene da je ova tema nepotrebna pa je uklone
Zabluda br. 1 – Grci mrze Srbe. Po meni totalno netačna. Niko vam neće zakinuti na vagi na lokalnoj pijaci samo zato što živite par stotina kilometara severno od njih, niti će vam pljunuti u kafu u ‚‚fensi‚‚ kafiću samo zato što govorite BRE. Grci pre svega, pogotovu oni koji žive od turizma vole samo pare (verovatno i užu i širu rodbinu, što je u ovom trenutnku totalno nebitno). Dakle, opustite se... Ukoliko posedujete manju ili veću količinu novčanica na kojima piše Euro, neće ih biti briga da li ste marsovac, australijanac ili eskim... Naravno ima izuzetaka gde će se obradovati i izvuknuti ‚‚Aaaaa Srbija... Jugoslavija!!!‚‚ ali po nekoj mojoj proceni to je samo vešt mamac da pazarite nešto od njih. Ne zaboravite činjenicu da neljubaznih ljudi, ljudima koji imaju loš dan ima svuda pa i u Grčkoj. Ne mogu oni biti vedri i nasmejani ceo život.
Zabluda br. 2 – Ne treba mi međunarodna dozvola, pasoš, rezervni točak i sl... Netačno. Jednostavno tako zakon nalaže i amin. Naravno uvek ima ljudi koji će reći ‚‚Ma koj' će ti to‚‚ ali isto se može reći i za milion stvari u životu. I u Srbiji mi traže dozvolu jednom u 10 meseci, ali nikada nisam pomislio da ne izlazim na vozački ispit.
Zabluda br. 3 – Platio sam apartman u Paraliji 120 eura i kada sam došao nisu bacali latice ruža ispred mene, crnac sa lepezom nije mahao kako treba, a dečko koji mi je parkirao auto stavio jelkicu sa mirisom vanile, a ja sam hteo divlju ružu... Zabluda. U narodu postiji ona stara... Koliko para toliko i muzike. Po svemu viđenom, naši turisti se dele na prerazmažene i normalne. I dok oni prvi gledaju ako se šara drveta na krevetu ne slaže sa bojom broja na vratima, pa prave neviđenu buku oko toga, ovi drugi se ne bune što im brkati grk da ključ i daljinski od klime i uputi u apartman koji ruku na srce nije ništa gori i od nekih mnogo skupljih. (opet, lično iskustvo... možda je neko imao drugačije... lošije). Lepo piše sve u opisu agencije (90% je tačno. Uglavnom slažu oko daljine od mora, centra i sl). Takođe, pravite razliku šta je HOTEL, a šta su APARTMANI / STUDIO / SOBE i sl... Dakle, u ovome drugom navedenom, higijenu održavate sami. Nema sobarica u kratkim suknjama iz istočne Evrope koje ce onom pufnastom pajalicom čistiti prašinu dok zanosno vrte kukovima pred vašim nosem. Šalu na stranu, ne očekujte da u sobama imate Cilit beng, domestos, feri, šaumu i sl... Sve to morate doneti sami. Uostalom ni u jednom mnogo skupljem hotelu u kom sam bio nisam primetio sva ta sredsvta osim klasičnih malih sapuna, šampona za kosu, kapa za kupanje i sl...
Setiću se valjda još nečega... Ko želi neka se slobodno pridruži
Ovu poruku je izmenio CakumPakumVakum: 12. Oct 2011 - 16:35